Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(Diglė @ 2008 07 07, 17:03)
KIEK KAITINTI?

tokią mišrainę aš kaitinu iki 80 laipsnių g.gif
Atsakyti
Sveiki, parasykit kaip marinuojat agurkus su garstyciom g.gif Ragavau sveciuose, tai vos su visu sloiku neprarijau lotuliukas.gif Radau siame psl recepteli, bet gal kuri kitaip darote bigsmile.gif Gal dar raugiate agurkus ziemai? Kazkaip mama darydavo: 3 dienas palaikydavo uzpiltus, o paskui uzdarydavo. Nzn daugiau nieko rolleyes.gif Lauksiu recepteliu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Greta77: 16 liepos 2008 - 17:59
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 16, 19:58)
Sveiki, parasykit kaip marinuojat agurkus su garstyciom  g.gif  Ragavau sveciuose, tai vos su visu sloiku neprarijau  lotuliukas.gif  Radau siame psl recepteli, bet gal kuri kitaip darote  bigsmile.gif  Gal dar raugiate agurkus ziemai? Kazkaip mama darydavo: 3 dienas palaikydavo uzpiltus, o paskui uzdarydavo. Nzn daugiau nieko  rolleyes.gif  Lauksiu recepteliu  4u.gif

Aš namie paieškosiu šio receptuko,tik prieš tai sulyginsiu su anuo,nes mūsų irgi nesveiko skonio lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Agniska @ 2008 07 20, 15:50)
Aš namie paieškosiu šio receptuko,tik prieš tai sulyginsiu su anuo,nes mūsų irgi nesveiko skonio lotuliukas.gif  drinks_cheers.gif


OK, labai lauksiu. Snd dariau pirma karta su garstyciomis, nete receptuka radau. Marinatas superinis buvo thumbup.gif 1 ltr. vandens reikia: 1 stiklines cukraus, 1 stiklines acto (as pyliau obuoliu acta), 3 saukstu druskos ir 5 saukstu garstysciu. Is pradziu issigandau kiekiu 1 litrui vandens, bet kai paragavau, tai thumbup.gif
Atsakyti
Pasidalinsiu savo agurkeliu receptu:

Vienam litrui vandens:
1 didelis saukstas druskos su kaupu
3 dideli saukstai cukraus
200 gr. acto

I litrini stiklaini sudeti griezineliais supjaustyta viena nedidele morka, 1 arbatini sauksteli garstyciu zirneliu, zedais supjaustyta nedideli svoguna, kelias cesnako skilteles, krapus, pipirus (zirneliai), lauro lapelius ir agurkus.
I verdanti vandeni supilti acta, sudeti druska ir cukru. As dar imetu kelis lauro lapelius.
Verdanciu marinatu uzpilti agurkus ir sterilizuoti kol agurkai pakeis spalva. Bet kas nemegsta zaisti su sterilizavimu, tai uzpilti agurkus marinatu, palaikyti apie pora minuciu, tada ispilti marinata atgal i puoda, uzvirinti ji antra karta ir vel uzpilti agurkus. Tada uzsukti stiklainius, apversti , apkloti siltu apklotu ir taip palaikyti apie para.
Agurkai gaunasi labai panasaus skonio i “bulgariskus”. Kas nemegsta astriu galima pilti siek tiek maziau acto.
Atsakyti
QUOTE(Irutta @ 2008 07 20, 21:42)
Verdanciu marinatu uzpilti agurkus ir sterilizuoti kol agurkai pakeis spalva. Bet  kas nemegsta zaisti su sterilizavimu, tai uzpilti agurkus marinatu, palaikyti apie pora minuciu, tada ispilti marinata atgal i puoda, uzvirinti ji antra karta ir vel uzpilti agurkus. Tada uzsukti stiklainius, apversti , apkloti siltu apklotu ir taip palaikyti apie para.


Aš tai nuplautus agurkus užpilu verdančiu vandeniu, palaikau kol truputį praaušta, kad galėčiau ištraukti, sudedu į stiklainius, užpilu verdančiu marinatu ir apkloju parai šiltai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Greta77 @ 2008 07 20, 20:08)
OK, labai lauksiu. Snd dariau pirma karta su garstyciomis, nete receptuka radau. Marinatas superinis buvo  thumbup.gif  1 ltr. vandens reikia: 1 stiklines cukraus, 1 stiklines acto (as pyliau obuoliu acta), 3 saukstu druskos ir 5 saukstu garstysciu. Is pradziu issigandau kiekiu 1 litrui vandens, bet kai paragavau, tai  thumbup.gif


pabandžiau ir aš pagal tavo receptuka su garstyčiom, žiurėsim kas bus, vėliau reikės paragauti kas gavosi, tik garstyčiu negavau biriu, tai naudojau iš indelio.
Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2008 07 23, 18:41)
pabandžiau ir aš pagal tavo receptuka su garstyčiom, žiurėsim kas bus, vėliau reikės paragauti kas gavosi, tik garstyčiu negavau biriu, tai naudojau iš indelio.


Jos ir turi buti is indelio thumbup.gif
Atsakyti
HELP!!!
Marinuoju agurkus, o tie (skystimas) po keliu dienu pabala. Dangteliai nauji, sloikai tikrai svarus g.gif Skonis ju ir geras, tik rugstesni nei paparastai unsure.gif Dangteliu nei pucia, nei ka... Nieko nesuprantu, pernai ir keli sloikai pabalo. Kas to kaltininkas galetu buti g.gif
Atsakyti
tai tos skystos garstycios ?as galvojau grudeliai
Atsakyti
QUOTE(valdavv @ 2008 07 24, 09:38)
tai tos skystos garstycios ?as galvojau grudeliai


doh.gif Kvaila boba, galejau iskart parasyt, kad skystos drinks_cheers.gif
Atsakyti
pas mane toks receptas
trims litoms vandens 12 v, š, acto
6v.š. druskos
8v.š. cukraus

nu jau agurku skonis pasaka thumbup.gif
Atsakyti