Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(eimi @ 2006 08 21, 17:21)
o gal kas susidūrėt su karstelėjusiais agurkais?
kažin ar yra koks būdas tam kartumui panaikint? įtariu, kad net neverta vargt konservuojant, nes tas kartumas nepradings, ania mirksiukas.gif

kaip tik išsigelbėjimas yra konservavimas-visiškai dingsta, taip pat ir iš raugintų agurkų mirksiukas.gif
QUOTE(alaz @ 2006 08 21, 23:10)
umn.gif Iki virimo vandens puode ar stiklainije? doh.gif

dažniausiai kaitina iki kol stiklainyje bus apie 90-95 laipsniu. Tai beveik iki virimo stiklainyje. o kad tokia temp. atsirastų, vanduo puode turi pavirti kurį laiką. Aš tai viską kaitinu iki kol daržovės spalvą pakeičia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mameliukas @ 2006 08 17, 13:48)
nezinau, ar cia buvo toks receptas, bet gal kam patiks. Mano diedas po baliuku istustina visus stiklainius. man tai per astru.

4 kg agurku;
1 stikline acto;
1 stikline aliejaus (as kartais darau ir be aliejaus, irgi gerai gaunasi, manau kad galima deti ir puse stiklines)
4 saukstai druskos;
1 stikline cukraus;
2-3 saukstai ispaustu cesnaku (arba 2-3saukstai garstyciu koses kur prie mesos valgom is stiklainiuku).

taigi agurkus reikia supjaustyti , galima "ziedais" galima isilgai i keturias dalis. tada viska viska sudeti ant agurku ir karts nuo karto pamaisant laikyti 3-5 valandas. atsiranda labai daug skystimelio. tada agurkus i stiklainius, uzpilt tuo susidariusiu skysciu  ir pakaitint 15-20 min. VSIO. Skaunaus!
Papildyta:
taigi svarbiausio neparasiau  1 saukstas maltu juoduju pipiru reikia deti


Ką tik padariau ir palikau pastovėti 5 valandom. Aštriai mėgstam, tai labai tikiuosi, kad ir man skaniai gausis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mameliukas @ 2006 08 17, 13:48)
nezinau, ar cia buvo toks receptas, bet gal kam patiks. Mano diedas po baliuku istustina visus stiklainius. man tai per astru.

4 kg agurku;
1 stikline acto;
1 stikline aliejaus (as kartais darau ir be aliejaus, irgi gerai gaunasi, manau kad galima deti ir puse stiklines)
4 saukstai druskos;
1 stikline cukraus;
2-3 saukstai ispaustu cesnaku (arba 2-3saukstai garstyciu koses kur prie mesos valgom is stiklainiuku).

taigi agurkus reikia supjaustyti , galima "ziedais" galima isilgai i keturias dalis. tada viska viska sudeti ant agurku ir karts nuo karto pamaisant laikyti 3-5 valandas. atsiranda labai daug skystimelio. tada agurkus i stiklainius, uzpilt tuo susidariusiu skysciu  ir pakaitint 15-20 min. VSIO. Skaunaus!
Papildyta:
taigi svarbiausio neparasiau  1 saukstas maltu juoduju pipiru reikia deti


Man pritrūko skystymo užpilti... Kažką ne taip padariau? Ar dar reikia, kokį marinatą padaryt ir užpilt?
Atsakyti
Agurkai savose sultyse
Kas nezino, kaip ima nervas, kaip randi peraugusiu agurku, todel siulau receptuka, kuri isbande, ne tik nesinervinsite, kas peraugo agurkai, bet ir pacios keleta tam reikalui perauginsite tongue.gif
Peraugusius agurkus sutarkuoti burokine tarka, druskos (nepagaileti), cesnako, krapu pagal skoni ir visa ta "marmala" sukresti ant likusiu, normalaus dydzio agurku ir viska paslegi. As ant virsaus dar uzdedu krieno lapa. Laikyti saltai, rusyje ar saldytuve. Po poros savaiciu pirstelius asplaizysite thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif as islaikau iki Kaledu, o tas "marmalas" labai tinka agukinei sriubai.
Atsakyti
QUOTE(mameliukas @ 2006 08 17, 13:48)
nezinau, ar cia buvo toks receptas, bet gal kam patiks. Mano diedas po baliuku istustina visus stiklainius. man tai per astru.

4 kg agurku;
1 stikline acto;
1 stikline aliejaus (as kartais darau ir be aliejaus, irgi gerai gaunasi, manau kad galima deti ir puse stiklines)
4 saukstai druskos;
1 stikline cukraus;
2-3 saukstai ispaustu cesnaku (arba 2-3saukstai garstyciu koses kur prie mesos valgom is stiklainiuku).


Dariau pagal šį receptą ir šeimynai labai patiko, skonis tikrai thumbup.gif . nes garstyčios gerą skonį duoda ir aštrumas tinka. Ačiū už receptuką 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vainė @ 2005 08 22, 13:34)
AGURKŲ MIŠRAINĖ SU PETRAŽOLĖMIS (pati dar tik bandysiu kitą savaitgalį, kolegė sakė seniai taiso, taigi-jei neskanu- nepykit  mirksiukas.gif )

5 kg.agurkų
1 kg svogūnų
pluoštelis petražolių (galima sakyt pagal skonį)
1 stkl. aliejaus
1 stkl. cukraus
2/3 stkl.acto
5 šaukštai druskos, kvepiančiųjų pipirų
supjaustai, sumaišai, palieki apie 12 val. pastovėti, užkaitini iki 80 lapsnių, užsuki, uždengi šiltai iki atvėsimo. 
O kokių skanių mišrainių dar žinote? o tai vistik vakavimai, vakavimai  biggrin.gif


Tai ka bandau gaminti, kolkas gavosi skanei, ziuresim kai seksis pakaitinus. 4u.gif
Atsakyti
šiandien "sustačiau" paskutinius savo agurkėlius biggrin.gif
Atsakyti
as agurkus peraugusius nulupu isemu seklas supjaustau tokiais pusmenuliukais. pripjaustau svogunu, dedu lauro lapu, pipiru , cukraus druskos aliejaus ir acto. viska pagal skoni tik turi gautis toks saldziarukstis, nes as tai megstu astriau tai jau acto nepagailiu. tevai dedasi tai maziau acto deda. uzpili viska su tuo misiniu kad apsemtu ir palieki per nakti. kita diena uzkaitini gerai iki virimo ir sudedi i slovikus. liuks.
Atsakyti
QUOTE(vainė @ 2005 08 22, 13:34)
AGURKŲ MIŠRAINĖ SU PETRAŽOLĖMIS (pati dar tik bandysiu kitą savaitgalį, kolegė sakė seniai taiso, taigi-jei neskanu- nepykit  mirksiukas.gif )

5 kg.agurkų
1 kg svogūnų
pluoštelis petražolių (galima sakyt pagal skonį)
1 stkl. aliejaus
1 stkl. cukraus
2/3 stkl.acto
5 šaukštai druskos, kvepiančiųjų pipirų
supjaustai, sumaišai, palieki apie 12 val. pastovėti, užkaitini iki 80 lapsnių, užsuki, uždengi šiltai iki atvėsimo. 
O kokių skanių mišrainių dar žinote? o tai vistik vakavimai, vakavimai  biggrin.gif

Nutariau ir aš pabandyti mišrainę vieną kartą. Kai supjausčiau, tai tokia graži žalia spalva buvo, bet pakaitinus, tai patamsėjo lyg agurkai marinuoti ar rauginti būtų schmoll.gif . Kažin, ar taip ir turėjo būti, ar aš agurkus perkaitinau ??? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo As :): 25 rugsėjo 2006 - 23:25
Sveikos 4u.gif
Turiu vieną galvos skausmą,pas mane šiltnamyje labai daug peraugusių agurkų,gal galit kuri pasoūlyti kokią skanią mišrainę žiemai iš jų blush2.gif blush2.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Asio @ 2006 08 29, 12:12)
Agurkai savose sultyse
Kas nezino, kaip ima nervas, kaip randi peraugusiu agurku, todel siulau receptuka, kuri isbande, ne tik nesinervinsite, kas peraugo agurkai, bet ir pacios keleta tam reikalui perauginsite tongue.gif
Peraugusius agurkus sutarkuoti burokine tarka, druskos (nepagaileti), cesnako, krapu pagal skoni ir visa ta "marmala" sukresti ant likusiu, normalaus dydzio agurku ir viska paslegi. As ant virsaus dar uzdedu krieno lapa. Laikyti saltai, rusyje ar saldytuve. Po poros savaiciu pirstelius asplaizysite thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  as islaikau iki Kaledu, o tas "marmalas" labai tinka agukinei sriubai.

pabandysiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
kazkas naujo, reiks pabandyt smile.gif
Atsakyti