Marinuoti agurkai
Ingredientai:
5 l vandens,
agurkų tiek, kiek tilps į 3 trilitrinius ir 1 litrinį stiklainį
Marinatui:
5 šaukštai druskos,
5 šaukštai cukraus,
2 stiklinės acto,
pipirų, laurų lapų
Kaip gaminti?
Agurkus pamirkyti 2 val. šaltame vandenyje. Didelius agurkus galima supjaustyti, sudėti į sterilizuotus stiklainius. Įdėti juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, česnako skiltelių. Užvirinti marinatą, juo užpilti agurkus 2 kartus po 10 min. O užpylus trečią kartą tuojau pat užsukti. Taip paruošti agurkai yra švelniai rūgštaus
QUOTE(glossi @ 2008 07 28, 10:43)
O tai nededat daugiau nieko? Nei pipiriuko, nei lauriuko, nei cesnakiuko?
Dedu pirktiniu prieskoniu misinio kur buna agurku marinavimui ant litro vandens sauksta arba du,ir vietoj acto iprastinio dedu obuoliu acta vis gaunamas naturaliai is obuoliu tik kaina skiriasi aisku
QUOTE(Sandr_e @ 2008 07 30, 20:51)
Dedu pirktiniu prieskoniu misinio kur buna agurku marinavimui ant litro vandens sauksta arba du,ir vietoj acto iprastinio dedu obuoliu acta vis gaunamas naturaliai is obuoliu tik kaina skiriasi aisku
As ir noreciau paklausti Tuos pirktinius prieskonius dedate i marinata ar tiesiai i sloikus As dedu i sloikus ir tik tada pilu marinatu. Keli sloikai pabalo, tai visko prisigalvojau. Si karta bandau prieskonius apkaltint
QUOTE(Sandr_e @ 2008 07 28, 09:09)
super receptukas, pernai dariau pagal ji, tai agurkai baigesi net neipusejus ziemai, seima sake daryt siemet tik pagal si receptuka, tai buvau issisaugojus bet dinges kazkur, pagaliau radau
Aha, maniskiai irgi greit visus patvarke Gerai, kad vel radau. Aciu tau, Calykusu uz gera recepta
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 30, 15:51)
Bet tada baltu visi sloikai Dabar vienas kitas pabalo, o marinavau jau kelis kartus... Pernai lygiai tas pats buvo, pabalo keli sloikai, o kiti dar ir dabar liuks atrodo
aš neįminu šitos mįslės niekaip man taip ir kiekvienais metais būna, nieks nenušauna bet papabltuoja kai kurie stiklainiai... ir buvau apkaltinus ir druską ir actą, bet galvoju, kad čia greičiausiai nuo stiklainių ar dangtelių
QUOTE(Sandr_e @ 2008 07 30, 19:51)
Dedu pirktiniu prieskoniu misinio kur buna agurku marinavimui ant litro vandens sauksta arba du,ir vietoj acto iprastinio dedu obuoliu acta vis gaunamas naturaliai is obuoliu tik kaina skiriasi aisku
As taip ir padariau, idejau spec. prieskoniu marinavimui.O tai obuoliu acto kiek pili? 1 l.vandens? Koki puse stiklines?
Sveikos, mamytes. Pirma karta ruosiuosi marinuoti agurkelius, prisirankiojau cia receptuku - isbandysiu kelis Bet iskilo klausimas - ar tas nupylinejimas atstoja stiklainiu kaitinima dideliam puode? Koks skirtumas uzpylus verdanciu vandeniu nuo uzpylimo marinatu kelis kartus? Labai lauksiu atsakymu
QUOTE(glossi @ 2008 08 01, 11:45)
As taip ir padariau, idejau spec. prieskoniu marinavimui.O tai obuoliu acto kiek pili? 1 l.vandens? Koki puse stiklines?
as agurkus konservuoju pagal savo mamytes recepta1 litrui vandens imu 1 kupina sauksta druskos,1,5 valgomo sauksto cukraus,puse stiklines9 proc. acto.asagurkus uzpilu verdanciu marinatu palaikau,nupilu ir vel uzverdu.Tuomet idedu keleta cesnako skilteliu,dalima idet keleta saldz. paprikos gabaliuku. dar galima idet gelsves lapeliu.Norint ,kad agurkai but saldziarugsciai,reik padidintcukraus kieki.
galima agurkus marinuoti ir su morkomis.visa ruosa lygiai tokia pati,kai as anksciau rasiau.Galima morkas imti per puse ,okita puse agurku.morkas nuvalome,supjaustomegraziais gabaliukais ,idedame arbatini kupina sauksteli cukrausverdame 5-10min.Tuomet skysti nupilame ,ji galima pasilikt ruosiant ivairius troskinis.i stiklaini dedama pirmas sluoksnis agurkai krapai vysniu ,juoduju serbentu lapai.ir taip sluoksniuojama.Visa procedura ta pati uzpylus marinatu palaikoma,nupylus uzvirinama uzdaroma metaliniais dangteliais.apverciama ,uzklojama,kad stiklainiai palaipsniui atvestu.Gal ilga procedura,bet maistas ruosiamas su meile.
visų skaitinėjau receptėlius dabar savo parašysiu
6 litram vandens :
9 šaukštai druskos (be kaupo)
9 cukraus (su kaupu)
apie 300 gr. acto
marinata užvirinu įpilus prieskoniu marinavimui ir išpilstau į stiklainius užsuku ir pakaitinu kol pakeis spalva
skanaus
jai kas neaišku rašykit į až
6 litram vandens :
9 šaukštai druskos (be kaupo)
9 cukraus (su kaupu)
apie 300 gr. acto
marinata užvirinu įpilus prieskoniu marinavimui ir išpilstau į stiklainius užsuku ir pakaitinu kol pakeis spalva
skanaus
jai kas neaišku rašykit į až
Sunku issirinkti sau tinkama recepta, idomu kokio skonio tie agurkiukai gaunasi , man siaip patinka maziau rugstesni, kazin kuris receptas man tiktu