Įkraunama...
Įkraunama...

Varnų troba II

QUOTE(giega @ 2022 08 02, 10:00)
Labukas

O neturetu tavo kaimuks but poilsio vieta?
Kai mociute gyva buvo, tai sode tupinejo aplink visus augaliukus, bet ji visai vasarai nusikraustydavo i soda.. mociute mire, greit puse darzu panaikinom.. nes nu daugiau priezuros, nei kad naudos smile.gif o kai ir mama mire, is vis tik zole uzsejom smile.gif sodas buvo grynai relaksui smile.gif
Taip ir tavo vietoj, net nebandyciau sodint augint jokiu pomidoru, agurku.. nu gal koki 1-2 krumus, kad tam kartui atvaziavus pavalgyt.. jei zemes daug, uzsodinciau bulvem smile.gif kitka tik gelem ir pievai palikciau smile.gif nu bet cia as, man zemes darbai visai ne prie sirdies:) man net gaila skaityt, kaip tu nesiilsi o vargsti tam kaime..

nu bet kas, tik ne bulvės blink.gif KIEK su jom darbo... blink.gif sodint, ravėt, kaupt, koloradus rinkt, kast...nafig. Mano tas daržas tik šįmet toks vargingas, dėl liūčių -dvigubas darbas, nervai ir visa kita. Kitąmet taip nebus. O aplinką vistiek turi prižiūrėt, nesėdėsi šiukšlyne, anoks šiukšlėse poilsis...matai, tavo sodelis max 12 arų. Juokingas plotelis. Mūsų kaimelis yra 1ha panašiai. Tai dalį traktorius nupjauna,dalį pačios tarp medžių. Dabar planuoju pasidaryt pakeltas lysves, kaip tu sakai - keletą pomidorų tam kartui. Tai vėl darbas - pirkt galima, bet jos mažutės. Tai rudenį pasidarysiu pati - principas kaip kopų sulaikymui būtų pinta tvorytė. O dabartinė katorga - kad kitąmet nusispjaut į kiemo pjovimus. Danga, upės akmenėliai ir gėlynas biggrin.gif Systra ieško akmenėlių. Nu ne tiek ir brangiai gausis. O gėlyne man kuistis patinka, tai jei liks tik jis ir "daržas" dėžėse savo malonumui - tai bus lafa biggrin.gif Nu bet ką kaime veikt...drybsot ? Neįdomu tongue.gif
Atsakyti
O negalit kazkiek zemes isnuomuot? Gal kokiam salia esanciam ukinknkui reiktu daugiau darzu?
Draugai kur turi cia uk sodyba, pas juos viso ar 5hektarai..tai kokius 4h atidave ukininkui pievai.. pinigu kaip ir nemoka, bet pats nupjauna zole ir issiveza.

As drypsociau ir skaityciau smile.gif dar maudytis varyciau smile.gif as pakankamai fiziskai padirbu per savaite, tai savaitgali noriu ilsetis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giega: 02 rugpjūčio 2022 - 16:16
QUOTE(giega @ 2022 08 02, 17:14)
O negalit kazkiek zemes isnuomuot? Gal kokiam salia esanciam ukinknkui reiktu daugiau darzu?
Draugai kur turi cia uk sodyba, pas juos viso ar 5hektarai..tai kokius 4h atidave ukininkui pievai.. pinigu kaip ir nemoka, bet pats nupjauna zole ir issiveza.
As drypsociau ir skaityciau smile.gif dar maudytis varyciau smile.gif  as pakankamai fiziskai padirbu per savaite, tai savaitgali noriu ilsetis smile.gif

Mūsų žemė yra kitur. Išnuomota. Prie namų -valstybinė, bet nesėdėsi dilgėlyne biggrin.gif Tai tvarkom rolleyes.gif
Drybsot man neišeina...per atostogas max pokaituko padrybsot. O per praeitą dalį nelabai buvo kaip ir maudytis - šalta, lyja... rolleyes.gif tikiuosi, per šią bus geriau.
Reik susidaryt kelionės maršrutą - varysim į Hortenzijų parką ir aplinkui kažką pamatyt ax.gif
Atsakyti
ryts labs,
kavos ? biggrin.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

vakar pusantros valandos sudarinėjau maršrutą. Gavos apie 250 km, tai dar atgal...žo, vėl apsuksim apie 600 km biggrin.gif
Atsakyti
Labukas

O cia tau vel atostogos bus ar savaitgalio planas?

