Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

Aš neieškau pavojų, neieškau problemų, laikausi rekomendacijų. Nu bet sarkofage gyvent nepradėsiu ir skafandro nesidėsiu. Bent jau ne šiuo metu ir ne dėl šio viruso smile.gifViską dezinfekuot, bijot paliest bet kokį paviršių prieš tai jo neišmirkus dezinfekciniame skystyje ir t.t.? Man atrodo perteklius. Šiek tiek virusų sveikam organizmui nėr blogai. Tegu mokosi kovot su viskuo.

Visiškai pritariu.Na,negyvensim mes visą laiką steriliai,vis tiek kada teks išlįsti į nesaugią erdvę.Mes visi,išskyrus sunkius ligoniukus, turime gamtos duotą imunitetą.Va, mus jis ir saugo, geriau nei bet kas.Juk mes nemirštam įsipjovę pirštą nuo sepsio, arba nuo slogos, kuri sukels plaučių uždegimą.

Grįžau iš pardės, taip maloniai veidas,ypač apie akis niežti.Juk tai dezinfekantų poveikis.

Atsakyti

O bent jau suteikia galimybę neiti, jei žmonėns nenori to, ko nori vadyba?

Tiems, kurie gali dirbti per atstuma (kaip as dabar) - suteikia. Kitiems - nezinau. Savanoriskai dirbu is namu jau kuris laikas, tad nezinau kiek ten kasdien besilankanciu ir kokios paskalos. Man pasiseke, kad projekto toks etapas, kuriame manes nereikia ir ruosiuosi kitoms uzduotims tik prie kompo sededama. Amzinai, tai netruks.

Siaip Lietuvoje labai stipri reakcija del sito viruso. Jus nelabai isivaizduojate, kad yra saliu (kaip pas mane), kur nera nei panikos, nei atsargumo, ko pasekoje - jokiu rimtu priemoniu nesiima nei valdzia, nei imones. Visi ramus. Nuo pirmadienio serganciu padvigubejo, mirusiu - irgi. Priemones is valdzios puses nepasikeite. Ka galvoja imones valdyba, as isvis nesuvokiu. Man keisciausia, kad jie visi pagyvene vyrai (70% mirusiu yra vyrai). Nori gal mums jauniems savo vietas uzleisti.

Atsakyti

Siaip Lietuvoje labai stipri reakcija del sito viruso. Jus nelabai isivaizduojate, kad yra saliu (kaip pas mane), kur nera nei panikos, nei atsargumo, ko pasekoje - jokiu rimtu priemoniu nesiima nei valdzia, nei imones.

Kaip jau minėjau, draugaitė Ispanijoje gyvena.Va, ten tai karantinas, va ten tai panika.Klausausi, ir nenoriu tikėti.Net į lauką neišeisi kada norisi.Ten tik po vieną šeimos narį leidžia į parduotuvę.Stabdo mašinas, klausia kur važiuoja,reikalauja pirkinių čekius rodyti.Baudos ne vaikiškos pas juos.

Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 20, 12:19)
Aš ir dabar manau, kad tai nėra pavojingiausias virusas su kuriuo yra susidūrę žmonės. Ir ne pats mirtingiausias. Ir nors mano tėvai ir uošviai toli, jie vis tiek yra. Ir jiems ta rizika matyt irgi yra. Nepaisant to, aš nematau reikalo panikai. Nes nu gyvenime daug ko yra ir nuo daug ko numirti galima. Tiesiog. Jei dėl viso to pergyvent, tai iš streso numirsi greičiau. Ieškoti ligos nereikia. Bet jei jau būtų, tai matyt būtų. Tikiuosi visi jie turi pakankamą imunitetą, kad su virusu sukovot.

O jus kas? Realiai niekas. Sm eiline nare.
Va pvz Merkel man autoritetas, kitu valstybiu vadovai autoriretas, PSO vadovas autoritetas.
Kai jusu tevam reiks plaucius ventiliuot( o gal ir
neventiliuos, nes ju tiesiog neims i ligonine kaip Italijoj) gal kitaip pradesit mastyt. O gal ir ne. Juk nevisi savo tevus myli.
Mes dabar nesnekam apie panika, o tiesiog ijunguam sveika salta prota ir rupinames ne tik savo sikna, bet ir aplinkiniais.
Jau uztenka paskaityti komentarus apie senjoru valandas ( pardese).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 20 kovo 2020 - 13:05
QUOTE(cambala @ 2020 03 20, 13:02)
O jus kas? Realiai niekas. Sm eiline nare.

