labukas,
Tai ka, jungiuos ir as prie seimininkiu Siaubas, kaip man juokinga paciai save matyti marinuojancia agurkus, dziovinancia kriauses:) niekada nebuciau pagalvojus....
Tik ka is savo mazojo siltnamio parsitempiau 2 kibirus agurkus. Dziaugiuos, kad vakar protelis apsisviete ir lauko agurkus atidaviau giminems, o tai snd per agurkus i namus neieiciau:) Man labai viliojanciai atrodo tie riekelemis su svogunais. Tokie niam niam...Pavarysiu snd cia visokiais receptukais:0 Aciukas jums visoms.
QUOTE(klaida @ 2008 08 10, 16:12)
O kaip jus raugiate agurkus, koki suryma darote. Turiu tokiu didesniu agurku, rauginimui kaip tik, idomu butu paeksperimentuoti su rauginimu
1 litrui vandens reikia didelio sauksto druskos. Dar reikia juoduju serbentu ir vysniu lapu, krapu, cesnaku, krienu ar azuolo lapu. Jei nori, kad greiciau irugtu, tai uzpilk agurkus karstoku vandeniu. Tokius agurkelius galima valgyti jau sekancia diena Kai neturiu visokiu lapu, tai tiesiog uzpilu misiniu, skirtu agurku konservavimui (is prekybos centro), tik ne tokie skanus buna
QUOTE(lotute @ 2008 08 10, 15:25)
Mergaites, turiu labai daug pomidoru, niekur nerandu kaip reikia juos marinuoti, gal kuri pagelbesit
Šiaip viena temukė žemiau šitos vadinasi marinuoti pomidorai
Aš irgi visos temos neskaičiau, bet savo receptukaisgaliu pasidalinti, sorry, jei kartojuosi, bet gal atleistina kaip kol uždariau, pavargau
Agurkus nuplaunu šaltu vandeniu su kempinėle, kad neliktų spygliukų, užpilu verdančiu vandeniu (dideliame inde, nu kiek agurkų turiu). Palaikau užpylusi 3-4 minutes, tada darau taip. Į jau paruoštus švarius stiklainius būnu susidėjusi:
Vienam trilitriniui:
9 šaukštai acto (9 %)
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos
česnakas, kvapnieji pipirai, lauro lapelis, krapai, prieskonių mišinys konservavimui 1 šaukštas. Nuplikytus karštu vandeniu agurkus dedu į tokius paruoštus stiklainius ir užpilu verdančiu vandeniu, užsuku dangtelius, pavartau, kad ištirptų cukrus, druska, susimaišytų priekoniai, apverčiu žemyn dangtukais ir apkloju dar kad šiltai pastovėtų. Gaunasi saldžiarūkščiai traškūs agurkėliai. Skanaus!
Su peraugusiais agurkais elgiuosi taip:
nuplaunu, nuskutu, supjaustau griežinėliais (plonais 3-4 mm) galima pjaustyti tikriausiai ir kitaip, kaip kam patinka:
3 kg agurkų
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos (be jodo)
200 g svogūnų
10 šaukštų acto (9%)
12 šaukštų aliejaus
permaišom, paliekam 10-12 val. pastovėti, praeidama pro šalį pamaišau, kad atsirandančių sulčių tektų visoms daržovėms. Atsiradusiose sultyse pakaitinu nuo užvirimo 5-7 min. , pilstau į puslitriukus ir uždarau. Galima dar įdėti paprikos ir pomidorų kas mėgstat, aš šiandien taip ir padariau ir dar dėjau petražolių kelis lapelius ir krapų, manau nepakenks ši agurkų mišrainė super skani su kiaušiniene arba vien su juoda duona. Skanaus!
Agurkus nuplaunu šaltu vandeniu su kempinėle, kad neliktų spygliukų, užpilu verdančiu vandeniu (dideliame inde, nu kiek agurkų turiu). Palaikau užpylusi 3-4 minutes, tada darau taip. Į jau paruoštus švarius stiklainius būnu susidėjusi:
Vienam trilitriniui:
9 šaukštai acto (9 %)
3 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos
česnakas, kvapnieji pipirai, lauro lapelis, krapai, prieskonių mišinys konservavimui 1 šaukštas. Nuplikytus karštu vandeniu agurkus dedu į tokius paruoštus stiklainius ir užpilu verdančiu vandeniu, užsuku dangtelius, pavartau, kad ištirptų cukrus, druska, susimaišytų priekoniai, apverčiu žemyn dangtukais ir apkloju dar kad šiltai pastovėtų. Gaunasi saldžiarūkščiai traškūs agurkėliai. Skanaus!