As labai noreciau prie juros.. bet toks biski zakon podlasti… visa sav 28, savaitgali tik 22, nuo pirmad vel 28… o jei dar vejas, tai nemalonu ir prie tos juros.. gal tada i carbotke varyt smile.gif visokias lekstes, indelius tai metu lauk, bet kokie mikseriai, kombainai tai visai geri.. o dar savo prasieisiu smile.gif vis kapeika, o ne visai i siukslyna:)
Atsakyti
QUOTE(giega @ 2022 08 03, 09:48)
Labukas

O cia tau vel atostogos bus ar savaitgalio planas?

As labai noreciau prie juros.. bet toks biski zakon podlasti… visa sav 28, savaitgali tik 22, nuo pirmad vel 28…  o jei dar vejas, tai nemalonu ir prie tos juros.. gal tada i carbotke varyt smile.gif visokias lekstes, indelius tai metu lauk, bet kokie mikseriai, kombainai tai visai geri.. o dar savo prasieisiu smile.gif vis kapeika, o ne visai i siukslyna:)

man bus atostogos nuo Žolinės, tai per atostogas reik kažkur nuvaryt. Kadangi nėr babkių į kurortus, tai pasibastysim po LT biggrin.gif
O jei žadi į karbotkę-kam tu tas lėkštes meti? Parduosi juk papigiai, jei daug yra - vis svaras kitas biggrin.gif Jei nieks neims - vietoj išmesi mirksiukas.gif
Prie jūros aš irgi norėčiau, bet apsistot kainuoja, o važiuot pusdieniui - kuras irgi nemažai atsieina... unsure.gif Po atostogų jokio papildomo uždarbio, negaliu draskytis... unsure.gif Žo, pradedu jausti finansinį diskomfortą po tų visų kainų pakilimo unsure.gif
Atsakyti
Baisios tos lekstes, nirks nepirks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giega @ 2022 08 03, 10:55)
Baisios tos lekstes, nirks nepirks smile.gif

negali žinot...skonis dalykas įdomus biggrin.gif
Atsakyti
Netilps i masina, jei viska imsiu smile.gif uzteks ir padoresniu daiktu.. Jau dabar siukslem uzkrauta iki virsaus buvo .isveze i tuos rusiavimus ..

Pavargau.. toks limpantis oras… Eiciau pamirkt i jacuzzi, bet tuoj pas gyd reiks..
Atsakyti
vajetau...tai tikrai "turto" daug... blink.gif
ko pas gydytoją? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2022 08 03, 16:29)
vajetau...tai tikrai "turto" daug... blink.gif
ko pas gydytoją?  rolleyes.gif

Patikek… vien vaistu didziausias siuksliu maisas.. Paracetamolio kokia 20 dezuciu po 100 tableciu.. Plastikiniu dezuciu nu tikrai kokia 50 smile.gif sakau skustuku 7, tarkos 5.. puodu keli rinkiniai.. nu jei vienas jau atdibodo, nusipirkai kita, tai kam laikyt ta sena.. paskui taip ir nera kur ka padet.. leksciu po 1 is skirtingu komplektu, gal isduzusios kitos.. bet kalnai kalnai..
vien tokiu padoresniu daiktu jau 10 maisu smile.gif

Gi spaudima cia man vis matuoja smile.gif
Atsakyti
nu blyn, tai senukai turėjo būt apsikrovę iki ausų...nelabai ir kur prasisukt per tokias "turto" krūvas rolleyes.gif
Aš tai senų bliūdų nemetu, man dzin iš kokios lėkštės kasdien valgyt, bet ir naujų neperku biggrin.gif Bet pvz vaistai...čia tai man mistika 10 dėžių paracetamolio blink.gif

Kas tau su spaudimu? Didelis ? mastau.gif g.gif
Atsakyti