Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(Relaks @ 2007 08 17, 23:05)
Sveikos 4u.gif
Turiu tokia beda, kad nezinau kaip issaugoti marinuotus agurkus.
Konservavau jau ne pirma karta pagal recepta: 5l vandens, 0,5l acto, 400g cukraus, 200g druskos. Visa beda tame, kad nezinau, kaip as sugebejau paziureti i ta recepta ir kas man buvo uzplauke, kad vietoj 5l vandens perskaiciau 0,5l blush2.gif  pridariau, prikonservavau ir vis stebejausi kaip brangiai gaunasi tas marinatas g.gif  Kazkaip is galvos man tai neisejo 4 dienas ir katik vel isistraukusi pamaciau, kad ne 0,5l  o 5l vandens turejo buti  doh.gif  doh.gif
Ir piktas juokas ima ir nervai kyla del savo kvailumo, bet patarkit, ar dar juos galima dar kaip nors isgelbeti? Gail, tiek daug pridariau, net rankos nekiltu jauciu is naujo daryti schmoll.gif  Gal atidarinejus praskiesti ta marinata, vel uzkaitinti ir vel tuos pacius agurkus uzpilti? Ar dar kaip nors juos perdaryti? Siandien is tu nervu dar nekyla rankos atsidaryti slovikeli ir paragauti tokio actinio agurko schmoll.gif  doh.gif

Aš tavo vietoj tikrai bandyčiau perdaryti, gi vis tiek tokių rūgščių nevalgysit.
Šiaip jei stovi kelias dienas parauginti, o po to tuo pačiu skysčiu užkonservuoti agurkėliai (yra toks vienas iš konservavimo būdų), stovės ir taviškiai. Siūlau nupilti marinatą, padaryt jį tinkamo aštrumo ir daryt toliau įprastai (t.y. daryt taip kaip darei). Marinatą gal truputį švelnesnį daryčiau, nes gi agurkai jo jau prisitraukę yra, tai švelnesniu užpylus, paskui susivienodins.
Atsakyti
QUOTE(Naktipele @ 2006 08 24, 08:26)
Man pritrūko skystymo užpilti... Kažką ne taip padariau? Ar dar reikia, kokį marinatą padaryt ir užpilt?



QUOTE(a-d-a @ 2006 09 02, 20:44)
Dariau pagal šį receptą ir šeimynai labai patiko, skonis tikrai thumbup.gif . nes garstyčios gerą skonį duoda ir aštrumas tinka. Ačiū už receptuką 4u.gif



na po metu uzsukau receptu pasidairyti. smagu, kam patiko mano padiktuotas receptas . mano seimyna jau 4 metus ji ragauja. o man jau norisi kazko naujo. taigi ir uzsukau paieskoti.
sekmes visoms draugaujant su agurkais drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mameliukas: 23 rugpjūčio 2007 - 09:12
QUOTE(rutelelt @ 2007 08 08, 01:46)
Gaminau siandien sitaip:
5kg agurku
2kg svogunu
1 stikline acto,
1 stikline cukraus
1 stikline aliejaus
3/4 saukstai druskos

Agurkus nulupti ir supjaustyti grezineliais.svoguna - riekelemis.Viska uzpilti marinatu,palikyti koki pusvalandi,pakaitinti ir uzvakuoti.
Labai skanu 4u.gif

thumbup.gif Aš taip pat darau....dar labai tinka česnakas -15 skiltelių (supjaustyti) ir žalumynai petražolės, krapai... thumbup.gif
Atsakyti
Uzsukamus nuo konservu stiklainius keiciu i piniginius vienetus:
mazesnius nei 0,5 l - 0,05 ct
0,5 l - 0,10 ct
1,0 l - 0,15 ct
1,5 l - 0,20 ct
didesni 0,25 ct

Mainau cukinijas i uogienes stiklaini arba konservuotos misraines, galima ir i mezgimo ar nerimo siulu likucius. Arba saldumynus tongue.gif
Atsakyti
Sveikutės. Jau daug metų darau agurkus pagal paprasčiausią receptą ir tikrai labai skanu, taigi siūlau:

Marinatas:
1 l vandens reikia 1 šaukšto druskos (su kaupu), 1 šaukšto cukraus (nubraukto), 50 g acto.

