QUOTE(Mindaugas7 @ 2022 09 03, 10:39)
Jei galvoti dar apie elektromobilį, tai manau ir 7 kW būtų riba? Kiek jūs vartojate ir kokios galios elektrinės? Kur dedate pagamintą perteklių?
O kokie gamintojai laikomi geriausiaisiais? Arba į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis SE?
Elektromobiliui rekėtų planuoti 2kW-3kW didesnio galingumo elektrinę, tai jei tavo namui reikia 5kW, tai su elektromobiliu jau 7kW-8kW. Aišku nuo per metus pravažiuojamo atstumo priklauso, gali tiek neužtekti, ar būt net per daug, bet ± aš orientuočiausi į šį dydį.
Grubiai skaičiuojant, elektromobilis sunaudoja 13kWh-18kWh 100km atstumui, tai jei per metus pravažiuoji apie 15000 km, tai sudegini ± 2000kWh - 2700kWh, jei pravažiuoji 20000km, tai sudegini ± 2600kWh - 3600kWh per metus.
Aš užpraeitais metais per metus suvartojau ~8000kWh. Šiais metais gal kiek mažiau suvartosiu. Kadangi mano stogas plokščias, tai 8kW galios elektrinė netilpo, todėl ėmiau maksimalaus galingumo, kuris tilpo ant stogo. Norėčiau dar ant sienų kabinti, bet kadangis šiltalo storis 30 cm, kažkaip abejoju, jog putplastis patikimai laikys tokį svorį.
Pertekliaus neplanuoju turėt, nors šį balandį ar gegužę gavau 2-3 už per kovą pagamintą perteklių.
Kokie geriausi.
Kažkur skaičiau, kad geriausios sistemos su mikroinverteriais - Enphase, paskui eina pilnai optimizuoti inverteriai - Solar Edge, vėliau standartinių inverterių gamintojai patenkantys į Tier 1 sąrašą, o tai bus Fronius, Huawei ir pan.
Vis tik aš nesutikčiau su tokia gradacija. Kas dėl kainos, tai ta gradacija ± atitinka, bet kas liečia kokybę, tai atitinka tik tuo atveju, jei saulės paneles montuoji šešėlyje. Jei šešėlyje tai jo, pirmoje vietoje mikroinverteriai, po to optimaizeriai ir tik vėliau standartiniai inverteriai. Vis tik, šešėlyje montuoti saulės panelių nederėtų, o ne šešėliuotoje vietoje sumontuotos panelės efektyviau dirba su standartiniais inverteriais, tokiais kaip Fronius, Huawei ar kitų patikimų gamintojų.
Kas dėl saulės panelių, tai nesuk sau galvos, imk iš Tier 1 sąrašo nes būtent šiame saraše ir laikoma, kad yra geriausios, ar bent jau patikimų gamintojų, tokių kaip sharp, kurios nors ir nepatenka į tier 1 sąrašą, bet vertos pasitikėjimo.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2022 09 03, 23:44)
aferos šerdis? atradome kaltuosius?
Sutinku, prisidedu prie kainų kilimo, bet garantuoju, kad mano dalies, lyginant su spekuliantų procentais nė su mikroskopu neįžiūrėsi
.