as turiu labai paprasta bet gera marinato recepta
1ltr vandens, 1 saukstas cukraus, 1 saukstas druskos, 1 saukstas acto esencijos
tinka bet kokiom darzovem
mes gaminame taip
3 LITRAMS VANDENS:
6V.SAUKSTAI CUKRAUS,
8V.SAUKSTAI DRUSKOS,
12V.SAUKSTU ACTO
AGURKUS VIENA KARTA UZPILAME KARSTU VANDENIU PALAIKOME, KOL ATVES PO TO NUPILAME IR SUDEDAME PIPIRUS KVAPNIU, IR JUODUOSIUS PO KOKIUS 4,
PO TA IDEDAMAS CESNAKAS, LAURO LAPAS IR UZPILAME VERDANCIU MARINATU.
Į STIKLAINIUS SU AGURKAIS DEDAMI KRAPAI
LITRAI VANDENS, JAI VISKAS DAROMA 3 - LITRINIUOSE TELPA MARINATO PO 0,5 LITRO
3 LITRAMS VANDENS:
6V.SAUKSTAI CUKRAUS,
8V.SAUKSTAI DRUSKOS,
12V.SAUKSTU ACTO
AGURKUS VIENA KARTA UZPILAME KARSTU VANDENIU PALAIKOME, KOL ATVES PO TO NUPILAME IR SUDEDAME PIPIRUS KVAPNIU, IR JUODUOSIUS PO KOKIUS 4,
PO TA IDEDAMAS CESNAKAS, LAURO LAPAS IR UZPILAME VERDANCIU MARINATU.
Į STIKLAINIUS SU AGURKAIS DEDAMI KRAPAI
LITRAI VANDENS, JAI VISKAS DAROMA 3 - LITRINIUOSE TELPA MARINATO PO 0,5 LITRO
Agurkai su krapais :
reikia 2 kg. agurku,krapu,cesnaku,.Marinatui-100 ml. acto,100 ml. aliejaus,druskos.
Agurkus supjaustyti plonais griezineliais,supjaustyti krapus,cesnakus.Viska sudeti i inda,uzpilti acta,alieju,iberti druskos.Palaikyti 24 val.Tada pakaitinti,kol uzvirs,sudeti i stiklainius ir uzdaryti metaliniais dangteliais.
Jau 2 metus gaminu sita misraine ir musu seima ja labai megsta
reikia 2 kg. agurku,krapu,cesnaku,.Marinatui-100 ml. acto,100 ml. aliejaus,druskos.
Agurkus supjaustyti plonais griezineliais,supjaustyti krapus,cesnakus.Viska sudeti i inda,uzpilti acta,alieju,iberti druskos.Palaikyti 24 val.Tada pakaitinti,kol uzvirs,sudeti i stiklainius ir uzdaryti metaliniais dangteliais.
Jau 2 metus gaminu sita misraine ir musu seima ja labai megsta
QUOTE(AUSRELINA @ 2007 08 28, 19:13)
prašysiu savo marinuotų agurkų receptą, gal jau kas ir rašė tokį, nežinau tiesiog man jis labai patinka:
agurkus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 10 min, tada nupilame ir sudedame agurkus į iškaitintus stiklainius su prieskoniais konservavimui ir į stiklainius dedame: 1l stiklainiui- 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas cukraus, ir 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties, viską užpilame verdančiu vandeniu ir uždarome metaliniais dangteliais, apverčiame stiklainius ir viskas.
Gal kam patiks, šiaip mano šeimyna mėgsta ir man gerai laikosi žiemą..
agurkus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 10 min, tada nupilame ir sudedame agurkus į iškaitintus stiklainius su prieskoniais konservavimui ir į stiklainius dedame: 1l stiklainiui- 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas cukraus, ir 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties, viską užpilame verdančiu vandeniu ir uždarome metaliniais dangteliais, apverčiame stiklainius ir viskas.
Gal kam patiks, šiaip mano šeimyna mėgsta ir man gerai laikosi žiemą..
Dariau pagal šitą receptą, liuks skonis
Radau labai daug įdomių receptų čia Ir nors agurkų derliaus metas dar toli, pasiūlysiu ir aš agurkėlių receptą. Man jis labai patinka (nusižiūrėjau pernai žurnale "Konservavimas").
Konservuoti agurkai su morkomis
-2 svogūnai
-3 morkos
-2 kg agurkų
-6 skiltelės česnako
-vyšnių lapų
Marinatui:
-8 stiklinės vandens
-1 stiklinė acto (9 proc.)
-5 šaukštai cukraus
-3 šaukštai druskos
Svogūnus nulupti ir supjaustyti griežinėliais, morkas taip pat plonesniais griežinėliais. Krapus susmulkinti.
Nuplautus agurkus (aš juos supjaustau ritiniukais storesniais, galima ir kitaip) sluoksniuoju su krapais, svogūnais, česnakais, morkomis ir vyšnių lapais (atrodo tikrai gražiai )
Iš nurodytų produktų išverdu marinatą ir atvėsintą supilu į stiklainius ant agurkų, tada statau į puodą su vandeniu ir kai vanduo arti užvirimo po to dar kaitinu 10-15 min. ( 1l stiklainius). Iškeliu ir užsuku.
Konservuoti agurkai su morkomis
-2 svogūnai
-3 morkos
-2 kg agurkų
-6 skiltelės česnako
-vyšnių lapų
Marinatui:
-8 stiklinės vandens
-1 stiklinė acto (9 proc.)
-5 šaukštai cukraus
-3 šaukštai druskos
Svogūnus nulupti ir supjaustyti griežinėliais, morkas taip pat plonesniais griežinėliais. Krapus susmulkinti.
Nuplautus agurkus (aš juos supjaustau ritiniukais storesniais, galima ir kitaip) sluoksniuoju su krapais, svogūnais, česnakais, morkomis ir vyšnių lapais (atrodo tikrai gražiai )
Iš nurodytų produktų išverdu marinatą ir atvėsintą supilu į stiklainius ant agurkų, tada statau į puodą su vandeniu ir kai vanduo arti užvirimo po to dar kaitinu 10-15 min. ( 1l stiklainius). Iškeliu ir užsuku.
sveikutes,aš iš anksto ruošiu receptus,nes po to užima daug laiko.
noriu su jumis pasidalinti savo salotomis,labai skanu
Marinuotos agurkų salotos
5kg. agurkų
0,5kg svogūnų
0,1kg petražolių
3šaukštai druskos
4arbatiniai šaukšteliai citrinų rūgšties
Agurkus nulupti,susmulkinti kvadratėliais.Susmulkintisvogūnus.Viską sudėti į vieną dubenį,suberti susmulkintas petražoles,druską,citrinų rūgštį.Gerai išmaišyti,kol atsiras skysčio.Tada salotas sugrūsti į 1l stiklainius ir pasterizuoti 120min.Uždaryti ir apvertus atvėsinti.
noriu su jumis pasidalinti savo salotomis,labai skanu
Marinuotos agurkų salotos
5kg. agurkų
0,5kg svogūnų
0,1kg petražolių
3šaukštai druskos
4arbatiniai šaukšteliai citrinų rūgšties
Agurkus nulupti,susmulkinti kvadratėliais.Susmulkintisvogūnus.Viską sudėti į vieną dubenį,suberti susmulkintas petražoles,druską,citrinų rūgštį.Gerai išmaišyti,kol atsiras skysčio.Tada salotas sugrūsti į 1l stiklainius ir pasterizuoti 120min.Uždaryti ir apvertus atvėsinti.
QUOTE(sharka111 @ 2003 08 22, 00:47)
;DNa as,kaip tikra kedainiete,is agurku krasto,irgi pasidalinsiu savo patirtim.I stiklainius dedu krienu lapu,krapu,lauro lapa,pipiru ir...sakele raudonelio.Pridedu agurku,uzpilu saltu nevirintu druskos tirpalu-1 litrui vandens 1 saukstas druskos.Palaikau para.Tada nupilu i puoda,uzvirinu,i stiklaini idedu skiltele cesnako ir uzpilu verdanciu marinatu.Uzsuku-ir psio."Geras vaizdzelis"visa ziema ant stalo.
