Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(norita @ 2008 08 21, 08:44)
Garstyčios tos papratos lietuviškos aštrios kur stiklainiukuose būna mirksiukas.gif
Jei marinuoji labai didelius agurkus,tai gali pjaustyt,aš marinavau mažus tai nepjausčiau. Agurkus nuplikiau verdančiu vandeniu, į stiklainį pridėjau česnako,krapų,kelis pipirų grūdelius,užpyliau marinatu,palaikiau 10min,nupyliau vėl užvirinau,užpyliau ir užsukau.Viskas laukiam žienos ir valgom mirksiukas.gif
  Vat dėlmiltelių tai nežinau aš radau šitoj temelėj receptuką su garstyčiom iš indelio tai taip ir dariau blush2.gif


aciuks.gif aciuks.gif Dabar viskas aišku 4u.gif
QUOTE(dziunka @ 2008 08 21, 09:15)
kai pirma karta is arbatinio?
cia ta prasme viena karta uzpylus,norit uzpilti dar karta?
jei taip tai pastovi kelias min.ir is stiklainio atgal i puoda uzverdat ir vel uzpilat

Pirmą kartą užpilam su druska,o antrą kartą,supratau kad tą vandenuką išpilame lauk o užpilame šviežiu.Tai ir klausiau,ar antrą kartą užpilant šviežiu vandeniu reikia dėti druskos ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nengamo: 21 rugpjūčio 2008 - 08:32
QUOTE(Greta77 @ 2008 08 21, 09:27)
Laba, kas galetu paaiskinti: "Pasterizuoti 90°C temperatūroje 1 l stiklainius 10-12 min., 3 l - 20 min."  g.gif Niekad nepasterizavau, tik marinatus kelis kartus uzpilu. Kaip suprantu, tai kai vanduo, kuris yra puode (o jame sloikai su agurkais) pasiekia tokia temperatura, reikia isjungti virykle ir laukti tas 20 min ar kaip? Visai pasimeciau  doh.gif  Kazko siemet bala agurkai, nors darau kaip visada. Mama sako, kad persilta jiems mano rusyje  schmoll.gif Tiek vargo, noro ir dziaugsmo idejau i marinavima, o siuds gaunasi. Ne visi bala, bet vis randu po kelis sloikus

taip tai pasrerizuojant stiklainiuose esantys produktai austesnes,temperaturos ir nepasiekia,nieko isjungineti nereikia
tik kam toks vargas greitai trs kartus uzpilu ir efektas tas pats.
Dar gal galima gelbeti,atsinesti ir pabandyti jei dar kvapelio nera(is koju metancio)tai ispilti ta marinata i puoda ir vel uzpilti ....na gal gerai butu 2 kartus,ir paragauti gal ko truksta
Papildyta:
QUOTE(nengamo @ 2008 08 21, 09:30)
aciuks.gif  aciuks.gif  Dabar viskas aišku  4u.gif

Pirmą kartą užpilam su druska,o antrą kartą,supratau kad tą vandenuką išpilame lauk o užpilame šviežiu.Tai ir klausiau,ar antrą kartą užpilant šviežiu vandeniu reikia dėti druskos  ax.gif


as jus subalamutinau ,sorry,
taip:laikom 3 dienas (jei dideli agurkai)tai ir keturias ar 3 su puse dienos
Ispilam ta 3-ju dienu rosola lauk
tada verdanciu is arbatinio 1 karta
jei norit 2karta tai jau is stiklainio i puoda....ne is arbatinio,ir jokiu drusku nededavauta
tarp 1 ir 2 uzpylimo kelios minutes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 21 rugpjūčio 2008 - 08:48
QUOTE(dziunka @ 2008 08 21, 09:40)
taip tai pasrerizuojant stiklainiuose esantys produktai austesnes,temperaturos ir nepasiekia,nieko isjungineti nereikia
tik kam toks vargas greitai trs kartus uzpilu ir efektas tas pats.
Dar gal galima gelbeti,atsinesti ir pabandyti jei dar kvapelio nera(is koju metancio)tai ispilti ta marinata i puoda ir vel uzpilti ....na gal gerai butu 2 kartus,ir paragauti gal ko truksta

Va ir aš užpylinėju,nes tas pasterizavimas doh.gif doh.gif Nežinau,man tai nepatinka ta litanija lotuliukas.gif Aš visad užpilu tik du kartus (čia kai marinuoju),o kompotus irgi taip pat darau. Šparagines pupeles mano anyta pasterizuoja,o aš darau taip kaip agurkus thumbup.gif Kažkada bandžiau pupeles pasterizuot,tai "nušaudė" viską lotuliukas.gif o užpylinėjant laiko thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(dziunka @ 2008 08 21, 09:46)

as jus subalamutinau ,sorry,
taip:laikom 3 dienas (jei dideli agurkai)tai ir keturias ar 3 su puse dienos
Ispilam ta 3-ju dienu rosola lauk
tada verdanciu is arbatinio 1 karta
jei norit 2karta tai jau is stiklainio i puoda....ne is arbatinio,ir jokiu drusku nededavauta
tarp 1 ir 2 uzpylimo kelios minutes

