Sveiki, parasykit kaip marinuojat agurkus su garstyciom Ragavau sveciuose, tai vos su visu sloiku neprarijau Radau siame psl recepteli, bet gal kuri kitaip darote Gal dar raugiate agurkus ziemai? Kazkaip mama darydavo: 3 dienas palaikydavo uzpiltus, o paskui uzdarydavo. Nzn daugiau nieko Lauksiu recepteliu
Sveiki, parasykit kaip marinuojat agurkus su garstyciom Ragavau sveciuose, tai vos su visu sloiku neprarijau Radau siame psl recepteli, bet gal kuri kitaip darote Gal dar raugiate agurkus ziemai? Kazkaip mama darydavo: 3 dienas palaikydavo uzpiltus, o paskui uzdarydavo. Nzn daugiau nieko Lauksiu recepteliu
OK, labai lauksiu. Snd dariau pirma karta su garstyciomis, nete receptuka radau. Marinatas superinis buvo 1 ltr. vandens reikia: 1 stiklines cukraus, 1 stiklines acto (as pyliau obuoliu acta), 3 saukstu druskos ir 5 saukstu garstysciu. Is pradziu issigandau kiekiu 1 litrui vandens, bet kai paragavau, tai
Vienam litrui vandens: 1 didelis saukstas druskos su kaupu 3 dideli saukstai cukraus 200 gr. acto
I litrini stiklaini sudeti griezineliais supjaustyta viena nedidele morka, 1 arbatini sauksteli garstyciu zirneliu, zedais supjaustyta nedideli svoguna, kelias cesnako skilteles, krapus, pipirus (zirneliai), lauro lapelius ir agurkus. I verdanti vandeni supilti acta, sudeti druska ir cukru. As dar imetu kelis lauro lapelius. Verdanciu marinatu uzpilti agurkus ir sterilizuoti kol agurkai pakeis spalva. Bet kas nemegsta zaisti su sterilizavimu, tai uzpilti agurkus marinatu, palaikyti apie pora minuciu, tada ispilti marinata atgal i puoda, uzvirinti ji antra karta ir vel uzpilti agurkus. Tada uzsukti stiklainius, apversti , apkloti siltu apklotu ir taip palaikyti apie para. Agurkai gaunasi labai panasaus skonio i bulgariskus. Kas nemegsta astriu galima pilti siek tiek maziau acto.
Verdanciu marinatu uzpilti agurkus ir sterilizuoti kol agurkai pakeis spalva. Bet kas nemegsta zaisti su sterilizavimu, tai uzpilti agurkus marinatu, palaikyti apie pora minuciu, tada ispilti marinata atgal i puoda, uzvirinti ji antra karta ir vel uzpilti agurkus. Tada uzsukti stiklainius, apversti , apkloti siltu apklotu ir taip palaikyti apie para.
Aš tai nuplautus agurkus užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol truputį praaušta, kad galėčiau ištraukti, sudedu į stiklainius, užpilu verdančiu marinatu ir apkloju parai šiltai.
OK, labai lauksiu. Snd dariau pirma karta su garstyciomis, nete receptuka radau. Marinatas superinis buvo 1 ltr. vandens reikia: 1 stiklines cukraus, 1 stiklines acto (as pyliau obuoliu acta), 3 saukstu druskos ir 5 saukstu garstysciu. Is pradziu issigandau kiekiu 1 litrui vandens, bet kai paragavau, tai
pabandžiau ir aš pagal tavo receptuka su garstyčiom, žiurėsim kas bus, vėliau reikės paragauti kas gavosi, tik garstyčiu negavau biriu, tai naudojau iš indelio.
pabandžiau ir aš pagal tavo receptuka su garstyčiom, žiurėsim kas bus, vėliau reikės paragauti kas gavosi, tik garstyčiu negavau biriu, tai naudojau iš indelio.
HELP!!! Marinuoju agurkus, o tie (skystimas) po keliu dienu pabala. Dangteliai nauji, sloikai tikrai svarus Skonis ju ir geras, tik rugstesni nei paparastai Dangteliu nei pucia, nei ka... Nieko nesuprantu, pernai ir keli sloikai pabalo. Kas to kaltininkas galetu buti