Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(Linyt @ 2008 08 20, 21:45)
O kaip  reikia daryti  raugintus agurkėlius  žiemai? Prašau papasakoti, kažkaip nesusidūriau  bigsmile.gif


Paskaityk kelis puslapius atgal, ten dziunka oi kiek daug patarimu prirasius thumbup.gif
Atsakyti
dar turiu raugintu agurku receptuka:
i stiklainio apacia sudedu :krapai cesnako,krieno lapo juoduju serb.lapu vysniu lapu.dar butu gerai azuolo lapu ir 100gr. druskos
tada sukisu agurkus ,is krano uzpilu siltu vandeniu ismaisau druska ir laikau 3 paras siltai t.y. virtuvei, po triju paru ispilu vandeni lauk ir verdanciu is arbatinio uzpilu ir uzvakuoju.
na kartais apacioj stiklainio buna nuosedos baltos ,tai pries uzpilant jas is arbatinio verdanciu ipilu apie stikline praskalauju ir ispilu lauk ,o tada jau uzpilu.jei kas neturi kur salciau laikyti tai tuo paciu vandeniu kuriuo uzpylet tai dar karta ji uzvirinkit ir uzpilkit .pas mane stovejo ir kambary.


tai agurkai ,kurie jei ir pakeltu dangteli tai jie vistiek valgomi jei labai per rugstus juos galima gydyti idejus i paprasta vandeni su prieskon,ir palaikyti ,istrauks ir druska ir rugsti....o marinuoti jei jau issauna tai fu fu jie nevalgomi


beja taip rauginami ir agurociai,jie daug skanesni uz marinuotus ,kas megstate ir turite pabandykite tikrai skanu.

Papildyta:
QUOTE(Jurapelius @ 2008 08 20, 20:36)
niekaip nesuprantu kodel tie rauginti tokie skaidrus? Man visada tas skystimas balzganas pasidaro sad.gif  net tada kai bandziau tris dienas palaikyti, vel ta pati nupilti uzvirinti ir vel uzpylus uzsukti.

Gal as ka netaip darau? noreciau tureyi ir rauginu agurku...

perkeliau cia i si puslapi prasom pabandyti pagalmano recepteli....
Atsakyti
4u.gif Ačiū labai 4u.gif
Labai nuostabūs dziunkos agurkėliai ir patarimai wub.gif
O pasirodo labai daug prirašyta per savaitėlę bigsmile.gif
Atsakyti
Man labai malonu kas susidomėjo mano receptukais ,
,bet jie patys skaniausi ,ne tik man ,taigi dėl to siūlau ir jums, nes aš jau rasiau ,kad 15 metu kai pastoviai konservuoju ir dideliais kiekiais( čia visai nesigiriu ,čia patirtis ,kurią perdedu i forumą.Linkiu ir jums visoms skanių konservuotų produktų. ax.gif ax.gif ax.gif


jei kyla kokių klausimėlių ,prašom padėsiu ,nes yra daug plonybių..(su manim sutiks vyresnio amžiaus specialistes konservavime...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 20 rugpjūčio 2008 - 20:47
QUOTE(dziunka @ 2008 08 20, 20:56)
perkeliau cia i si puslapi prasom  pabandyti pagalmano recepteli....

O antrą kartą užpilant irgi reikia sūdyti?
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 08 20, 22:20)
O antrą kartą užpilant irgi reikia sūdyti?

ne nieko tiesiai iš virdulio ,nieko nieko ,tik praskalauju ,nes rašiau ,kad apačioj būna baltų nuosėdų
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 20, 22:36)
ne nieko tiesiai iš virdulio ,nieko nieko ,tik praskalauju ,nes rašiau ,kad apačioj būna baltų nuosėdų

aciuks.gif Ačiū,būtinai pamėginsiu 4u.gif O druską būtinai reikia pilti neištirpintą? Gal būtų patogiau ištirpint mažame vandens kiekyje ax.gif aš kai dedu agurkus į stiklainius,prikišu kietai,tai nelabai įsivaizduoju kaip juos ten išmaišyt tektų ax.gif
Mano anyta tai net nenupylinėja to pirmo vandenuko,tiesiog uždaro tais kietais plastmasiniais dangteliais ir pastato šaltam rūsyje. Aš pati iki šiol tik marinuodavau,dabar norisi raugintų pasidaryt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 08 20, 22:41)
aciuks.gif Ačiū,būtinai pamėginsiu  4u.gif O druską būtinai reikia pilti neištirpintą? Gal būtų patogiau ištirpint mažame vandens kiekyje  ax.gif aš kai dedu agurkus į stiklainius,prikišu kietai,tai nelabai įsivaizduoju kaip juos ten išmaišyt tektų  ax.gif
  Mano anyta tai net nenupylinėja to pirmo vandenuko,tiesiog uždaro tais kietais plastmasiniais dangteliais ir pastato šaltam rūsyje. Aš pati iki šiol tik marinuodavau,dabar norisi raugintų pasidaryt  smile.gif

