Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(klaida @ 2008 08 14, 19:39)
Neisivaizduoju, kaip jie iki ziemos issilaiko g.gif
O minksti nebuna g.gif  Juk rauginti agurkeliai turi buti kieti ir traskus blink.gif

nepatikesit , dar pora stiklainiu stovi iki siol per visa karsta vasara ,bijau dabar pameluoti, bet kad yra ir du sezonus stoveje,nes kelis metus is eiles buvo pastatyta 70 trilitriniu stiklainiu puse is ju buvo rauginti ir tikrai stovejo.

vienais metais buvo tik pakile dangteliai bet tik iki rudens po to jie ir neissove stovejo iki pavasario,tiesa jie buvo labiau paruge,bet juk rasiau jie "gydomi"
jei labai bijot tai tuo paciu vandeniu 2karta uzvirkit ir uzpilkit
Papildyta:
ir kieti ir traskus, jus pabandykit padaryti litrinius stiklainius bet sakau jie tikrai neismetami,jei ir issauna ir laiku nepastebeta tai tik keli virsutiniai issimeta, nes kiti like vandeni lieka skanus ,bet kokiu atveju raugintu agurku nesu ismetusi del to ,kad pakilo dangtelis ar issove.
Atsakyti
Va ir dabar stovi 3 trilitriniai stiklainiai rugsta rytoj as juos vakuosiu.
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 14, 22:10)
Va ir dabar stovi 3 trilitriniai stiklainiai rugsta rytoj as juos vakuosiu.

Idomumo delei pabandysiu viena litrini padaryti.
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 08 15, 08:46)
Idomumo delei pabandysiu viena litrini padaryti.


Esat labai nepatikli,..nepasigailesit...as juos statau jau apie 15 metu.....
jei megstat agurocius tai pabandykit tokiu pat budu,irgi visai skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 15 rugpjūčio 2008 - 10:02
stai kaip atrodo,tuoj jie zingsniuosi rusi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 15 rugpjūčio 2008 - 10:17
QUOTE(dziunka @ 2008 08 13, 19:05)
dar turiu raugintu agurku receptuka:
i stiklainio apacia sudedu :krapai cesnako,krieno lapo juoduju serb.lapu vysniu lapu.dar butu gerai azuolo lapu ir 100gr. druskos
tada sukisu agurkus ,is krano uzpilu siltu vandeniu ismaisau druska ir laikau 3 paras siltai t.y. virtuvei, po triju paru ispilu vandeni lauk ir verdanciu is arbatinio uzpilu ir uzvakuoju.
  na kartais apacioj stiklainio buna nuosedos baltos ,tai pries uzpilant jas is arbatinio verdanciu ipilu apie stikline praskalauju ir ispilu  lauk ,o tada jau uzpilu.jei kas neturi kur salciau laikyti tai tuo paciu vandeniu kuriuo uzpylet tai dar karta ji uzvirinkit ir uzpilkit  .pas mane stovejo ir kambary.
tai agurkai ,kurie jei ir pakeltu dangteli tai jie vistiek valgomi jei labai per rugstus juos galima gydyti idejus i paprasta vandeni su prieskon,ir palaikyti ,istrauks ir druska ir rugsti....o marinuoti jei jau issauna tai fu fu jie nevalgomi
beja taip rauginami ir agurociai,jie daug skanesni uz marinuotus ,kas megstate ir turite pabandykite tikrai skanu.

Aciu uz receptuka- pasidasiu kelis trilitrius- agurku sriubai ziemai niam ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kokere @ 2008 08 15, 11:26)
Aciu uz receptuka- pasidasiu kelis trilitrius- agurku sriubai ziemai niam ax.gif


i sveikatele....
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 15, 12:17)
stai kaip atrodo,tuoj jie zingsniuosi rusi...


Susizavejau ir as siuo recepteliu thumbup.gif Mano mama anksciau lyg taip darydavo. O kai vandeni ispilat, tai ismetat ir visus lapus, krapus ir t.t. ar reikia palikt? g.gif Kaip matau, tai metliniais dangteliais uzdarot, o kazin ar plastmasiniai (kur sunkiai atsidaro) ar tiktu?
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 08 15, 18:31)
Susizavejau ir as siuo recepteliu  thumbup.gif  Mano mama anksciau lyg taip darydavo. O kai vandeni ispilat, tai ismetat ir visus lapus, krapus ir t.t. ar reikia palikt?  g.gif Kaip matau, tai metliniais dangteliais uzdarot, o kazin ar plastmasiniai (kur sunkiai atsidaro) ar tiktu?


nieko neismetu, visos zoles lieka ,o uzdarau metaliniais t.y. uzvakuoju ,o ten ka jus matet nuotraukoj jie buvo tik pridengti,toms trims dienoms, galima ir tais metaliniais uzsukti,,bet kadangi as statau trilitriniais tai ju uzsukamu as neturiu o del tu plasmasiniu tai ko gero galima ,bet ten kitas receptas. ir turi buti ypatingai salta patalpa,

o ten agurkus uzpila is sulinio vandeniu uzdaro tais ,sunkiai atidaromais dangteliais ,ir iskart i rusi,(sulinio vandens Vilnietem galiu pasiulyti)

jei kas noretu tai galiu patikslinti druskos kieki ,pas mane kaimyne turi salta rusi tai ji taip stte niam ,niam
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 16 rugpjūčio 2008 - 09:01
o kada po uzvakavimo galima pabandyt ragaut g.gif ar verta pagal ta pati recepta daugiau daryt
Atsakyti
QUOTE(neringute22 @ 2008 08 16, 11:04)
o kada po uzvakavimo galima pabandyt ragaut  g.gif  ar verta pagal ta pati recepta daugiau daryt


gal po savaites kokios ,kazkaip neteko ragauti po keliu dienu ,bent as galvoju kad turi verdantis vanduo istraukti tam tikra kieki druskos is tu agurku,pabandykit puslitrini ar litrini greiciau vyks reakcija,tik druskos kieki sverkite, sekmes.Jei viskas pagal recepta tai skonis tikrai geras,nebent miesto vanduo siek tiek kitoks,nes as naudoju grezinio arba sulinio vandeni,(tokioj vietoj gyvenu).
Atsakyti
QUOTE(dziunka @ 2008 08 16, 12:24)
gal po savaites kokios ,kazkaip neteko ragauti po keliu dienu ,bent as galvoju kad turi verdantis vanduo istraukti tam tikra kieki druskos is tu agurku,pabandykit puslitrini ar litrini greiciau vyks reakcija,tik druskos kieki sverkite,    sekmes.Jei viskas pagal recepta tai skonis tikrai geras,nebent miesto vanduo siek tiek kitoks,nes as naudoju grezinio arba sulinio vandeni,(tokioj vietoj gyvenu).



taip ir padariau, turejau tik 6kg agurkeliu, padariau 2trilitrinius ir kelis puslitrius, kuriuos reikes atsidaryt uz keliu dienu, tai reiskai po savaites

pabandziau pagal toki recepta, mociutes agurkai labai patinka hihihi.gif
ant 3l stiklainio
2kg agurku
krapai, pipirai, krienai,cesnakai,lauro lapeliu - visko po nedaug

ir viska uzpilu verdanciu rassolu:
1.5l vandens
2v.saukst.druskos
1v.saukst.cukraus
5v.saukst.acto (atskirai pilt nevirinant)


gaunasi skanumelis pagal si recepta, tik vat idomu tos zalumynu proporcijos g.gif
dejau pvz. 4cesnako skilt. ant trilitrinio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringute22: 16 rugpjūčio 2008 - 11:38