Įkraunama...
Įkraunama...

Nepriima į darželį, sako, kad nėra vietų....

As tai esu pakraupusi, kaip vietoi to, kad butu steigiami nauji darzeliai, grupese yra didinamas vaiku skaicius, o pedagogu skaicius lieka tas pats - 1. To pasekoje vaikai tampa irzlesni ir greiciau pervargsta nuo nuolatinio surmulio. Neskaitant, to, kad niekas nekalba apie sauguma, higiena, kokybisko ugdymo suteikima ir t.t. Neseniai teko lankytis privaciame darzelyje "Vaikystes sodas", tai likau pakraupusi nuo vaiku neprieziuros, miegojimo su rubais ant ciuziniu, apsoliuti vaiku higienos stoka ir jos nemokinimas. O didziausia soka paliko leles "berniukai" su jiem priklausanciais lytiniais organais... Esu labai nusivylusi didziaja dauguma ikimokyklinio ugdymo istaigu, kurios neskiria demesio visapusiskam vaiku ugdymui, o siekia prigrusti grupes, kad galetu pasipelnyti. Sia tema galima beprotiskai daug kalbeti ir diskutuoti, bet kuo toliau tuo darosi liudniau....
Atsakyti
Mamos padekit, nera vietos mums nei viename Vilniaus darzelyje, jau nebezinau ka daryti, kur nenueinu mums visi tie darzeliai nepriklauso ir nebus vietos nes jau ilgos eiles, nors pirmame darzelyje buvom uzsirase nuo 6 men. parasiau laiska i ministerija, nes nezinau kur kreiptis noredama suzinoti kuriam gi vis delto darzeliui mes priklausome, man pasake, paskambinau ten, bet pasirodo gi ne, nepriklausom ir vel siena, vietu nera "galite rasyti prasyma bet vietos kazi ar bus[I]" visur girdziu ta pati atsakyma, buvo pasiulymu net eiti i rusu darzeli, blink.gif bet ten irgi pilna, vietu nera. Man jau greit i darba reiks iseit darzelio niekur nerandu, kaip suprantu mums priklausancio darzelio nera blink.gif , nebent duociau kysi, kysis kiek suprantuu turetu prasideti bent nuo ~500 lt? Mamos padekit, ka daryti, tiesiog jauciuosi reketuojama... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ULTRA VIOLET @ 2012 03 21, 11:19)
Mamos padekit, nera vietos mums nei viename Vilniaus darzelyje, jau nebezinau ka daryti, kur nenueinu mums visi tie darzeliai nepriklauso ir nebus vietos nes jau ilgos eiles, nors pirmame darzelyje buvom uzsirase nuo 6 men. parasiau laiska i ministerija, nes nezinau kur kreiptis noredama suzinoti kuriam gi vis delto darzeliui mes priklausome, man pasake, paskambinau ten, bet pasirodo gi ne, nepriklausom ir vel siena, vietu nera "galite rasyti prasyma bet vietos kazi ar bus[I]" visur girdziu ta pati atsakyma, buvo pasiulymu net eiti i rusu darzeli, blink.gif bet ten irgi pilna, vietu nera.  Man jau greit i darba reiks iseit darzelio niekur nerandu, kaip suprantu mums priklausancio darzelio nera blink.gif  , nebent duociau kysi, kysis kiek suprantuu turetu prasideti bent nuo ~500 lt? Mamos padekit, ka daryti, tiesiog jauciuosi reketuojama... unsure.gif




Pastebejau, kad Jus turite dar viena vyresni vaikuti. Jai taip ir jis lanke darzeli, tai Jums turetu buti pirmenybe i ta pati darzeli be jokiu kalbu, nes Jus su vienu baigete lankyti ir pradeda kitas i ta pacia vieta.
Atsakyti
ziuriu ne as viena su tokia liudna mina vaikstau... suzinojau,kad mes 77 vietoje, o i darziuka priima 30vaikuciu. i privatu darziuka ar pasisamdyti auklyte musu seimoje tokiu finansiniu galimybiu nera. nuo liepos turiu eiti i darba, tad mano vyras iseis neapmokamu atostogu. kamuoja klausimas kas toliau?? ar teks iseiti is darbo ir eiti i darbo birza t.y. tapti socialiai remtina seima? tada galbut atsirastu vieta darzelyje? ar kaip?
kaip jus darote?
Atsakyti
o socialiai remtina seima tai cia irgi 350lt vienam asmeniu? vakar girdejau,kad net 70proc vaiku vaiku darzelyje yra arba soc remtinu seimu vaikai,arba vienas tevas/mama augina vaikuti, o tai ka daryti jei esi normali seima: gyvenanti santuokoje, dirbanti, mokescius mokanti ir nenorinti,kad kazkas tave selptu???
Atsakyti
QUOTE(Sibile @ 2012 03 24, 09:27)
o socialiai remtina seima tai cia irgi 350lt vienam asmeniu? vakar girdejau,kad net 70proc vaiku vaiku darzelyje yra arba soc remtinu seimu vaikai,arba vienas tevas/mama augina vaikuti, o tai ka daryti jei esi normali seima: gyvenanti santuokoje, dirbanti, mokescius mokanti ir nenorinti,kad kazkas tave selptu???

