Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

Gaminau siandien sitaip:
5kg agurku
2kg svogunu
1 stikline acto,
1 stikline cukraus
1 stikline aliejaus
3/4 saukstai druskos

Agurkus nulupti ir supjaustyti grezineliais.svoguna - riekelemis.Viska uzpilti marinatu,palikyti koki pusvalandi,pakaitinti ir uzvakuoti.
Labai skanu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(emma @ 2007 08 07, 10:29)
Ypatingo skonio agurkėliai su garstyčiomis 

3 l vandens reikės
300g cukraus (galima ir 200)
1,5 šaukšto druskos
150g. 9proc. acto (geriau 6 proc. obuolių acto)
5 šaukštai garstyčių - naudoti SAN MAREO garstyčias su medumi - jų būna maximoj.
Krapų, česnakų, krienų lapų.
 
Gal galit pasakyt,garstyčios čia grūdeliai ar ta "košė"?Bendradarbė darė kažkada ,bet ne pagal šitą receptą,tai dėjo garstyčių košę. g.gif


taip, dedama garstyčių košė
Atsakyti
Norėjau Jūsų paklausti, o obuolių actas tikrai tinka agurkų marinavimui?
Atsakyti
QUOTE(gima @ 2007 08 09, 22:57)
Norėjau Jūsų paklausti, o obuolių actas tikrai tinka agurkų marinavimui?

taip tinka, daug skanesni agurkai gaunasi. aš jau daug metų su obuolių actu konservuoju
Atsakyti
QUOTE(rutelelt @ 2007 08 08, 00:46)
Gaminau siandien sitaip:
5kg agurku
2kg svogunu
1 stikline acto,
1 stikline cukraus
1 stikline aliejaus
3/4 saukstai druskos

Agurkus nulupti ir supjaustyti grezineliais.svoguna - riekelemis.Viska uzpilti marinatu,palikyti koki pusvalandi,pakaitinti ir uzvakuoti.
Labai skanu 4u.gif

truputi pagerinsiu salotas, ne daraius eksperimenta gavosi liuks, dar prie tu visu ingridientu raudonos paprikos puse kilo, krapu ir petrusku po 2 pundelius supjaustyti aisku, pabandykit nepasiailesit thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(skristi @ 2007 08 01, 17:10)
Ypatingo skonio agurkėliai su garstyčiomis thumbup.gif

3 l vandens reikės
300g cukraus (galima ir 200)
1,5 šaukšto druskos
150g. 9proc. acto (geriau 6 proc. obuolių acto)
5 šaukštai garstyčių - naudoti SAN MAREO garstyčias su medumi - jų būna maximoj.
Krapų, česnakų, krienų lapų.

Svarbu - agurkus supjaustyti 3-4 cm griežinėliais (bus truputuka darbelio - bet tikrai nepasigailėsit). Į stiklainio dugną sudėti krapus, česnakus, krienų lapą. Marinatą išvirti ir ataušinti. Po to užpilti ant agurkų ir pasterizuoti - nuo to momento, kai tik vanduo pradeda virti (puode), pasterizuojame dar 15-20min. ir užsukame.

noriu paklausti o tai kiek panasiai agurkeliu padarai su trimis litrais marinato?ta prasme kiek litru agurku gaunasi? ax.gif ir dar , agurkus tik nuplauti supjaustyti ir į stiklainius, o jų nublanširuoti nereikia?o gal galima agurkelius ploniau pjaustyti?man kazkaip atrodo per dideli griežinėliai 4u.gif ir dar 4u.gif kitokios garstycios netinka?
Atsakyti
QUOTE(mazooji @ 2007 08 12, 20:54)
noriu paklausti o tai kiek panasiai agurkeliu padarai su trimis litrais marinato?ta prasme kiek litru agurku gaunasi? ax.gif  ir dar , agurkus tik nuplauti supjaustyti ir į stiklainius, o jų nublanširuoti nereikia?o gal galima agurkelius ploniau pjaustyti?man kazkaip atrodo per dideli griežinėliai 4u.gif  ir dar  4u.gif kitokios garstycios netinka?

O nuo garstyciu nepasidaro drumzlinas vanduo ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 08 04, 20:27)
bet daug skanesni agurkai gaunasi konservuojant su obuolių actu

O obuolių acto dėti tiek pat kiek ir paprasto?
Atsakyti
QUOTE(blansyte @ 2007 08 13, 20:41)
O obuolių acto dėti tiek pat kiek ir paprasto?

jei pagal receptą rašomą, kad stiklinė acto, tai ir pilu tik stiklinę, nesvarbu, kad obuolių actas yra silpnesnis. man patinka švelnūs agurkai, o jei norite rūgštesnių, galite kiek daugiau pilti. čia jau pagal skonį.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Turiu tokia beda, kad nezinau kaip issaugoti marinuotus agurkus.
Konservavau jau ne pirma karta pagal recepta: 5l vandens, 0,5l acto, 400g cukraus, 200g druskos. Visa beda tame, kad nezinau, kaip as sugebejau paziureti i ta recepta ir kas man buvo uzplauke, kad vietoj 5l vandens perskaiciau 0,5l blush2.gif pridariau, prikonservavau ir vis stebejausi kaip brangiai gaunasi tas marinatas g.gif Kazkaip is galvos man tai neisejo 4 dienas ir katik vel isistraukusi pamaciau, kad ne 0,5l o 5l vandens turejo buti doh.gif doh.gif
Ir piktas juokas ima ir nervai kyla del savo kvailumo, bet patarkit, ar dar juos galima dar kaip nors isgelbeti? Gail, tiek daug pridariau, net rankos nekiltu jauciu is naujo daryti schmoll.gif Gal atidarinejus praskiesti ta marinata, vel uzkaitinti ir vel tuos pacius agurkus uzpilti? Ar dar kaip nors juos perdaryti? Siandien is tu nervu dar nekyla rankos atsidaryti slovikeli ir paragauti tokio actinio agurko schmoll.gif doh.gif
Atsakyti
As dariau taip: i litra vandens 200 g cukraus, 5 saukstai garstyciu, 150 gr. obuoliu acto, 1.5 sauksto druskos. I stiklainius dedam krapu, biski krieno lapu, agurkus supjaustom ~ 1.5 - 2 cm griezineliais. Isverdame marinata ir atausiname. tada uzpilame ant agurku ir pasterizuojame 15-20 min. ir uzsukame. Garstycios, kaip ir buvo rasyta "San Marco su medumi". As dariau 4 ltr. marinato, gavosi vienas 2 litru stiklainis ir 8 po 0.75. Is pradziu atrodo, kad garstycias sutraukia, bet kai atvesta, gaunasi vientisas geltonas skystis. Gaunasi super skaniai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Marinuoti - bulgariski agurkeliai, astrus
4,5 l vandens
1 stikline druskos
1,5, beveik 2 stiklines cukraus
1 l acto
As i stiklaini su agurkais sudedu ir kvep ir karc pipirus ir lauro lapus ir visus kitus pagardus, nuplykau verdanciu vandeniu tada isverdu marinata ir uzpilu
Skanaus
Atsakyti