QUOTE(Relaks @ 2007 08 17, 23:05)
Sveikos
Turiu tokia beda, kad nezinau kaip issaugoti marinuotus agurkus.
Konservavau jau ne pirma karta pagal recepta: 5l vandens, 0,5l acto, 400g cukraus, 200g druskos. Visa beda tame, kad nezinau, kaip as sugebejau paziureti i ta recepta ir kas man buvo uzplauke, kad vietoj 5l vandens perskaiciau 0,5l pridariau, prikonservavau ir vis stebejausi kaip brangiai gaunasi tas marinatas Kazkaip is galvos man tai neisejo 4 dienas ir katik vel isistraukusi pamaciau, kad ne 0,5l o 5l vandens turejo buti
Ir piktas juokas ima ir nervai kyla del savo kvailumo, bet patarkit, ar dar juos galima dar kaip nors isgelbeti? Gail, tiek daug pridariau, net rankos nekiltu jauciu is naujo daryti Gal atidarinejus praskiesti ta marinata, vel uzkaitinti ir vel tuos pacius agurkus uzpilti? Ar dar kaip nors juos perdaryti? Siandien is tu nervu dar nekyla rankos atsidaryti slovikeli ir paragauti tokio actinio agurko
Turiu tokia beda, kad nezinau kaip issaugoti marinuotus agurkus.
Konservavau jau ne pirma karta pagal recepta: 5l vandens, 0,5l acto, 400g cukraus, 200g druskos. Visa beda tame, kad nezinau, kaip as sugebejau paziureti i ta recepta ir kas man buvo uzplauke, kad vietoj 5l vandens perskaiciau 0,5l pridariau, prikonservavau ir vis stebejausi kaip brangiai gaunasi tas marinatas Kazkaip is galvos man tai neisejo 4 dienas ir katik vel isistraukusi pamaciau, kad ne 0,5l o 5l vandens turejo buti
Ir piktas juokas ima ir nervai kyla del savo kvailumo, bet patarkit, ar dar juos galima dar kaip nors isgelbeti? Gail, tiek daug pridariau, net rankos nekiltu jauciu is naujo daryti Gal atidarinejus praskiesti ta marinata, vel uzkaitinti ir vel tuos pacius agurkus uzpilti? Ar dar kaip nors juos perdaryti? Siandien is tu nervu dar nekyla rankos atsidaryti slovikeli ir paragauti tokio actinio agurko
Aš tavo vietoj tikrai bandyčiau perdaryti, gi vis tiek tokių rūgščių nevalgysit.
Šiaip jei stovi kelias dienas parauginti, o po to tuo pačiu skysčiu užkonservuoti agurkėliai (yra toks vienas iš konservavimo būdų), stovės ir taviškiai. Siūlau nupilti marinatą, padaryt jį tinkamo aštrumo ir daryt toliau įprastai (t.y. daryt taip kaip darei). Marinatą gal truputį švelnesnį daryčiau, nes gi agurkai jo jau prisitraukę yra, tai švelnesniu užpylus, paskui susivienodins.