Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros tiekėjo pasirinkimas

QUOTE(mintas @ 2025 04 05, 11:19)
Žmonės ketinantys bėgti iš Lietuvos, kad išvengtų karo, ypač moterys su vaikais, niekaip negali būti įvardinti penkta kolona.

Iš kitos pusės, apie karą dar niekas nekalba. Taip pavojus didelis, taip reikia ruoštis karui, bet paradoksas tame, kad kuo labiau mes būsim pasiruošę karui, tuo mažesnė pačio karo tikimybė.

Protingi supranta. O durniams už pareigūnų laiko gaišinimą numatyta atsakomybė
Atsakyti

Lietuvoje ar ne deshimtadalis lauko tuoletais naudojasi...Ir ne tik tie du miestai yra normalus, nereikia supaprastinti,

Truputi bendravau su rusais, tai ten beviltishkumas gyvenant, nes ekonomika sastingyje, korupcija (mazhesne neu Ukrainoje bet labai didele, net su LT palyginus). Va toje Maskvoje priesh metus neurochirurges alga sake nukrito iki 600 euru. Paprastesniems darbu nera, ten nerashtos taisykles ishnaudojimas o alga - keli shimtai. toliau nuo Maskvos - dar mazhiau. Jei kas nepatinka leki i gatve. Tada dedes ish karinio komisariato pasiulo pasirashyti kontrakta. Europine alga, didele ishmoka zhuvus... Bet jei ras gyva, o jei neras tai shpyga. Bet pasirinkimo nera, nes jokiu normaliu darbu beveik nera.

Baisus Rusijoje gyvenimas, bet ne tai ka cia pieshia. Yra ten klozetai, bet gyvenimas daugeliui ne ka geresnis uzh ishviete. Tai belieka ar kilpa ar armijos kontraktas.

Tai neiašku kiek tai bus paversta į rublius ir ką galima už tai įpirkti. Mano pačios alga perskaičiavus į eurus iškart po keitimo buvo 400eur, bet tai visko užteko - gyvenau kaip inkstas taukuose, nes ekonomika dar palaikė lito režimą Lietuvoje.
Ta neorochirurgė normaliai turėtų džiaugtis tokia alga, palyginus su likusiais, na... nebent ji dar dirba ir Vakaruose (užsienyje) kas yra dažnas reiškinys medikam ir visokiem profesionalam - tada tikrai kolegom iš kokio Stanfordo universiteto nepasakysi kiek "namie" uždirbi...

Atsakyti
QUOTE(balta/juoda @ 2025 04 05, 15:06)
Tai neiašku kiek tai bus paversta į rublius ir ką galima už tai įpirkti. Mano pačios alga perskaičiavus į eurus iškart po keitimo buvo 400eur, bet tai visko užteko - gyvenau kaip inkstas taukuose, nes ekonomika dar palaikė lito režimą Lietuvoje.
Ta neorochirurgė normaliai turėtų džiaugtis tokia alga, palyginus su likusiais, na...

2015 400 euru buvo labai kuklu, gal poreikiai buvo mazesni? 2005 metais dirbau Ermitaze alga buvo 500 euru tai tik pragyvenimui, teko emigruot
Papildyta:
QUOTE(Mindaugas7 @ 2025 04 05, 10:03)
Ko nutilo dainos mylimoj Dzūkijoj?

Pridaviau vatnykus VSD ir gavau tokį atsakymą:

Dėkojame už pranešimą.
Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamentas su Jūsų pateikta informacija susipažino ir įvertins ją pagal savo kompetenciją.

Turetu parekomenduoti pasitikrinti galva. Tu cia tikriausias vatnykas su tokia mastysena. Putino kol kas dar negarbini, bet visas suvokimas ir mastymas kaip prosovietiko.
Papildyta:
QUOTE(mintas @ 2025 04 05, 10:19)

Iš kitos pusės, apie karą dar niekas nekalba.

Na ir supratimas... Reikia stebeti situacija, rusai, kaip shakalai jie puola silpnus. Jei ekonomika prades staigiai byret, tada bus labai pavojinga
Atsakyti

O tu bandei pamodeliuoti savo sąmonėje, kas atsitiktų jeigu Ukraina nesipriešina? Nebandei, o aš bandžiau. Dabar papasakosiu, kas gavosi man. Tai ką žemiau rašysiu, yra mano asmeninio brain shtorm pasekmė, o ne kažkur skaityta ar girdėta versija.

