Įkraunama...
Įkraunama...

Intoksikacija... Ne skirtingose barikadų pusėse...

QUOTE(Varinija @ 2020 07 16, 18:33)
Ji buvo labai pavydi. Pavydesne nei Hera. Turbut nebuvo fataliska, jeigu ja ilgainiu pamirso. O gaila, nes zenkliai idomesne nei Ieva. Ieva tai man tokia neempatiska, netgi amorfiska, jeigu ne tas zaltys, tai butu ir toliau tuos obuolius tik maistui vartojusi. Nes nelabai ten Rojuje laveti galima buvo be zmoniu- nei kas skatino, nei kas motyvavo, nei kas zlugde ir tuo paciu skatino augima.

Hmmm...Jus keistai isivaizduojate Rojų.
O ir apie Lilith ne kažką žinote....seip tik kazkiek - apgraibomis. It nebuvo ji pavydi. Ji tik nenorejo 'gultis po
Adomu'. Rastu aiskintojai sako, kad ji turejo omenyje 'nenorejo pasiduoti jo valdziai'. Bet vėl gi...zinant kaip visais laikais buvo mulkinami zmones, galima suabejoti tuo.
Babandykime sukurti sąmokslo teorija. Lilith buvo nubausta per savo vaikus. Kokia bausme jos buvo, ar žinote? Manau kad ne...Jai buvo pasakyta : uz bausme tavo vaikai (turima omenyje gimines linija) mirs. Lilith pasake - tada mano vaikai,tenkinsis jusu vedusiu vyru/moteru guoliu' (suprask - bus meiluziai). Kaip tai reikia suprasti? Ar ne del to, kad Adomas reikalavo is jos kazko tokio lovoje, kas jai buvo atgrasu, ji buvvo nubausta? Kodel ji buvo nubausta 'per lovą' (nes vaikai daromi 'lovoje', ne kolbose)? Argi ji butu nubausta per ją ir vaiku mirtis del to, kad šeip nepauklausė jo? Argi baudziama mirtimi uz paprieštaravimus?
Antra sąmokslo teorija: Adomas verke visiwms, skundesi, kad Lilith tokia ir anokia. Antra zmona gavo pagal savo norus. Ir ta pasirodo ir vel negera, vel jo neklausė tipo.... o gal visa problema buvo Adome, ne jo zmonose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 16 liepos 2020 - 19:57
QUOTE(-burbanti- @ 2020 07 16, 21:37)
Hmmm...Jus keistai isivaizduojate Rojų.
O ir apie Lilith ne kažką žinote....seip tik kazkiek -   apgraibomis. It nebuvo ji pavydi. Ji tik nenorejo 'gultis po
Adomu'. Rastu aiskintojai sako,  kad ji turejo omenyje  'nenorejo pasiduoti jo valdziai'. Bet vėl gi...zinant  kaip visais laikais buvo mulkinami zmones,   galima suabejoti tuo.
Babandykime sukurti sąmokslo teorija. Lilith buvo nubausta per savo vaikus ir toliau. Kokia bausme jos buvo, ar žinote?  Manau kad ne...Jai buvo pasakyta : uz bausme tavo vaikai (turima omenyje  gimines linija) niekada nebus vede ir istekeje,   jie bus tie,   kurie tenkinsis vedusiu vyru/moteru guoliu' (suprask -   bus meiluziai). Kaip tai reikia suprasti? Ar ne del to,   kad Adomas reikalavo is jos kazko tokio lovoje,   kas jai buvo atgrasu,   ji buvvo nubausta? Kodel ji buvo nubausta 'per lovą? Argi ji butu nubausta per ją del to,  kad šeip nepauklausė jo?
Antra sąmokslo teorija: Adomas verke visiwms,   skundesi,   kad Lilith tokia ir anokia. Antra zmona gavo pagal savo norus. Ir ta pasirodo  ir vel negera,   cel jo neklausė tipo.... o gal visa problema buvo Adome,   ne jo zmonose?

Nesu Biblijos zinove. Apie Roju negalvoju. Apie Lilith skaiciusi. Pragara pazistu geriau, sakyciau is arti. Mano Biblija- Meistras ir Margarita Bulgakovo.
Idomu buvo paskaityti tai ka dabar parasei, labai netgi. Aciu, kai ka netgi panaudosiu tolimesneje Intoksikacijoje. Biblijoje mane labiau Saliamono linija domino, nei Adomo virkavimai.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 07 16, 21:36)

Aciu, butinai perskaitysiu, dabar tik greitai permeciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varinija: 16 liepos 2020 - 19:50
Ko paklausi - to negausi rolleyes.gif

Tu diskutuoti moki ar tik savo fantazijas pyškinti ant popieriaus?