cia tie kurie turi šaltus rūsius ,taip tai irgi skanu ,bet šitie pagal mano ,jie stovi siltesniuose rūsiuose netgi kambari esu laikiusi prieš 15 metu ,nes neturėjau kur laikyti ir atsimenu vien raugintų stovėjo apie 15 stiklainių....ankšciau tirpinau ,pildavau 1,5 litro (tiek maždaug telpa į trilitrinį)vandens išmaišydavau druska ir užpildavau ,o dabar pilu druska apačion su visom žolėm ir užpilu siltu iš krano vandeniu ,uždarau plastmasiniu dangteliu ir pamaišau ,po to atidarau ir tik pridengiu 3 dienom
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 20, 22:58)
cia tie kurie turi šaltus rūsius ,taip tai irgi skanu ,bet šitie pagal mano ,jie stovi siltesniuose rūsiuose netgi kambari esu laikiusi prieš 15 metu ,nes neturėjau kur laikyti ir atsimenu vien raugintų stovėjo apie 15 stiklainių....ankšciau tirpinau ,pildavau 1,5 litro (tiek maždaug telpa į trilitrinį)vandens išmaišydavau druska ir užpildavau ,o dabar pilu druska apačion su visom žolėm ir užpilu siltu iš krano vandeniu ,uždarau plastmasiniu dangteliu ir pamaišau ,po to atidarau ir tik pridengiu 3 dienom

Dėkui kad dalinatės patirtimi 4u.gif Būtinai bandysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nengamo @ 2008 08 20, 14:53)
Ačiū labai  aciuks.gif  O kaip toliau? Ar reikia juos pjaustyt? O garstyčios tai čia tos paprastos lietuviškos aštrios?


Garstyčios tos papratos lietuviškos aštrios kur stiklainiukuose būna mirksiukas.gif
Jei marinuoji labai didelius agurkus,tai gali pjaustyt,aš marinavau mažus tai nepjausčiau. Agurkus nuplikiau verdančiu vandeniu, į stiklainį pridėjau česnako,krapų,kelis pipirų grūdelius,užpyliau marinatu,palaikiau 10min,nupyliau vėl užvirinau,užpyliau ir užsukau.Viskas laukiam žienos ir valgom mirksiukas.gif

QUOTE(dziunka @ 2008 08 20, 16:12)
o as turiu garstyciu  milteliu ar tinka ir koks kiekis?


Vat dėlmiltelių tai nežinau aš radau šitoj temelėj receptuką su garstyčiom iš indelio tai taip ir dariau blush2.gif
Atsakyti
[quote=nengamo,2008 08 20, 22:20]O antrą kartą užpilant irgi reikia sūdyti?
[/qu
kai pirma karta is arbatinio?
cia ta prasme viena karta uzpylus,norit uzpilti dar karta?
jei taip tai pastovi kelias min.ir is stiklainio atgal i puoda uzverdat ir vel uzpilat
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 21 rugpjūčio 2008 - 08:20
Laba, kas galetu paaiskinti: "Pasterizuoti 90°C temperatūroje 1 l stiklainius 10-12 min., 3 l - 20 min." g.gif Niekad nepasterizavau, tik marinatus kelis kartus uzpilu. Kaip suprantu, tai kai vanduo, kuris yra puode (o jame sloikai su agurkais) pasiekia tokia temperatura, reikia isjungti virykle ir laukti tas 20 min ar kaip? Visai pasimeciau doh.gif Kazko siemet bala agurkai, nors darau kaip visada. Mama sako, kad persilta jiems mano rusyje schmoll.gif Tiek vargo, noro ir dziaugsmo idejau i marinavima, o siuds gaunasi. Ne visi bala, bet vis randu po kelis sloikus
Atsakyti