Napoleonas
Teslai:
600 gr margarino kepiniams arba tikro sviesto, 6 stiklines miltu. I miltus stambia tarka itarkuoti margarina, permaisyti, gauta mase per tarka 2 kart pertarkuoti vel.
1.5 stiklines vandens suplakti su 4 tryniais, iberti puse saukstelio citrinos rugsties ir suplakta mase pamazu supilti i miltus su margarinu. Tada minkyti tesla kol issiminkys.
Tesla padalinti i tiek daliu kiek nori sluoksniu( as darau 9), sukocioti tarp delnu tokius kaip sniego gniuztes ir i saldytuva 2 valandom.
Kremas:
2 kiausinius + 4 baltymus( kur liko gaminant tesla) suplakti su 2 stiklinem cukraus pudros, ipilti 0.5 litro virinto atvesinto vos silto pieno ir deti ant mazos ugnies visa laika maisant davrsti iki uzvirimo. Jau matysis kad tas kremas tirsteja. Tada leisti atvesti ir maisant viena puse pamazu iterpti 400 450 gr normalaus sviesto( tik ne jokiulu ten sviestu misiniu).
Man visada kremo truksta, nes lakstus kocioju labai plonus ir tirtas gaunasi didelis. Todel dar nuperku skarba Rududu, be to ir skonis gerai derinamas.
Traukt is saldytuvo po viena ta teslos gabala ant miltuoto stalo, ir kocioti laksta labai labai plonai. Kocioju apvalius lakstus, man tortas grazesnis apvalus. Tada ant vos miltuotos blekos ir i orkaite( 180 laipsniu) .Kepti laksta iki
auksines spalvos, kada kils pusles - pabadyti jas sakute.
Taip susikepu visus lakstus ir sutepu juos kremais. Pvz du lakstai plikyto kremo, vienas Rududu, du vel plikyto..
Pries pradedant tept, pirma laksta iskart dedu ant lentos ant kurios ir bus tortas.
Sutepus rankom lengvau suslegiu, priduodu kuo taisyklingesne apvalia forma, krastus apipjaustau kad butu graziai apvalus. Tada tuos nupjaustytus smulkiai sutrupinu peiliu ir apibarstau virsu bei sonus.
Na o puosimas jau pagal kiekvieno fantazija. As dazniausiai uzrasau kazka is tirpinto pienisko sokolado, apibarstau migdolo su peiliu sudroztom drozlem, pridelioju migdolo puseliu.
Papildyta:
QUOTE(Terezza @ 2021 03 31, 16:32)
tiek su karameliniu/kavos kremu.</p>
Noriu recepto.