Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(elfė @ 2007 08 04, 14:51)
Čia ir yra tas pats actas, tik dabar kitaip vadina. O acto esencija jei neklystu būna 70% stiprumo.


blin, o aš padariau taip kaip ant etiketės užrašyta doh.gif "prieš vartojimą skiesti santykiu 1:2" doh.gif lotuliukas.gif ot bus agurčikai doh.gif
Atsakyti
amečiau kAŽKUR RECEPTĄ, BANDAU PRISIMINTI.
KAŽIN AR TOKS MARINATAS? ..

2,5 L VANDENS
1 STIKLINĖ CUKRAUS
1 STIKLINĖ DRUSKOS
1 STIKLINĖ ACTO
KRAPŲ, ČESNAKAI
AGURKUS SUPJAUSTY REIKELĖMIS Į STIKLAINIO ( 750 GR NUO ŽIRNELIŲ) DUGNĄ DĖTI KRAPŲ, ČESMNAKŲ SKILTELIŲ IR TADA SUDĖTI AGURKUS PJAUSTYTUS RIEKUTĖ. PASKUI UŽPILTI MARINATU, TIK GALVOJU AR VERDANČIU IR KAIRINTI ĮDĖJUIS Į PUODĄ SU VANDENIU APIE 20 MIN.
PAGAL RECEPTĄ KASŽKUR 8 STIKLAINIUKAI IŠEIDAVO. TIK KAŽIN AR TOKS RECEPTAS, GAL KAS DAROT , PADĖKIT PRISIMINTI? g.gif
Atsakyti
QUOTE(staselė @ 2007 08 06, 09:26)
amečiau kAŽKUR RECEPTĄ, BANDAU PRISIMINTI.
KAŽIN AR TOKS MARINATAS? ..

2,5 L VANDENS
1 STIKLINĖ CUKRAUS
1 STIKLINĖ DRUSKOS
1 STIKLINĖ ACTO
KRAPŲ, ČESNAKAI
AGURKUS SUPJAUSTY REIKELĖMIS Į STIKLAINIO  ( 750 GR NUO ŽIRNELIŲ) DUGNĄ DĖTI KRAPŲ, ČESMNAKŲ SKILTELIŲ IR TADA SUDĖTI AGURKUS PJAUSTYTUS RIEKUTĖ. PASKUI UŽPILTI MARINATU, TIK GALVOJU AR VERDANČIU IR KAIRINTI ĮDĖJUIS Į PUODĄ SU VANDENIU APIE 20 MIN.
PAGAL RECEPTĄ KASŽKUR 8 STIKLAINIUKAI IŠEIDAVO. TIK KAŽIN AR TOKS RECEPTAS, GAL KAS DAROT , PADĖKIT PRISIMINTI? g.gif



mano tai toks tikrai labai geras pabandykit
3 stiklines vandens
1 stikline cukraus
1stikline acto
2 saukstai druskos
prieskoniai
sudėti agurkus ir užpilti verdančiu marinatu
Atsakyti
QUOTE(daiva.k @ 2007 08 06, 10:37)
mano tai toks tikrai labai geras pabandykit
3 stiklines vandens
1 stikline cukraus
1stikline acto
2 saukstai druskos
prieskoniai
sudėti agurkus ir užpilti verdančiu marinatu


O agurkus čia pjaustytus dėti? ar nuplikyti juos reikia?
o užpylus marinatu nerikia kaitinti?


Papildyta:
ar čia tiks tie paparsti užsukami dangteliai, ar reikia yuos, kur su mašinėle užsukam?
Papildyta:
o čia agurkai ar švelnūs, silnai rūgštūs gaunasi?
Atsakyti
Sveikos,
gal kas žinote agurkų marinavimo receptą kur labai daug česnako, jie tokie būna aštrūs. smile.gif
Atsakyti
Merginos,
Mano nuomone, trims stiklinėms vandens stiklinė acto, tai čia jau ne šiaip, kad rūgštu, bet super rūgštu.
Aš savo šeimininkavimo pradžioj irgi panašų receptą naudojau (1 litrui vandens stiklinė acto), tai visa giminė actu spjaudėsi.
Šiaip norma 1 litrui vandens pusė stiklinės 9 proc. acto (aš sau leidžiu pilti arba trečdalį satiklinės arba 6 proc. acto - kažkaip praktikos su agurkais jau nemažai yra), ir po kaupiną šaukštą cukraus ir druskos. Gaunasi kažkas panašaus į Kėdainių agurkėlius. Kas mėgsta saldžiau ar sūriau, atitinkamai galima padauginti cukraus ar druskos (nu bet ne stiktinėm gi jų reikia).
Įvertinkit panos, o geriausia tai recepto klausti mamų, tetų ar pan., pas ką esat ragavusios, nes čia kartais paskaitai, tai tenka labai suabejoti...
Atsakyti
Ypatingo skonio agurkėliai su garstyčiomis

3 l vandens reikės
300g cukraus (galima ir 200)
1,5 šaukšto druskos
150g. 9proc. acto (geriau 6 proc. obuolių acto)
5 šaukštai garstyčių - naudoti SAN MAREO garstyčias su medumi - jų būna maximoj.
Krapų, česnakų, krienų lapų.

