Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(neringute22 @ 2008 08 16, 12:31)
taip ir padariau, turejau tik 6kg agurkeliu, padariau 2trilitrinius ir kelis puslitrius, kuriuos reikes atsidaryt uz keliu dienu, tai reiskai po savaites

pabandziau pagal toki recepta, mociutes agurkai labai patinka  hihihi.gif
ant 3l stiklainio
2kg agurku
krapai, pipirai, krienai,cesnakai,lauro lapeliu - visko po nedaug

ir viska uzpilu verdanciu rassolu:
1.5l vandens
2v.saukst.druskos
1v.saukst.cukraus
5v.saukst.acto (atskirai pilt nevirinant)
gaunasi skanumelis pagal si recepta, tik vat idomu tos zalumynu proporcijos  g.gif
dejau pvz. 4cesnako skilt. ant trilitrinio

as irgi panasiu turiu recepteliu,cia parasiau isskirtinius uz kuriuos gaunu komplimentus
Is tikruju niekada zalumynu neskaiciuoju, kiek turiu kaip gaunasi ,jei mazai tai ta skeltele smulkinu,labai ypatinga skoni visiems agurkams priduoda krienu saknis ,jei turit galimybe iskasti kur nors ,ir petrazole.I raugintus agurkus grieztai dedu tik tuos kurie raugiant nepuna.
Kai paragausit ,noreciau kad ,parasytumet ar patiko ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 16 rugpjūčio 2008 - 11:59
ir dar toks klausimelis, per kiek laiko issauna jei nepasiseke smile.gif
Papildyta:
beto man kazkaip nepatinka mano "malasolkos" g.gif arba jau nebejauciu skonio arba tikrai kazka ne taip darau.
uzpilu agurkus vandeniu , imetu krapu, vysniu lapu, cesnako 4 skiltis, 2saukst druskos, pipiru, lauro lapeliu, dar net acto truputi dejau.bet kazkaip nelabai schmoll.gif arba proporcijos blogos pas mane
Atsakyti
QUOTE(neringute22 @ 2008 08 16, 13:12)
ir dar toks klausimelis, per kiek laiko issauna jei nepasiseke  smile.gif
Papildyta:
beto man kazkaip nepatinka mano "malasolkos"  g.gif  arba jau nebejauciu skonio arba tikrai kazka ne taip darau.
uzpilu agurkus vandeniu , imetu krapu, vysniu lapu, cesnako 4 skiltis, 2saukst druskos, pipiru, lauro lapeliu, dar net acto truputi dejau.bet kazkaip nelabai  schmoll.gif  arba proporcijos blogos pas mane


siaip jau atvesta,ir jei laikymo salygos netinka jie kylapo keliu dienu,tai tada as atidarau ir jei nevalgom tai ta pati rosola uzverdu ir antra karta uzpilu tada tikrai stovi ,buna siek tiek astresni,cukraus niekur nenaudoju

o malasolnije tai dedu visus lapus ir druskos kad gerai jaustusi istirpinu siltam vandeni ir po keliu valandu jau valgau


Iraugintus ir malasolkas dedu tik:
juoduju serbentu ,krapu,vysniu,krieno saknis arba lapai,azuolo lapu (nevisada),cesnako,ir tik druska(is akies,kad butu gana suroka ,ja ismaisau siltam vandeny,o jei stiklaini tai dedu viska i dugna (pagal recepta) pilu silta vandeni uzdarau paprastu plasmasiniu dangteliu ir maisau ,atidarau ir tuo paciu pridengiu,dar galima tu 3-ju dienu begyje dar karta pamaisyti (gal dar likutis druskos neistirpo maisant)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 16 rugpjūčio 2008 - 12:50
QUOTE(neringute22 @ 2008 08 16, 11:04)
o kada po uzvakavimo galima pabandyt ragaut  g.gif  ar verta pagal ta pati recepta daugiau daryt


aš dariau pagal čia pateiktą receptą Uspaskicho agurkėlius, tai ragavau po dviejų dienų, labai skanūs smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2008 08 16, 16:50)
aš dariau pagal čia pateiktą receptą Uspaskicho agurkėlius, tai ragavau po dviejų dienų, labai skanūs  smile.gif


