Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

Kažkada vienam žurnale skaičiau marinuotų agurkų receptus ir visur reikėjo į marinatą pilti šaukštą degtinės bigsmile.gif Kam ji reikalinga g.gif
Atsakyti
gal dezinfekcijai ?
Atsakyti
QUOTE(Matyte @ 2007 07 18, 22:53)
Kažkada vienam žurnale skaičiau marinuotų agurkų receptus ir visur reikėjo į marinatą pilti šaukštą degtinės bigsmile.gif Kam ji reikalinga g.gif

Kad agurkai būtų traškūs, ne minkšti
Atsakyti
Katik užvakavau agurkėlius pagal patikrintus receptus smile.gif

1 litrui vandens reikia:

3 šaukštų cukraus,
2 šaukštų druskos,
1 šaukšto maistinės acto rūgšties 70 proc. stiprumo,
Pagal skonį: juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, krapų (labai tinka krapų žiedynai - skėčiai), vynuogių lapų, krienų lapų, juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapelių.
Pirmam variantui papildomai cinamono ir gvazdikėlių
Antram variantui - garstyčių sėklų ir česnako.

Eiga:
Pasiruošiam stiklainius, juos švariai išplaunam ir orkaitėj iškaitinam. Tada statom puodą su vandeniu ant viryklės, kai vanuo užverda sumetam į jį 30 sekundžių nuplautus agurkus. Nuplikytus agurkus sudedam į paruoštus stiklainius. Į vienus stiklainius ant agurkų užpilam truputį cinamono ir po kelis gvazdikėlius, o į likusius įdedam garstyčių sėklų ir česnako.
Toliau verdam marinatą iš juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, krapų, vynuogių lapų, krienų lapų, juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapelių, cukraus ir druskos. Po užvirimo dar paverdam porą minučių, išjungiam ir pilam maistinę acto rūgštį. Karštą marinatą pilam ant agurkų ir iškart užsukam metalinius dangtelius.
Taip paruošti agurkai puikiai išsilaiko per visą žiemą.
Skanumėlis essen.gif
Atsakyti
turiu ,,Uspachiko" receptą bigsmile.gif
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto.
Išgirdus jį sakaiu nesąmonė schmoll.gif sirupas gi gaunas su tiek cukraus...o iš tikro pabandžiau thumbup.gif thumbup.gif ir kalafiorus dariau pagal jį ax.gif
Atsakyti
Calykusu,ačiū reiks būtinai išbandyt. 4u.gif
Atsakyti
sveikos.
gal galite kas nors parasyti, kaip uzvakuoti su agurkais ar pomidorais cukinija.
o taip pat gal kuri esate girdejusi apie spagetines cukinijas, ka su jomis daryti?
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2007 07 23, 15:36)
turiu ,,Uspachiko" receptą  bigsmile.gif
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto.
Išgirdus jį sakaiu nesąmonė  schmoll.gif sirupas gi gaunas su tiek cukraus...o iš tikro pabandžiau  thumbup.gif  thumbup.gif ir kalafiorus dariau pagal jį  ax.gif

O gal galėtum plačiau aprašyti darymo eigą.
Atsakyti
QUOTE(simuks @ 2007 07 25, 08:55)
O gal galėtum plačiau aprašyti darymo eigą.

aš tai darau taip - išsiverdu minėtą marinatą, pridedu prieskonių ir pilu ant agurkų, sudėtų į stiklainius. Palaukiu kol pravės , nupilu ir vėl užvirinu. Nu žodžiu agurkus nupilu tris kartus, po trečio karto užsuku ax.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2007 07 25, 09:25)
aš tai darau taip - išsiverdu minėtą marinatą, pridedu prieskonių ir pilu ant agurkų, sudėtų į stiklainius. Palaukiu kol pravės , nupilu ir vėl užvirinu. Nu žodžiu agurkus nupilu tris kartus, po trečio karto užsuku  ax.gif

Ačiū. Bandysiu daryt pagal tavo recepta rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(mameliukas @ 2006 08 17, 14:48)
nezinau, ar cia buvo toks receptas, bet gal kam patiks. Mano diedas po baliuku istustina visus stiklainius. man tai per astru.

4 kg agurku;
1 stikline acto;
1 stikline aliejaus (as kartais darau ir be aliejaus, irgi gerai gaunasi, manau kad galima deti ir puse stiklines)
4 saukstai druskos;
1 stikline cukraus;
2-3 saukstai ispaustu cesnaku (arba 2-3saukstai garstyciu koses kur prie mesos valgom is stiklainiuku).

taigi agurkus reikia supjaustyti , galima "ziedais" galima isilgai i keturias dalis. tada viska viska sudeti ant agurku ir karts nuo karto pamaisant laikyti 3-5 valandas. atsiranda labai daug skystimelio. tada agurkus i stiklainius, uzpilt tuo susidariusiu skysciu  ir pakaitint 15-20 min. VSIO. Skaunaus!
Papildyta:
taigi svarbiausio neparasiau  1 saukstas maltu juoduju pipiru reikia deti

šiandien išbandžiau šį receptą, žiūrėsim kaip gausis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nike @ 2006 08 02, 16:04)
sveikos

na ir as parasysiu savo recepta, kuriuo jaukokie 4 metai marinuoju, nenusaudo, patikrinta su 2 draugem ir dar mama smile.gif

taigi galima marinuot tiek mazus agurkelius, tiek peraugusius, kuriuos supjaustai apie 5-7 cm ilgio......

marinatui:
9 stiklines vandens
1 stikline acto
2-3 šaukštai druskos
4 šaukštai cukraus

i ikaitusi marinata sumesti agurkelius, kai tik uzverda marinatas, iskart isgriebt, sudet i stiklainius ir uzpilt tuo paciu marinatu.... viskas....ai dar i marinata imetu pipiru, cesnako, krapu.....kai neturiu, nieko nededu...manau supratot  blush2.gif
nei kaitint, nei pilstyt smile.gif pabandykit  4u.gif


Aš irgi kartais darau šiuo receptu.Ypač tada kai agurkai būna storapilviai, o juos supjausčius telpa į mažesnius stiklainius.Tikrai labai paprasta paruošti ir skanūs.Tokie saldžiarūgščiai thumbup.gif
Atsakyti