QUOTE(jovituxss @ 2008 08 08, 22:42)
Turiu daug peraugusių agurkų,ir pomidorų,kažkur valgiau mišrainę agurkai-pomidorai -svogunai.gal kas žino kaip juos daryt?
Turiu vieną receptėlį, gal tiks, tik netaip jau daug ten peraugusių agurkų reikia
. Pernai dariau, visai skanios salotos gavosi. Bet aš, nepatikėsit, šias salotas beveik visas į sriubas sunaudojau, pvz., į kopūstų sriubą.
Šįmet vėl darysiu, nes man labai patiko, kai reik ant greičio ko nors sriubon, o po ranka žinai, kad yra...
. Receptą nusižiūrėjau
čia
SALOTOS SU ŠVIEŽIAIS AGURKAIS
1,3 kg peraugusių agurkų,
400 g morkų,
2 vnt. pipirų,
1,5 kg pomidorų,
2 dideli svogūnai,
5 a. š. druskos,
1 a. š. juodųjų pipirų,
5 lauro lapeliai,
2 a. š. cukraus,
1,5 a. š. 70% acto rūgšties,
½ a. š. maltų kvepiančiųjų pipirų,
aliejaus.
Morkas supjaustyti plonais šiaudeliais. Svogūnus supjaustyti smulkiai. Pipirus išvalyti ir supjaustyti pusžiedžiais. Svogūnus, morkas ir pipirus atskirai apkepinti su aliejumi, kol suminkštės. Pomidorus supjaustyti stambiai, sudėti į puodą, įpilti ¼ stiklinės vandens ir uždengus virti ~10 min., kol suminkštės. Po to pertrinti per kiaurasamtį tam, kad pašalintume odeles.
Patarimas. Taip pat pomidorus galima pirmiausia nuplikyti ir nulupti odeles, o pavirus gerai sutrinti su kočėlu. Arba žalius permalti per mėsmalę. Pagal laiko sąnaudas šie variantai vienodi.
(Aš sumaliau su mėsmale)
Nuo agurkų nulupti storas odeles, jei oda nestora lupti nebūtina. Agurkus supjaustyti išilgai į 4 dalis (jeigu sėklos didelės ir kietos pašalinti) ir po to supjaustyti gabaliukais.
Į pomidorų tyrę sudėti pipirus, morkas, svogūnus, druską, cukrų, prieskonius ir smulkiai sutrupintus lauro lapus. Pavirinti 15 min. ant silpnos ugnies. Suberti agurkus ir virti dar 5 min. Supilti actą, gerai išmaišyti ir užsukti paruoštuose puslitriniuose stiklainiuose. Pastatyti ant dangtelių ir šiltai apkloti.
Paruošto produkto išeiga truputį daugiau kaip 3 litrai.
P.S. išvedėt mane visos čia iš kelio
. Ir aš šiandien pasidariau du 1,5 litro stiklainius pagal Gretos77 receptą su garstyčiomis ir 3 stiklainius pagal Daiva.k receptą. Žiūrėsim žiemą kas čia gausis. Ačiū jums