Kažkada vienam žurnale skaičiau marinuotų agurkų receptus ir visur reikėjo į marinatą pilti šaukštą degtinės Kam ji reikalinga
gal dezinfekcijai ?
QUOTE(Matyte @ 2007 07 18, 22:53)
Kažkada vienam žurnale skaičiau marinuotų agurkų receptus ir visur reikėjo į marinatą pilti šaukštą degtinės Kam ji reikalinga
Kad agurkai būtų traškūs, ne minkšti
Katik užvakavau agurkėlius pagal patikrintus receptus
1 litrui vandens reikia:
3 šaukštų cukraus,
2 šaukštų druskos,
1 šaukšto maistinės acto rūgšties 70 proc. stiprumo,
Pagal skonį: juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, krapų (labai tinka krapų žiedynai - skėčiai), vynuogių lapų, krienų lapų, juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapelių.
Pirmam variantui papildomai cinamono ir gvazdikėlių
Antram variantui - garstyčių sėklų ir česnako.
Eiga:
Pasiruošiam stiklainius, juos švariai išplaunam ir orkaitėj iškaitinam. Tada statom puodą su vandeniu ant viryklės, kai vanuo užverda sumetam į jį 30 sekundžių nuplautus agurkus. Nuplikytus agurkus sudedam į paruoštus stiklainius. Į vienus stiklainius ant agurkų užpilam truputį cinamono ir po kelis gvazdikėlius, o į likusius įdedam garstyčių sėklų ir česnako.
Toliau verdam marinatą iš juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, krapų, vynuogių lapų, krienų lapų, juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapelių, cukraus ir druskos. Po užvirimo dar paverdam porą minučių, išjungiam ir pilam maistinę acto rūgštį. Karštą marinatą pilam ant agurkų ir iškart užsukam metalinius dangtelius.
Taip paruošti agurkai puikiai išsilaiko per visą žiemą.
Skanumėlis
1 litrui vandens reikia:
3 šaukštų cukraus,
2 šaukštų druskos,
1 šaukšto maistinės acto rūgšties 70 proc. stiprumo,
Pagal skonį: juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, krapų (labai tinka krapų žiedynai - skėčiai), vynuogių lapų, krienų lapų, juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapelių.
Pirmam variantui papildomai cinamono ir gvazdikėlių
Antram variantui - garstyčių sėklų ir česnako.
Eiga:
Pasiruošiam stiklainius, juos švariai išplaunam ir orkaitėj iškaitinam. Tada statom puodą su vandeniu ant viryklės, kai vanuo užverda sumetam į jį 30 sekundžių nuplautus agurkus. Nuplikytus agurkus sudedam į paruoštus stiklainius. Į vienus stiklainius ant agurkų užpilam truputį cinamono ir po kelis gvazdikėlius, o į likusius įdedam garstyčių sėklų ir česnako.
Toliau verdam marinatą iš juodųjų serbentų ir vyšnių lapų, krapų, vynuogių lapų, krienų lapų, juodų ir kvepiančių pipirų, lauro lapelių, cukraus ir druskos. Po užvirimo dar paverdam porą minučių, išjungiam ir pilam maistinę acto rūgštį. Karštą marinatą pilam ant agurkų ir iškart užsukam metalinius dangtelius.
Taip paruošti agurkai puikiai išsilaiko per visą žiemą.
Skanumėlis
turiu ,,Uspachiko" receptą
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto.
Išgirdus jį sakaiu nesąmonė sirupas gi gaunas su tiek cukraus...o iš tikro pabandžiau ir kalafiorus dariau pagal jį
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto.
Išgirdus jį sakaiu nesąmonė sirupas gi gaunas su tiek cukraus...o iš tikro pabandžiau ir kalafiorus dariau pagal jį
Calykusu,ačiū reiks būtinai išbandyt.
sveikos.
gal galite kas nors parasyti, kaip uzvakuoti su agurkais ar pomidorais cukinija.
o taip pat gal kuri esate girdejusi apie spagetines cukinijas, ka su jomis daryti?
gal galite kas nors parasyti, kaip uzvakuoti su agurkais ar pomidorais cukinija.
o taip pat gal kuri esate girdejusi apie spagetines cukinijas, ka su jomis daryti?
QUOTE(calykusu @ 2007 07 23, 15:36)
turiu ,,Uspachiko" receptą
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto.
Išgirdus jį sakaiu nesąmonė sirupas gi gaunas su tiek cukraus...o iš tikro pabandžiau ir kalafiorus dariau pagal jį
vienž. taip: 1 L vandens - 5 šaukštai cukraus, 1 šaukštas druskos ir 100 g acto.
Išgirdus jį sakaiu nesąmonė sirupas gi gaunas su tiek cukraus...o iš tikro pabandžiau ir kalafiorus dariau pagal jį
O gal galėtum plačiau aprašyti darymo eigą.