sitas klausimas ir mane kankina, tuo labiau kad darzeliai gauna finansavima is savivaldybes, o juk musu ,dirbanciu, pinigai mokesciu pagalba kaip ir paskirstomi kad mes gautume viesas paslaugas: ikimokyklinis ugdymas, mokyklinis ugdymas, medicinine pagalba.....jei pirmoji paslauga prieinama tik zemesnes pajamas (arba negaunantiems visai) gaunantiems zmonems, tai ivardintu tai istatymiskai-ir neerzintu dirbanciu, mokanciu paskolas ir bandanciu sudurti gala su galu seimu....
Atsakyti
Apie diskusiją „Ikimokyklinis ugdymas Lietuvoje - nei kokybės, nei kiekybės?“ galite pasiskaityti čia:
http://www3.lrs.lt/p...6...22564&p_k=1
O diskusijos vaizdo įrašą galima pamatyti čia:
http://media3.lrs.lt...323_1000_LT.wmv

Problemas išklausėme, diskusija buvo pirmas žingsnelis darbų link. Laukia kiti darbai. Beje, po diskusijos galima padaryti išvadą - daug kas priklauso nuo savivaldybės požiūrio į ikimokyklinį ugdymą ir turimų lėšų, o praktika rodo, kad savivaldybių biudžetai dažnai skylėti. Be to, su dalyviais filosofiškai pasvarstėme, kad ikimokyklinis ugdymas labiau rūpi moterims, o mūsų politikoje karaliauja vyrai...
Atsakyti
Nesuprantu ir as kodel soc. remtiniems pirmenybe doh.gif arba daugiavaikei seimai pirmenybe.. du lanko mokykla, o treciam pirmenybe i darzeli doh.gif Kaip gerai kad pas mus Siauliuose jau pernai visas pirmenybes nueme, deja ir del broliu sesiu sad.gif bet lygtai svarsto sita grazinti pirmenybe..

O bet taciau, kai pagalvoji apie vaikus, kurie auga soc remtinuose seimose, su asocialiais tevais, tai irgi gaila. Jau geriau i darzeli tegul keliauja kur bus pavalge ir pailseje ir pazaide, nei sedes namie su gerianciais tevais, nevalge ir t.t..

O idealiausia butu jei valstybe pasirupintu kad vietu niekam netruktu, ir priimti i darzelius butu visi norintys mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 03 balandžio 2012 - 12:27
QUOTE(Smiltele82 @ 2012 03 13, 16:05)
Taip, mes turime, nes savo laiku aš dirbau, o dabar vyras aria viršvalandžius, kad galėtume oriai gyventi ir negyventi nuo algos iki algos. Kas trukdo kitiems dirbti, a?

blink.gif pvz neranda darbo,taip yra tu kurie nenori dirbti,bet tie kurie ir nori,kartais neranda,o tokiu visai nemazas skaicius
jums gal atrodo,kad i darbo vieta priimti turetu belenka,bet deja, darbdaviai nori kvalifikuotu ir geru darbuotoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 04 balandžio 2012 - 08:26
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 04 03, 12:26)
Nesuprantu ir as kodel soc. remtiniems pirmenybe  doh.gif  arba daugiavaikei seimai pirmenybe.. du lanko mokykla, o treciam pirmenybe i darzeli  doh.gif  Kaip gerai kad pas mus Siauliuose jau pernai visas pirmenybes nueme, deja ir del broliu sesiu sad.gif bet lygtai svarsto sita grazinti pirmenybe..

O bet taciau, kai pagalvoji apie vaikus, kurie auga soc remtinuose seimose, su asocialiais tevais, tai irgi gaila. Jau geriau i darzeli tegul keliauja kur bus pavalge ir pailseje ir pazaide, nei sedes namie su gerianciais tevais, nevalge ir t.t..

