Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(mylimuke! @ 2021 04 01, 08:10)
Nu tai pasidalinkit to Napoleono receptu, kurį jau esat išbandę ir pasitvirtinęs kaip geras, gal ir aš kada pabandysiu rolleyes.gif
Žužu  biggrin.gif



Mylimuke, turi pirma nuspręsti ar tau klasikinis Napoleonas skaniausias ar su įvairiais rūgščiais ar kondensuoto pieno pertepimais. Man asmeniškai skaniausias yra visiškai tradicinis. Nemėgstu visų tų su uogienėmis/ citrinomis/kondensuotu pienu. Tai man skaniausias yra šis: (konjakas tinka smile.gif

https://vilnius.lbks...eonas?showall=1

Na o jei su trupučiu spanguolių rūgštelės, tai Nidos receptai man patinka:

https://www.nidosrec...nes-napoleonas/
Atsakyti
QUOTE(Kristi_na @ 2021 04 01, 09:28)
Mylimuke, turi pirma nuspręsti ar tau klasikinis Napoleonas skaniausias ar su įvairiais rūgščiais ar kondensuoto pieno pertepimais. Man asmeniškai skaniausias yra visiškai tradicinis. Nemėgstu visų tų su uogienėmis/ citrinomis/kondensuotu pienu. Tai man skaniausias yra šis: (konjakas tinka smile.gif

https://vilnius.lbks...eonas?showall=1

Na o jei su trupučiu spanguolių rūgštelės, tai Nidos receptai man patinka:

https://www.nidosrec...nes-napoleonas/

Joo, man kaip tik su ta spanguolių rūgštele norisi, ačiū!
Atsakyti
Napoleonas
Teslai:
600 gr margarino kepiniams arba tikro sviesto, 6 stiklines miltu. I miltus stambia tarka itarkuoti margarina, permaisyti, gauta mase per tarka 2 kart pertarkuoti vel.
1.5 stiklines vandens suplakti su 4 tryniais, iberti puse saukstelio citrinos rugsties ir suplakta mase pamazu supilti i miltus su margarinu. Tada minkyti tesla kol issiminkys.
Tesla padalinti i tiek daliu kiek nori sluoksniu( as darau 9), sukocioti tarp delnu tokius kaip sniego gniuztes ir i saldytuva 2 valandom.
Kremas:
2 kiausinius + 4 baltymus( kur liko gaminant tesla) suplakti su 2 stiklinem cukraus pudros, ipilti 0.5 litro virinto atvesinto vos silto pieno ir deti ant mazos ugnies visa laika maisant davrsti iki uzvirimo. Jau matysis kad tas kremas tirsteja. Tada leisti atvesti ir maisant viena puse pamazu iterpti 400 450 gr normalaus sviesto( tik ne jokiulu ten sviestu misiniu).
Man visada kremo truksta, nes lakstus kocioju labai plonus ir tirtas gaunasi didelis. Todel dar nuperku skarba Rududu, be to ir skonis gerai derinamas.
Traukt is saldytuvo po viena ta teslos gabala ant miltuoto stalo, ir kocioti laksta labai labai plonai. Kocioju apvalius lakstus, man tortas grazesnis apvalus. Tada ant vos miltuotos blekos ir i orkaite( 180 laipsniu) .Kepti laksta iki
auksines spalvos, kada kils pusles - pabadyti jas sakute.
Taip susikepu visus lakstus ir sutepu juos kremais. Pvz du lakstai plikyto kremo, vienas Rududu, du vel plikyto..
Pries pradedant tept, pirma laksta iskart dedu ant lentos ant kurios ir bus tortas.
Sutepus rankom lengvau suslegiu, priduodu kuo taisyklingesne apvalia forma, krastus apipjaustau kad butu graziai apvalus. Tada tuos nupjaustytus smulkiai sutrupinu peiliu ir apibarstau virsu bei sonus.
Na o puosimas jau pagal kiekvieno fantazija. As dazniausiai uzrasau kazka is tirpinto pienisko sokolado, apibarstau migdolo su peiliu sudroztom drozlem, pridelioju migdolo puseliu.