Taigi.
Ukraina paimama per 3 d. ar savaitę, ar kad ir 3 metus, neesmė. Žiūrim kas bus toliau. Geriausia remtis gyvais pavyzdžiais - Donecku ir Luhansku. Taigi, Ukrainoje pastatoma Rusijai tiesiogiai pavaldi valdžia.

Putinas sužavėtas, kaip jam pavyksta įgyvendinti savus planus imasi įgyvendinti sekantį etapą - pilnai atstato buvusios TSRS teritoriją. Taigi, ruošiamasi žygiui į Baltijos šalis. Kadangi savus žmones Rusija naudos antroje eilėje, kaip matome invazijos į Ukrainą atveju, o pirmoje Luhansko ir Donecko srities vyrus, tai kadangi ši "eksploatacinė medžiaga" iš minėtų regionų jau bus sunaudota Ukrainos okupacijos metu, tai į Pabaltijį žygiuos "mėsa" iš naujai užimtos Ukrainos teritorijos (šiuo atžvilgiu, mano supratimu, Ukrainiečiai yra pasmerkti arba aukotis ginant savo tėvynę, arba, jei pagaili savo gyvybių dėl tėvynės, vykdant grobikiškas Rusijos užmajas).

ko čia gelbėti.

Ar tai įmanoma padaryti? Mano supratimu, tikrai ir nesunkiai, ir nereikia net 6% skirti nuo BVP, užtenka tik atsisakyti puolamosios technikos, tokios kaip tankai pirkimo, bei išstoti iš visų tarptautinių sutarčių, kurios menkina LT kovinius gabumus, tokių, kaip pav. draudžiančių minų naudojimą.

Mastai teisingai.Dauguma senu pencininku ,nesupranta -kad rusai ima i kariuomene is uzimtu teritoriju. Jie ramiai priima tai ,kad rusai gali ateiti,gal galvoja kad pamojuos ir gaus premija.

Apie ginimasi ,rusai pagamina per menesi 150/200 ivairiu raketu,dideliu. shakedu ir bele kiek.  Tai ,kaip galvoji- su kuo mes jas sugaudysim (tankais,rankomis,kojomis,betoniniais dantimis)  pas rusus jos pigios.Ir kurioj vietoj reikes gaudyti.

Mum ru. duoda para . Pats ar zinai ka darytum ta ,,x,, valanda.(eisi i parduotuve, i baznycia ,begsi i miska) ? 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbuzas77: [b!]Vakar[/b!], 20:53
QUOTE(arbuzas77 @ 2025 04 07, 21:48)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mintas" data-cid="73181025" data-time="1740600828">
<div>
<p>O tu bandei pamodeliuoti savo sąmonėje, kas atsitiktų jeigu Ukraina nesipriešina? Nebandei, o aš bandžiau. Dabar papasakosiu, kas gavosi man. Tai ką žemiau rašysiu, yra mano asmeninio brain shtorm pasekmė, o ne kažkur skaityta ar girdėta versija.
Taigi.

Ukraina paimama per 3 d. ar savaitę, ar kad ir 3 metus, neesmė. Žiūrim kas bus toliau. Geriausia remtis gyvais pavyzdžiais - Donecku ir Luhansku. Taigi, Ukrainoje pastatoma Rusijai tiesiogiai pavaldi valdžia.
Putinas sužavėtas, kaip jam pavyksta įgyvendinti savus planus imasi įgyvendinti sekantį etapą - pilnai atstato buvusios TSRS teritoriją. Taigi, ruošiamasi žygiui į Baltijos šalis. Kadangi savus žmones Rusija naudos antroje eilėje, kaip matome invazijos į Ukrainą atveju, o pirmoje Luhansko ir Donecko srities vyrus, tai kadangi<strong> ši "eksploatacinė medžiaga</strong>" iš minėtų regionų jau bus sunaudota Ukrainos okupacijos metu, tai į Pabaltijį žygiuos "mėsa" iš naujai užimtos Ukrainos teritorijos (šiuo atžvilgiu, mano supratimu, Ukrainiečiai yra pasmerkti arba aukotis ginant savo tėvynę, arba, jei pagaili savo gyvybių dėl tėvynės, vykdant grobikiškas Rusijos užmajas).
ko čia gelbėti.