O idealiausia butu jei valstybe pasirupintu kad vietu niekam netruktu, ir priimti i darzelius butu visi norintys  mirksiukas.gif



joa, mane irgi nervina tokia sistema. Na pvz. yra pirmenybe studentams jeigu as neklystu...Tai jis mokosi del saves, kodel kazkas turi islaikyti ta studenta, plius jo vaikui darzelyje vieta yra, o zmones, kurie turi abu darbus, islaiko kitus socialiai silpnesnius zmones, turi savo vaika vesti i privacius darzelius?????
Papildyta:
QUOTE(Reika @ 2012 04 04, 08:25)
blink.gif pvz neranda darbo,taip yra tu kurie nenori dirbti,bet tie kurie ir nori,kartais neranda,o tokiu visai nemazas skaicius
jums gal atrodo,kad i darbo vieta priimti turetu belenka,bet deja, darbdaviai nori kvalifikuotu ir geru darbuotoju



o man atrodo tikrai yra nemaza dalis, kuri nenori dirbti....zmones, kurie nori - eis dirbt bet ka, sluos gatves, valys kabinetus, bet tures savo kasni. O didzioji dalis bedarbiu (kalbu apie jauno darbinio amziaus zmones, o ne tuos, kurie pateko i istorijos mesmale ir yra jau vyresnio amziaus) tingi, ne lygis ir panasiai.

Atsakyti
Matau daug kas neskiria termino "soc. remtinas" nuo "asocialus" doh.gif Jeigu seima yra soc. remtina ir gauna pasalpa nes ju pajamos mazos, nereiskia kad butinai seimoje kazkas geria, smurtauja, vaikai negauna valgyt, o tevai nedirba mirksiukas.gif Pvz abu tevai dirba uz minimuma, o seimoje tarkim 4 vaikai - seima tampa soc. remtina, nes vienam seimos nariui nesigauna 350 Lt/men. Arba jei dirba vienas tetis, o mama tarkim mokosi dieniniam arba negali dirbti del sveikatos. Dar daznai mazam miestely nelengva kad ir uz minimuma darba rast, taigi jei nedirba nebutinai savo noru. Zodziu nebutinai tokioj seimoj kazkas geria ir skriaudzia vaikus.
O stai asocialios seimos pvz, deja realus - jauna moteris turi 6 vaikus nuo skirtingu vyru, gyvena 2 kambariu bute, kartu dar geriantis sugyventinis. Vaikas visiskai nesirupinama, nuolat rinksmai girdisi, kas savaite juos lanko soc. darbuotoja ir pasalpa duoda dalimis, nes viska pragertu. Nei vienas is tu vaiku darzelio nelanko, nes tevam paprasciausiai tai nerupi, o ikimokyklinis ugdymas nera juk privalomas.
Sorry kad ne i tema 4u.gif





Atsakyti
QUOTE(marina86 @ 2012 04 04, 11:00)
Matau daug kas neskiria termino "soc. remtinas" nuo "asocialus" doh.gif Jeigu seima yra soc. remtina ir gauna pasalpa nes ju pajamos mazos, nereiskia kad butinai seimoje kazkas geria, smurtauja, vaikai negauna valgyt, o tevai nedirba mirksiukas.gif Pvz abu tevai dirba uz minimuma, o seimoje tarkim 4 vaikai  -  seima tampa soc. remtina, nes vienam seimos nariui nesigauna 350 Lt/men. Arba jei dirba vienas tetis, o mama tarkim mokosi dieniniam arba negali dirbti del sveikatos. Dar daznai mazam miestely nelengva kad ir uz minimuma darba rast, taigi jei nedirba nebutinai savo noru. Zodziu nebutinai tokioj seimoj kazkas geria ir skriaudzia vaikus.
O stai asocialios seimos pvz, deja realus - jauna moteris turi 6 vaikus nuo skirtingu vyru, gyvena 2 kambariu bute, kartu dar geriantis sugyventinis. Vaikas visiskai nesirupinama, nuolat rinksmai girdisi, kas savaite juos lanko soc. darbuotoja ir pasalpa duoda dalimis, nes viska pragertu. Nei vienas is tu vaiku darzelio nelanko, nes tevam paprasciausiai tai nerupi, o ikimokyklinis ugdymas nera juk privalomas.
Sorry kad ne i tema 4u.gif


suprantu kad socialiai remtiniems zmonems sunku, bet ka daryti tam sluoksniui zmoniu (pagal kazkuri istatyma "pasiturinti seima"- cia buvo toks pavadinimas kai sneka ejo apie vaiko pinigus ar pan- dabar tiksliai neatsimenu) kai abu dirba tevai mokyklinio amziaus vaikai lanko mokykla (aciu dievui bent jau mokslas garantuojamas), o darzelinio amziaus - i valstybini nepatenka.....privaciam darzeliui nera lesu..nors tu ka ...
Atsakyti