Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

Cambala, Zinai, va skaitau tavo rasomas mintis Is sviesos ir galvoju. Negaliu askyti kad as atsainiai ziurejau i viruso atsiradima. Per galva nesiverciau, bet ir strioko jokio nebuvo. Tiesiog gyvenau ir tiek. Paskaitau kas vyksta Kinijoje, mazdaug tas pats kas buvo Afrikoje ebolos virusa. Gaila zmoniu, bet pasaulio medikai susidoros... Mes juk pripratome, pastoviai buti ziniaskalidos priemoniu buti bauginami. Kaip toj pasakecioje, apie piemeni, kuris pastoviai klaidino kaimo gyventojus, kad puola vilkas, o kai istiesu uzpuole, niekas jau nereagavo, taip ir dabar. As galvoju, kad siuo metu, nereikia blaskytis, pasirinkti nuosaikia pozicija t.y. kiek imanoma padeti sau ir kitiem. Is esmes gi nieko is musu per daug nereikalauja, praso tik kelias savaitukes pabuti namie. Pabuvima namie NEIMITUOTI, o realiai pabuti. Taip sustabdant infekcijos plitima. Viskas. O kai nevaisktai, tai ir dezinfekcinio skyscio nereikia. Pastoviai ji naudojant kenki sveikatai-odai. Vakar, mano seimyneleje kilo rimtokas konfliktas. Vilku taryboje nusprendeme, kad moterys ir vaikai lieka sodyboje, na ir tie vyrai, kurie gali dirbti namie. Visi likusieji, kurie kontaktuoja su kitais zmonemis, liko miestuose. Bac, vienai is marteliu uzejo noras, va siaip, jai mirtinai uzejo noras isvaziuoti i miesta... ABi su dukryte ismove. Likusios mergiotes, supyko. Belmaba kas per monai, keliu savaiciu negali istverti... Parase anai SMS, kad negriztu, liktu mieste. TA visa supykusi, skambina man, kad roda daryciau, mergiotes aukleciau. Isikiso vyras, populiariai ant pirstu issaiskino, kad taisykles tam ir yra, kad ju reikia laikytis. Vnz. musu karalysteje bresta skandalas. Vyras juokauja, kad musu Megan, ne tokia itakinga, kad savo vyrioka i kita sali istemptu.

Ko gyvenant sodyboje visiems kartu reikia rauti i ta miesta? As labai dziaugciausi galedama gamtoje pabuti su savais. Deja.

Atsakyti
Durniausia, ad visi taip išsiilgę pavasario, o dabar reikės sėdėt namie beveik visą laiką...Dar kad kokią žiemą būtų tas karantinas... ne toks abydniakas būtų
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 03 20, 10:51)
Durniausia, ad visi taip išsiilgę pavasario, o dabar reikės sėdėt namie beveik  visą laiką...Dar kad kokią žiemą būtų tas karantinas... ne toks abydniakas būtų

O aš kaip tik vakar su namiškiai kalbėjau-kaip gerai, kad ne žiemą visa tai nutiko, o tai būtų žiauriai nyku ir liūdna..Dabar ta atbundanti gamta suteikia vilties ir šviesos. Na ok, mes į sodybą galim nuvažiuoti, palaigyti laukais ten smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2020 03 20, 10:54)
O aš kaip tik vakar su namiškiai kalbėjau-kaip gerai, kad ne žiemą visa tai nutiko, o tai būtų žiauriai nyku ir liūdna..Dabar ta atbundanti gamta suteikia vilties ir šviesos. Na ok, mes į sodybą galim nuvažiuoti, palaigyti laukais ten smile.gif

tuoj negalėsit ir to, kai apribos judėjimą
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 03 19, 10:16)
Nepaisant sutaupymo kosmetikai ir kelionėms, man darbas iš namų nepatinka... Manau vienintelis įmanomas variantas efektyviam ilgalaikiam darbui iš namų yra tada, kai nėra vaikų (arba jie jau paaugliai, kai iš esmės gali viskuo patys pasirūpinti) ir yra tinkamai įrengta darbo vieta (ne sofa, lova ar virtuvė...). Nors ir tai tik tiems, kurie sugeba nepainioti darbo iš namų su atsotogomis "pasitikrinant kompą karts nuo karto". Didžioji dalis bendradarbių dirba iš namų ir mano subjektyvia nuomone jų efektyvumas yra gerokai mažesnis nei darbe, nors vaikų dauguma neturi...

Man patiko, kol gyvenau viena. Dirbau efektyviau, nei ofise. Dabar sudetinga. Nors tebeturiu darbo kambari, bet turiu ir "bendradarbi" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 03 20, 10:55)
tuoj negalėsit ir to, kai apribos judėjimą

Suprantu... Na, kai bus, tai ir žiūrėsim. Gal ten liksim.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 20, 10:17)
Jauni zmones irgi kartais mirsta. Arba lieka plauciuose randu.

Nereikia panikuoti, bet ignoruoti pavojaus - irgi. As dabat dirbu is namu ir labai saugausi, nes nenoriu nei pati i ligonine, nei skleisti virusa. Kazkuriuo momentu i darba turbut reiks, o sefas rizikos grupeje. Jauciuosi tam tikra prasme atsakinga ir uz ji, ne tik uz save. 

