QUOTE(silainiai @ 2022 09 01, 12:47)
nes permokėti virš 500eur už Froniaus vardą nematau reikalo. Plius Fronius turi pastoviai garsiai veikiantį ventiliatorių.
Kadangi pas mane Fronius, tai puolu į gynybą
.
Fronius ne tik vardas, bet ir išskirtinės galimybės dirbti optimaliai be optimaizerių esant šešėliams. Mano teiginių patvirtinimas -
https://www.youtube....Szhl1ceQ&t=645s.
Kas dėl ventiliatorių, tai pas mane jis dirba ne nuolat, ir tikrai nepasakyčiau, kad įkyriai garsiai. Tiesa, mano modelis šiek tiek naujesnis, tai gal šioje vietoje broką ištaisė.
Vis tik, nors ir ginu Fronius vardą, konkrečiu atveju jo poreikio nematau. Šiuo atveju viršaus išleisti pinigai neatneš jokios naudos, o ir garantija jo rodos tik 2 metai, ir tik užregistravus savo įrenginį jų svetainėje pratęsiama garantija iki 7 metų (bent jau mano inverterio atveju), taip kad Fronius be gerų savybių turi ir trūkumų.
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2022 09 01, 21:41)
apie tuos "entuziastus", kurie svaigsta apie visišką atsijungimą nuo ESO tinklo
Taip svaigsta tie, kas nesusipažinę su galimybėmis. Kai susipažįsti, sužinai, kad tai neįmanoma įgyvendinti fiziškai, kol neatsirado elektros energijos saugyklų skaidančių vandenį į vandenilį ir deguonį bei kaupiančių pagamintą vandenilį kaupyklose iki žiemos, o žiemą kuro baterijų pagalba iš vandenilio gaminančių elektrą.
Realiai šis sprendimas jau yra ir tai yra šimtais jei ne tūkstančiais kartų pigesnis variantas nei bandymas visiems metams apsirūpinti elektros energija akumuliatorių pagalba, bet net ir šis variantas, šiai dienai yra per brangus, kad apsimokėtų atsijunginėti nuo ESO tinklų.
Papildyta:
QUOTE(silainiai @ 2022 09 01, 12:47)
Trečią pasiūlymą atmesčiau iškart, labai jau senoviškas modulis parinktas ir jo parametrai l.prasti.
O vat čia norėčiau pasiginčyti. Kurie parametrai prasti? Tau svarbūs, ar absoliučiai nesvarbūs?
Svarbūs yra garantija, įrangos tarnavimo laikas, ar užtenka ploto, norimos galios moduliams ir pan.
Tai, kad modulių naudingumo koeficientas mažesnis, ir reikia daugiau panelių, o tai kame čia blogis? Vietos neužtenka? Tai kad užtenka. Kame čia blogis? Smartfonas ne pats naujausias? Bet tai kad man ne pasipuikuot reikia (tuo labiau kad kitais metais jau bus daug geresnių), o turėti už mažiausią investiciją maksimalią naudą.
Nesutinku su teiginiu, kad tie moduliai jau pasenę, todėl nieko verti. Jei jų kaina būtų ta pati, aš tylėčiau, bet kai kaina jų ženkliai mažesnė, tai turėdamas pakankamai ploto aš tikrai pirmenybę suteikčiau šiems moduliams. Tiesa, konkrečiai Mindaugo atveju, plotas nėra beribis, todėl turint mintį galios rezervą, aš vis tik rinkčiausi 12 panelių variantą, bet pigiausio varianto tikrai nenurašinėčiau, nes pavyzdžiui montuojant paneles ant žemės, tai turbūt pats geriausias variantas.
Papildyta:
QUOTE(Mindaugas7 @ 2022 09 01, 13:11)
Ten, kur prikabinau pasiūlymus, jie yra "Igničio". Pirmas ir antras SE modulių variantas ant stogo
taip atrodytų. Full Black neturi. O kaip jie atrodo? Brangesni?
Tai čia ir yra full black, kaip aš suprantu. Standartiškai aliuminiai rėmeliai būna nedažomi, todėl lieka blizgantys, kas tamstos atveju žiūrėtūsi ne kaip. Siekiant kad moduliai įgautų geresnį estetinį vaizdą rėmeliai dažomi juoda spalva. Nors juoda spalva saulei šviečiant kaista labiau, todėl tokios panelės turi minimaliai prastesnį efektyvumą, nei nedažytos, bet jų estetinis vaizdas geresnis.