Mes irgi ragavom pagal šį receptą darytus,tai MB patiko, o man per saldūs. Man skanesni su garstyčiom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2008 08 16, 15:50)
aš dariau pagal čia pateiktą receptą Uspaskicho agurkėlius, tai ragavau po dviejų dienų, labai skanūs  smile.gif

jau antri metai darau pagal ta uspaskicho receptą mano merginos labai valgo nors mums su vyru gal saldoki. tai kai šiemet kai dariau dejau mažiau cukraus.
Atsakyti
QUOTE(neringute22 @ 2008 08 16, 13:12)
ir dar toks klausimelis, per kiek laiko issauna jei nepasiseke  smile.gif
Papildyta:
beto man kazkaip nepatinka mano "malasolkos"  g.gif  arba jau nebejauciu skonio arba tikrai kazka ne taip darau.
uzpilu agurkus vandeniu , imetu krapu, vysniu lapu, cesnako 4 skiltis, 2saukst druskos, pipiru, lauro lapeliu, dar net acto truputi dejau.bet kazkaip nelabai  schmoll.gif  arba proporcijos blogos pas mane

4u.gif žolių reikia negailėti, aš dedu į kibiro dugną krienų, juodųjų serbentų, vyšnių lapų, krapų kuo stambesnių, idealu, jei su visais žiedynais, porą česnako skiltelių. Sluoksniais sudedu agurkus, sluoksnis žolelių ir vėl, na žiūrint kiek tų agurkų turiu. Viršutinis sluoksnis ir vėl žolių ir būtinai krieno lapai. Tada litrui šilto vandens 1 šaukštas druskos, ištirpinu tokį kiekį, kad apsemtų agurkus, prispaudžiu dangčiu. Su šaltu vandeniu įrūgsta daug lėčiau ir skonis ne toks geras kaip su šiltu vandeniu, nors čia skonio reikalas iš tikrųjų.

4u.gif Dalinuosi man nauju agurkų vakavimo receptu, atsidariau paragauti, tai mano šeimyna ištirpo! Šiaip jis skirtas šparaginių pupelių vakavimui, bet aš panaudojau agurkams, superiniai agurkėliai toms, kurios mėgstat saldžiarūgščius receptukus:
marinatui 1 litrui vandens, 1 šaukštas druskos, 5 šaukštai druskos ir 2,5 šaukšto acto esencijos (70%). Agurkus nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 3-4 min. tada sudėti į stiklainius krapus, česnakus, sausą konservavimo mišinį po šaukštą į trilitrį, sukišti karštus agurkus ir užpylus verdančiu marinatu užsukti dangteliais, apversti aukšyn kojom trilitrį ir pridengti kokiu adijaliuku, kad pastovėtų. Skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 08 17, 08:00)
4u.gif Dalinuosi man nauju agurkų vakavimo receptu, atsidariau paragauti, tai mano šeimyna ištirpo! Šiaip jis skirtas šparaginių pupelių vakavimui, bet aš panaudojau agurkams, superiniai agurkėliai toms, kurios mėgstat saldžiarūgščius receptukus:
marinatui 1 litrui vandens, 1 šaukštas druskos, 5 šaukštai druskos ir 2,5 šaukšto acto esencijos (70%). Agurkus nuplauti, nuplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 3-4 min. tada sudėti į stiklainius krapus, česnakus, sausą konservavimo mišinį po šaukštą į trilitrį, sukišti karštus agurkus ir užpylus verdančiu marinatu užsukti dangteliais, apversti aukšyn kojom trilitrį ir pridengti kokiu adijaliuku, kad pastovėtų. Skanaus drinks_cheers.gif


O gal 5 šaukštai cukraus?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2008 08 17, 08:00)
4u.gif žolių reikia negailėti,



jau supratau savo klaidele ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitukas80 @ 2008 08 17, 09:51)
O gal 5 šaukštai cukraus?? g.gif

mirksiukas.gif manyčiau tikrai cukraus

QUOTE(Čili @ 2008 08 05, 16:34)
Aš pernai marinavau pagal calykusu receptą "uspaskicho" agurkėlius, nu būtų super, ale kad aš vėpla actą atskiedžiau doh.gif  lotuliukas.gif Nu ant butelio parašyta acto rūgštis, prieš var lotuliukas.gif ojant skiesti santykiu 1/3 doh.gif  Pasirodo čia normalus actas..Tai gavosi traškūs agurkiukai cukruje su trupučiu druskos lotuliukas.gif

Einu dabar marinuoti taip kaip priklauso smile.gif

einu ir aš biggrin.gif tik nebeatsimenu kaip tą 100 g acto atmatuot g.gif kiek čia šaukštų gaunasi rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo calykusu: 17 rugpjūčio 2008 - 18:26
patvarkiau pagal uspaskį lotuliukas.gif lotuliukas.gif
dabar lauksim ir skanausim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2008 08 17, 19:56)
patvarkiau pagal uspaskį lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
dabar lauksim ir skanausim biggrin.gif


o as neiskentus atsidariau stiklaini darytą pagal si recepta thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif eisiu dar agurku ieskoti ir darysiu daugiau biggrin.gif
Atsakyti