Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

pasidalinsiu ir as labai paprastu, bet laaaaabai skaniu bulgarisku agurkeliu receptu.

1 litro stiklainiui reikes:
agurku
5 griezineliu morku
3 griezineliu svogunu
4 kvapiuju pipiru zirneliu
4 juoduju pipiru zirneliu
3 a. s. cukraus
2 a.s. druskos
50 g. acto

visus ingridientus dekite i stiklainio dugna, prikimskite agurku ir uzpilkite verdanciu vandeniu. sterilizuokite 10 min.

skanaus! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2007 07 23, 15:36)
turiu ,,Uspachiko" receptą  bigsmile.gif
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto.
Išgirdus jį sakaiu nesąmonė  schmoll.gif sirupas gi gaunas su tiek cukraus...o iš tikro pabandžiau  thumbup.gif  thumbup.gif ir kalafiorus dariau pagal jį  ax.gif



super receptukas, pernai dariau pagal ji, tai agurkai baigesi net neipusejus ziemai, seima sake daryt siemet tik pagal si receptuka, tai buvau issisaugojus bet dinges kazkur, pagaliau radau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandr_e @ 2008 07 28, 10:09)
super receptukas, pernai dariau pagal ji, tai agurkai baigesi net neipusejus ziemai, seima sake daryt siemet tik pagal si receptuka, tai buvau issisaugojus bet dinges kazkur, pagaliau radau doh.gif

O tai nededat daugiau nieko? g.gif Nei pipiriuko, nei lauriuko, nei cesnakiuko? bigsmile.gif
Atsakyti
sveikutes mergelikes...paskaitinejau cia jusu receptukus nu tikrai visi agurkeliai turetu skanus but...bet niekur neuzmaciau kad receptukas butu isvis be acto...nes acto seimyna negalim vartot g.gif nu kad rauginti uzkoncervuojami butu blush2.gif gal kuri zinot pasidalinkit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daliukas11111 @ 2008 07 28, 19:42)
sveikutes mergelikes...paskaitinejau cia jusu receptukus nu tikrai visi agurkeliai turetu skanus but...bet niekur neuzmaciau kad receptukas butu isvis be acto...nes acto seimyna negalim vartot g.gif nu kad rauginti uzkoncervuojami butu blush2.gif gal kuri zinot pasidalinkit smile.gif


Man ir butu idomu tikslu recepta raugintu-marinuotu agurkeliu suzinot. Kiek atsimenu, tai mano mama taip darydavo (dabar jau pati neatsimena g.gif ): i sloikus reikia deti krapu, vysniu bei juoduju serbentu lapu, krienu arba azuolo lapu, cesnaku; tada sudeti agurkus ir uzpilti saltinio vandeniu, kuriame istirpinta druska (1 ltr. vadens 1 kaupinas saukstas druskos). Agurkus pridengti ir palaikyti kelias dienas, kol vanduo pasidarys drumzlinas ir prades putos i virsu kilt. Tada ta vandeni reikia nupilti ir uzvirinti, vel uzpilti ant agurku. Tik va neprisimenu kiek kartu reikia taip uzpilti rolleyes.gif

Va koki recepta ka tik radau:

Parauginti saldžiarūgščiai agurkai

2 kg agurkų
2 l vandens
40 g druskos
15 g cukraus
120-150 g prieskonių (vyšnių ir juodųjų serbentų lapų, krienų lapkočių, česnako)

Paruoštus agurkus, nupjausčius galiukus, sudėti į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Vandenyje ištirpinti druską ir cukrų, užpilti ant agurku ir paslėgti.
Laikyti kambario temperatūroje. Kai indo paviršiuje atsiras putų, o sūrymas pasidarys drumzlinas, agurkus perdėti į stiklainius ir įdėti šviežių prieskonių.
Sūrymą, kuriame rūgo agurkai, užvirinti ir karštą užpilti ant agurkų. Po 6-8 min. jį nupilti, vėl užvirinti ir užpilti ant agurkų.
Jei agurkai sudėti į 3 l talpos stiklainius, juos sandariai uždaryti, jei į 1 l stiklainius -sūrymą dar karta nupilti, užvirinti ir užpilti ant agurkų.


