Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(Diglė @ 2008 08 07, 18:13)
mergaitės o jus matuojate vandeni kiekvienam agurkų stiklainiui, kad žinotumėt kiek dėti acto cukraus ir TT...
Daleiskim aš prisikimšau ir trilitrius agurku ir po litra, tai kaip man pasidaryti marinato, kiekvienam matuoti atskirai???  doh.gif


O as darau taip: sudedu agurkus i stiklainius (buna ivairiu) ir tada sudedu ju litraza (kokios talpos stiklainiai), tada padalinu pusiau ir gaunu kiek reikia marinato. Tikiuosi, kad aiskiai parasiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 08 07, 12:43)
Uzpilu verdanciu marinatu ir sloikus pridengiu dangteliais. Palaikau apie pusvalandi ir nupilu. Marinata vel uzvirinu ir pilu, uzsuku ir dar siltai parai padedu.

drinks_cheers.gif Ir as taip darau.
Atsakyti
QUOTE(daiva.k @ 2007 08 06, 10:37)
mano tai toks tikrai labai geras pabandykit
3 stiklines vandens
1 stikline cukraus
1stikline acto
2 saukstai druskos
prieskoniai
sudėti agurkus ir užpilti verdančiu marinatu


Pernai čia prisirinkau kokius 6 receptus, pagal kuriuos marinavau agurkus. Agurkai pagal šį receptą man pasirodė skaniausi. Labai panašūs dar kažkurios forumietės rekomenduoti agurkai pagal "uspaskicho" receptą. kažkaip prisibijojau pilti visą stiklinę acto tai pyliau biški mažiau (nepilną stiklinę), bet pasirodo reikėjo pilti ją pilną, nes mėgstam tokius aštresnius agurkėlius.

QUOTE(vilytte @ 2007 08 06, 18:08)
Merginos,
Mano nuomone, trims stiklinėms vandens  stiklinė acto, tai čia jau ne šiaip, kad rūgštu, bet super rūgštu.

Bet nereikia pamiršti kad į tas tris stiklines vandens dar pilasi stiklinė cukrauskuri marinatą padaro saldžiarūgštį. Aš kai mamai pasakiau šį receptą tai jai pasirodė įtartina, kad į 3 stiklines vandens reikia pilti stiklinę cukraus. sako "kas čia per kompotas gausis". Bet įpylus stiklinę acto iš "kompoto" pasidaro labai skanus marinatas. Dar dėjau krapų, česnakų, morką, svogūną ir t.t.
Atsakyti
Pas mus ziuriu geriausia, trijose pardese buvau, na tose populiariausiose, ir neradau konservavimui prieskoniu, tuscios vietos tik biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 08 08, 12:50)
Pas mus ziuriu geriausia, trijose pardese buvau, na tose populiariausiose, ir neradau konservavimui prieskoniu, tuscios vietos tik biggrin.gif

As nededu jokiu pirktiniu prieskoniu schmoll.gif Tik krapai, cesnakai, pipirai (kvapnus arba cili)
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2008 08 08, 11:33)
Pernai čia prisirinkau kokius 6 receptus, pagal kuriuos marinavau agurkus. Agurkai pagal šį receptą man pasirodė skaniausi. Labai panašūs dar kažkurios forumietės rekomenduoti agurkai pagal "uspaskicho" receptą. kažkaip prisibijojau pilti visą stiklinę acto tai pyliau biški mažiau (nepilną stiklinę), bet pasirodo reikėjo pilti ją pilną, nes mėgstam tokius aštresnius agurkėlius.
Bet nereikia pamiršti kad į tas tris stiklines vandens dar pilasi stiklinė cukrauskuri marinatą padaro saldžiarūgštį. Aš kai mamai pasakiau šį receptą tai jai pasirodė įtartina, kad į 3 stiklines vandens reikia pilti stiklinę cukraus. sako "kas čia per kompotas gausis". Bet įpylus stiklinę acto iš "kompoto" pasidaro labai skanus marinatas. Dar dėjau krapų, česnakų, morką, svogūną ir t.t.

labai malonu kad patiko,šiap tai prieskonius aš naudoju tuos iš pakelio skirtus marinavimui
Atsakyti
O as marinata darau litrui vandens kaip ir parasyta o ne litrui su agurkais g.gif ,is litro marinato uzmarinuoju daug maz 2 litrus agurkeliu(tiksliai nepamenu bet panaisiai), ir visiskai nieko nepilstau ant agurku ir nematuoju specialiai,jei receptas litrui vandens taip ir darau litrui vadens.Visalaik marinatas gaunasi geras.Visalaik daugiau marinato kad nepritrukt uzpilt agurkelius,o kas lieka tiesiog ispiliu lauk blush2.gif
Atsakyti
Turiu daug peraugusių agurkų,ir pomidorų,kažkur valgiau mišrainę agurkai-pomidorai -svogunai.gal kas žino kaip juos daryt?
Atsakyti
QUOTE(jovituxss @ 2008 08 08, 22:42)
Turiu daug peraugusių agurkų,ir pomidorų,kažkur valgiau mišrainę agurkai-pomidorai -svogunai.gal kas žino kaip juos daryt?