0 acto nerek su cukrumi? juk vaiz delis nekoks bus
QUOTE(Jasmin @ 2006 08 22, 09:58)
manau kd neissautu dangteliai
Papildyta:
QUOTE(Davidoff @ 2006 07 20, 22:43)
Na va, neistveriau ir atsidariau stiklaini paragauti.
Na man rugstus patinka, tai rugsties kaip ir norma, gal kiek truputi maziau reiketu jei jau idealiai norisi. O dar truksta cukraus bent sauksto ir garstyciu seklu. Va tada tai bus issvajotieji agurkai
Na man rugstus patinka, tai rugsties kaip ir norma, gal kiek truputi maziau reiketu jei jau idealiai norisi. O dar truksta cukraus bent sauksto ir garstyciu seklu. Va tada tai bus issvajotieji agurkai
o kada kazi zinot ar jau isimarinavo ar ne,kad atidaryt paragaut?
QUOTE(RasaK @ 2007 08 28, 17:08)
Sveikutės. Jau daug metų darau agurkus pagal paprasčiausią receptą ir tikrai labai skanu, taigi siūlau:
Marinatas:
1 l vandens reikia 1 šaukšto druskos (su kaupu), 1 šaukšto cukraus (nubraukto), 50 g acto.
Į stiklainį dedu krapų, lauro lapų, pipirų, česnako, sudedu agurkus ir užpilu verdančiu marinatu, pridengiu dangteliu. Po 0,5 val. marinatą nupilu, vėl užverdu ir tada jau užsuku. Ir niekada nekaitinu!
Marinatas:
1 l vandens reikia 1 šaukšto druskos (su kaupu), 1 šaukšto cukraus (nubraukto), 50 g acto.
Į stiklainį dedu krapų, lauro lapų, pipirų, česnako, sudedu agurkus ir užpilu verdančiu marinatu, pridengiu dangteliu. Po 0,5 val. marinatą nupilu, vėl užverdu ir tada jau užsuku. Ir niekada nekaitinu!
Pritariu, labai geras receptukas. Jau daug metu taip marinuoju. Tikrai skanus gaunasi agurkeliai
QUOTE(palmolive @ 2005 08 01, 13:36)
man atrodo, kad vandens mazoka, arba siaip cia kas nors netaip
ant 1.5 ltr vandens tiek acto
atsargiai su tuo ragavimu
ant 1.5 ltr vandens tiek acto
atsargiai su tuo ragavimu
tame receptuke vietoj vienos st druskos reiketi 3 saukstai druskos,o taip tai viskas gerai gaunas kazkas panasaus i bulgariskus
Papildyta:
QUOTE(staselė @ 2007 08 10, 18:25)
taip tinka, daug skanesni agurkai gaunasi. aš jau daug metų su obuolių actu konservuoju
siandien mrinuodama agurkus pritrukau acto tai ipyliau vyno acto kazi kaip gausis skonis tai neblogas,kvapas liuks,na o spalva tai rausva marinato gavosi.
QUOTE(Mintibutė @ 2007 08 07, 22:46)
Gaminau siandien sitaip:
5kg agurku
2kg svogunu
1 stikline acto,
1 stikline cukraus
1 stikline aliejaus
3/4 saukstai druskos
Agurkus nulupti ir supjaustyti grezineliais.svoguna - riekelemis.Viska uzpilti marinatu,palikyti koki pusvalandi,pakaitinti ir uzvakuoti.
Labai skanu
5kg agurku
2kg svogunu
1 stikline acto,
1 stikline cukraus
1 stikline aliejaus
3/4 saukstai druskos
Agurkus nulupti ir supjaustyti grezineliais.svoguna - riekelemis.Viska uzpilti marinatu,palikyti koki pusvalandi,pakaitinti ir uzvakuoti.
Labai skanu
KIEK KAITINTI?