Įkraunama...
Įkraunama...

Nepriima į darželį, sako, kad nėra vietų....

Beje musu antras vaike gime siu metu liepos menesi, tad klausymas kyla, kada ji tureciau vesti? tai gerai kad mes tokie laimingi, kurie turim mociutes ir dedukus kurie vasara pora menesiu gali pabuti su vaiku, nes i darba man tai reikia iseiti kai vaikui du metai sukanka... o ka kalbet apie tuos kurie neturi tokiu mociuciu ir deduku, ir apskritai apie aukles nesvajoja net nes jiem pinigu tiesiog neturi.. o vietu darzeliuose tai nulis, bent jau musu darzelis uzkimstas iki negyvuju.. 25 vaikai grupeje, o lovu 20, spinteliu 16. ir kaip jus galvojat uz kieno pinigus buvo daperkamos lovos ir spinteles.. tikrai ne is ugdymo ar kt islaidu..
Atsakyti
QUOTE(Owlet @ 2011 12 07, 15:10)
na kaune kiek žinau yra visokių niuansų ir skiriasi nuo vilniaus tvarkos. tai tiksliai negaliu pasakyti. bet noriu paklausti ar prašyme nurodėt, kad norėsit lankyti nuo  šio sausio ? ar parašėt prašymą ne tik kad norit lankyti, bet ir kad lankysit ? Vilniuje tie antri prašymai pareiškimai rašomi iki gegužės mėnesio (arba birželio - nepamenu), o lankyt pradedi nuo rugsėjo 1 d. bet turi prašyti ne tik kad nori stovėt eilėje, bet ir antrą kartą prašymu užtvirtinti, kad tikrai lankysi nuo tada ir tada.
galioja ir tokia taisyklė, kad jeigu yra laisvų vietų tai vaiką galima priimti nuo bet kokios dienos, tariamasi asmeniškai su darželio vadovybe.
man atrodo kad jūs neparašėt to antrojo prašymo  ax.gif nors gal ir ne taip supratau ..



Taip, prašyme parašiau ,kad noriu vest vaiką nuo sausio mėn. Pati vedėja tada priėmė prašymą ir nė pusę žodžio neužsiminė, kad reikia rugsėjį vesti vaiką.
Papildyta:
QUOTE(dypdishka @ 2011 12 07, 16:27)
kaip idomiai, kodel isvis tik pavasari??
pas mus irgi panasei buvo, gruodzio menesi suejo 2 metai, bet vistiek vedem nuo rugsejo, t.y. nuo 1,8 m. nes zinojom kad ziema tikrai nepakliusim, nes priema tik nuo rugsejo... taip mum beje pasake darzelyje.. nors PO TO suzinojom, kad prasyme priimti i darzeli galima buvo parasyti kad norim lankyti nuo sausio ... na bent jau taip kai kurie tevai dare.. nors mum kategoriskai pasake kad nuo rugsejo ir taskas.. na tai teko ir vesti dar 2 metu nesulaukus tuo paciu ir namie sedet vienaj.. arba moketi po ~50 lt i menesi uz ugdymo islaidas iki sausio kad vieta laikytu.. cia vilniuje jei ka


Nes pavasrį kažkam sueis 3 m. ir iškels į kitą grupę. Bet kurį mėnesį nežino smile.gif
Atsakyti
gerai, kad nors vienas seimo narys domisi, ir koks skirtumas , kurio dienos metu, juk ju toks darbas, ar geriau, kad butu visi abejingi siuo klausimu? gal darzelio darbuotojams sis klausimas ir nerupi, jiems juk geriau, kada maziau lanko, o mes turim laukti metų metus eilese, juk ne visi turi pinigu privatiems, o kurie turi pinigu, tai tie i valdiskus patenka per ''dovanas'', uzburtas ratas dar ilgai suksis.
Del vyru darzelyje, tai esu macius laida kaip Norvegijoj jie darbuojasi, tai grazus pavyzdys, bet ten jie eina del superdidelio uzdarbio, pas mus tikrais neis vyrai dirbti uz menka alga, o ir nera tiek daug mokanciu dirbti su vaikas, mokyklose irgi vienetai, nors VPU mokosi nemazai vaikinu.
Atsakyti
Uzrasiau vaika i du darzelius tik gimus, suejus dviems metams nepatekome nei i viena ir pasake, kad kitais metais nepateksim dar irgi. Nuejau i darba ir parasiau pareiskima, kad iseinu, nes neturiu galimybes kur vaiko palikti. Ir is ko gyveni dar metus? Ir jeigu rugseji vel nebus vietu mums? Kas tada? Eiti i kita uzsirasyti darzeli ir vel laukti stebuklo?
Ir, manau, tokia kaip mano, situacija daugumos mamu.
Atsakyti
QUOTE(Asta Baukutė @ 2011 12 16, 13:18)
Ačiū už nuomonę, tačiau Jūs visiškai neteisi. Džiaugiuosi galėdama čia atsakyti į kai kuriuos klausimus ar problemas bent kartą per savaitę ar ilgesnį laikotarpį. Sukūriau šią temą ne dėl to, kad neturiu, ką veikti, o dėl to, kad esu išties susirūpinusi ikimokyklinio ugdymo klausimais. Kaip bebūtų, tai yra viena iš bendravimo su piliečiais mano, kaip einančios Seimo narės pareigas, formų. Jeigu galite pasiūlyti kitą būdą, kaip sužinoti, kokia yra reali situacija, o ne tai, kaip tai pateikė valstybės institucijos, esu pasirengusi išklausyti pasiūlymų ir patarimų. Domiuosi šia sritimi ir atsakyti į klausimus mamoms išties yra mano darbas. Tik bendraujant ir diskutuojant galima pasiekti geriausius sprendimus.