Į stiklainį dedu krapų, lauro lapų, pipirų, česnako, sudedu agurkus ir užpilu verdančiu marinatu, pridengiu dangteliu. Po 0,5 val. marinatą nupilu, vėl užverdu ir tada jau užsuku. Ir niekada nekaitinu!
Atsakyti
prašysiu savo marinuotų agurkų receptą, gal jau kas ir rašė tokį, nežinau tiesiog man jis labai patinka:
agurkus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 10 min, tada nupilame ir sudedame agurkus į iškaitintus stiklainius su prieskoniais konservavimui ir į stiklainius dedame: 1l stiklainiui- 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas cukraus, ir 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties, viską užpilame verdančiu vandeniu ir uždarome metaliniais dangteliais, apverčiame stiklainius ir viskas.
Gal kam patiks, šiaip mano šeimyna mėgsta ir man gerai laikosi žiemą..
Atsakyti
QUOTE(AUSRELINA @ 2007 08 28, 20:13)
prašysiu savo marinuotų agurkų receptą, gal jau kas ir rašė tokį, nežinau tiesiog man jis labai patinka:
agurkus užpilame verdančiu vandeniu ir palaikome 10 min, tada nupilame ir sudedame agurkus į iškaitintus stiklainius su prieskoniais konservavimui ir į stiklainius dedame: 1l stiklainiui- 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas cukraus, ir 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties, viską užpilame verdančiu vandeniu ir uždarome metaliniais dangteliais, apverčiame stiklainius ir viskas.
Gal kam patiks, šiaip mano šeimyna mėgsta ir man gerai laikosi žiemą..

O jei darau į trilitrinius, tai viską trigubai?
Atsakyti
taip visko trigubai o aš kartais darau į 0,5 l tai tada visko perpuse
Atsakyti
QUOTE(AUSRELINA @ 2007 08 29, 13:20)
taip visko trigubai o aš kartais darau į 0,5 l tai tada visko perpuse

Ačiū, kaip tik norėjau pabandyti su citrinos rūgštim, bu actas nusbodo mirksiukas.gif
Atsakyti
su citrinos rūgštimi sveikiau biggrin.gif
Atsakyti
Dėkoju Jums darbštuolėms 4u.gif
Ibandžiau ne vieną agurkėlių receptą thumbup.gif
QUOTE(mameliukas @ 2006 08 17, 13:48)
nezinau, ar cia buvo toks receptas, bet gal kam patiks. Mano diedas po baliuku istustina visus stiklainius. man tai per astru.

4 kg agurku;
1 stikline acto;
1 stikline aliejaus (as kartais darau ir be aliejaus, irgi gerai gaunasi, manau kad galima deti ir puse stiklines)
4 saukstai druskos;
1 stikline cukraus;
2-3 saukstai ispaustu cesnaku (arba 2-3saukstai garstyciu koses kur prie mesos valgom is stiklainiuku).

taigi agurkus reikia supjaustyti , galima "ziedais" galima isilgai i keturias dalis. tada viska viska sudeti ant agurku ir karts nuo karto pamaisant laikyti 3-5 valandas. atsiranda labai daug skystimelio. tada agurkus i stiklainius, uzpilt tuo susidariusiu skysciu  ir pakaitint 15-20 min. VSIO. Skaunaus!
Papildyta:
taigi svarbiausio neparasiau  1 saukstas maltu juoduju pipiru reikia deti

Šitas receptukas tai thumbup.gif tik pipirų mažiau dėjau. Skonis tai labai geras, atsidarėm stiklainiuką ir sukirtom su mėsos troškiniu visą iškarto tongue.gif
Atsakyti
gal kas žinot, jei pagal receptą pilti 1 stiklinę acto, o aš norėčiau dėti citrinos rūgštelę, kiek tada jos dėti? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti