Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(Abai @ 2008 08 13, 15:04)
Per 8 vedybiniu metus isbandziau daugybe agurku marinavimo receptu, net i vynuogiu lapus vyniojau, bet galu gale liko vienas vienintelis:
5 l vandens
1 stikline cukraus,
1 stikline druskos,
0.5 litro acto
prieskoniai universalus (pirktiniai is pakeliu)
Marinato uztenka ~ 10 litru agurku.
Paprasta ir skanu  thumbup.gif

O TAI ANT 1 TRILITRINIO TADA KOKIA PROPORCIJA?niekada neteko tokiam dideliam kiekiui virt marinata blush2.gif agurkelius skinu kas antra diena tai iskart ir uztaisau,po keliu dieneliu vel..
Atsakyti
QUOTE(gutute @ 2008 08 13, 10:40)
velniava,pagal ta recepta dariau,kaip rase 3 kartus nupyliau ir uzkaitinau,tai jau kita diena tie agurkai susiraukslejo kaip mociutes uzp... schmoll.gif gal perkaitinau marinata g.gif


tai marinata aš du kartus užpilinėju, kaip ji galima perkaitinti, jul vis tiek užvirini g.gif
Atsakyti
Sakykit, ar tie mazi rutuliukai kur buna konservavimo prieksoniuose, tai aks ten tokie? ne sausos garstycios? nerandu niekur tu prieksoniu, tai bandysiu pati prigalvot ko nors, radau pirkt garstyciu sausu (rutuliukais), tai nusipirkau.
Atsakyti
QUOTE(gutute @ 2008 08 13, 16:00)
O TAI ANT 1 TRILITRINIO TADA KOKIA PROPORCIJA?niekada neteko tokiam dideliam kiekiui virt marinata blush2.gif agurkelius skinu kas antra diena tai iskart ir uztaisau,po keliu dieneliu vel..

Į vieną trilitrinį telpa apie 1,5 L marinato, na aišku priklauso nuo to kiek agurkų būna prikišta biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 13, 17:15)
Sakykit, ar tie mazi rutuliukai kur buna konservavimo prieksoniuose, tai aks ten tokie? ne sausos garstycios? nerandu niekur tu prieksoniu, tai bandysiu pati prigalvot ko nors, radau pirkt garstyciu sausu (rutuliukais), tai nusipirkau.

ar tokie? g.gif
user posted image

Čia tai kalendra 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Owly: 13 rugpjūčio 2008 - 16:24
QUOTE(Owly @ 2008 08 13, 17:30)
Į vieną trilitrinį telpa apie 1,5 L marinato, na aišku priklauso nuo to kiek agurkų būna prikišta biggrin.gif

Papildyta:

ar tokie?  g.gif
user posted image

Čia tai kalendra  4u.gif



O velnias, prisipirkau garstyciu blink.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 13, 17:39)
O velnias, prisipirkau garstyciu  blink.gif

as esu dejus ir kalendra tai irgi geras skonis
Papildyta:
ypatingai skanus agurkai:
2 saukstai druskos
5 saukstai cukraus
3 arbat. sauksteliai citrinos rugsties okas nenaudoja citri. rugsies tai 180gr.acto
cia trilitriniam stiklainiui,arba 1,5 litro vandens
as uzpilu 3 kartus ,bet laikau tik po kelias minutes ir siltai nekloju,jie tada nesunta nebuna minksti
pabandykit nepasigailesit,beja sis receptas tinka ir kitom darzovem ,ir pomidoram pupelem,paprikai patisonam agurociam (kas megsta) man jie rauginti skanesni


o dar vietoj citrinos rugsties dedu 0,5litro kaukazo slyvaiciu,arba raudonuju serbentu irgi labai naturaliai skanu.pabandykite.
priedai :lauro lapai ,krapai, krienu lapai arba saknis cesnakai,kalendra,petrazole,garstyciu zirneliai, pipiru ir kvapiu ir juodu zirneliai ir gvazdikeliai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 13 rugpjūčio 2008 - 17:35
QUOTE(Greta77 @ 2008 08 11, 21:28)
Tai cia turbut a la Uspaskicko agurkeliai buvo  g.gif  As ir siemet pagal si recepteli marinavau (aciu tai, kuri parase si recepteli  4u.gif ). Taigi, 1 litrui vandens reikia:
5 saukstu cukraus
1 sauksto druskos (as dedu su kaupu)
100 ml acto (as pilu 150 ml, bet obuoliu acto)
Agurkeliu dar neragavau, bet marinatas mmmmmm koks skanus  thumbup.gif



