QUOTE(silainiai @ 2022 09 01, 06:52)
Dabartiniai moduliai svyruoja apie 1,14m x 1,75m, o galia 380 - 415W. Montuojant gulsčiai dviem eilėmis, tilptų 12 modulių, o bendra elektrinės galia būtų 4,56 - 4,98kW ribose. Bent man FULL BLACK moduliai ant tavo stogo žiūrėtųsi visai neblogai.
Man tokios galios per akis. Aišku tik jei kalbėti apie elektromobilį, tai tada būtų trūkumas šioks toks.
Vakar kaip tik nuėmiau rugpjūčio elektrą ir paskutinį kartą atsiskaičiau Perlui. Rašausi duomenis nuo pernai metų spalio 1 d. Tai lygiai po mėnesio turėsiu realiai suvartojamus skaičius. Taigi per 11 mėnesių esu suvartojęs 3933 kWh elektros.
Kaip minėjau, dar apie 300 kWh būtų galima minusuoti nuo viso kiekio, nes su mano elektra, kai gerai palyja, siurbiame balą su 3,55 kW galios siurbliu. Tai metinis elektros suvartojimas bus apie 4000 kWh. Pusmetį gyvenau praktiškai vienas, kitą pusmetį - dviese.
Beje, rugpjūtį suvartoti 299 kWh elektros, kuomet liepą - 310 kWh, birželį - 303 kWh. Pakeičiau katilinėje 70 W kaitrinę lemputę į 8 W LED ir pradėjau išjunginėti budėjimo režimu daug elektros siurbiančius prietaisus, pvz., TV ir Soundbarą. Indaplovę jungiu tik kai ji būna visiškai pilna - maždaug kas antrą dieną. Anksčiau kiekvieną vakarą jungdavau net ir potuštę. Taip pat darau buitinių prietaisų atidėjimus nakčiai, kai pigesnė elektra. Bet nuo šiandienos iki Naujų metų turiu tiek dieną, tiek naktį po 0,24 euro elektrą. Tai dabar jau kaip ir jokio skirtumo.
Papildyta:
QUOTE(Verteris @ 2022 09 01, 08:33)
Puikiausiai tilps moduliai ir stogo šone, dešinėje pusėje palei kraštą, gal 1 eilė horizontaliai ar 2 vertikaliai per visą stogo aukštį. Kai jau šėšėlis nuo 'špokinyčios' pradės juos siekti, saulės kampas į visą stogą bus toks smailas, kad elektrinė praktiškai jau nieko negeneruos ir didelio nuostolio nebus.
Galima ir taip, bet katilinė priešingoje pusėje - kairėje. Tai vis tiek teks vesti laidą per visą stogą, todėl manau, kad pačiame viršuje bus idealiai ir niekas saulės nešešeliuos.
Pirmadienį ateina tvorą statyti. Kainuos apie 5000 eurų. Jei ne tvora, dar šį rudenį išsikelčiau saulės elektrinę ir be APVA paramos. Bet teks planus atidėti kitiems metams. Nebent elektra papigs.