<strong>Ar tai įmanoma padaryti? Mano supratimu, tikrai ir nesunkiai, ir nereikia net 6% skirti nuo BVP,</strong> užtenka tik atsisakyti puolamosios technikos, tokios kaip tankai pirkimo, bei išstoti iš visų tarptautinių sutarčių, kurios menkina LT kovinius gabumus, tokių, kaip pav. draudžiančių minų naudojimą.
 </p>
</div>
</blockquote>
<p>Mastai teisingai.Dauguma senu pencininku ,nesupranta -kad rusai ima i kariuomene is uzimtu teritoriju. Jie ramiai priima tai ,kad rusai gali ateiti,gal galvoja kad pamojuos ir gaus premija.</p>
<p>Apie ginimasi ,rusai pagamina per menesi 150/200 ivairiu raketu,dideliu. shakedu ir bele kiek.  Tai ,kaip galvoji- su kuo mes jas sugaudysim (tankais,rankomis,kojomis,betoniniais dantimis)  pas rusus jos pigios.Ir kurioj vietoj reikes gaudyti.</p>
<p>Mum ru. duoda para . Pats ar zinai ka darytum ta ,,x,, valanda.(eisi i parduotuve, i baznycia ,begsi i miska) ? </p>

man irgi keista, kai čia šioje temoje to nesupranta
net ir turint raketas, mūsų šalis vistiek labai mažiukė. Sakykim mes ruskiams 10 paleidžiam, jiems tai menkas nuostolis, o 10 mums jau visa šalis pakriks
karas mums neišeitis, mums reikia taikos arba ieškotis kitų namų
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2025 04 08, 09:19)
man irgi keista, kai čia šioje temoje to nesupranta
net ir turint raketas, mūsų šalis vistiek labai mažiukė. Sakykim mes ruskiams 10 paleidžiam, jiems tai menkas nuostolis, o 10 mums jau visa šalis pakriks
karas mums neišeitis, mums reikia taikos arba ieškotis kitų namų

Pilnai suprantu tamstos norą išgyventi, vertinant iš šalies, tai kaip ir visai priimtinas elgesio variantas ir tokį variantą pasirinkusių asmenų irgi reikia, norint kad tauta išliktų, jei visa pasilikusi tautos dalis žūtų. Izraelio tauta kiek laiko vaikščiojo, kol galiausiai vėl sugrįžo į savo teritorijas. Rusija amžinai imperija irgi nebus. Taip, kad tai vienas iš priimtinų elgesio variantų, bet jis netinka visiems...

Pirmiausiai, prasidėjus karui iš Ukrainos vyrai nebuvo išleidžiami. Reikia kad liktų žmonės, kurie galėtų ginti tėvynę. Pažiūrim į istoriją. Taip, Lietuva maža ir vertinant tai, kad įtvirtinimai pasienyje neįrenginėjami (mano supratimu bloga taktika, nes Ukrainiečiai pasimokę, fronto liniją stengiasi atitraukti toliau nuo stambių miestų), vadinasi planuojamą priešą pasitikti stambesnių miestų gatvėse. Miške šiais laikais be įtvirtinimų nepasislėpsi kaip miško brolių laikais. Taigi, kovos bus miestuose, o dabar pažiūrėkim, kiek stambesnių miestų Ukrainos kare buvo užimta ir kaip greitai. Na Vilius, Kaunas ir Klaipėda nėra milijoniniai miestai, tai pavadinti jų nepaimamais negalėčiau, bet įvertinkim, kiek laiko Marijopolis laikėsi. Tikrai pakankamai laiko, kad NATO >10X galėtų susitikt apsvarstyti įvairius gynybos variantus (kai realiai užteks ir vieno) ir sutelkti karius kontrpuolimui.

Taip, kad nepeikiu tamstos pasirinkimo, bet tokio pasirinkimo vis tik nederėtų eskaluoti, kaip vienintelio teisingiausio pasirinkimo. Daugeliui likimas gali lemti kitą elgesio variantą.

