Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 11, 18:26)
O as kaip tik manau, kad mazesniuose miestuose visi artimesni, bendruomenes, visi vieni kitus pazista. O didmiesciuose individualistai su kilometrine asmenine erdve.

Nzn...Sunus pilna draugu mieste turejo. Keista, kad Given raso, jog vaikams pinigu reikia kad veikt kazka. Maniskiui nereikedavo, eidavo krepsini, futbola su draugais zaist. Aisku ir prie kompo sededavo, bet tikrai ne parom.
Papildyta:
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 03 11, 19:16)
Kaime naujokai pabrėžtinai nebendrauja su "kaimiečiais".

Tai ko kaime apsigyveno tie nekaimieciai? biggrin.gif
Atsakyti

Tai ko kaime apsigyveno tie nekaimieciai? biggrin.gif

Nekaimiečiai-tai didmiesčių gyventojai, susipirkę namus.Arba sklypus, ir ten pasistatę statinius.Vasarotojai,savaitgaliniai.Va tokie, pabrėžtinai nebendrauja su vietiniais(kaimiečiais).Žinoma,kol kas nenutinka.Pvz nekviesti svečiai apsilanko.Paskui laksto ir klausinėja,ar niekas nieko nematė.

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 03 11, 19:16)
Jau nebe.Senesni žmonės jie artimiau bendrauja,o jaunesni nelabai.

Gyvenu gal 15 km nuo Kauno, bet musu kaimuky dauguma draugiski, davom kaimynu dienas (paskutini karta per tris kiemus perejom smile.gif ), kartais ir naujus kartu svenciame, antra kaledu ar velyku diena susitinkame. o kalbant apie vaikus, kai vaikai buvo ikimokyklinukai, kieme prisirinkdavo ir 10 vaiku, dabar paaugliniai, tai visi "reikaluose", nebesueina kaip anksciau...

QUOTE(cambala @ 2020 03 11, 19:26)
Nzn...Sunus pilna draugu mieste turejo. Keista, kad Given raso, jog vaikams pinigu reikia kad veikt kazka. Maniskiui nereikedavo, eidavo krepsini, futbola su draugais zaist. Aisku ir prie kompo sededavo, bet tikrai ne parom.

na, jei i kiema kases pazaist, pinigu nereikia, bet jei jaunimas i koki akropoli traukia, o ten be pinigu ka veikt? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 11, 14:18)
O as uz gyva bendravima, ne per kompus, ne slaistymasi prekybcentriuose.

aš laikaus nuomones, kaip viena iš mamu kažkada Bendraminciuose paraše: "jau geriau vaikai/paaugliai lai pas mane būna, aš atversiu namus jiems, taip bus ramiau, žinosiu, ką daro, nei jie trankysis pakrūmemis, nes namie...šiukštu, tik ant kojiniu..." kai kvieti draugus, susipažisti, žinai, su kuo vaikas draugauja...
ir žinoma, ne tik del "kad kas blogo nenutiktu" kvieti draugus. man patinka vaikai, paaugliai, galeciau tarp ju nuolat suktis, aš - už gyvą bendravimą (kiek tai imanoma vis nykstanciame gyvame bendravime), ne už kompiuteriu ir ekranu tarškinimą.

neretai savaitgaliais pas mus 4-5 vaikai malasi. du manieji ir dar 3 kokie nors sveciai. pagal mano mastus, nei daug, nei mažai.

Kin, vyksiu db i Vilniu, bet viskas jau suplanuot, pas ką. vel kitąsyk. kaip tavo vaikis? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2020 03 12, 09:14)
aš laikaus nuomones, kaip viena iš mamu kažkada Bendraminciuose paraše: "jau geriau vaikai/paaugliai lai pas mane būna, aš atversiu namus jiems, taip bus ramiau, žinosiu, ką daro, nei jie trankysis pakrūmemis, nes namie...šiukštu, tik ant kojiniu..." kai kvieti draugus, susipažisti, žinai, su kuo vaikas draugauja...
ir žinoma, ne tik del "kad kas blogo nenutiktu" kvieti draugus. man patinka vaikai, paaugliai, galeciau tarp ju nuolat suktis, aš - už gyvą bendravimą (kiek tai imanoma vis nykstanciame gyvame bendravime), ne už kompiuteriu ir ekranu tarškinimą.

neretai savaitgaliais pas mus 4-5 vaikai malasi. du manieji ir dar 3 kokie nors sveciai. pagal mano mastus, nei daug, nei mažai.

