Vienintelis teisingas lyginimas, mano akimis, yra tiekėjo tiekimo kaina, ji vienintelė pasirenkama tarp tiekėjų - koks jau ten ESO planas prisideda, kiekvienam jis pasirenkamas ir standartinis. Būtų įdomu ir EGTO tiekimo kainą pamatyti...
Todėl aš ir nurodžiau visus abonimentinius. Mano plane kainos suvartojamas energijos kiekis neįtakoja, todėl nemačiau prasmės pateikinėti, jei įtakoja, žinoma reikėtų ir nurodyti.
O kas dėl tiekėjo tiekimo kainos, tai atėmęs ESO ir valstybės primestus mokęsčius juos nesunkiai išsiskaičiuosi kartu su biržos kaina. Realiai biržos kainos ir tiekėjo antkainio net nematau prasmės atskyrinėti, bet tai gali padaryti tas, kuris norės pasilyginti. Dabar geriausia, kad kuo priskaičiuotų įvairių tiekėjų realių įkainių čia sumestų, aišku nurodydami kainą įtakojančius niuansus, kaip abonentinį/ius ir jei tai įtakoja kąiną, suvartotos energijos kiekį.
Turėsim visų tiekėjų įkainius su tomis pačiomis biržos kainomis ir marža geriau pasimatys, a tai kai rinktis reikėjo, tai fig znajet kokias biržos kainas tiekėjai nurodinėjo ir kai kurių tiekėjų maržos nesimatė.
Tiesa, kodėl noriu visos kainos. Nes yra rizika, kad gali atsirasti tiekėjai, dalį savo maržos ant biržos kainos numetantys, tai vat, su pilnomis kainomis, bus lengviau ir tokias machinacijas sugaudyti.