Sveikutes Na, kokiu geru cia jusu receptuku radau, reiks isbandyt, nes savas jau pabodes
MANO AGURKU MARINAVIMO RECEPTUKAS:
VIENAM TRILITRINIUI STIKLAINIU REIKES:
KRAPU, KELETA CESNAKO SKILTELIU, KRIENO LAPELIU, VISNIU LAPELIU, JUODUJU SERBENTU LAPELIU, TADA DEDAMI AGURKELEIAI. UZVERDU VANDENI IR DEDU 5 ARBATINIUS SAUKSTELIUS DRUSKOS, 2 VALGOMI SAUKSTAI CUKRAUS, 100GRAMU ACTO, TRUPUTI DAR PAVERDAME IR UZPILAME ANT AGURKELIU. PRIDENGUS PASTERELIZUOJU 10MIN. IR TADA UZSUKINEJU . SKANAUS.........
Ypatingo skonio agurkėliai su garstyčiomis
3 l vandens reikės
300g cukraus (galima ir 200)
1,5 šaukšto druskos
150g. 9proc. acto (geriau 6 proc. obuolių acto)
5 šaukštai garstyčių - naudoti SAN MAREO garstyčias su medumi - jų būna maximoj.
Krapų, česnakų, krienų lapų.
Svarbu - agurkus supjaustyti 3-4 cm griežinėliais (bus truputuka darbelio - bet tikrai nepasigailėsit). Į stiklainio dugną sudėti krapus, česnakus, krienų lapą. Marinatą išvirti ir ataušinti. Po to užpilti ant agurkų ir pasterizuoti - nuo to momento, kai tik vanduo pradeda virti (puode), pasterizuojame dar 15-20min. ir užsukame.
3 l vandens reikės
300g cukraus (galima ir 200)
1,5 šaukšto druskos
150g. 9proc. acto (geriau 6 proc. obuolių acto)
5 šaukštai garstyčių - naudoti SAN MAREO garstyčias su medumi - jų būna maximoj.
Krapų, česnakų, krienų lapų.
Svarbu - agurkus supjaustyti 3-4 cm griežinėliais (bus truputuka darbelio - bet tikrai nepasigailėsit). Į stiklainio dugną sudėti krapus, česnakus, krienų lapą. Marinatą išvirti ir ataušinti. Po to užpilti ant agurkų ir pasterizuoti - nuo to momento, kai tik vanduo pradeda virti (puode), pasterizuojame dar 15-20min. ir užsukame.
mano vienas iš receptų:
marinatas:
3litrai vandens,
3 šaukštai druskos,
7 šaukštai cukraus,
1stilklinė acto,
kvapniojo pipiro,l.lapelių,j.serbentų lapų
Į 3-jų litrų stiklainį įdėt krapų, kas nori petražolių, česnako ir 3šaukštus aliejaus.Dedu į stilkainį pomidorus su agurkais kartu (tik pomidorus pabadau)
užpilu marinatu ir sterilizuoju 15-20min.
marinatas:
3litrai vandens,
3 šaukštai druskos,
7 šaukštai cukraus,
1stilklinė acto,
kvapniojo pipiro,l.lapelių,j.serbentų lapų
Į 3-jų litrų stiklainį įdėt krapų, kas nori petražolių, česnako ir 3šaukštus aliejaus.Dedu į stilkainį pomidorus su agurkais kartu (tik pomidorus pabadau)
užpilu marinatu ir sterilizuoju 15-20min.
QUOTE(hilin @ 2007 08 01, 21:37)
mano vienas iš receptų:
marinatas:
3litrai vandens,
3 šaukštai druskos,
7 šaukštai cukraus,
1stilklinė acto,
kvapniojo pipiro,l.lapelių,j.serbentų lapų
Į 3-jų litrų stiklainį įdėt krapų, kas nori petražolių, česnako ir 3šaukštus aliejaus.Dedu į stilkainį pomidorus su agurkais kartu (tik pomidorus pabadau)
užpilu marinatu ir sterilizuoju 15-20min.
marinatas:
3litrai vandens,
3 šaukštai druskos,
7 šaukštai cukraus,
1stilklinė acto,
kvapniojo pipiro,l.lapelių,j.serbentų lapų
Į 3-jų litrų stiklainį įdėt krapų, kas nori petražolių, česnako ir 3šaukštus aliejaus.Dedu į stilkainį pomidorus su agurkais kartu (tik pomidorus pabadau)
užpilu marinatu ir sterilizuoju 15-20min.
Mano uošvienė vienais metais tokius darė, tai skanūs gaunasi. Tik man tai nelabai patinka tas aliejus
JAU PRASIDĖJO AGURKŲ MARINAVIMO METAS, O AŠ KAŽKUR PAMEČIAU SAVO RECEPTĄ.
PRISIMENU, KAD IŠ PRIESKONIŲ KRAPAI IR ČESNAKAI. IŠEIDAVO 7-AR 9 NUO ŽIRNELIŲ (750GR) STIKLAINIAI. AGURKUS SUPJAUSTYTI RIEKUTĖMIS. MARINATUI DĖTI ACTO, CUKRAUS, DRUSKOS IR VANDENS, BET KOKIAIS KIEKIAIS? KAŽKAIP BŪDAVO PO 1 STIKLINĘ , BET AR VISKO?.. . AR MARINATĄ VIRDAVAU IR VERDANČIU UŽPILDAVAU? NEPRISIMENU?.. ALIEJAUS ČIA NEREIKĖDAVO... PASKUI PAKAITINTI. IŠEIDAVO LABAI ŠVELNŪS, SKANŪS AGURKĖLIAI. BET KUR DINGO RECEPTAS , NIEKUR NEBERANDU...