Gal galit pasakyt,garstyčios čia grūdeliai ar ta "košė"?Bendradarbė darė kažkada ,bet ne pagal šitą receptą,tai dėjo garstyčių košę. g.gif
Atsakyti
QUOTE(vilytte @ 2007 08 06, 18:08)
Merginos,
Mano nuomone, trims stiklinėms vandens  stiklinė acto, tai čia jau ne šiaip, kad rūgštu, bet super rūgštu.
Aš savo šeimininkavimo pradžioj irgi panašų receptą naudojau (1 litrui vandens stiklinė acto), tai visa giminė actu spjaudėsi.
Šiaip norma 1 litrui vandens pusė stiklinės 9 proc. acto (aš sau leidžiu pilti arba trečdalį satiklinės arba  6 proc. acto - kažkaip praktikos su agurkais jau nemažai yra), ir po kaupiną šaukštą cukraus ir druskos. Gaunasi kažkas panašaus į Kėdainių agurkėlius. Kas mėgsta saldžiau ar sūriau, atitinkamai galima padauginti cukraus ar druskos (nu bet ne stiktinėm gi jų reikia).
Įvertinkit panos, o geriausia tai recepto klausti mamų, tetų ar pan., pas ką esat ragavusios, nes čia kartais paskaitai, tai tenka labai suabejoti...

nėra reikalo abejoti išbandyta jau antri metai
Papildyta:
QUOTE(staselė @ 2007 08 06, 13:53)
O agurkus čia pjaustytus dėti? ar nuplikyti juos reikia?
o užpylus marinatu nerikia kaitinti?
Papildyta:
ar čia tiks tie paparsti užsukami dangteliai, ar reikia yuos, kur su mašinėle užsukam?
Papildyta:
o čia agurkai ar švelnūs, silnai rūgštūs gaunasi?

agurkų nepjaustau,parenku tokius mažesnius,gražesnius,sudedu į stiklainius,užpilu verdančiu vandeniu palaikau pora minučių ir nupilu tada užpilu marinatu[į marinatą dedu dar prieskonių mišinio agurkų konservavimui],nieko nekaitinu,uždarau užsukamais dangteliais.Agurkai gaunasi gana aštroki nu čia nenupasakosi reikia paragaut bet tikrai labai skanūs MB net skystį išgeria.Moteriškė kuri davė receptą vadina juos "po bolgarski".actu tikrai nespjaudysit,nes dedasi daug cukraus jeigu bijot rizikuot ,galit acto pilt pusę stiklinės
Atsakyti
Vakar dariau taip:
išsiverdu marinatą iš: 7 stiklines vandens, 1 stiklinė acto, 1 stikline cukraus, 1 šaukštas druskos (aš dar biški įbėriau - pasirodė mažoka). prieskoniai - tik lauro lapas ir pipirai. Aš neklausiau biggrin.gif - įdėjau dar česnako ir pirktinio mišinio agurkams ax.gif
Marintas gaunas pasakiškas, bet kokie bus agurecai -nežinau.Labai jau man išgyrė ta receptą...nu bus matyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mameliukas @ 2006 08 17, 12:48)
4 kg agurku;
1 stikline acto;
1 stikline aliejaus (as kartais darau ir be aliejaus, irgi gerai gaunasi, manau kad galima deti ir puse stiklines)
4 saukstai druskos;
1 stikline cukraus;
2-3 saukstai ispaustu cesnaku (arba 2-3saukstai garstyciu koses kur prie mesos valgom is stiklainiuku).

Išbandžiau šį receptą, pradėjau daryti vėlai vakare ir tik po to pažiūrėjau kiek reikia laiko laukti kad išsiskirtų sultys. blush2.gif
Vienu žodžiu išlaukiau 2,5h, skysčio šiek pritrūko, tai įpyliau verdančio vandens ax.gif Tikiuosi gausis gerai. rolleyes.gif
Atsakyti
Prisirasiau receptu bandysiu daryti ir misraines ir seip marinuoti agurkus. Pirma karta darysiu tai ziuresiu kaip gausis blush2.gif
Atsakyti
pagaliau atsirado mano mėgstamų agurkų receptėlis

agurkai riekutėmis
marinatui:
2,5 litro vandens
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė obuolių acto
4 valgomi šaukštai druskos

krapai, česnako skiltelės

marinatą užvirinti ir supilti į stiklainius ant agurkų,( į stiklainių dugną dėti krapų, česnakų. paskui pridengti stiklainius ir pakaitinti 15 minučių, tada užsukti dangtelius. gaunasi labai skanūs, švelnūs agurkėliai. išeiga 9 stiklainiai (720 ml )
receptas išbandytas jau ne vieną kartą.

Atsakyti