Papildyta:
QUOTE(Terezza @ 2021 03 31, 16:32)
tiek su karameliniu/kavos kremu.</p>

Noriu recepto.
Atsakyti
Nu jadryštvailiok - o kas yra STIKLINĖ??? 200ml? 300? O gal 400?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2021 04 01, 15:09)
Nu jadryštvailiok  - o kas yra STIKLINĖ??? 200ml? 300? O gal 400?

Apie 240ml
Atsakyti
Jūs čia ką iš temos padarėte? blink.gif Darbščiųjų rankų būrelį? biggrin.gif
Mylimuke, aš stikline skaitau 250 gr. O šiaip kai reikia nusimatuoti,turiu tam tikslui indą su padalomis.
Sugalvojau daryti užkanduką su kumpiu ir džiovinta slyva.Tiksliau intike radau.Tai jau antrą pakuotę kumpio,padedant mamai suvalgome.Guodžia tik tai,kad visų slyvų nesušlaviau, ir kepimo popieriaus turiu.
Man iš pat ryto pavasaris į galvą trenkė.Nuvariau, ir nusipirkau raudonas balerinukes, pirmus raudonus batelius savo gyvenime. unsure.gif Šlapdriba pas mus, gal reikėjo guminius botus įsigyti? hmm.gif
Atsakyti
Radau fotke savo vieno. Didelis gaunasi - skersmuo daugiau nei 30 cm
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2021 04 01, 14:20)
Jūs čia ką iš temos padarėte? blink.gif Darbščiųjų rankų būrelį? biggrin.gif
Mylimuke, aš stikline skaitau  250 gr. O šiaip kai reikia nusimatuoti,turiu tam tikslui indą su padalomis.
Sugalvojau daryti užkanduką su kumpiu ir džiovinta slyva.Tiksliau intike radau.Tai jau antrą pakuotę kumpio,padedant mamai suvalgome.Guodžia tik tai,kad visų slyvų nesušlaviau, ir kepimo popieriaus turiu.
Man iš pat ryto pavasaris į galvą trenkė.Nuvariau, ir nusipirkau raudonas balerinukes, pirmus raudonus batelius savo gyvenime.  unsure.gif Šlapdriba pas mus, gal reikėjo guminius botus įsigyti? hmm.gif

Normaliai viskas, yra teorija, kad žmonės užsisėdėję namuose ims vertinti ryškumą, išskirtinumą, norės puoštis. Tuo pačiu vertins ir patogumą.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2021 04 01, 15:58)
Radau fotke savo vieno. Didelis gaunasi - skersmuo daugiau nei 30 cm



Labai stilingai dekoruotas tortas.Man toks per sudėtingas gaminti.Aš visai nemoku, tiksliau bijau su tešla dirbti.Man geriau gaunasi nekepti, su želė ir maskarpone tortukai.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2021 04 01, 18:09)
Labai stilingai dekoruotas tortas.Man toks per sudėtingas gaminti.Aš visai nemoku, tiksliau bijau su tešla dirbti.Man geriau gaunasi nekepti, su želė ir maskarpone tortukai.

Labai lengvai dekoruojasi palyginant su uzrasais is tirpinto karsto sokolado( nes ten reikiai lb mikliai raitot raides/ skaicius.
Sira paimi popieriaus lapa, nupiesi ka nori, iskerpi trafareta ir padejus ant torto barstai cukraus pudra.


Koks tavo receptas su kumpiu ir slyvom? Googlinau - neradau.
Atsakyti
Napoleonas su lasisa.
https://www.15min.lt...-su-lasisa-1584
Tik as maxej perku jau keptus lakstus, majoneza mausau perpys su philadephia original suriu. Tikrai skanu kas nemegsta( o as nemegstu) saldziai
Darbo 20-30 min.
Bet vusus Napoleonus rekomenduitina tepti is vakaro. Turi viskas isigert.
Atsakyti
http://www.7ravioli....ag/vieno-kasnio
Nebandžiau, bet labai suintrigavo.Mėgstu terliotis su panašiomis nesąmonėmis.Kaimynė Velykom pakvietė vyno taurei.Tai aš sugalvojau tokius pasidaryti.Manau bus gražu, skanu ir stilinga.
Atsakyti