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tai vadinasi taip: pirmą kartą su druska,paskui tą skystį lauk. Tada užpilame be druskos ir uždarome bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 08 21, 09:46)
Va ir aš užpylinėju,nes tas pasterizavimas  doh.gif  doh.gif  Nežinau,man tai nepatinka ta litanija  lotuliukas.gif Aš visad užpilu tik du kartus (čia kai marinuoju),o kompotus irgi taip pat darau. Šparagines pupeles mano anyta pasterizuoja,o aš darau taip kaip agurkus  thumbup.gif  Kažkada bandžiau pupeles pasterizuot,tai "nušaudė" viską  lotuliukas.gif  o užpylinėjant laiko  thumbup.gif

taip taip ir as uz uzpilinejima,man daug greiciau ,vesiau virtuvej ,nes tie puodai garuoja tie stiklainiai karsti ,istraukti is tu puodu ,zodziu man si ceremonija irgi fui,bet as pilu 3 kartus ir i rusi neinu tikrinti ,tikra kad stoves. ax.gif ax.gif ax.gif
ir kalafiorus ir sparagines reikia kelias min apvirti ir sudeti ir 3 kartus as uzpilu....bet mano uzpilimai as nelaikau po puse valandos ,uzpilimai vyksta keliu min begyje ,,,,,,,na buna kai noriu kokios kavos tai jau palaukia,mano marinavimas
Papildyta:
QUOTE(nengamo @ 2008 08 21, 09:50)
Va ir aš užpylinėju,nes tas pasterizavimas  doh.gif  doh.gif  Nežinau,man tai nepatinka ta litanija  lotuliukas.gif Aš visad užpilu tik du kartus (čia kai marinuoju),o kompotus irgi taip pat darau. Šparagines pupeles mano anyta pasterizuoja,o aš darau taip kaip agurkus  thumbup.gif  Kažkada bandžiau pupeles pasterizuot,tai "nušaudė" viską  lotuliukas.gif  o užpylinėjant laiko  thumbup.gif
Papildyta:

lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Tai vadinasi taip: pirmą kartą su druska,paskui tą skystį lauk. Tada užpilame be druskos ir uždarome  bigsmile.gif

pirma karta 3 dienom,po to lauk kai isrugs
Papildyta:
QUOTE(dziunka @ 2008 08 21, 09:56)
taip taip ir as uz uzpilinejima,man daug greiciau ,vesiau virtuvej ,nes tie puodai garuoja tie stiklainiai karsti ,istraukti is tu puodu ,zodziu man si ceremonija irgi fui,bet as pilu 3 kartus ir i rusi neinu tikrinti ,tikra kad stoves. ax.gif  ax.gif  ax.gif
ir kalafiorus ir  sparagines reikia kelias min apvirti ir sudeti ir 3 kartus as uzpilu....bet mano uzpilimai as nelaikau po puse valandos ,uzpilimai vyksta keliu min begyje ,,,,,,,na buna kai noriu kokios kavos tai jau palaukia,mano marinavimas
Papildyta:

pirma karta 3 dienom,po to lauk kai isrugs


ar supratot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 21 rugpjūčio 2008 - 08:58
QUOTE(dziunka @ 2008 08 21, 09:59)
taip taip ir as uz uzpilinejima,man daug greiciau ,vesiau virtuvej ,nes tie puodai garuoja tie stiklainiai karsti ,istraukti is tu puodu ,zodziu man si ceremonija irgi fui,bet as pilu 3 kartus ir i rusi neinu tikrinti ,tikra kad stoves. ax.gif  ax.gif  ax.gif
ir kalafiorus ir  sparagines reikia kelias min apvirti ir sudeti ir 3 kartus as uzpilu....bet mano uzpilimai as nelaikau po puse valandos ,uzpilimai vyksta keliu min begyje ,,,,,,,na buna kai noriu kokios kavos tai jau palaukia,mano marinavimas
Papildyta:

pirma karta 3 dienom,po to lauk kai isrugs
Papildyta:
ar supratot?

