QUOTE(vilytte @ 2007 08 06, 18:08)
Merginos,
Mano nuomone, trims stiklinėms vandens stiklinė acto, tai čia jau ne šiaip, kad rūgštu, bet super rūgštu.
Aš savo šeimininkavimo pradžioj irgi panašų receptą naudojau (1 litrui vandens stiklinė acto), tai visa giminė actu spjaudėsi.
Šiaip norma 1 litrui vandens pusė stiklinės 9 proc. acto (aš sau leidžiu pilti arba trečdalį satiklinės arba 6 proc. acto - kažkaip praktikos su agurkais jau nemažai yra), ir po kaupiną šaukštą cukraus ir druskos. Gaunasi kažkas panašaus į Kėdainių agurkėlius. Kas mėgsta saldžiau ar sūriau, atitinkamai galima padauginti cukraus ar druskos (nu bet ne stiktinėm gi jų reikia).
Įvertinkit panos, o geriausia tai recepto klausti mamų, tetų ar pan., pas ką esat ragavusios, nes čia kartais paskaitai, tai tenka labai suabejoti...
nėra reikalo abejoti išbandyta jau antri metai
Papildyta:
QUOTE(staselė @ 2007 08 06, 13:53)
O agurkus čia pjaustytus dėti? ar nuplikyti juos reikia?
o užpylus marinatu nerikia kaitinti?
Papildyta:
ar čia tiks tie paparsti užsukami dangteliai, ar reikia yuos, kur su mašinėle užsukam?
Papildyta:
o čia agurkai ar švelnūs, silnai rūgštūs gaunasi?
agurkų nepjaustau,parenku tokius mažesnius,gražesnius,sudedu į stiklainius,užpilu verdančiu vandeniu palaikau pora minučių ir nupilu tada užpilu marinatu[į marinatą dedu dar prieskonių mišinio agurkų konservavimui],nieko nekaitinu,uždarau užsukamais dangteliais.Agurkai gaunasi gana aštroki nu čia nenupasakosi reikia paragaut bet tikrai labai skanūs MB net skystį išgeria.Moteriškė kuri davė receptą vadina juos "po bolgarski".actu tikrai nespjaudysit,nes dedasi daug cukraus jeigu bijot rizikuot ,galit acto pilt pusę stiklinės