Prieš porą metu irgi turėjau pūlinį krūtyje, kuris atsirado tarsi iš niekur. Nu tikra mistika. Tiesiog vieną dieną ėmė skaudėt krūtį, užkilo temperatūra ir vakare kai nusirengiau praustis pastebėjau, kad krūtis paraudus. Čia buvo penktadienis, tas mamologą pakliuvau pirmadienį, ištraukė pūlius, apžiūrėjo echoskopu, išrašė antibiotikų ir paleido namo. Priežastis taip ir nebuvo nustatyta - aš nesu nei maitinusi nei gimdžiusi, o pasėlyje nieko neišaugo. Krūtis gijo ilgokai, bent 6 mėnesius buvo jautri pūlinio vietoje ir temperatūra vis užkildavo. Dėdavau kopūsto lapą (durnaigal skamba, bet tikrai nuramindavo krūtį). O po to po truputį nurimo ir pūliavimas nepasikartojo. Ėjau pakartotinai pas gydytojus, bet nieko nepešiau. Kiek kankinau google, apie tokius nepaaiškinamus pūlinius irgi nieko neradau.
Po pirmos apžiūros mamologas rekomendavo išsitirti pas endokrinologą. Taip ir padariau, rado skydliaukės piktybinį augliuką, o išoperavus skydliaukę paaiškėjo, kad man autoimuninis tiroiditas (nors simptomų nejaučiau). Nežinau kiek tai susiję, bet spėju, kad mano kūnas tiesiog linkęs save pulti, o stresas ir gyvenimo skuba sveikatos irgi neprideda.
Beje, mano mamos bedradarbė irgi turėjo pasikartojančius krūties abscesus kaip ir jūs. Operavosi berods 3 kartus. Mano mama laikėsi nuomonės, kad čia chirurgo "kaltė". Bet gal kai kurie žmonės tiesiog turi polinkį.