Taip, miršta ir jauni žmonės. Nuo įvairiausių dalykų. Nu ir ką dabar. Taip ir į gatvę gali žmogus bijot pradėt išeit. Ir ne tik per karantiną.

Pamenat dainą?
"Ką dar pasakys daktarai,
Ko patars lyg ugnies vengti.
Jeigu taip pagalvojus gerai,
Tai labiausiai kenksminga gyventi.

Aš neieškau pavojų, neieškau problemų, laikausi rekomendacijų. Nu bet sarkofage gyvent nepradėsiu ir skafandro nesidėsiu. Bent jau ne šiuo metu ir ne dėl šio viruso smile.gif Viską dezinfekuot, bijot paliest bet kokį paviršių prieš tai jo neišmirkus dezinfekciniame skystyje ir t.t.? Man atrodo perteklius. Šiek tiek virusų sveikam organizmui nėr blogai. Tegu mokosi kovot su viskuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 kovo 2020 - 11:48

Taip, miršta ir jauni žmonės. Nuo įvairiausių dalykų. Nu ir ką dabar. Taip ir į gatvę gali žmogus bijot pradėt išeit. Ir ne tik per karantiną.

Pamenat dainą?
"Ką dar pasakys daktarai,
Ko patars lyg ugnies vengti.
Jeigu taip pagalvojus gerai,
Tai labiausiai kenksminga gyventi.

Aš neieškau pavojų, neieškau problemų, laikausi rekomendacijų. Nu bet sarkofage gyvent nepradėsiu ir skafandro nesidėsiu. Bent jau ne šiuo metu ir ne dėl šio viruso smile.gifViską dezinfekuot, bijot paliest bet kokį paviršių prieš tai jo neišmirkus dezinfekciniame skystyje ir t.t.? Man atrodo perteklius. Šiek tiek virusų sveikam organizmui nėr blogai. Tegu mokosi kovot su viskuo.

Pernelyg didelis ramumas gali buti pavojingas. Jus visada man tokia rami, iki pleksnes saltumo.

Zmones mirsta del ivairiu priezasciu, bet dabar pavojus yra aiskus, ivardintas ir labai realus. Ir ne kazkur ten Kinijoje, o jau LIetuvoje.

Visko dezinfekuoti ir neiseis, bet rankas galima. Jums gal nieko nebus, tevu nelankote, bet susirgusi uzsuksite i parduotuve, apsikres pardaveja, tada nuo jos - diabetu sergantis vyras. Darbe rankena paliesite, susirgs kolega, o nuo jo - senelis. Ir cia ne utopinis scenarijus. Vienas kinietis autike apkrete 13a zmoniu, iskaitant tuos, kurie ilipo jau jam islipus.

Atsakyti
Grizau is turgaus. Pabrangusi sprandine, inkstai ir kaulai

Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 20, 11:55)

</p></div></blockquote><p>Pernelyg didelis ramumas gali buti pavojingas. Jus visada man tokia rami, iki pleksnes

Aha, rami jinai. Saipesi is koronos, nes pasirodo jos tevai ir uosviai toli.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 20, 11:55)
Pernelyg didelis ramumas gali buti pavojingas. Jus visada man tokia rami, iki pleksnes saltumo.

Visko dezinfekuoti ir neiseis, bet rankas galima.

biggrin.gif Nu ką man dabar daryt, kad aš tokia. Būčiau labai prasta dramos teatro aktorė biggrin.gif Neduota man dramatiška prigimtis, tikrai ne. Nelinkusi aš matyti tragedijas. Tiesiog yra kaip yra smile.gif Gyvenime esu totali ekstravertė su didele po..uizmo/realizmo/pozityvizmo (tokio žodžio turbūt net nėr... mastau.gif) doze.

Tai rankas plaunu, viešose vietose dezinfekuoju. Tiesiog nematau prasmės dramai ir pertekliniam visos aplinkos dezinfekavimui (tokiam, apie kokį buvo kalbama anksčiau čia buvusioj nuorodoj smile.gif).

QUOTE(cambala @ 2020 03 20, 12:03)
Aha, rami jinai. Saipesi is koronos, nes pasirodo jos tevai ir uosviai toli.

Aš ir dabar manau, kad tai nėra pavojingiausias virusas su kuriuo yra susidūrę žmonės. Ir ne pats mirtingiausias. Ir nors mano tėvai ir uošviai toli, jie vis tiek yra. Ir jiems ta rizika matyt irgi yra. Nepaisant to, aš nematau reikalo panikai. Nes nu gyvenime daug ko yra ir nuo daug ko numirti galima. Tiesiog. Jei dėl viso to pergyvent, tai iš streso numirsi greičiau. Ieškoti ligos nereikia. Bet jei jau būtų, tai matyt būtų. Tikiuosi visi jie turi pakankamą imunitetą, kad su virusu sukovot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 kovo 2020 - 12:27

Mano darbe jau kazkas serga. Vadyba vis dar nori, kad mes eitume i darbus. :) Faini jie. :) 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 20, 12:20)
<p>Mano darbe jau kazkas serga. Vadyba vis dar nori, kad mes eitume i darbus. smile.gif Faini jie. smile.gif </p>

O bent jau suteikia galimybę neiti, jei žmonėns nenori to, ko nori vadyba?
Atsakyti