Įkraunama...
Įkraunama...

Elektros tiekėjo pasirinkimas

QUOTE(Verteris @ 2024 09 06, 16:41)
Kiek čia KW sudėta? Ir visos 8'nios ant vieno stringo sukabinta?

8 vnt. x 415W = 3.32kW

ant stogo turėjau 6.75 kW tai dabar bendrai turiu 10.07 kW

Taip, visa siena vienas stringas, visas stogas kitas stringas.

Ant sienos specialiai ieškojau mažesnio amperažo, didesnės įtampos panelių, tai jų srovė mažesnė nei ant stogo, tai nesunkiai galima atskirti iš kreivių. Plius ant stogo esančios panelės turi rytinį šešėlį nuo šalimais augančių medžių, kas irgi kreivėje matosi. Visos panelės pasaulio šalių atžvilgiu nukreiptos į vieną ir tą pačią pietvakarių pusę, skiriasi tik pasvirimo kampai.


Priedas  2stringai.jpg   35,8KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2024 09 08, 00:28)
Ant sienos specialiai ieškojau mažesnio amperažo, didesnės įtampos panelių, tai jų srovė mažesnė nei ant stogo, tai nesunkiai galima atskirti iš kreivių.


Papildysiu savo pastebėjimus.

Ten įmestas rugsėjo pradžioje darytas grafikas gražią dieną, kas matosi iš gražios kreivės. Dabar rugsėjo antroje pusėje kreivės paišomos taipogi gražios, bet man užkliuvo tai, kad ant sienos sumontuotos panelės jau pradėjo gaminti didesnę srovę, nei sumontuotos ant stogo (kreivė šiandienos 2024-09-21).

Kaip minėjau, ant sienos montavimui specialiai ieškojau panelių, su kaip galima mažesne srove, vat žemiau įmetu charakteristikų lenteles. Ant stogo sumontuotų Longi 375W panelių maksimalios galios srovė yra 10,84A, o ant sienos sumontuotų Trina 415W panelių - 9,94A. Jei vertinti galią, tai Trina panelių amperažas stipriai mažesnis už ant stogo sumontuotų Longi.

Jau nuo rugsėjo antros pusės, 90° kampu sumontuotos panelės dirba efektyviau, nei ant stogo sumontuotos ~10°-15° kampu. Jų naudingo darbo plotas grafike vis dar mažesnis, nei ant stogo, bet ir šioje srityje vertikaliai sumontuotos panelės jau beveik pasiekė stogines. Labai panašu, kad nuo maždaug šio laikotarpio, galima teigti, kad vertikaliai sumontuotos panelės dirba našiau, nei mažu kampu sumontuotos ant stogo. Bet kokiu atveju, bendra gamyba jau ženkliai mažesnė nei vasarą, tai bendras pagamintos energijos kiekis vis tiek negalės siekti stoginių panelių, bet žiemos laikotarpiu panašu, kad lūkesčius patenkins smile.gif . Iš vertikaliai sumontuotų 3 kW, naudos tikiuosi, kaip iš 2kW sumontuotų optimaliausia kryptimi, su maksimaliu palaikymu šaltuoju periodu.
Priedas  gamyba.jpg   30,98KB   0 Parsiųsta kartų
Priedas  aaa.jpg   36,2KB   0 Parsiųsta kartų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: [b!]Vakar[/b!], 22:39