pasidalinsiu ir as labai paprastu, bet laaaaabai skaniu bulgarisku agurkeliu receptu.
1 litro stiklainiui reikes:
agurku
5 griezineliu morku
3 griezineliu svogunu
4 kvapiuju pipiru zirneliu
4 juoduju pipiru zirneliu
3 a. s. cukraus
2 a.s. druskos
50 g. acto
visus ingridientus dekite i stiklainio dugna, prikimskite agurku ir uzpilkite verdanciu vandeniu. sterilizuokite 10 min.
skanaus!
QUOTE(calykusu @ 2007 07 23, 15:36)
turiu ,,Uspachiko" receptą
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto.
Išgirdus jį sakaiu nesąmonė sirupas gi gaunas su tiek cukraus...o iš tikro pabandžiau ir kalafiorus dariau pagal jį
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto.
Išgirdus jį sakaiu nesąmonė sirupas gi gaunas su tiek cukraus...o iš tikro pabandžiau ir kalafiorus dariau pagal jį
super receptukas, pernai dariau pagal ji, tai agurkai baigesi net neipusejus ziemai, seima sake daryt siemet tik pagal si receptuka, tai buvau issisaugojus bet dinges kazkur, pagaliau radau
QUOTE(Sandr_e @ 2008 07 28, 10:09)
super receptukas, pernai dariau pagal ji, tai agurkai baigesi net neipusejus ziemai, seima sake daryt siemet tik pagal si receptuka, tai buvau issisaugojus bet dinges kazkur, pagaliau radau
O tai nededat daugiau nieko? Nei pipiriuko, nei lauriuko, nei cesnakiuko?
sveikutes mergelikes...paskaitinejau cia jusu receptukus nu tikrai visi agurkeliai turetu skanus but...bet niekur neuzmaciau kad receptukas butu isvis be acto...nes acto seimyna negalim vartot nu kad rauginti uzkoncervuojami butu gal kuri zinot pasidalinkit
QUOTE(daliukas11111 @ 2008 07 28, 19:42)
sveikutes mergelikes...paskaitinejau cia jusu receptukus nu tikrai visi agurkeliai turetu skanus but...bet niekur neuzmaciau kad receptukas butu isvis be acto...nes acto seimyna negalim vartot nu kad rauginti uzkoncervuojami butu gal kuri zinot pasidalinkit
Man ir butu idomu tikslu recepta raugintu-marinuotu agurkeliu suzinot. Kiek atsimenu, tai mano mama taip darydavo (dabar jau pati neatsimena ): i sloikus reikia deti krapu, vysniu bei juoduju serbentu lapu, krienu arba azuolo lapu, cesnaku; tada sudeti agurkus ir uzpilti saltinio vandeniu, kuriame istirpinta druska (1 ltr. vadens 1 kaupinas saukstas druskos). Agurkus pridengti ir palaikyti kelias dienas, kol vanduo pasidarys drumzlinas ir prades putos i virsu kilt. Tada ta vandeni reikia nupilti ir uzvirinti, vel uzpilti ant agurku. Tik va neprisimenu kiek kartu reikia taip uzpilti
Va koki recepta ka tik radau:
Parauginti saldžiarūgščiai agurkai
2 kg agurkų
2 l vandens
40 g druskos
15 g cukraus
120-150 g prieskonių (vyšnių ir juodųjų serbentų lapų, krienų lapkočių, česnako)
Paruoštus agurkus, nupjausčius galiukus, sudėti į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Vandenyje ištirpinti druską ir cukrų, užpilti ant agurku ir paslėgti.
Laikyti kambario temperatūroje. Kai indo paviršiuje atsiras putų, o sūrymas pasidarys drumzlinas, agurkus perdėti į stiklainius ir įdėti šviežių prieskonių.
Sūrymą, kuriame rūgo agurkai, užvirinti ir karštą užpilti ant agurkų. Po 6-8 min. jį nupilti, vėl užvirinti ir užpilti ant agurkų.
Jei agurkai sudėti į 3 l talpos stiklainius, juos sandariai uždaryti, jei į 1 l stiklainius -sūrymą dar karta nupilti, užvirinti ir užpilti ant agurkų.
aciukas...reiks pameginti kuri pasidaryti nes megstu agurkelius bet acto skrandis nebepriima...
QUOTE(daliukas11111 @ 2008 07 28, 22:31)
aciukas...reiks pameginti kuri pasidaryti nes megstu agurkelius bet acto skrandis nebepriima...
Vietoj acto dek citrinu rugsti , aisku, jei skrandis priima
vot tas yra kad nepriima kas rugstu...seip ir agurkai rauginti nelabai bet sakau jei be ruksties specelios surizikuociau ziema pabandyt nes kai dabar pasiraugiu tai visai lenda ir nieko atrodo...
