QUOTE(Verteris @ 2024 08 23, 07:11)
Dėl to šildymo dujiniu ir pan. šildytuvu - ar bandyta jie gyvai
Savo įspūdžiais negaliu pasidalinti, gyvai nesišildžiau gyvenamų patalpų, bet pažįstami šildėsi ir gyrė. Iš kitos pusės, savo namą tokiu šildytuvu teko šildyti, bet irgi dar statybų eigoje, žiemos metu. Bet langai buvo ant mikroventiliacijos ir kaip tik šildoma, kad drėgmė galėtų iš konstrukcijų pasišalinti. Na nieko blogo aš su tuo dujiniu šildymu tuomet nepastebėjau, bet tai ne patirtis, kuria galėčiau dalintis. Bet kokiu atveju, šildantis tokiu dujiniu šildytuvu, patalpų vėdinimas privalomas.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2024 08 23, 13:03)
Na kas gi shildo tokiais shildytuvais?
Kalba eina ne apie nuolatinį namo šildymą, bet pasišildymą dingus elektrai. Mano name kamino nėra, kokių malkučių pakūrent neturiu galimybės.
Kaip minėjau, apie kokias dvi dienas net neina kalba iš vis apie šildymą, bet jei žiemos metu elektra dingtų savaitei, namą pašildyti greičiausiai reikės ir man. Nors iš kitos pusės, t° nukritus iki kokių 17°C toliau kristi turėtų lėčiau. Gal ir visai be šildymo galima būtų pratempti kokią savaitę, na bet jei nepavyktų, vat tuomet ir kalbu apie galimybę, ne generatorių pakūrinėti su nestabilia sinusoide, galintį ir ŠS pavežti, o tokį dujinį šildytuvą pakurti. Porą dienų per metus tokiu pasišildžius tikrai nenumirsi.
Dregme tai niekis bet pirmiausia pritruks deguonies ir rimtai apsirgsite.
Mano rekuperatorius naudoja apie 25W-50W galingumą. Akumuliatoriai tokią galią tikrai pavež, taip kad tamstos išvardintos baimės be pagrindo.
Name turi buti normalus radiatorinis shildymas ar grindu ar oras oras koks siurblys
Niekas ir nekalba apie nuolatinį šildymą tokiais šildytuvais. Taip, name turi būti sumontuota normali šildymo sistema namo šildymui.
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2024 08 22, 20:22)
As tiesiog atkreipiau demesi, kad zmones kurie teigia, kad su akumuliatoriais galima pamirshti elektra - tiesiog meluoja sau ir kitiems.
Pasiskaityk apie ofgridines sistemas. Žmonės puikiausiai gyvena, tad nemeluokit sau ir kitiems apie neįmanomumą. Taip, tai ne visai normalus gyvenimas, nes tenka skaičiuoti visas naudojamas kilovatvalandes, bet tai nereiškia kad neįmanoma.
Tik tas pamirshimo aspektas juokingas.
Noriu pataisyti. Tamsta, aš niekad nekalbėjau apie elektros pamiršimą. Aš kalbėjau apie rūpesčių dėl įrangos pamiršimą.
Ziemos metu reikalinga visokie perjungimai ir pakeitimai, ten nieko jau neina pamirsti.
Neįsivazduoju, ko negalėtų padaryti namo automatika be žmogaus įsikišimo. Realiai su Home Assistentu aš įtariu galima susiprogramuoti absoliučiai viską, visiems gyvenimo atvejams. Beje, link to ir judu.
galima sutaupyti naudojant tik naktine savaitgaline elektra ir ja pakraunant akumus dienai. Priedo prie saules.
Čia iš vis kalba buvo ne apie taupymą. Čia kalba apie rezervinį maitinimą dingus elektrai. Taupyti aišku galima bandyti, bet vat čia, aš asmeniškai taupymo, su akumuliatorių pagalba nelaikau vyksuia idėja. Akumai, taip juos drožiant greitai sunaudos savo resursą ir bendroje sumoje ne pliusą, bet ir minusą gali paturėti.
Ne netikiu aš taupymo idėja, tad konkrečiai šia kryptimi nediskutuoju.
Jei siluminis siurblys tai ten dar specialus algoritmai, kada jungti, prie kokios lauko temp, o kada verciau sildytis deginamu kuru.
Na apie deginamą kurą pamirškim, jei kalba eina apie ŠS. O kas liečia tuos baubus, apie kuriuos ką tik aprašėte, tai konkrečiai mano ŠS darbą jau seniai PILNAI valdo Home Assistentas atsižvelgdamas į prie jo, o ne prie ŠS pajungtų daviklių parodymus
. Pačio ŠS originali automatika net kompresoriaus nevaldo tiesiogiai