Gal ir nelabai gražiai, atsiprašau už tai, bandžiau tamstą išprovokuoti prisipažinti kurią politinę jėgą palaikot. Šiai akimirkai, vertinant konkretų klausimą, daug svarbiau, ne kuo tamsta užsiimat, o kokios politinės pažiūros.
Tai dar karta kartoju. Taip, kas buvo ankščiau niekam neįdomu, nes tomis situacijomis tai veikė gerai. Bėdos prasidėjo dabar, kai šis mechanizmas yra ne savo vėžiose, kuris absoliučiai nepritaikytas susiklosčiusioms dabartinėms sąlygoms, ir toks jausmas, kad ne padeda laužą gesinti, bet dar ir glėbį malkų įmeta. Ir kas man labiausiai kliūna, kad nereaguoja į pastabas (mūsų šalies valdininkų), kad elgiasi negerai.
Gyventum Rusijoje tai lygiai taip pat galėčiau pasakyti, kad paskaičius ne alternatyvius šaltinius suprastum, kaip "ukrainiečiai norėjo užpulti Rusiją".
Sėkmės toliau skaitant "tik vieną tiesą" . Teismai priimdami sprendimą, paprastai išklauso abi puses, o tamsta matau pasirinko vieną pusę kurios klausyti ;). Teisingai, aš ir žinių apie karą Ukrainoje klausau tik iš vienos - Ukrainos pusės. Nenoriu savęs apkrauti, todėl suvokiu, kad esu paveiktas ukrainietiškos propagandos. Nieko nepadarysi, toks mano pasirinkimas. Beje, todėl labai svarbu buvo sužinoti, kad tamsta irgi tik vienos pusės klausot, nieko keisto, kad nematot alternatyvų. Gal net ir matot, bet akivaizdu, kad ignoruojat (nes klausomo vieno šaltinio propaganda jus taip "užprogramavo"), kaip ir aš ignoruoju Rusišką karo Ukrainoje interpretavimo versiją.
Ten buvo vienerių metų eksperimentas, truputį buvau pasistengęs su elektros energijos "įsisavinimu" . Aš pats ne IT`išnikas, bet šiuo momentu mano namie nuolatos veikia 2 serveriukai. Du kompai su Linuksu, vienas RPi, kitas su intelio CPU. Taipogi 3 maršrutizatoriai ir 3 svičai, taip kad IT sferos nuolatinių elektros ėdikų taipogi turiu . Dabar jau kaip ir sumažinęs šiek tiek savo elektros ūkį, bet kai naktį išjungęs visą išjungiamą įrangą pasižiūriu koks tuometinis suvartojimas paprastai pamatau ne mažiau kaip 200W. Taip kad dar yra ko ieškoti. Neseniai ieškojau, kas dar gali nuolatos vartoti, tai be TV kuris "sleep mode" vartoja apie 6W, monitorius - apie 11W, rekupas apie 30W, dar pagalvojau, kad po ranka neturėjau silpnesnio, tai pajungiau 200W maitinimo šaltinį, kuris nuolat veikia maitindamas LED apšvietimo valdymo elektroniką, tai ten bus nemažos sąnaudos be reikalo, reikės mažesnio galingumo maitblokį statyti. Yra ir daugiau, visokių niekučių, tokių kaip vandens siurblio inverteris miego režime 3,5W, kanalizacijos orapūtė, kaitlentė, indaplovė, šaldytuvas... Na dar reikės paieškoti būdų, kaip patogiai sumažinti elektros sąnaudas, nes pav. TV ar kitų elektrinių prietaisų iš tinklo tikrai neištraukinėsiu. Pasikartosiu ir dėl kompo. Iki šiol naudoto elektros sąnaudos buvo ~70W-220W, dabar nusipirkau miniPC su intel N5100 CPU, kurio TDP -6W, tai visas PC vartoja 7W-22W ir jokio ūžimo . Kaifuoju į elektros sąnaudas žiūrėdamas . Beje, CPU galia panaši, kaip mano senojo kompo, naršyt internetą per akis, 4K rodo be strigimų (nors nežiūriu nes per lėtas internetas).
tikrai ne tik .
siurblys, tai laistymų nemažai vasarą būna
01. 9 kWh
02. 10 kWh
03. 10 kWh
04. 15 kWh
05. 18 kWh
06. 24 kWh
07. 17 kWh
08. 7 kWh
bet jo, nedaug. Kanalizacijos orapūtė 60W pusę laiko, tai ~21,6 kWh per mėn. palyginimui
Rekupas
01. 19 kWh
02. 20 kWh
03. 21 kWh
04. 24 kWh
05. 20 kWh
06. 17 kWh
07. 18 kWh
08. 8 kWh