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 28, 21:52)
Man ir butu idomu tikslu recepta raugintu-marinuotu agurkeliu suzinot. Kiek atsimenu, tai mano mama taip darydavo (dabar jau pati neatsimena ): i sloikus reikia deti krapu, vysniu bei juoduju serbentu lapu, krienu arba azuolo lapu, cesnaku; tada sudeti agurkus ir uzpilti saltinio vandeniu, kuriame istirpinta druska (1 ltr. vadens 1 kaupinas saukstas druskos). Agurkus pridengti ir palaikyti kelias dienas, kol vanduo pasidarys drumzlinas ir prades putos i virsu kilt. Tada ta vandeni reikia nupilti ir uzvirinti, vel uzpilti ant agurku. Tik va neprisimenu kiek kartu reikia taip uzpilti
Va koki recepta ka tik radau:
Parauginti saldžiarūgščiai agurkai
2 kg agurkų
2 l vandens
40 g druskos
15 g cukraus
120-150 g prieskonių (vyšnių ir juodųjų serbentų lapų, krienų lapkočių, česnako)
Paruoštus agurkus, nupjausčius galiukus, sudėti į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Vandenyje ištirpinti druską ir cukrų, užpilti ant agurku ir paslėgti.
Laikyti kambario temperatūroje. Kai indo paviršiuje atsiras putų, o sūrymas pasidarys drumzlinas, agurkus perdėti į stiklainius ir įdėti šviežių prieskonių.
Sūrymą, kuriame rūgo agurkai, užvirinti ir karštą užpilti ant agurkų. Po 6-8 min. jį nupilti, vėl užvirinti ir užpilti ant agurkų.
Jei agurkai sudėti į 3 l talpos stiklainius, juos sandariai uždaryti, jei į 1 l stiklainius -sūrymą dar karta nupilti, užvirinti ir užpilti ant agurkų.
Va koki recepta ka tik radau:
Parauginti saldžiarūgščiai agurkai
2 kg agurkų
2 l vandens
40 g druskos
15 g cukraus
120-150 g prieskonių (vyšnių ir juodųjų serbentų lapų, krienų lapkočių, česnako)
Paruoštus agurkus, nupjausčius galiukus, sudėti į indą, sluoksniuojant su prieskoniais. Vandenyje ištirpinti druską ir cukrų, užpilti ant agurku ir paslėgti.
Laikyti kambario temperatūroje. Kai indo paviršiuje atsiras putų, o sūrymas pasidarys drumzlinas, agurkus perdėti į stiklainius ir įdėti šviežių prieskonių.
Sūrymą, kuriame rūgo agurkai, užvirinti ir karštą užpilti ant agurkų. Po 6-8 min. jį nupilti, vėl užvirinti ir užpilti ant agurkų.
Jei agurkai sudėti į 3 l talpos stiklainius, juos sandariai uždaryti, jei į 1 l stiklainius -sūrymą dar karta nupilti, užvirinti ir užpilti ant agurkų.
manau tokius agurkelius ,pamirsotedarasyt,kadreikia saltai laikyt
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 24, 08:30)
HELP!!!
Marinuoju agurkus, o tie (skystimas) po keliu dienu pabala. Dangteliai nauji, sloikai tikrai svarus Skonis ju ir geras, tik rugstesni nei paparastai Dangteliu nei pucia, nei ka... Nieko nesuprantu, pernai ir keli sloikai pabalo. Kas to kaltininkas galetu buti
Marinuoju agurkus, o tie (skystimas) po keliu dienu pabala. Dangteliai nauji, sloikai tikrai svarus Skonis ju ir geras, tik rugstesni nei paparastai Dangteliu nei pucia, nei ka... Nieko nesuprantu, pernai ir keli sloikai pabalo. Kas to kaltininkas galetu buti
O gal druska kalta man vienas marinavimas toks buvo, kad dėjau druską iš maksimos, na Optima ar kaip. Vienais metais pas uošvienę kaime pritrūkau druskos, sūnus į kaimo pardę nulekė, o ten tik tokia druska, tai visi tos dienos marinuoti agurkėliai iškeliavo "ant mėšlo krūvos"
QUOTE(Kana @ 2008 07 30, 14:41)
O gal druska kalta man vienas marinavimas toks buvo, kad dėjau druską iš maksimos, na Optima ar kaip. Vienais metais pas uošvienę kaime pritrūkau druskos, sūnus į kaimo pardę nulekė, o ten tik tokia druska, tai visi tos dienos marinuoti agurkėliai iškeliavo "ant mėšlo krūvos"
Bet tada baltu visi sloikai Dabar vienas kitas pabalo, o marinavau jau kelis kartus... Pernai lygiai tas pats buvo, pabalo keli sloikai, o kiti dar ir dabar liuks atrodo