Iš kitos pusės, dar kartą pasikartosiu. Šiai akimirkai karo tikimybė labai nedidelė. Turime šiek tiek laiko, ir jei jį skirsime tinkamam priešo sutikimo pasiruošimui (bunkeriai, įtvirtinimai, ginkluotė, paruošti žmonės, dronai ir jų pilotai ir t.t.), mes galime tapti labai nepatrauklia teritorija į kurią net nekiltų noras kelti koją. Tik ir vėl, nereikėtų vertinti vienos Lietuvos. Nemanau, kad jei Rusas eis, kad eis į vieną Lietuvą. Jei eis, tai eis mažiausiai iškart į visas tris Baltijos šalis, o tai jau visai kiti skaičiai gynyboje.
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2025 04 08, 12:33)
Taip, kad nepeikiu tamstos pasirinkimo, bet tokio pasirinkimo vis tik nederėtų eskaluoti, kaip vienintelio teisingiausio pasirinkimo. Daugeliui likimas gali lemti kitą elgesio variantą.

Be abejo, kiekvienas turi teisę turėti savo požiūrį. Aš turbūt išaugau iš to Viduramžių mentaliteto, kad na smiert', na pohybel visiems reiktų bėgti ir gintis arba pulti. Nors ir tada buvo šviesių žmonių, keliautojų, kurie visur prisitaikydavo ir niekas jų nežudė, o išsižioję klausėsi jų pasakojimų, mokėsi naujos kalbos iš jų. Tada žmonės nieko neturėjo, tik savo triobą kažkokią ir savo žemės. Dabar gi pasaulis atviras, kalbas mokame, dirbti daug ką galime, žmonės suimaišę, pas mus juodžkių pilna ir t.t., žemės svetur daug gražesnės ir mielesnės gali būti nei gimtinėje. Pvz. aš pamatau užsienyje kalnuotą žemę (kalnus) ir apsiverkiu, kaip popiežius ją pabučiuoju, nes ji man brangi ir vertinga atrodo. Taip kad priešlaikinė mirtis ar kančios už gimtinę tikrai nevilioja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(arbuzas77 @ 2025 04 07, 20:48)
Mum ru. duoda para .

Para. Na jo, Ukraina per 3 dienas smile.gif . Turbūt supranti, kad tai nerealus laiko tarpas, jei bus ginamasi. Vilnius didesnis už Mariopolį, o kiek laiko jis atsilaikė. O Ryga, irgi labai nemažas miestas, ne, para nerealu, nebent...

Na buvo mūsų istorijoje tokių situacijų, kai mūsų valdžios vyrai atidavė šalį be jokio pasipriešinimo. Taip, kad "para" irgi ne visai iš fantastikos srities, bet reikia suprasti, kad jei mes išsaugosim gyvybes Rusijos okupacijos metu, tai visas jas paaukosime užiminėdami Berlyną po metų, mėsos šturmuose. Taip, kad tai ne variantas. Tikrai ne pats geriausias variantas.

Pats ar zinai ka darytum ta ,,x,, valanda.(eisi i parduotuve, i baznycia ,begsi i miska) ? 

Ne. Nežinau. Variantų daug, bet parduotuvė tikrai nepatenka į galimų variantų sąrašą smile.gif . Parduotuvė šiandienai, o kai jau reikės veikti, parduotuvės variantas bus pavėluotas. Didžioji dauguma jų ir nedirbs.

Bažnyčia. Nu tai irgi variantas, bet gal jau geriau tuomet bėgti į slėptuvę, į rūsį.

Dėl miško. Nu variantas tas miškas, bet aš įsitikinęs, kad be įtvirtinimų miške nėra ką veikti. Jei bus iki to laiko įrengti įtvirtinimai, tai variantas eiti link jų, bet kitas variantas pasirinkti, kur geriausiai gintis mieste, kuriam, ar šalia kurio gyveni, nes ankščiau ar vėliau fronto linija ir iki miestų prieis, o ten jau ir kas pavadovaus geriau karybą išmanantis atsiras ir ginklais pasidalins. Vat tik dėl miestų dydžių šiai akimirkai nežinau ką atsakyti. Jei pav. šalia kokių Šakių ar Kudirkos Naumiesčio gyveni. Ar verta tenai pasilikti, ar geriau bandyti važiuoti į didesnius miestus. Na čia jau nežinau variantų, elgtis gal pagal aplinkybes reikėtų.