Žinoma biggrin.gif O kada nors sakiau kitaip? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 03 20, 13:01)

</p></div></blockquote><p>Kaip jau minėjau, draugaitė Ispanijoje gyvena.Va, ten tai karantinas, va ten tai panika.Klausausi, ir nenoriu tikėti.Net į lauką neišeisi kada norisi.Ten tik po vieną šeimos narį leidžia į parduotuvę.Stabdo mašinas, klausia kur važiuoja,reikalauja pirkinių čekius rodyti.Baudos ne vaikiškos pas juos.
</p>

Tai gerai. Neatsakingu asmenu baudos eis i bendra biudzeta. Is ten gales padidinti algas pervargusiems medikams, pirktis med iranga ir kt priemones.
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 20, 13:08)
Žinoma biggrin.gif O kada nors sakiau kitaip? biggrin.gif

Veryga irgi pries pora savaiciu sypsene idioiotuska ijunges buvo. Dabar jau persikreipes visas. Stresas, nesusitvarkymas su situacija savo daro.
Ziurejimas rimtai i situacija nera panika, tai tiesiog sveikas mastymas. 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 20, 12:46)
Jus nelabai isivaizduojate, kad yra saliu (kaip pas mane), kur nera nei panikos, nei atsargumo, ko pasekoje - jokiu rimtu priemoniu nesiima nei valdzia, nei imones. Visi ramus. Nuo pirmadienio serganciu padvigubejo, mirusiu - irgi. Priemones is valdzios puses nepasikeite.

Matyt dabar jau tik laikas parodys, kurie buvo teisūs...
Atsakyti

Aš ir dabar manau, kad tai nėra pavojingiausias virusas su kuriuo yra susidūrę žmonės. Ir ne pats mirtingiausias. Ir nors mano tėvai ir uošviai toli, jie vis tiek yra. Ir jiems ta rizika matyt irgi yra. Nepaisant to, aš nematau reikalo panikai. Nes nu gyvenime daug ko yra ir nuo daug ko numirti galima. Tiesiog. Jei dėl viso to pergyvent, tai iš streso numirsi greičiau. Ieškoti ligos nereikia. Bet jei jau būtų, tai matyt būtų. Tikiuosi visi jie turi pakankamą imunitetą, kad su virusu sukovot.

Man keistas toks saltumas snekant apie savo seima.

Kitas dalykas - jus suprantate, kad ligos

plitimo greitis priklauso nuo musu visu? Cia ne koks meteoritas, kuris trenksis i zeme ir nesustabdysi (nors stabdytu ir ta). Sita liga turi savo plitimo greiti, priklausomai nuo zmoniu judejimo. Ir mes ji galime keisti. 

As manau susirgsime visi, bet reikia isvengti piko, kurio ligonines nepaves. Va apie tai kalba. 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 20, 13:13)
Man keistas toks saltumas snekant apie savo seima.

Kitas dalykas - jus suprantate, kad ligos</p><p>plitimo greitis priklauso nuo musu visu? Cia ne koks meteoritas, kuris trenksis i zeme ir nesustabdysi (nors stabdytu ir ta). Sita liga turi savo plitimo greiti, priklausomai nuo zmoniu judejimo. Ir mes ji galime keisti. </p><p>As manau susirgsime visi, bet reikia isvengti piko, kurio ligonines nepaves. Va apie tai kalba. </p>

Nu ką dabar. Jūs tame matot šaltumą, yra kaip yra smile.gif

Taigi sakau, laikausi visų rekomendacijų - plaunu rankas, dezinfekuoju jas įeinant į PC ir išeinant iš jo, be reikalo ten nevaikštau. Laikausi atstumų, nesusitikinėju su žmonėmis (draugais, kolegomis, giminėmis, etc.). Tiesiog nesiskandinu dezinfekcinėse priemonėse.
Atsakyti

Matyt dabar jau tik laikas parodys, kurie buvo teisūs...

O Kinijos, Ispanijos, Italijos neuztenka? Jie visi karantine sedejo/sedi.

Sustabde tos salys, kurios dezinfekavo kiek tik galima, ribojo zmoniu judejima, tyre ir izoliavo.

Skaiciau apie Taivani. Valanda skrydzio nuo Kinijos, 100 ligoniu. Nes dezinfekavo, draude skrydzius, tyre ir izoliavo.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 20, 13:13)
<p><. Sita liga turi savo plitimo greiti, priklausomai nuo zmoniu judejimo. Ir mes ji galime keisti. </p><p>As manau susirgsime visi, bet reikia isvengti piko, kurio ligonines nepaves. Va apie tai kalba. </p>

Kokia tu protinga. Kaip as tave myliu❤❤❤
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 20, 13:17)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Hmmm..." data-cid="72632220" data-time="1584702729"><div><p>Matyt dabar jau tik laikas parodys, kurie buvo teisūs...</p></div></blockquote><p>O Kinijos, Ispanijos, Italijos neuztenka? Jie visi karantine sedejo/sedi.</p><p>Sustabde tos salys, kurios dezinfekavo kiek tik galima, ribojo zmoniu judejima, tyre ir izoliavo.</p><p>Skaiciau apie Taivani. Valanda skrydzio nuo Kinijos, 100 ligoniu. Nes dezinfekavo, draude skrydzius, tyre ir izoliavo.</p>

Ar sustabdė - matysim. Ar pristabdė ir tai buvo efektyvu - taip pat. Ar visgi finale visur bus tas chaosas - aš nežinau. Vien dėl tų Jūsų nurodytų pavyzdžių manau, kad Lietuva elgiasi teisingai šiuo metu. Arba bent jau teisingiau nei tos šalys, kurios nedaro nieko. Bet gyvenimas yra toks dalykas, kur kai kurie dalykai ir jų (ne)teisingumas pasimato tik iš istorinės/laiko perspektyvos. Visko gyvenime būna.
Atsakyti