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Greta77: 28 liepos 2008 - 19:55
aciukas...reiks pameginti kuri pasidaryti nes megstu agurkelius bet acto skrandis nebepriima... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(daliukas11111 @ 2008 07 28, 22:31)
aciukas...reiks pameginti kuri pasidaryti nes megstu agurkelius bet acto skrandis nebepriima... verysad.gif


Vietoj acto dek citrinu rugsti mirksiukas.gif , aisku, jei skrandis priima
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Greta77: 28 liepos 2008 - 20:46
vot tas yra kad nepriima kas rugstu...seip ir agurkai rauginti nelabai bet sakau jei be ruksties specelios surizikuociau ziema pabandyt nes kai dabar pasiraugiu tai visai lenda biggrin.gif ir nieko atrodo... biggrin.gif
Atsakyti
o kodel litrinius dar pekaitint,o 3lt. tik 2 kartus?a Ar tikrai laikys per ziema,pernai daret?Kazin koks skonis?kazkada ragavau ,tai labai jau preski buvo.
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 28, 21:52)
Man ir butu idomu tikslu recepta raugintu-marinuotu agurkeliu suzinot. Kiek atsimenu, tai mano mama taip darydavo (dabar jau pati neatsimena  g.gif ): i sloikus reikia deti krapu, vysniu bei juoduju serbentu lapu, krienu arba azuolo lapu, cesnaku; tada sudeti agurkus ir uzpilti saltinio vandeniu, kuriame istirpinta druska (1 ltr. vadens 1 kaupinas saukstas druskos). Agurkus pridengti ir palaikyti kelias dienas, kol vanduo pasidarys drumzlinas ir prades putos i virsu kilt. Tada ta vandeni reikia nupilti ir uzvirinti, vel uzpilti ant agurku. Tik va neprisimenu kiek kartu reikia taip uzpilti  rolleyes.gif

Va koki recepta ka tik radau:

Parauginti saldžiarūgščiai agurkai

2 kg agurkų 
2 l vandens 
40 g druskos 
15 g cukraus 
120-150 g prieskonių (vyšnių ir juodųjų serbentų lapų, krienų lapkočių, česnako) 
 
Paruoštus agurkus, nupjausčius galiukus, sudėti į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Vandenyje ištirpinti druską ir cukrų, užpilti ant agurku ir paslėgti.
Laikyti kambario temperatūroje. Kai indo paviršiuje atsiras putų, o sūrymas pasidarys drumzlinas, agurkus perdėti į stiklainius ir įdėti šviežių prieskonių.
Sūrymą, kuriame rūgo agurkai, užvirinti ir karštą užpilti ant agurkų. Po 6-8 min. jį nupilti, vėl užvirinti ir užpilti ant agurkų.
Jei agurkai sudėti į 3 l talpos stiklainius, juos sandariai uždaryti, jei į 1 l stiklainius -sūrymą dar karta nupilti, užvirinti ir užpilti ant agurkų.

manau tokius agurkelius ,pamirsotedarasyt,kadreikia saltai laikyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 24, 08:30)
HELP!!!
Marinuoju agurkus, o tie (skystimas) po keliu dienu pabala. Dangteliai nauji, sloikai tikrai svarus  g.gif  Skonis ju ir geras, tik rugstesni nei paparastai  unsure.gif  Dangteliu nei pucia, nei ka... Nieko nesuprantu, pernai ir keli sloikai pabalo. Kas to kaltininkas galetu buti  g.gif

O gal druska kalta g.gif man vienas marinavimas toks buvo, kad dėjau druską iš maksimos, na Optima ar kaip. Vienais metais pas uošvienę kaime pritrūkau druskos, sūnus į kaimo pardę nulekė, o ten tik tokia druska, tai visi tos dienos marinuoti agurkėliai iškeliavo "ant mėšlo krūvos" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kana @ 2008 07 30, 14:41)
O gal druska kalta  g.gif man vienas marinavimas toks buvo, kad dėjau druską iš maksimos, na Optima ar kaip. Vienais metais pas uošvienę kaime pritrūkau druskos, sūnus į kaimo pardę nulekė, o ten tik tokia druska, tai visi tos dienos marinuoti agurkėliai iškeliavo "ant mėšlo krūvos"  lotuliukas.gif


Bet tada baltu visi sloikai g.gif Dabar vienas kitas pabalo, o marinavau jau kelis kartus... Pernai lygiai tas pats buvo, pabalo keli sloikai, o kiti dar ir dabar liuks atrodo schmoll.gif
Atsakyti