Tiesa, dėl miestų. Penkta kolona, Rusijos diversantai, kurie jau dabar Lietuvos miestuose gyvena ir atėjus dienai x išsitrauks savo ginklus ir eis mažomis grupėmis prieš Lietuvos gynėjus. Miestuose bus rizika ant tokių užsirauti verysad.gif .

Vat tik ką daryti su šeimomis ypač mažesniuose miesteliuose? Ukrainoje paviešinamos situacijos, kai Rusams užėmus kokią mažesnę gyvenvietę išžudomi absoliučiai visi civiliai. Šeimas gal vis tik į stambesnius miestus reikėtų gabenti na ir nugabenus ten ir vyrai veiklos galės susirasti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: [b!]Šiandien[/b!], 12:21
QUOTE(mintas @ 2025 04 08, 12:48)
Tiesa, dėl miestų. Penkta kolona, Rusijos diversantai, kurie jau dabar Lietuvos miestuose gyvena ir atėjus dienai x išsitrauks savo ginklus ir eis mažomis grupėmis prieš Lietuvos gynėjus. Miestuose bus rizika ant tokių užsirauti verysad.gif .

nemanai, kad visgi pirminė bėda yra čia ir tai reikėtų sutvarkyti bei pareikalauti kaltų atsakomybės? nes ginti savo krauju teritoriją, į kurią prileistą diversantų? tikrai manai geras sumanymas? man tai jis kvailas atrodo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2025 04 08, 12:48)
nemanai, kad visgi pirminė bėda yra čia ir tai reikėtų sutvarkyti bei pareikalauti kaltų atsakomybės? nes ginti savo krauju teritoriją, į kurią prileistą diversantų? tikrai manai geras sumanymas? man tai jis kvailas atrodo biggrin.gif

O kaip tu dabar išvalysi Lietuvą nuo diversantų, kurie čia gal dar nuo 1991m užsilaikė? Ar nuo Lietuvių, kurių psichika paveikta Rusiškos propagandos ir kuriuos užverbavo iš Rusijos per internetą, kai jokio tų žmonių tiesioginio ryšio su Rusija nėra?

Va gerai apie penktą koloną pakalbėjo „53:24 Penktoji kolona ir diversinės grupės“.

Todėl ir "Mindaugas7" gana įtariai pažiūrėjo į „IDOMUCIA" pasisakymus, galvodamas prisidėti valant Lietuvą nuo penktosios kolonos. Vis tik, taip lengvai neapsivalysi verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2025 04 08, 14:07)
O kaip tu dabar išvalysi Lietuvą nuo diversantų, kurie čia gal dar nuo 1991m užsilaikė? Ar nuo Lietuvių, kurių psichika paveikta Rusiškos propagandos ir kuriuos užverbavo iš Rusijos per internetą, kai jokio tų žmonių tiesioginio ryšio su Rusija nėra?

Va gerai apie penktą koloną pakalbėjo „53:24 Penktoji kolona ir diversinės grupės“.

Todėl ir "Mindaugas7" gana įtariai pažiūrėjo į „IDOMUCIA" pasisakymus, galvodamas prisidėti valant Lietuvą nuo penktosios kolonos. Vis tik, taip lengvai neapsivalysi verysad.gif .

paprastai
jei nėra galimybių, pajėgumų išsivalyti nuo jų, tai kaip galima tikėtis kažkokios pergalės ir t.t.?
Idomucia yra gilus ir fainas žmogus. Tam tikra fizine prasme netgi labai provakarietiškas. Mes 10+ metų forume pažįstami, kaip vos ne šeima jau. Su juo galima labai plačiai kalbėtis visokiomis temomis, jis kaip tik ne koks bukas fanatas, o daug apsiskaitęs žmogus, daug Europoje gyvenęs, plačių pažiūrų. Vienintelė vieta kur mes nesutariam, tai gyvūnai. Jis prieš naminius gyvūnelius, bet aš žinau kodėl jam tai nepriimtina ir gerbiu jo nuomonę.
Toks perdėtas jautrumas kaip Mindaugo yra blogai. Tokie žmonės patys sau pavojingi. Tokiems tada ir forumuose diskutuoti nedera, nes jie nemoka to daryti.
Atsakyti