Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

Sveikutes 4u.gif Na, kokiu geru cia jusu receptuku radau, reiks isbandyt, nes savas jau pabodes biggrin.gif
MANO AGURKU MARINAVIMO RECEPTUKAS:
VIENAM TRILITRINIUI STIKLAINIU REIKES:
KRAPU, KELETA CESNAKO SKILTELIU, KRIENO LAPELIU, VISNIU LAPELIU, JUODUJU SERBENTU LAPELIU, TADA DEDAMI AGURKELEIAI. UZVERDU VANDENI IR DEDU 5 ARBATINIUS SAUKSTELIUS DRUSKOS, 2 VALGOMI SAUKSTAI CUKRAUS, 100GRAMU ACTO, TRUPUTI DAR PAVERDAME IR UZPILAME ANT AGURKELIU. PRIDENGUS PASTERELIZUOJU 10MIN. IR TADA UZSUKINEJU . SKANAUS.........
Atsakyti
gal kas nors žino receptelį kaip paruošt agurkėlius, kad skonis būtų kaip iš parduotuvės? labai mėgstu aštrius ir rūgsčius produktus tongue.gif
Pati bandžiau daugiau acto pilt, bet vistiek neišgaunu norimo rezultato doh.gif
Atsakyti
Ypatingo skonio agurkėliai su garstyčiomis thumbup.gif

3 l vandens reikės
300g cukraus (galima ir 200)
1,5 šaukšto druskos
150g. 9proc. acto (geriau 6 proc. obuolių acto)
5 šaukštai garstyčių - naudoti SAN MAREO garstyčias su medumi - jų būna maximoj.
Krapų, česnakų, krienų lapų.

Svarbu - agurkus supjaustyti 3-4 cm griežinėliais (bus truputuka darbelio - bet tikrai nepasigailėsit). Į stiklainio dugną sudėti krapus, česnakus, krienų lapą. Marinatą išvirti ir ataušinti. Po to užpilti ant agurkų ir pasterizuoti - nuo to momento, kai tik vanduo pradeda virti (puode), pasterizuojame dar 15-20min. ir užsukame.



Atsakyti
biggrin.gif mano vienas iš receptų:
marinatas:
3litrai vandens,
3 šaukštai druskos,
7 šaukštai cukraus,
1stilklinė acto,
kvapniojo pipiro,l.lapelių,j.serbentų lapų


Į 3-jų litrų stiklainį įdėt krapų, kas nori petražolių, česnako ir 3šaukštus aliejaus.Dedu į stilkainį pomidorus su agurkais kartu (tik pomidorus pabadau)
užpilu marinatu ir sterilizuoju 15-20min.
Atsakyti
QUOTE(hilin @ 2007 08 01, 21:37)
biggrin.gif mano vienas iš receptų:
marinatas:
3litrai vandens,
3 šaukštai druskos,
7 šaukštai cukraus,
1stilklinė acto,
kvapniojo pipiro,l.lapelių,j.serbentų lapų
Į 3-jų litrų stiklainį įdėt krapų, kas nori petražolių, česnako ir 3šaukštus aliejaus.Dedu į stilkainį pomidorus su agurkais kartu (tik pomidorus pabadau)
užpilu marinatu ir sterilizuoju 15-20min.

Mano uošvienė vienais metais tokius darė, tai skanūs gaunasi. Tik man tai nelabai patinka tas aliejus smile.gif
Atsakyti
JAU PRASIDĖJO AGURKŲ MARINAVIMO METAS, O AŠ KAŽKUR PAMEČIAU SAVO RECEPTĄ.
PRISIMENU, KAD IŠ PRIESKONIŲ KRAPAI IR ČESNAKAI. IŠEIDAVO 7-AR 9 NUO ŽIRNELIŲ (750GR) STIKLAINIAI. AGURKUS SUPJAUSTYTI RIEKUTĖMIS. MARINATUI DĖTI ACTO, CUKRAUS, DRUSKOS IR VANDENS, BET KOKIAIS KIEKIAIS? KAŽKAIP BŪDAVO PO 1 STIKLINĘ , BET AR VISKO?.. . AR MARINATĄ VIRDAVAU IR VERDANČIU UŽPILDAVAU? NEPRISIMENU?.. ALIEJAUS ČIA NEREIKĖDAVO... PASKUI PAKAITINTI. IŠEIDAVO LABAI ŠVELNŪS, SKANŪS AGURKĖLIAI. BET KUR DINGO RECEPTAS , NIEKUR NEBERANDU...
GAL KAS GAMINAT PAGAL TOKĮ RECEPTĄ?
Atsakyti
biggrin.gif Simuks, man aliejus ant agurkų irgi ne prie širdies, todėl aš juos nuplaunu atidarius, bet skonis liux, todėl ir statau.Tas aliejus ypatinga skonį priduoda. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hilin: 02 rugpjūčio 2007 - 16:20
QUOTE(staselė @ 2007 08 02, 11:53)
JAU PRASIDĖJO AGURKŲ MARINAVIMO METAS, O AŠ KAŽKUR PAMEČIAU SAVO RECEPTĄ.
PRISIMENU, KAD IŠ PRIESKONIŲ KRAPAI IR ČESNAKAI. IŠEIDAVO 7-AR 9 NUO ŽIRNELIŲ (750GR) STIKLAINIAI. AGURKUS SUPJAUSTYTI RIEKUTĖMIS.  MARINATUI DĖTI ACTO, CUKRAUS, DRUSKOS IR VANDENS, BET KOKIAIS KIEKIAIS? KAŽKAIP BŪDAVO PO 1 STIKLINĘ , BET AR VISKO?.. . AR MARINATĄ VIRDAVAU IR VERDANČIU UŽPILDAVAU? NEPRISIMENU?.. ALIEJAUS ČIA NEREIKĖDAVO... PASKUI PAKAITINTI. IŠEIDAVO LABAI ŠVELNŪS, SKANŪS AGURKĖLIAI. BET KUR DINGO  RECEPTAS , NIEKUR NEBERANDU...
GAL KAS GAMINAT PAGAL TOKĮ RECEPTĄ?



Liūdna, kad niekas neturi tokio receptėlio... unsure.gif
Atsakyti
Palaukiu kol pravės , nupilu ir vėl užvirinu. Nu žodžiu agurkus nupilu tris kartus, po trečio karto užsuku ax.gif

O tos dalies nesupratau visiskai kur nupilti ir ka vel uzvirti? Ta pati marinata taip pilstyti? O kokius prieskonius dedi?
NU NESUPRANTU VISAI NIEKO NES PIRMA KARTA RUOSIUOS KAZKA KONSERVUOT TAI MAN TA EIGA DARYMO NELABAI AISKI lotuliukas.gif Buciau labai dekinga jeigu visa atlikimo eiga isdestytumete pazodziui 4u.gif Didelis aciu uz pagalba juk as irgi noriu skaniu agurku essen.gif
Atsakyti
Kvailas klausimas,bet nuspirkau "Acto",pažiūriu, nugi "maistinė acto rūgštis 9proc.", tai ją kiek skiesti,kad būtų kaip normalus actas? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2007 08 04, 14:55)
Kvailas klausimas,bet nuspirkau "Acto",pažiūriu, nugi "maistinė acto rūgštis 9proc.", tai ją kiek skiesti,kad būtų kaip normalus actas? unsure.gif

Čia ir yra tas pats actas, tik dabar kitaip vadina. O acto esencija jei neklystu būna 70% stiprumo.
Atsakyti
bet daug skanesni agurkai gaunasi konservuojant su obuolių actu
Atsakyti