Su peraugusiais agurkais elgiuosi taip:
nuplaunu, nuskutu, supjaustau griežinėliais (plonais 3-4 mm) galima pjaustyti tikriausiai ir kitaip, kaip kam patinka:
3 kg agurkų
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos (be jodo)
200 g svogūnų
10 šaukštų acto (9%)
12 šaukštų aliejaus
permaišom, paliekam 10-12 val. pastovėti, praeidama pro šalį pamaišau, kad atsirandančių sulčių tektų visoms daržovėms. Atsiradusiose sultyse pakaitinu nuo užvirimo 5-7 min. , pilstau į puslitriukus ir uždarau. Galima dar įdėti paprikos ir pomidorų kas mėgstat, aš šiandien taip ir padariau ir dar dėjau petražolių kelis lapelius ir krapų, manau nepakenks ši agurkų mišrainė super skani su kiaušiniene arba vien su juoda duona. Skanaus!
QUOTE
SALOTOS SU ŠVIEŽIAIS AGURKAIS
Šiandien pasidariau šias salotas. Labai labai skanios gavosi. Įkeliu portretą (gaila, kad nemoku pridėt prie pačio recepto). Kas darysit patarčiau morkas tarkuoti kažkuo tarpiniu tarp burokinės tarkos ir smulkučių šiaudelių. Aš sutarkavau smulkučiukais pailgais šiaudeliukais ir, manau, truputį per smulku buvo, nes po to verdant kažkaip tos morkos beveik susiliejo su pomidorine mase, o norėjosi, kad liktų šiokie tokie šiaudeliai neusšutę. Ir dar - agurkus pasvėriau jau aplupinėtus ir apipjausčius didesnes sėklas, nes nemažai nusimeta. Gavosi 6 puslitriniai ir vienas 700 ml stiklainis.
QUOTE(angliste @ 2008 07 27, 19:44)
pasidalinsiu ir as labai paprastu, bet laaaaabai skaniu bulgarisku agurkeliu receptu.
1 litro stiklainiui reikes:
agurku
5 griezineliu morku
3 griezineliu svogunu
4 kvapiuju pipiru zirneliu
4 juoduju pipiru zirneliu
3 a. s. cukraus
2 a.s. druskos
50 g. acto
visus ingridientus dekite i stiklainio dugna, prikimskite agurku ir uzpilkite verdanciu vandeniu. sterilizuokite 10 min.
skanaus!
1 litro stiklainiui reikes:
agurku
5 griezineliu morku
3 griezineliu svogunu
4 kvapiuju pipiru zirneliu
4 juoduju pipiru zirneliu
3 a. s. cukraus
2 a.s. druskos
50 g. acto
visus ingridientus dekite i stiklainio dugna, prikimskite agurku ir uzpilkite verdanciu vandeniu. sterilizuokite 10 min.
skanaus!
šitas receptukas superinis, jau keli metai pagal jį darau, tik pilu paprastą šaltą vandenį ir viskas gaunas
oi kiek gerų receptų reiks butinai išmėginti ką nors
QUOTE(Greta77 @ 2008 08 10, 17:32)
1 litrui vandens reikia didelio sauksto druskos. Dar reikia juoduju serbentu ir vysniu lapu, krapu, cesnaku, krienu ar azuolo lapu. Jei nori, kad greiciau irugtu, tai uzpilk agurkus karstoku vandeniu. Tokius agurkelius galima valgyti jau sekancia diena Kai neturiu visokiu lapu, tai tiesiog uzpilu misiniu, skirtu agurku konservavimui (is prekybos centro), tik ne tokie skanus buna
Aciu,
Sveikutės, pernai iš jūsų skyrelyje radau agurkų marinavimo receptą, vadinamą kaip Kėdainių agurkėlių, žinau kad labai daug cukraus į marinatą dėjosi, bet va neužsirašiau gal kuri turite? O tokie skanūs agurkai buvo
Tai cia turbut a la Uspaskicko agurkeliai buvo As ir siemet pagal si recepteli marinavau (aciu tai, kuri parase si recepteli ). Taigi, 1 litrui vandens reikia:
5 saukstu cukraus
1 sauksto druskos (as dedu su kaupu)
100 ml acto (as pilu 150 ml, bet obuoliu acto)
Agurkeliu dar neragavau, bet marinatas mmmmmm koks skanus
5 saukstu cukraus
1 sauksto druskos (as dedu su kaupu)
100 ml acto (as pilu 150 ml, bet obuoliu acto)
Agurkeliu dar neragavau, bet marinatas mmmmmm koks skanus