Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros tiekėjo pasirinkimas

QUOTE(mintas @ 2024 09 23, 19:36)
...
Kas dėl stabilaus garantuoto tiekimo net ir ESO avarijų atveju tai taip, tai labai rimtas ir mano nuomone vienintelis koziris hibrido naudai ir būtent dėl jo aš irgi mastau apie akumuliatoriaus pajungimo galimybę prie savo elektrinės. Nors mano elektrinės "backup power" galimybė iš ties gera alternatyva akumuliatoriams.

Kiek pamenu, tai pas patį FRONIUS iverteris ir jis "nedraugauja" su pigiais akumuliatoriais? Nors jei duos ateityje paramą , tai gal ir verta būtų pagalvoti? Mano įsitikinimu, nors minimalų kiekį (kad ir kokių 5kWh akumuliatorius) pasijungti būtų gėris ir komfortas.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2024 09 25, 13:44)
(jei neigiama kaina).


Klausyk, kaip galima tau padaryti nuostolį, kai pagal tave vagiamas tavo turtas, kurio kaina neigiama? Tie asmenys kurie pasisavina TAVO neigiamos kainos turtą tau juk pelną neša. Tai ko čia rėkauji.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2024 09 25, 16:03)
Kiek pamenu, tai pas patį FRONIUS iverteris ir jis "nedraugauja" su pigiais akumuliatoriais? Nors jei duos ateityje paramą , tai gal ir verta būtų pagalvoti? Mano įsitikinimu, nors minimalų kiekį (kad ir kokių 5kWh akumuliatorius) pasijungti būtų gėris ir komfortas.


Taip Fronius Gen24 10 pro su jau apmokėta galimybe pajungti akumuliatorius. Turiu vilties kad ir aukštos įtampos akumuliatoriai ateitį atpigs. Gal ir APVA parama pavyks pasinaudoti, nors ją gauti nerealu.

Šiai akimirkai nusipirkau 280Ah 12V LiFePo4 akumą (~3kWh), turiu 12V inverterį tai kaip ir turiu rezervinį maitinimą. Taipogi pasijungęs esu "Backup Power" savo inverteryje, kai tiekia elektrą iš saulės panelių. Tai ankščiau žaidžiau ar energija iš fronius inverterio ar iš akumuliatorinio inverterio. Fronius inverteris be akumuliatorių turi vieną rimtą bėdą - neatlaiko staigių suvartojimo galios šuolių. Tai kokį šaldytuvą galima laikyti, o vat vandens siurblys jau dažnai išjungdavo Fronius inverterį verysad.gif . Dabar galvoju, kaip apjungti šias rezervinio maitinimo sistemas. Realiai kaip ir sugalvojau, ir artimiausiu metu galvoju tai įgyvendinti.

Statysiu automatinio perjungimo kinišką relę akumuliatoriaus pakrovimo maitblokiui, kuris krautų akumą iš tinklo ar iš "backup Power". Darysiu kokį nedidelį galingumą kad nuolatos naudotų pav. 14,4V ir 20A. 300W nuolatos gal neišjungs Fronius inverterio, tai jis kaip ir padengs visą namo suvartojimą iki 300W ir jei suvartojimas bus mažesnis tai dar ir akumą kraus, o kai suvartojimas padidės, maitinimas eis iš akumuliatoriaus. Turint omenį, kad pas mane paprastai suvartojimas ir būna iki 300W, tai kaip ir turėtų pasiteisinti idėja smile.gif. Atsiradus elektrai akumuliatoriaus krovimas nuo Fronius persijungs ant tinklo, o ir rezervinis maitinimas nuo akumuliatorinio inverterio persijungs ant tinklo, tai akumuliatorius be apkrovos ir su gana maža srove turės pasikrauti.

Ilgai svaigau apie Victron inverterį, bet jo kaina stipriai per didelė verysad.gif .
Atsakyti