Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(mylimuke! @ 2021 02 08, 08:39)
Gal kartais turit kuri investicinį gyv draudimą? Vaikų ar savo?
Kokioj įstaigoj?

Buvau jauna, durna. Turejau abiejų vaikų. Nutraukiau ir susigrąžinau įmokas. Administraciniai mokesčiai nusveria naudą. Taupyti vaikams galima ir atsidedant pačiai.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2021 02 08, 09:10)
Buvau jauna, durna. Turejau abiejų vaikų. Nutraukiau ir susigrąžinau įmokas. Administraciniai mokesčiai nusveria naudą. Taupyti vaikams galima ir atsidedant pačiai.

Nori pasakyt, visai neišeini į pliusą dėl mokesčių? Ir ką reiškia atsidėt, į kojinę? Bet infliacija juk. Kažkur juos padėt reik, bent minimaliai?
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 02 06, 10:14)

O mažoji pamišus dėl Uno, vakaras ne vakaras, jei nesužaidžiam bent kelių serijų.

Mes irgi be Uno niekaip.

del draudimų. Vienam esu atidarius Compensoj, garantuotų palūkanų, dar tais laikais kai procentai lb dideli buvo, 3,5 net.
dabar tokių nieks nesiūlo.
max 1,8.
mažesniam irgi Compensoj atidariau, kai 8neri suėjo. Investinis.

Administraciniai mokesčiai - pirmi du metai. visa kita eina ant traumų ir taupymo. sumas gali kaitalioti.

Papildyta:
QUOTE(Terezza @ 2021 02 07, 16:38)
Šakniavaisiams ne (krakmolas ten).

čia irgi nuo mokyklos priklauso. Pvz Starch Revoliution teorija vėlgi kita.
Atsakyti
Sūnų kažkokiam esam apdraudę, Bonum Publicum gal.
Reik pasidomėt, kas ten dedasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2021 02 07, 20:59)

Nu bet o kaip valgo - kanapių, sezamo, linų sėmenų, chia - irgi negerai?

visas sėklas reikia mirkyti, geriau pasisavinamas baltymas.
grikiai, bolivinė balanda, burnotis - yra kitokie augalai.
daug žmonių netoleruoja glitimo, o dar daugiau javų apdirbimo technologijuose vartojamų priedų.
iš čia visos bėdos, bet pvz kviečiuose, avižose daug vitamino B, taip reikalingo nervinei sistemai. gerai rinktis avižas be glitimo.

dėl mėsos. kiek žmonių naudoja laukinę, kiek perka tik iš ūkininkų?, kurie mėsą augina kitaip. ar mėsa žolę valgė, ar kombikornus visą gyvenimą?
kodėl nieks nesusimąsto, ką toji mėsa valgė ir kaip buvo apdirbtas, kas į ją sudėta? nereikia visko vien augalams suversti.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2021 02 08, 09:18)
Nori pasakyt, visai neišeini į pliusą dėl mokesčių? Ir ką reiškia atsidėt, į kojinę? Bet infliacija juk. Kažkur juos padėt reik, bent minimaliai?

Infliacijos neišvengsi ir su investiciniu draudimu, jei ką. Rizolta lieka.
Taip, turiu sąskaitą, kurios nenaudoju. Į ją tiesiogiai iš kitos sąskaitos kas mėnesį persiveda pinigai.
O vaikams labai paprasta dabar. Abu vaikai turi savo sąskaitas. Vyresnis ją naudoja pilnai savo nuožiūra, netgi persivedė viską į Swed’ą. Jaunėlis turi savo: viena yra skirta jo kišentpinigiams (leidžia kur nori, nekontroliuoju). Kita dalis tik kai sulauks 18.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2021 02 08, 09:48)
Infliacijos neišvengsi ir su investiciniu draudimu, jei ką. Rizolta lieka.
Taip, turiu sąskaitą, kurios nenaudoju. Į ją tiesiogiai iš kitos sąskaitos kas mėnesį persiveda pinigai.
O vaikams labai paprasta dabar. Abu vaikai turi savo sąskaitas. Vyresnis ją naudoja pilnai savo nuožiūra, netgi persivedė viską į Swed’ą. Jaunėlis turi savo: viena yra skirta jo kišentpinigiams (leidžia kur nori, nekontroliuoju). Kita dalis tik kai sulauks 18.