O man nelabai patinka vaikai biggrin.gif bet as laikausi irgi tokios nuomones. Nors dabar tai koks ten triuksmas is paaugliuku, manau su mazesniais daugiau jo.
Atsakyti
Tu del to nenori daugiau vaiku?
sunkiai gimdei/auginai savo vienintelę?
kokie prisiminimai? pasidalink, jei gali.
dažnai pacios santykis su mama/vaikyste itakos gali tureti (bet nebūtinai, ne 100 proc.)
o gal labai jauna buvai... ir palaikymo mažai buvo...

mes, šeimoje, buvom 5 vaikai, bet pvz labai skirtingai žiūrime i vaikus...

QUOTE(cambala @ 2020 03 11, 15:10)
Given, is kokio tu miesto?

rašiau apie savo miestą dar kitoje temoje, kur vel buvo varžytuves ir bjaurus lietuviškas varyžymas, koks vieno miestas netikęs, o vat kito tai geresnis, koks miestas vertas šiukšlyno vardo o kito - tai jau jo, jo, "nešiukšlyno".
ne visu komentrai buvo tokie.
o aš kaip tik džiaugiausi miesto rekonstrukcija, tvarkomais keliais, ypac dviraciu keliais, parkais šeimoms/vaikams, laipynemis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 12 kovo 2020 - 09:06
Koks skirtumas, kas is kokio miesto. Idomu nebent tik tai, ar is didelio, ar is kaimuko kokio, nes idomu palygint kartais skirtumus, kas kaip gyvena. Tik tiek.

Given
Taip, buvau jauna, bet aplinkiniai bijojo labiau uz mane, o man atrode, kad galiu viska - augint, baigt mokslus, dirbt ir tt. Gi daug energijos buvo, ir idealizmo.
Bet kiek save atsimenu, tai nepatiko man tie vaikai, niekada nesiseilejau, nesvajojau, kad jau kai sutiksiu savo princa, tai jau prigimdysiu jam buri vaiku, myluosiu ir ciuciuosiu juos lotuliukas.gif
Dabar is egoizmo nenoriu, but meska su pilvu, nemiegot naktim, but nutampytais papais, keliaut su kalnais pampersu ir tyreliu, ir tt. Ir net bedante sypsena mane kazin ar suviliotu.
O tu ar svajojai apie vaikus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 12 kovo 2020 - 09:29
QUOTE(given444 @ 2020 03 12, 09:06)

rašiau apie savo miestą dar kitoje temoje, kur vel buvo varžytuves ir bjaurus lietuviškas varyžymas, koks vieno miestas netikęs, o vat kito tai geresnis, koks miestas vertas šiukšlyno vardo o kito - tai jau jo, jo, "nešiukšlyno".
ne visu komentrai buvo tokie.
o aš kaip tik džiaugiausi miesto rekonstrukcija, tvarkomais keliais, ypac dviraciu keliais, parkais šeimoms/vaikams, laipynemis...

Jei nenori atsakyt, kam issiplesti tiek? Lyg as skaityciau visas temas ir aplamai viska, kad turiu zinot ka rasei.
Apie miestus tik toj temoj kur ubuntei palikta burbanti vis ant Vilniaus vare.
Atsakyti
Man patinka vaikai, net kai lėktuve verkia, nenervuoja, galėčiau dabot, bet savų gimdyt ir augint apsaugok viešpatie
Atsakyti
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 03 12, 12:51)
Man patinka vaikai, net kai lėktuve verkia, nenervuoja, galėčiau dabot, bet savų gimdyt ir augint apsaugok viešpatie

Kai verkai, tai nieko, bet kai spardo sedyne tai nafik. Noris spirt atgal biggrin.gif
Atsakyti
Mane tai erzina kada tuos savo vaikus kisa- paziurekit kokie mes tokue anokie.
Kazkada Trakuose sedim kavinej, megaujames vaizdu i Galves ez, ateijo seimynele. Atsisedo prie staliuko visai kitam kampe. Tai miciute pasiemus vaika ant ranku prie musu staliuko trintis pradejo utiu tiu, atia tia mums ji kisdama rodineja. Taip ir norejosi pasakyt kad susikistu...
Atsakyti

Mano vaikai ir anūkai gražūs tik man,o ne visam pasauliui.Negaliu pakęsti kai šitaip demonstratyviai kiša tuos vaikus.

O šiaip vaikai skrydžių ir kelionių metu neerzina.

Atsakyti