Supratau,dėkui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
As vakar tiek privargau su tuo pasterizavimu, kad daugiau gyvenime to nedarysiu (ir siaip pirma karta ta dariau lotuliukas.gif ). Tik as dariau ne agurkus, o marinuotu svogunu su agurkais salotas, tai pamaniau, kad cia tai jau butinai pasterizuot reikia. Kita karta tiesiog uzpilsiu marinatu ir daugiau nevargsiu schmoll.gif
Tie agurkai, kurie pabala, jie super skonio, tik rugstesni nei paprastai. Nesuprantu ko jiems truksta ar ko perdaug. As juos parsinesu is rusio ir valgom, tik jau nespejam visu sukirst g.gif Bandysiu as juos "permarinuot", kaip patare musu didzioji patareja dziunka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Greta77: 21 rugpjūčio 2008 - 09:10
QUOTE(nengamo @ 2008 08 21, 10:02)
Supratau,dėkui  4u.gif  4u.gif  4u.gif

jei ka tai rasykit,bet siu agurku sugadinti beveik neimanoma,nes man vieni issove tai tik virsutinis, kuris negulejo suryme ta buvo minkstas ji ismeciau,visi kiti net nzn.kiek laiko atidaryti stovejo bet buvo tikrai skanus

issauna gal del to, kad kai kuriem didesniems agurkam neuztenka laiko 3 dienu ,buna kad ir 4 laikau ,o jei lauke buna vesu tai ramiai galima laikyti 4 paras ,tik kada pastovi virsutinius agurkus reikia pastumti kad apsemtu surymu
sekmes
Papildyta:
QUOTE(Greta77 @ 2008 08 21, 10:08)
As vakar tiek privargau su tuo pasterizavimu, kad daugiau gyvenime to nedarysiu (ir siaip pirma karta ta dariau  lotuliukas.gif ). Tik as dariau ne agurkus, o marinuotu svogunu su agurkais salotas, tai pamaniau, kad cia tai jau butinai pasterizuot reikia. Kita karta tiesiog uzpilsiu marinatu ir daugiau nevargsiu  schmoll.gif
Tie agurkai, kurie pabala, jie super skonio, tik rugstesni nei paprastai. Nesuprantu ko jiems truksta ar ko perdaug. As juos parsinesu is rusio ir valgom, tik jau nespejam visu sukirst g.gif Bandysiu as juos "permarinuot", kaip patare musu didzioji patareja dziunka

vargsele ,uzuojauta verysad.gif
siulau niekada nevargti,viska uzpiylineti ,o salotas tai irgi uzpylu ,tas kitas tirstas salotas kuriu negalima pilstyti tai geriau paverdu (o stiklainiukus sterilizuoju mikrobangej),bet niekada sterelizuoju
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 08 21, 10:08)
As vakar tiek privargau su tuo pasterizavimu, kad daugiau gyvenime to nedarysiu (ir siaip pirma karta ta dariau  lotuliukas.gif ). Tik as dariau ne agurkus, o marinuotu svogunu su agurkais salotas, tai pamaniau, kad cia tai jau butinai pasterizuot reikia. Kita karta tiesiog uzpilsiu marinatu ir daugiau nevargsiu  schmoll.gif
Tie agurkai, kurie pabala, jie super skonio, tik rugstesni nei paprastai. Nesuprantu ko jiems truksta ar ko perdaug. As juos parsinesu is rusio ir valgom, tik jau nespejam visu sukirst g.gif Bandysiu as juos "permarinuot", kaip patare musu didzioji patareja dziunka


lotuliukas.gif lotuliukas.gif Va va,ir man vieno pirmojo karto užteko doh.gif lotuliukas.gif
QUOTE(dziunka @ 2008 08 21, 10:15)
jei ka tai  rasykit,bet siu agurku sugadinti beveik neimanoma,nes man vieni issove tai tik virsutinis, kuris negulejo suryme ta buvo minkstas ji ismeciau,visi kiti net nzn.kiek laiko atidaryti stovejo bet buvo tikrai skanus

issauna  gal del to,  kad kai kuriem didesniems agurkam neuztenka laiko 3 dienu ,buna kad ir 4 laikau ,o jei lauke buna vesu tai ramiai galima laikyti 4 paras ,tik kada pastovi virsutinius agurkus reikia pastumti kad apsemtu surymu
sekmes

4u.gif 4u.gif 4u.gif Ačiū smile.gif
Atsakyti
saunu _ bandysim
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 08 21, 10:20)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Va va,ir man vieno pirmojo karto užteko  doh.gif  lotuliukas.gif

4u.gif  4u.gif  4u.gif Ačiū  smile.gif

Cia mano pernai metu agurkai,2-ju litru stiklainio siek tiek dangtelis pakeltas ,ir apnasu daugiau ant ju ,bet skonis tai tikrai nesiskiria,stovi ir stoves dar iki kitu metu ,jei nesuvalgysim
Atsakyti
O kodėl tiek mažai skysčio 3-litriniame stiklainyje?
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 21, 10:41)
Cia mano pernai metu agurkai,2-ju litru stiklainio siek tiek dangtelis pakeltas ,ir apnasu daugiau ant ju ,bet skonis tai tikrai nesiskiria,stovi ir stoves dar iki kitu metu ,jei nesuvalgysim

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti