QUOTE(lututė @ 2023 09 02, 16:34)
mano exo sesers anūkas nekalba lietuviškai.Nesuprantu va šito niekaip, kaip jos dukra savo vaiko gimtosios kalbos neišmokino Visiška glušė, nors tokia ir buvo visada. Tai močiutė su anūku nesusišneka Norvegų arba anglų reikalinga
Nors ai, pasisiunta.Jei gėdijasi savo šaknų, tai lai bando kažką vaidint.
Sėdžiu kaime.Lyja...pradėjom tvarkytis, bet toli gražu...reik akmenukus prasijot, darbo bele kiek. Buvo manoji atlėkus, prasikepėm šašlo, pasėdėjom.Išlėkė. Vėl kažkoks vakarėlųs, susitikimas...
Nors ai, pasisiunta.Jei gėdijasi savo šaknų, tai lai bando kažką vaidint.
Sėdžiu kaime.Lyja...pradėjom tvarkytis, bet toli gražu...reik akmenukus prasijot, darbo bele kiek. Buvo manoji atlėkus, prasikepėm šašlo, pasėdėjom.Išlėkė. Vėl kažkoks vakarėlųs, susitikimas...
Mano dėdė ant savo knygu vis raso man - burbanti,lunkiu to ir to, ir kad neuzmirstumet lietuviu kalbos. O pats su anukqis dvieju dukru nesusisneka, nes tie lietuviskai nemokinti
Papildyta:
QUOTE(giega @ 2023 09 02, 18:19)
Sunus lietuviskai/ angliskai, mama lenkiskai/ anhliskai.tarpusavy jie angliskai. Mokykla- angliska. Is visu kalbu dabar geriausiai kalba angliskai. Lietuviskai viska supranta, bet kartais pritruksta zodziu atsakyt. Lenkiskai ir nevisada sugalvoja ats
As nealpstu, kad idealiai moketu lietuviu kalba. Uztenka tiek kiek supranta.
As nealpstu, kad idealiai moketu lietuviu kalba. Uztenka tiek kiek supranta.
As vaikui pasakiau, kad su anukais kalbesiu ir juos mokinsi7 kalbeti lietuviskai Neprieštarauja