Turiu vieną receptėlį, gal tiks, tik netaip jau daug ten peraugusių agurkų reikia g.gif . Pernai dariau, visai skanios salotos gavosi. Bet aš, nepatikėsit, šias salotas beveik visas į sriubas sunaudojau, pvz., į kopūstų sriubą. smile.gif Šįmet vėl darysiu, nes man labai patiko, kai reik ant greičio ko nors sriubon, o po ranka žinai, kad yra... mirksiukas.gif . Receptą nusižiūrėjau čia

SALOTOS SU ŠVIEŽIAIS AGURKAIS

1,3 kg peraugusių agurkų,
400 g morkų,
2 vnt. pipirų,
1,5 kg pomidorų,
2 dideli svogūnai,
5 a. š. druskos,
1 a. š. juodųjų pipirų,
5 lauro lapeliai,
2 a. š. cukraus,
1,5 a. š. 70% acto rūgšties,
½ a. š. maltų kvepiančiųjų pipirų,
aliejaus.

Morkas supjaustyti plonais šiaudeliais. Svogūnus supjaustyti smulkiai. Pipirus išvalyti ir supjaustyti pusžiedžiais. Svogūnus, morkas ir pipirus atskirai apkepinti su aliejumi, kol suminkštės. Pomidorus supjaustyti stambiai, sudėti į puodą, įpilti ¼ stiklinės vandens ir uždengus virti ~10 min., kol suminkštės. Po to pertrinti per kiaurasamtį tam, kad pašalintume odeles.
Patarimas. Taip pat pomidorus galima pirmiausia nuplikyti ir nulupti odeles, o pavirus gerai sutrinti su kočėlu. Arba žalius permalti per mėsmalę. Pagal laiko sąnaudas šie variantai vienodi. (Aš sumaliau su mėsmale)
Nuo agurkų nulupti storas odeles, jei oda nestora – lupti nebūtina. Agurkus supjaustyti išilgai į 4 dalis (jeigu sėklos didelės ir kietos – pašalinti) ir po to supjaustyti gabaliukais.
Į pomidorų tyrę sudėti pipirus, morkas, svogūnus, druską, cukrų, prieskonius ir smulkiai sutrupintus lauro lapus. Pavirinti 15 min. ant silpnos ugnies. Suberti agurkus ir virti dar 5 min. Supilti actą, gerai išmaišyti ir užsukti paruoštuose puslitriniuose stiklainiuose. Pastatyti ant dangtelių ir šiltai apkloti.
Paruošto produkto išeiga – truputį daugiau kaip 3 litrai.

P.S. išvedėt mane visos čia iš kelio biggrin.gif mirksiukas.gif . Ir aš šiandien pasidariau du 1,5 litro stiklainius pagal Gretos77 receptą su garstyčiomis ir 3 stiklainius pagal Daiva.k receptą. Žiūrėsim žiemą kas čia gausis. Ačiū jums 4u.gif



Atsakyti
Aš irgi prisiskaičius net keturiais variantais užmarinavau agurkėlius rolleyes.gif Rudenį pradėsim degustaciją bigsmile.gif
Atsakyti
Neperskaičiau atidžiai visos temos, tai nežinau ar jau buvo toks receptukas...
Jis labai tinka jei turite peraugusių agurkų (gerai gaunasi ir iš normalių), labai pigus ir skanus. Darau jau gal kokie 5 metai:
2 litrai kubeliais pjaustytų agurkų,
2 šaukštai cukraus,
1 šaukštas druskos,
0,5 šaukšto citrinos rūgštelės.

Viską sumaišyti ir paslėgti 2 valandom. Po to sudėti į stiklainius (aš naudoju 0,5-0,7 litro dydžio) ir pakaitinti. Jokio vandens ar papildomų prieskonių dėti nereikia. Gaunasi labai švelnaus, malonaus skonio.
O kaitinu sustačiusi į puodą, kurio dugne padedu rankšluostuką. O puodan vandens pilu, kad liktų 1,5-2 cm iki stiklainių viršaus. Ir taip apie 15 min. O po to užsuku ir padedu šiltai. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
agurku receptas
1.5litro vandens(3litru stiklainiui)
1 stikline cukraus
1 stikline acto
2 saukstai druskos
ivairus prieskoniai, kam kokie patinka(pipirai,cesnakai, j.serbentu lapai.krienu lapai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lina26: 10 rugpjūčio 2008 - 13:19