Aš Monese dukrai buvau atidavus, bet db mažai kur eina, tai praktiškai nereikia. O kokiam banke mažylio sąskaita?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2021 02 08, 10:35)
Aš Monese dukrai buvau atidavus, bet db mažai kur eina, tai praktiškai nereikia. O kokiam banke mažylio sąskaita?

Luminor. Prie manęs “pririštas”.
Nors realiai galvoju, kad visai galima naudotis ir Revoliut Junior. Gal procesas sąskaitos atidarymo lengvesnis? Nes kai atidarinėjau mažiausiam, galvojau nupušiu. Ne tik visus dokumentus susivežti reikėjo, bet dar ir tėvą ištraukiau iš darbo. Nes nu be jo (pasirodo) sutikimo niekaip.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2021 02 08, 10:51)
Luminor. Prie manęs “pririštas”.
Nors realiai galvoju, kad visai galima naudotis ir Revoliut Junior. Gal procesas sąskaitos atidarymo lengvesnis? Nes kai atidarinėjau mažiausiam, galvojau nupušiu. Ne tik visus dokumentus susivežti reikėjo, bet dar ir tėvą ištraukiau iš darbo. Nes nu be jo (pasirodo) sutikimo niekaip.

Bet Revolut reikia savo turėti ne Basic planą, kad junior gaut. Šiaip ar taip revolut paprasčiau buvo nei kt banke atsidaryt. "Mano" laikais tai swedas kažkokį dar siūlydavo, bet gal tik nuo 16m, nepamenu.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2021 02 08, 11:05)
Bet Revolut reikia savo turėti ne Basic planą, kad junior gaut. Šiaip ar taip revolut paprasčiau buvo nei kt banke atsidaryt. "Mano" laikais tai swedas kažkokį dar siūlydavo, bet gal tik nuo 16m, nepamenu.

Siūlo visi, nuo 10 m, tik sąlygų daug.
Pvz.: maniškis prisipirko internetu visokių mikroschemų ir pan. Ir gavo blok’ą. Teko važiuoti į banką ir rašyti prašymą. Internetiniai pirkimai iki 12 metų yra neleidžiami.
Atsakyti

čia irgi nuo mokyklos priklauso. Pvz Starch Revoliution teorija vėlgi kita.

Šakniavaisiais ir kruopomis tukinamos kiaulės. Nepriklausomai nuo mokyklos.

visas sėklas reikia mirkyti, geriau pasisavinamas baltymas.
grikiai, bolivinė balanda, burnotis - yra kitokie augalai.
daug žmonių netoleruoja glitimo, o dar daugiau javų apdirbimo technologijuose vartojamų priedų.
iš čia visos bėdos, bet pvz kviečiuose, avižose daug vitamino B, taip reikalingo nervinei sistemai. gerai rinktis avižas be glitimo.

dėl mėsos. kiek žmonių naudoja laukinę, kiek perka tik iš ūkininkų?, kurie mėsą augina kitaip. ar mėsa žolę valgė, ar kombikornus visą gyvenimą?
kodėl nieks nesusimąsto, ką toji mėsa valgė ir kaip buvo apdirbtas, kas į ją sudėta? nereikia visko vien augalams suversti.

Grūdiniai, be glitimo, dar yra purškiami pesticidais ir herbicidais, auga dirvoj, kur viskas gyva išnaikinta, augimas skatinamas cheminėmis trąšomis. O kur dar veislės, išvedamos tam, kad kuo ilgiau negestų,  nežiūrint į tai, kad palyginus su senosiomis, maistingų medžiagų likę mažiau, nei pusė? Grūdiniai dabar labiau sukramtomas plastikas, nei kad kažkas vertingo.

Dėl mėsos taip, tiesa. Reikia rinktis iš kur perkam. 

Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 02 07, 19:39)
krevečių sriubą moku su kokosų pienu! Tokia poaštrė

Pamokyk ir mane, domina biggrin.gif

QUOTE(mylimuke! @ 2021 02 08, 11:05)

Pries kaledas lyg buvo galima prie basic plano viena vaika pridet. Gal ir dabar yra? bet neprisidejau, tai negaliu garantuot sito.
Atsakyti