Džiugu, kad žmogus randa tokį bendravimo būdą.

QUOTE(didi007 @ 2011 12 16, 19:08)
Nesuprantu Jūsų, jeigu Jums nepatinka, kad bent kažkas domisi ir bando spręsti šią problemą, tai kam

Kur jau kur, bet supermamose galima sužinoti viską .
Į temą.
Pirmagimį užrašėm vos gimusį 2006 metais. Nusprendėm leist anksčiau, bet tai buvo neįmanoma, kadangi prašyme buvo mūsų užrašyta data nuo kada norėsim vest ( ją liepė įrašyti ten dirbanti darbuotoja), taigi vaikas pagal viską turėjo pradėt lankyt darželį 2m. 8 mėn. doh.gif Tuo metu išmokos buvo iki 1 metų doh.gif Pradėjom ieškot darželių ir Lazdynuose be problemų radom. Prašymą parašėm panktadienį, o pirmadienį jau keliavom į daržiuką. Žinoma, patogumo nebuvo jokio, nes vyras veždavo vaiką 4 km į priešingą pusę, po to 14 km į darbą doh.gif per dieną apie 28 km doh.gif Taip vežiojom ( 6 mėn.) , kol patekom į darželį mūsų kieme (Justiniškėse). Iš kitos pusės, į tą patį darželį pateko vaikas, kurio prašymas buvo pateiktas žymiai vėliau doh.gif (povandeninės srovės) doh.gif
Kaip bus su antruoju vaiku sunku pasakyti, po naujų reikės eiti žiūrėti, bet prašymas parašytas kai vaikui buvo išimtas gimimo liudijimas smile.gif
Atsakyti
Kaune situacija kritine, dek vaika kur nori, nes vietu lopseliuose nera. Uzrasiau nuo gimimo praejus 2men, taciau vieta kazin ar gausime ir rugseji, nors vaikui jau bus 2.5m. Niekam neidomu, kad tau reik eit i darba, o vaiko nera palikti kur. Ivede kompiuterizuota sistema, atseit bus geriau, bet su ta ju sistema isvis eile nejuda i prieki, o stebuklingai stumiasi atgal, nes pirmenybe soc. remtiniems, daugiavaikems seimoms ir t.t Tai taip belaukiant gali ir nesulaukt to darzelio.
Atsakyti
QUOTE(tutska2 @ 2011 12 27, 03:29)
Kaune situacija kritine, dek vaika kur nori, nes vietu lopseliuose nera. Uzrasiau nuo gimimo praejus 2men, taciau vieta kazin ar gausime ir rugseji, nors vaikui jau bus 2.5m. Niekam neidomu, kad tau reik eit i darba, o vaiko nera palikti kur. Ivede kompiuterizuota sistema, atseit bus geriau, bet su ta ju sistema isvis eile nejuda i prieki, o stebuklingai stumiasi atgal, nes pirmenybe soc. remtiniems, daugiavaikems seimoms ir t.t Tai taip belaukiant gali ir nesulaukt to darzelio.

Man is vis pikta, kai dazniausiai soc. remtinu seimos vaikai, kuriu dazniausiai bent jau vienas is tevu nedirba be eiles gauna darzeli, uz kuri moketi nereikia arba 50 proc., o tie tevai, kurie dirbdami ir islaikydami visus remtinus turi verstis per galva, neturedami kur palikti savo vaiku. Miela Asta , jeigu skaitote, taiturite zinoti, kad tai viena is didziausiu problemu, kodel darzeliuose nera vietu. As nekalbu apie tuos, kurie praranda darba ir kuri laika jo iesko, bet dauguma yra piktybiskai nedirbanciu, del tu paciu socialiniu pasalpu, tai bent jau prisidetu prie valstybes geroves ir savo vaikus augintu namie. O jeigu sunku vaika auginti patiems, tai uz prieziura darzelyje turetu susimoketi didelius pinigus, o ne mes dirbantys juos pilnai islaikyti, taip yra nemazai ES saliu. Tikrai zinau ir pazistu ne viena tokia seima, kur mama nedirba ir neiesko darbo, nes uz 700 neapsimoka eiti i darba, del pasalpu praradimo, o vaikai darzelyje nuo ryto iki vakaro uz 70 lt., per men.
Atsakyti
QUOTE(iloniukas76 @ 2011 10 18, 10:47)
tikrai ne Vilniui ar Kaune o SIauliuose