Gerai tada, papasakok kaip supranti Saliamono teisingumą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -burbanti-: 16 liepos 2020 - 19:55
QUOTE(-burbanti- @ 2020 07 16, 21:52)
Ko paklausi -  to negausi  rolleyes.gif

Ka butent norejai isgirsti? Kad Lilith sauni, nes nepanoro pasiduoti galingesnio valdziai? Bet argi blogai paklusti? Ir aplamai, ka ji pasieke tuo savo nepaklusnumu? Prakeiksma per vaikus savo? Visi mes savo karmines artimuju nuodemes ispirkinejame. Per Lilithas tokias.
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2020 07 16, 21:52)
Ko paklausi -  to negausi  rolleyes.gif

Gerai tada,  papasakok kaip supranti Saliamono  teisingumą?

Tepabučiuoja jis mane savo burnos pabučiavimu, nes tavo meilė yra geriau už vyną.

Ieskojau citatu kazkada is Biblijos , susijusiu su Saliamonu ir jo teisingumu. Bet labiausiai sudomino tos, kuriuose aromatai, kvapai.... Idomi ta Biblija, daug joje poezijos... Kada nors pribresiu nuodugnesniam skaitymui, bet tikrai ne sia vasara mirksiukas.gif Ir, aplamai, smagu, kad apsvieciate neismanele 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varinija: 16 liepos 2020 - 20:33
QUOTE(Varinija @ 2020 07 16, 21:00)
Ka butent norejai isgirsti? Kad Lilith sauni, kad nenorejo pasiduoti galingesnio valdziai? Bet argi blogai paklusti? Ir aplamai, ka ji pasieke tuo savo nepaklusnumu? Prakeiksma per vaikus savo? Visi mes savo karmines artimuju nuodemes ispirkinejame. Per Lilithas tokias.
Papildyta:

Tepabučiuoja jis mane savo burnos pabučiavimu, nes tavo meilė yra geriau už vyną.

Ieskojau citatu kazkada is Biblijos , susijusiu su Saliamonu ir jo teisingumu. Bet labiausiai sudomino tos, kuriuose aromatai, kvapai.... Idomi ta Biblija, daug joje poezijos... Kada nors pribresiu nuodugnesniam skaitymui, bet tikrai ne sia vasara  mirksiukas.gif Ir, aplamai, smagu, kad apsvieciate neismanele  4u.gif

As klausiau apie Saliamoną kaip teisėją
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2020 07 16, 22:09)
As klausiau apie Saliamoną  kaip teisėją

Jo Teismai per ismintinguma. Nepanorejas turtu ir priesu savo mirties- nes ne to prase Dievo---ji ir gavo kaip Dievo didziausia dovana ir malone. O per ismintinguma ateina teisingumas.
Apie motinyste patiko. Kai suprato kuri yra tikroji vaiko motina. Kitos istorijos irgi prasmingos ir grazios. Grazi pasaka visiems ir visiems gyvenimo atvejams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varinija: 16 liepos 2020 - 20:38
Jis norėjo dviejų dalykų - pavojų ir žaidimų. Štai kodėl jam buvo reikalinga moteris - kaip pats pavojingiausias žaislas.
- Tu būsi angelas pragare ir šetonė rojuje, aš sumaišysiu visas Dievo kortas, " - mėgdavo kartototi jis. ,, Sukursiu tave tokią, kad net pati savęs ir savo galių bijosi." Ir ji bijojo. Ne savęs. JO. Jo ledinio, skvarbaus žvilgsnio, nuo kurio suakmenedavo it graikiška mitologinė būtybė. Bijojo jo ištikimo kovinio pitbulterjerų veislės Cerberio, kurį privalėdavo vieną kartą dienoje šerti. Jo nepatikliai tyrinėjančių ją ir stumiančių į įvairiausius pavojus intrigantų draugų. O labiausiai- tų vakarienių ,,raudonai" ir makarabiškų vakaronių klube.

Jis neįvertino vieno dalyko. Moteris yra pavojinga bet kokiam rojui. Pragarui- irgi. Ji nebuvo žaidėja. Ji nežinojo žaidimo taisyklų ir nesuprato šio žaidimo slaptos esmės. Ji jų pažinties pradžioje buvo ganėtinai naivi ir kiek lengvabūdiška kvatoklė antrakursė, atviru žvilgsniu žvelgianti į pasaulį. Dar nepakirstais sparnais. Ir ji desperatiškai viliesi pagaliau suprasti ir perprasti vis kintančiais taisykles. Konstanta buvo tik raudona suknelė, visos kitos taisyklės, tik išmokus senąsias, staiga buvo keičiamos naujomis. Tai kėlė naujas baimes, neleisdavo atsipalaiduoti net nugrimzdus į Morfėjaus karalystę. Bet intuityviai ji perprato vieną svarbią tiesą ir taisyklę - žaidžiant nepažįstamą žaidimą, niekada pačiai nežengti pirmo žingsnio.

(VR. Intoksikacija)

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Pakanka, kad aš...

Atėjau pas tave pati-
Nuoga tik išore, bet ne vidumi
Drąsiai švelni, įžūliai graži,
bet tai absoliuti netiesa,
ji gretimai su nuodų gausa.
Su netikrais pažadais,
apraizgyta klampia tamsa,
apipinta saldžiais kerais,
apžavais,
netikrais jausmais...