Labai ačiū, turbūt tas pats 4u.gif
Atsakyti
dar turiu raugintu agurku receptuka:
i stiklainio apacia sudedu :krapai cesnako,krieno lapo juoduju serb.lapu vysniu lapu.dar butu gerai azuolo lapu ir 100gr. druskos
tada sukisu agurkus ,is krano uzpilu siltu vandeniu ismaisau druska ir laikau 3 paras siltai t.y. virtuvei, po triju paru ispilu vandeni lauk ir verdanciu is arbatinio uzpilu ir uzvakuoju.
na kartais apacioj stiklainio buna nuosedos baltos ,tai pries uzpilant jas is arbatinio verdanciu ipilu apie stikline praskalauju ir ispilu lauk ,o tada jau uzpilu.jei kas neturi kur salciau laikyti tai tuo paciu vandeniu kuriuo uzpylet tai dar karta ji uzvirinkit ir uzpilkit .pas mane stovejo ir kambary.


tai agurkai ,kurie jei ir pakeltu dangteli tai jie vistiek valgomi jei labai per rugstus juos galima gydyti idejus i paprasta vandeni su prieskon,ir palaikyti ,istrauks ir druska ir rugsti....o marinuoti jei jau issauna tai fu fu jie nevalgomi


beja taip rauginami ir agurociai,jie daug skanesni uz marinuotus ,kas megstate ir turite pabandykite tikrai skanu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 13 rugpjūčio 2008 - 18:25
QUOTE(dziunka @ 2008 08 13, 19:05)
dar turiu raugintu agurku receptuka:
i stiklainio apacia sudedu :krapai cesnako,krieno lapo juoduju serb.lapu vysniu lapu.dar butu gerai azuolo lapu ir 100gr. druskos
tada sukisu agurkus ,is krano uzpilu siltu vandeniu ismaisau druska ir laikau 3 paras siltai t.y. virtuvei, po triju paru ispilu vandeni lauk ir verdanciu is arbatinio uzpilu ir uzvakuoju.
  na kartais apacioj stiklainio buna nuosedos baltos ,tai pries uzpilant jas is arbatinio verdanciu ipilu apie stikline praskalauju ir ispilu  lauk ,o tada jau uzpilu.jei kas neturi kur salciau laikyti tai tuo paciu vandeniu kuriuo uzpylet tai dar karta ji uzvirinkit ir uzpilkit  .pas mane stovejo ir kambary.
tai agurkai ,kurie jei ir pakeltu dangteli tai jie vistiek valgomi jei labai per rugstus juos galima gydyti idejus i paprasta vandeni su prieskon,ir palaikyti ,istrauks ir druska ir rugsti....o marinuoti jei jau issauna tai fu fu jie nevalgomi
beja taip rauginami ir agurociai,jie daug skanesni uz marinuotus ,kas megstate ir turite pabandykite tikrai skanu.

Cia kokios talpos stiklainiui 100gr. druskos? (itariu, kad 3l) g.gif
Kai po 3 paru nupili suryma, uzpili tik verdanciu vandeniu be jokios druskos?
Atsakyti
QUOTE(klaida @ 2008 08 14, 09:58)
Cia kokios talpos stiklainiui 100gr. druskos? (itariu, kad 3l) g.gif
Kai po 3 paru nupili suryma, uzpili tik verdanciu vandeniu be jokios druskos?


taip trilitriniam stiklainiui,,,,,pabandykit nesigailesit thumbup.gif
taip taip be jokiu priedu verdanciu vandeniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziunka: 14 rugpjūčio 2008 - 13:32
QUOTE(Greta77 @ 2008 08 11, 22:28)
Tai cia turbut a la Uspaskicko agurkeliai buvo  g.gif  As ir siemet pagal si recepteli marinavau (aciu tai, kuri parase si recepteli  4u.gif ). Taigi, 1 litrui vandens reikia:
5 saukstu cukraus
1 sauksto druskos (as dedu su kaupu)
100 ml acto (as pilu 150 ml, bet obuoliu acto)
Agurkeliu dar neragavau, bet marinatas mmmmmm koks skanus  thumbup.gif

Šiandien pagal šį gaminau,marinatas tikrai labai niam niam thumbup.gif aš ir agurkus su juo užmarinavau ir šparagines pupeles biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniska: 14 rugpjūčio 2008 - 14:38
QUOTE(dziunka @ 2008 08 14, 14:31)
taip trilitriniam stiklainiui,,,,,pabandykit nesigailesit thumbup.gif
taip taip be jokiu priedu verdanciu vandeniu.

Neisivaizduoju, kaip jie iki ziemos issilaiko g.gif
O minksti nebuna g.gif Juk rauginti agurkeliai turi buti kieti ir traskus blink.gif
Atsakyti