QUOTE(simuks @ 2007 07 25, 08:55)
O gal galėtum plačiau aprašyti darymo eigą.
aš tai darau taip - išsiverdu minėtą marinatą, pridedu prieskonių ir pilu ant agurkų, sudėtų į stiklainius. Palaukiu kol pravės , nupilu ir vėl užvirinu. Nu žodžiu agurkus nupilu tris kartus, po trečio karto užsuku
QUOTE(calykusu @ 2007 07 25, 09:25)
aš tai darau taip - išsiverdu minėtą marinatą, pridedu prieskonių ir pilu ant agurkų, sudėtų į stiklainius. Palaukiu kol pravės , nupilu ir vėl užvirinu. Nu žodžiu agurkus nupilu tris kartus, po trečio karto užsuku
Ačiū. Bandysiu daryt pagal tavo recepta
QUOTE(mameliukas @ 2006 08 17, 14:48)
nezinau, ar cia buvo toks receptas, bet gal kam patiks. Mano diedas po baliuku istustina visus stiklainius. man tai per astru.
4 kg agurku;
1 stikline acto;
1 stikline aliejaus (as kartais darau ir be aliejaus, irgi gerai gaunasi, manau kad galima deti ir puse stiklines)
4 saukstai druskos;
1 stikline cukraus;
2-3 saukstai ispaustu cesnaku (arba 2-3saukstai garstyciu koses kur prie mesos valgom is stiklainiuku).
taigi agurkus reikia supjaustyti , galima "ziedais" galima isilgai i keturias dalis. tada viska viska sudeti ant agurku ir karts nuo karto pamaisant laikyti 3-5 valandas. atsiranda labai daug skystimelio. tada agurkus i stiklainius, uzpilt tuo susidariusiu skysciu ir pakaitint 15-20 min. VSIO. Skaunaus!
Papildyta:
taigi svarbiausio neparasiau 1 saukstas maltu juoduju pipiru reikia deti
4 kg agurku;
1 stikline acto;
1 stikline aliejaus (as kartais darau ir be aliejaus, irgi gerai gaunasi, manau kad galima deti ir puse stiklines)
4 saukstai druskos;
1 stikline cukraus;
2-3 saukstai ispaustu cesnaku (arba 2-3saukstai garstyciu koses kur prie mesos valgom is stiklainiuku).
taigi agurkus reikia supjaustyti , galima "ziedais" galima isilgai i keturias dalis. tada viska viska sudeti ant agurku ir karts nuo karto pamaisant laikyti 3-5 valandas. atsiranda labai daug skystimelio. tada agurkus i stiklainius, uzpilt tuo susidariusiu skysciu ir pakaitint 15-20 min. VSIO. Skaunaus!
Papildyta:
taigi svarbiausio neparasiau 1 saukstas maltu juoduju pipiru reikia deti
šiandien išbandžiau šį receptą, žiūrėsim kaip gausis
QUOTE(Nike @ 2006 08 02, 16:04)
sveikos
na ir as parasysiu savo recepta, kuriuo jaukokie 4 metai marinuoju, nenusaudo, patikrinta su 2 draugem ir dar mama
taigi galima marinuot tiek mazus agurkelius, tiek peraugusius, kuriuos supjaustai apie 5-7 cm ilgio......
marinatui:
9 stiklines vandens
1 stikline acto
2-3 šaukštai druskos
4 šaukštai cukraus
i ikaitusi marinata sumesti agurkelius, kai tik uzverda marinatas, iskart isgriebt, sudet i stiklainius ir uzpilt tuo paciu marinatu.... viskas....ai dar i marinata imetu pipiru, cesnako, krapu.....kai neturiu, nieko nededu...manau supratot
nei kaitint, nei pilstyt pabandykit
na ir as parasysiu savo recepta, kuriuo jaukokie 4 metai marinuoju, nenusaudo, patikrinta su 2 draugem ir dar mama
taigi galima marinuot tiek mazus agurkelius, tiek peraugusius, kuriuos supjaustai apie 5-7 cm ilgio......
marinatui:
9 stiklines vandens
1 stikline acto
2-3 šaukštai druskos
4 šaukštai cukraus
i ikaitusi marinata sumesti agurkelius, kai tik uzverda marinatas, iskart isgriebt, sudet i stiklainius ir uzpilt tuo paciu marinatu.... viskas....ai dar i marinata imetu pipiru, cesnako, krapu.....kai neturiu, nieko nededu...manau supratot
nei kaitint, nei pilstyt pabandykit
Aš irgi kartais darau šiuo receptu.Ypač tada kai agurkai būna storapilviai, o juos supjausčius telpa į mažesnius stiklainius.Tikrai labai paprasta paruošti ir skanūs.Tokie saldžiarūgščiai