Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros tiekėjo pasirinkimas

QUOTE(mintas @ 2024 09 23, 19:36)
Dėkui už info. Visiems teigiu, jog atlikau skaičiavimus ir kalbant apie aukštos įtampos akumuliatorius, kalbėti apie finansinę naudą yra absurdas, abejonių turėjau tik dėl žemos įtampos akumų, nes jų kaina gerokai "žemiškesnė", bet kaip matom iš tavos patirties, net ir su jais neverta kalbėti apie finansinę naudą.

Kas dėl 200kWh per mėnesį, tai aš per 2023 metus suvartojau truputį virš 5000kWh. Toks hibridas papildomai suvartotų  2400kWh. Mano nuomone tai labai daug. Prie tokio hibrido suvartojimo, mano energijos sąnaudos per metus grubiai padidėtų apie 50%. Mano dabartinio saulės elektrinės dydžio niekaip nepakaktų taip padidėjusioms elektros sąnaudoms.

Kas dėl stabilaus garantuoto tiekimo net ir ESO avarijų atveju tai taip, tai labai rimtas ir mano nuomone vienintelis koziris hibrido naudai ir būtent dėl jo aš irgi mastau apie akumuliatoriaus pajungimo galimybę prie savo elektrinės. Nors mano elektrinės "backup power" galimybė iš ties gera alternatyva akumuliatoriams.

Aš vis save pratinu prie minties, kad dar metai kiti ir bus panaikintas pasaugojimas. O tada jau akumuliatorius parai (dviems) tikrai bus patrauklesnis nei dabar. O jei dar galimybė žiemos periodu pasikrauti pigesnės naktinės elektros, kad paskui likusią paros dalį galėtum ją naudoti? Aišku, čia jei nenaudoji elektros šildymui, nes tada jau akumuliatoriaus dydis smarkiai išauga.
Atsakyti
QUOTE(silainiai @ 2024 09 23, 19:44)
Aš vis save pratinu prie minties, kad dar metai kiti ir bus panaikintas pasaugojimas.


Koks dar pasaugojimas? Tai normaliu naudotoju apvagimas atiduodant mazai vertinga elektra o pasiiman brangia. Sumoka eiliniai.
Elektros tiekejai jau kratosi tu vagiu, tai baigsis. Supirks uz realia kaina ir tada bus OK.

Galima juk vogti visur, sakysim kitas valstybes lesas imant atlyginimus uz nieka, o po to moketi uz elektra. Tai irgi teiseta... smile.gif

Bet be reikalo nukrypta i krastutinumus. Vien is saules pragyventi. Na pastatai elektrine 30kW ir 5-10 kWh turesi ir ziema - uzteks taupant. Bet kokia to prasme?
Reikia paskaiciuot, kas optimalu. O 3 menesius galima trukstama elektra imti is tinklo ar gamintis su generatoriumi jei to tinklo nera.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2024 09 23, 22:04)
Supirks uz realia kaina ir tada bus OK.


Kas yra reali kaina? Elektros gamybos kaštai, ar biržos, kai kilovatvalandė kainuoja 4€ ?

Vienu žodžiu, su tamsta šia tema ginčytis, kaip su pliku pešiotis, beprasmiška, vis tiek negirdit kitų argumentų. Ką pasakėt šia tema yra absoliutūs pezalai neverti nė skatiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: [b!]Šiandien[/b!], 21:25
QUOTE(mintas @ 2024 09 23, 21:24)
Kas yra reali kaina? Elektros gamybos kaštai, ar biržos, kai kilovatvalandė kainuoja 4€ ?

Vienu žodžiu, su tamsta šia tema ginčytis, kaip su pliku pešiotis, beprasmiška, vis tiek negirdit kitų argumentų. Ką pasakėt šia tema yra absoliutūs pezalai neverti nė skatiko.


Reali kaina yra tokia, uz ka galima parduoti. Dabar tos saules elektros prigaminama tiek kad jos kaina lygi nuliui. Nes mazai kam reikia.

Na taip cia etikos klausimas. Tie kas atimineja pinigus is kitu tai argumentu nesupranta, neverta gincytis. Tokie supranta tik jega. Todel istatymais reikia ta afera pabaigti.

Jei ta elektra turetu verte tai tiekejai noriai jau supirkinetu.
Dabar kratosi parazitu. O parazitai aishku niekuomet nesupras, Su jais gincytis beprasmishka smile.gif

https://www.vz.lt/sm...riniu-savininku
Atsakyti