GAL KAS GAMINAT PAGAL TOKĮ RECEPTĄ?
PRISIMENU, KAD IŠ PRIESKONIŲ KRAPAI IR ČESNAKAI. IŠEIDAVO 7-AR 9 NUO ŽIRNELIŲ (750GR) STIKLAINIAI. AGURKUS SUPJAUSTYTI RIEKUTĖMIS. MARINATUI DĖTI ACTO, CUKRAUS, DRUSKOS IR VANDENS, BET KOKIAIS KIEKIAIS? KAŽKAIP BŪDAVO PO 1 STIKLINĘ , BET AR VISKO?.. . AR MARINATĄ VIRDAVAU IR VERDANČIU UŽPILDAVAU? NEPRISIMENU?.. ALIEJAUS ČIA NEREIKĖDAVO... PASKUI PAKAITINTI. IŠEIDAVO LABAI ŠVELNŪS, SKANŪS AGURKĖLIAI. BET KUR DINGO RECEPTAS , NIEKUR NEBERANDU...
GAL KAS GAMINAT PAGAL TOKĮ RECEPTĄ?
Simuks, man aliejus ant agurkų irgi ne prie širdies, todėl aš juos nuplaunu atidarius, bet skonis liux, todėl ir statau.Tas aliejus ypatinga skonį priduoda.
QUOTE(staselė @ 2007 08 02, 11:53)
JAU PRASIDĖJO AGURKŲ MARINAVIMO METAS, O AŠ KAŽKUR PAMEČIAU SAVO RECEPTĄ.
PRISIMENU, KAD IŠ PRIESKONIŲ KRAPAI IR ČESNAKAI. IŠEIDAVO 7-AR 9 NUO ŽIRNELIŲ (750GR) STIKLAINIAI. AGURKUS SUPJAUSTYTI RIEKUTĖMIS. MARINATUI DĖTI ACTO, CUKRAUS, DRUSKOS IR VANDENS, BET KOKIAIS KIEKIAIS? KAŽKAIP BŪDAVO PO 1 STIKLINĘ , BET AR VISKO?.. . AR MARINATĄ VIRDAVAU IR VERDANČIU UŽPILDAVAU? NEPRISIMENU?.. ALIEJAUS ČIA NEREIKĖDAVO... PASKUI PAKAITINTI. IŠEIDAVO LABAI ŠVELNŪS, SKANŪS AGURKĖLIAI. BET KUR DINGO RECEPTAS , NIEKUR NEBERANDU...
GAL KAS GAMINAT PAGAL TOKĮ RECEPTĄ?
PRISIMENU, KAD IŠ PRIESKONIŲ KRAPAI IR ČESNAKAI. IŠEIDAVO 7-AR 9 NUO ŽIRNELIŲ (750GR) STIKLAINIAI. AGURKUS SUPJAUSTYTI RIEKUTĖMIS. MARINATUI DĖTI ACTO, CUKRAUS, DRUSKOS IR VANDENS, BET KOKIAIS KIEKIAIS? KAŽKAIP BŪDAVO PO 1 STIKLINĘ , BET AR VISKO?.. . AR MARINATĄ VIRDAVAU IR VERDANČIU UŽPILDAVAU? NEPRISIMENU?.. ALIEJAUS ČIA NEREIKĖDAVO... PASKUI PAKAITINTI. IŠEIDAVO LABAI ŠVELNŪS, SKANŪS AGURKĖLIAI. BET KUR DINGO RECEPTAS , NIEKUR NEBERANDU...
GAL KAS GAMINAT PAGAL TOKĮ RECEPTĄ?
Liūdna, kad niekas neturi tokio receptėlio...
Palaukiu kol pravės , nupilu ir vėl užvirinu. Nu žodžiu agurkus nupilu tris kartus, po trečio karto užsuku
O tos dalies nesupratau visiskai kur nupilti ir ka vel uzvirti? Ta pati marinata taip pilstyti? O kokius prieskonius dedi?
NU NESUPRANTU VISAI NIEKO NES PIRMA KARTA RUOSIUOS KAZKA KONSERVUOT TAI MAN TA EIGA DARYMO NELABAI AISKI Buciau labai dekinga jeigu visa atlikimo eiga isdestytumete pazodziui Didelis aciu uz pagalba juk as irgi noriu skaniu agurku
O tos dalies nesupratau visiskai kur nupilti ir ka vel uzvirti? Ta pati marinata taip pilstyti? O kokius prieskonius dedi?
NU NESUPRANTU VISAI NIEKO NES PIRMA KARTA RUOSIUOS KAZKA KONSERVUOT TAI MAN TA EIGA DARYMO NELABAI AISKI Buciau labai dekinga jeigu visa atlikimo eiga isdestytumete pazodziui Didelis aciu uz pagalba juk as irgi noriu skaniu agurku
Kvailas klausimas,bet nuspirkau "Acto",pažiūriu, nugi "maistinė acto rūgštis 9proc.", tai ją kiek skiesti,kad būtų kaip normalus actas?
QUOTE(Čili @ 2007 08 04, 14:55)
Kvailas klausimas,bet nuspirkau "Acto",pažiūriu, nugi "maistinė acto rūgštis 9proc.", tai ją kiek skiesti,kad būtų kaip normalus actas?
Čia ir yra tas pats actas, tik dabar kitaip vadina. O acto esencija jei neklystu būna 70% stiprumo.