O danguje suspindo sprogi šviesa,
gal meteorų lietaus...
gal Andromedos ūko,
gal paprasčiausio rūko,
nuspalvinto miesto klasta,
gal supernovos sprogimo,
naujos gal žvaigždės užgimimo.

O gal gabalėlis dangaus

Atskilo ir skrieja į mus,
bet pataiko ir vėl į mane-
kokia velniava-
sugriauna namus,
ir aptaršo sparnus,
suvelia plaukus,
nudrasko stogus,
kad taip dar nulaužtu ragus...

Apkabink pagaliau nakčia.
mėnulis suspindo delčia,
kas, kad sugriauti namai,
silpni jų buvo pamatai.

Apklok jausmais- koks šiltais patalas,
koks malonus tas tavo apžavas,
tos amžinosios meilės pažadas.
Mano plaukus purenk.
Pasipils dangaus mėlio rašalas.
Sparnus aptaršytus kedenk.

skubėk

pirštus švelniai liesk lūpomis,
šukuok mane melo šukomis.
Kol nepakando manęs pašalas,
šildyk rankas, glamonėk akis,
žodžiais ,,važiuok" per ausis,
pozas keisti bandyk,
per visas jusles varyk,
tik netylėk ir ką nors daryk.
šluostyk spindinčias ašaras.

pasibaigs greitai mėlio rašalas,

žvaigždės išsibarstys,
meteorų lietus nutils,
kai nauja žvaigždė pagaliau
užgims - senoji juk mirs.
naktis melų korsetą
skaudžiai tampriai suvarstys,
abejoju kad žaizdas sutvarstys.

tikrovė į vietą viską sustatys.

Neužsimerki niekada
kai esu pas tave.
Tik užsimerksi-
ištirpsiu rūke,
ūkuose
ir tavo sapnuose.

Tiki tarpgalaktine meile?
Bet ši- tik aistra.

Meilė ties falo riba
Ji- netikra, pasmerkta.
Nereikia manęs pamilti,
pakanka, kad aš šalia.

(VR. Intoksikacija)
2020-07-17

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varinija: 17 liepos 2020 - 07:06
biggrin.gif ta Saliamono byla apie vaiką turbut vienintelė tokia nusisekusi buvo, nes tiek nutampyta, o kitos nelabai zinomos.
Varinja, sakei domiesi juo - papasakok apie kelias kitas idomesnes, maziau zinomas masėms.
Atsakyti
Varinija, aciu, kad parašete... 4u.gif
Kad tikite, kad moteryse yra (daug) monstriškumo.
kad nemąstote tik vienos rūšies meile...o tik išsigryninate, susimodeliuojate.
Tą itariau, tik norejau pasitikrinti...

Nes eilese "Perliuku temoje"vis tiek - apie vienos rūšies meilę (tą eros, tą suniekintą amor tarp vyro ir moters).
Tuos amžinai amžinai nepateisintus lūkescius.
O kitokios?
neidomios?
neveža? blankios?

tai negi gyvneimas apskritai tada toks....?

galime dalintis ir paciau...

Be saugikliu, Moonte, geriau. Idomiau. Nors skauda labiau. Ir ti nera blogai.
Atsakyti
O nuo vedybų iki alimentų
Juk būna daug smagių momentų.

Puota, balta suknelė, gražios viltys,
Svečių, piršlių gražiausios mintys.

Puokštė gėlių tolyn sviesta,
Geriausios draugės pagauta.
Keliaraiščio žemyn slinkimas,
Ir nuotraukose atminimas.

Kavos į lovą karštos gijos,
Susiliejimų minkštos vijos.

Akių žibėjimai,
odos nakčia spindėjimai,
drugelių aplinkoj plazdėjimai,
ir lūpomis šnabždėjimai,
o prie ausų ilgi kuždėjimai.
Ir židinio namų
ugnies kūrenimai,
Ir ateities planų
gvildenimai.

Vaikų gimimai, jų brendimai…
Tėvų besaikiai patarimai.

Sarkastiškos grimasos džiaugsmo:
Verslų kilimai ir žlugimai.
Ir nedraugų juk išmėžimai.
Prie jųjų iškastų duobių
stovėjimai,
ir į tuščias akys žiūrėjimai…

Dar svetimi prisilietimai,
Ugnies iš naujo įpūtimai.
Į kairę svaigūs(?)nuklydimai.
Net svetimų vaikų gimimai.

Naktų ir patalų šaltų regėjimai
Ir nejaukios tylos spengėjimai.

O nuo vedybų
juk iki skyrybų-
Tik vienas skrydis
...
Link grindų.
aplodismentų.

(VR. Intoksikacija)

2020-07-11

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varinija: 17 liepos 2020 - 12:01
Užsimerkiau ir pradėjau kantriai laukti. Sms, miego avinėlių, durų skambučio, malonių sapnų...
O gal meilės ...

Kantrybė baigėsi greičiau nei nugalėjo miegas.

(VR. Intoksikacija)

Kantrybės,

ramios,

V.
Atsakyti