na mums Šiauliuose kitokia situacija (centro rajone), mergaitė gimė vasarį, į darželį užrašėm tik gegužės mėn., tai jau nebetilpom į grupę, kai buvo 2 metai, na truputį patys kalti, nuėjom tvarkytis birželį, o reikėjo gegužės mėn, tai grupė suformuota, labai daug socialiai remtinų, kurie kyla į viršų, nepapuolėm, kadangi berniukas pametinukas tai jį kai gimė tuoj pat užrašėm, tai buvom gal 3 eilėj, tai žadėjo šiems metams formuot tokią grupę kur broliai, seserys kartu, tai kaip ir žadėjo priimti smile.gif
tiesa, rugsėjo pabaigoje skambino kad yra vieta mergaitei, bet kai jau buvom susitaikę su ta mintim kad abu kartu, tai nebeleidom, laukiam rugsėjo smile.gif
Atsakyti
įdomu kaip bus sprendžiama ši problema(o gal nieks ir nespres?), aš siūlau darželius tikrinti ir žiūrėti kiek grupėse susirenka vaikų, ar tikrai nėra tų vietų, gal jos užimtos tik teoriskai?savivalybėse pilna darbuotojų geriančių kavą o darželių bėdų 20m nėra kam spręsti. Užrašiau vaiką 2009m ir negauname Vilniuje vietos ir net negausim, nes aš nežadu nešti pakišų. Per šią bėdą dabar turiu gyventi iš 0 pajamų, nes kol vaiko nepriims į darželį, tol negalėsiu dirbti, nes viena auginu vaiką. Viena mama rašo, kad yra piknaudžiaujančių ir neinančių dirbti už 700lt, bet pagalvok, kaip pragyventi iš 700lt? minusuok 250lt darželiui+ 400lt mokesčiai +50lt nuolatinis bilietas transportui ir kas lieka? Čia dar viena baisi bėda valstybėje, o be to aš niekada nerasiu darbo, po kurio spėčiau pasiimti vaiką iš darželio, gauti darbą iki 17h reikia turėti gerų ''švogerių", aš jų neturiu, todėl tenka kęsti skurdą. Nematau jokios ateities. Tuoj užpusl depresija, be galo gaila vaiko, kuris auga labai gabus, protingas, geros širdies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo letuciukas: 02 sausio 2012 - 11:13
Nėra jokio skirtumo kada vaika uzrasysi ir net kompiuterizuota sistema problemos neisspres, nes veikia tik viena sistema vokelis. Tuo pati issitikinau, o kadangi nesiruosiu vokelio nesti, tai ziuresiu kuo baigsis mano istorija, greiciausiai kaip ir visu vietos negausiu visai, arba kada nors pavasari, gal rudeni, nors i darba turiu grist jau dabar.
Atsakyti
QUOTE(zibube @ 2012 01 05, 14:50)
Nėra jokio skirtumo kada vaika uzrasysi ir net kompiuterizuota sistema problemos neisspres, nes veikia tik viena sistema vokelis. Tuo pati issitikinau, o kadangi nesiruosiu vokelio nesti, tai ziuresiu kuo baigsis mano istorija, greiciausiai kaip ir visu vietos negausiu visai, arba kada nors pavasari, gal rudeni, nors i darba turiu grist jau dabar.



db galvoju, jei parasytu, arba bent teoriskai, zinociau kam ir kiek duot reikia, rimtai apsvarstyciau sita galimybe. siandien as aklavieteje, nors siaip gyvenime nesu niekam nieko davus...
Atsakyti
straipsnis iš emes teikia vilčių http://www.15min.lt/...6#axzz1iZphmKRh
bet kaip dažnai mūsuose būna , kad norėjau kaip geriau, o gaunasi kaip visada ..

ir dar vienas straipsnelis , kuriuo netikiu schmoll.gif http://www.15min.lt/...6#axzz1ibna9FsS
apie praeitų metų rugsėjį pasirodė beveik tokio pačio turinio straipsneliai keliuose internetiniuose portaluose, aš taip apsidžiaugiau, kadpuoliau skambinti į savivaldybę, nu gal tikrai yra vietu, papulsim .... o pasirodo viskas tik populizmas unsure.gif teta savivaldybeje paaiškino, kad tos vietos tarsi teorines, na ju kaip ir nera tikroveje realiu, čia maždaug tie kurie išejo imokykla, bet jau yra kas užima jų vietas. na šiaip labai tiksliai to paaiškinimo nepamenu tiesa pasakius, bet esme, kadtu vietu nera ir nebuvo, kadjos teoriskai tik egzistuoja, bet tikrai nebus priimta 300 vaiku daugiau schmoll.gif
Atsakyti