QUOTE(mintas @ 2024 09 23, 19:36)
Dėkui už info. Visiems teigiu, jog atlikau skaičiavimus ir kalbant apie aukštos įtampos akumuliatorius, kalbėti apie finansinę naudą yra absurdas, abejonių turėjau tik dėl žemos įtampos akumų, nes jų kaina gerokai "žemiškesnė", bet kaip matom iš tavos patirties, net ir su jais neverta kalbėti apie finansinę naudą.
Kas dėl 200kWh per mėnesį, tai aš per 2023 metus suvartojau truputį virš 5000kWh. Toks hibridas papildomai suvartotų 2400kWh. Mano nuomone tai labai daug. Prie tokio hibrido suvartojimo, mano energijos sąnaudos per metus grubiai padidėtų apie 50%. Mano dabartinio saulės elektrinės dydžio niekaip nepakaktų taip padidėjusioms elektros sąnaudoms.
Kas dėl stabilaus garantuoto tiekimo net ir ESO avarijų atveju tai taip, tai labai rimtas ir mano nuomone vienintelis koziris hibrido naudai ir būtent dėl jo aš irgi mastau apie akumuliatoriaus pajungimo galimybę prie savo elektrinės. Nors mano elektrinės "backup power" galimybė iš ties gera alternatyva akumuliatoriams.
Kas dėl 200kWh per mėnesį, tai aš per 2023 metus suvartojau truputį virš 5000kWh. Toks hibridas papildomai suvartotų 2400kWh. Mano nuomone tai labai daug. Prie tokio hibrido suvartojimo, mano energijos sąnaudos per metus grubiai padidėtų apie 50%. Mano dabartinio saulės elektrinės dydžio niekaip nepakaktų taip padidėjusioms elektros sąnaudoms.
Kas dėl stabilaus garantuoto tiekimo net ir ESO avarijų atveju tai taip, tai labai rimtas ir mano nuomone vienintelis koziris hibrido naudai ir būtent dėl jo aš irgi mastau apie akumuliatoriaus pajungimo galimybę prie savo elektrinės. Nors mano elektrinės "backup power" galimybė iš ties gera alternatyva akumuliatoriams.
Aš vis save pratinu prie minties, kad dar metai kiti ir bus panaikintas pasaugojimas. O tada jau akumuliatorius parai (dviems) tikrai bus patrauklesnis nei dabar. O jei dar galimybė žiemos periodu pasikrauti pigesnės naktinės elektros, kad paskui likusią paros dalį galėtum ją naudoti? Aišku, čia jei nenaudoji elektros šildymui, nes tada jau akumuliatoriaus dydis smarkiai išauga.