Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(gyvenokartabobute @ 2021 02 06, 22:45)
Aš nesikabinėju, man tikrai smalsu, kuom katės šūdas prastesnis už pvz karvės? Kiek pamenu, kaime pas močiutę daržus tręšdavo karvių mėšlu

Karvė žoliaėdė, o katukas mėsėdis. Lyg dėl to.
Atsakyti

Dėl ląstelienos tu teisi, bet vitaminai visi lieka ir kartais netgi geriau pasisavinami būtent iš sulčių. Žinoma, geriausia gerti ką tik spaustas.
Ir, nežinau kiek tiesos, bet kažkur skaičiau, kad chemija užsilieka būtent kietojoje daržovės, vaisiaus dalyje, tad jei ne iš savo daržo, gal net geriau sultys smile.gif
Be to, esant kažkokiam vitamino trūkumui daug lengviau didelį kiekį jo gauti su sultimis, negu kad, pvz suvalgyt kilogramą morkų.

Bet anąkart diskutuojant tu sakei, kad jei š nevalgai, tai nėra reikalo organizmą valyt skaidulom biggrin.gif

Man tai atrodo, kad tokios analizes jau slieku ieskojimas subineje. Valgai vaisius, kartais sultis, kartais smoothies. :) Gi negeri kasdien ir litrais. :)

Atsakyti

tu vis su savo perdedi.
moteris džiaugėsi migrenos atsikračius pakeitusi mitybą, ne vien french, kur dar visokie fermentiniai.
mano mama metė taipogi french pelėsinius sūriukus, kimšdavo juos vietoj tortų. gabaliukas, atmenu iki 10lt anskčiau kainuodavo. sumažėjo, susiraukšlėjo visos jos miomos, dabar tik Dobilo jogurtą vartoja. jokių geltonųjų sūrių, išvis nieko iš pieno.

eiliniuose net (delfi) straipsniuose pilna dietologų nurodymų - atsisakyti kazeino pertekliaus kenčiantiems nuo migrenos.
taip pat kavos, perdirbto maisto, šokolado.
žinai, kiek kazeino yra sūriuose? 10litru pieno,= kad pasigamintų 1kg sūrio.
iš pieno produktų geriausiai palikti rugščius, rugpienius, jogurtus, pasūkas, išrūgas.

sergantiems piktyb ligomis (tiek geryb, tie piktyb augliais) kazeinas yra pirmasis big no no, nes kazeinas tai ląstelių augimą skatinants baltymas.
mama jo ir atsisakiusi.

Labai keisti zmones aplink tave, pelesini i suri "kemsantys". Prancuzijoje tokiu nesutikau, bet va pasirodo kiek lietuviu surius vietoj tortu valgo ir visas ligas tik ju atsisake issigydo. Nebande saikingai, subalansuotai valgyt? Gal padetu. :) 

As jau ne pirma karta pastebejau, kad reklamuoji veganiska mityba mano poziuriu perdetais ir kartais isvis neteisingais pareiskimais. :) 

Atsakyti

Vis dar skaitau Janutienę. Nu kaip galima rašyti rimtą knygą sakiniais "aš žinau, nes man sakė tie, kurie žino"
Paskaityk "Kabinetas 339. Labai rekomenduoju.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 02 06, 23:55)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72778783" data-time="1612640185"><div><p>Dėl ląstelienos tu teisi, bet vitaminai visi lieka ir kartais netgi geriau pasisavinami būtent iš sulčių. Žinoma, geriausia gerti ką tik spaustas.
Ir, nežinau kiek tiesos, bet kažkur skaičiau, kad chemija užsilieka būtent kietojoje daržovės, vaisiaus dalyje, tad jei ne iš savo daržo, gal net geriau sultys vartotojo įkelta nuotrauka
Be to, esant kažkokiam vitamino trūkumui daug lengviau didelį kiekį jo gauti su sultimis, negu kad, pvz suvalgyt kilogramą morkų.

Bet anąkart diskutuojant tu sakei, kad jei š nevalgai, tai nėra reikalo organizmą valyt skaidulom vartotojo įkelta nuotrauka
</p></div></blockquote><p>Man tai atrodo, kad tokios analizes jau slieku ieskojimas subineje. Valgai vaisius, kartais sultis, kartais smoothies. smile.gif Gi negeri kasdien ir litrais. smile.gif
</p>

Na matai, vieni vienose srityse blusinėjasi, kiti kitose (mokslininkai), o paprastiems mirtingiesiems aišku, kad ir to ir ano galima su protu, ir nieko neatsitiks smile.gif

Aš kemšu sūrius biggrin.gif pelėsinius irgi, visokius, mat juose daug riebalų ir baltymų, ir labai skanu. Dabar ant buratos pasinešus.
Kas dėl sulčių, tai buvo toks nenumaldomas noras morkų sultims, po porą stiklinių kasdien, nu noriu ir viskas, matyt kažko trūko. g.gif

Joo, o ta knyga mano norų sąraše smile.gif
Atsakyti
Skaičiau tą kabinetą. Nepatiko kaip parašyta. L prastas stilius, nereikšmingiems aprašymams skiriant pastraipas. Negalėjau baigti, skaudėjo akis biggrin.gif
Atsakyti

Na matai, vieni vienose srityse blusinėjasi, kiti kitose (mokslininkai), o paprastiems mirtingiesiems aišku, kad ir to ir ano galima su protu, ir nieko neatsitiks smile.gif

Aš kemšu sūrius biggrin.gifpelėsinius irgi, visokius, mat juose daug riebalų ir baltymų, ir labai skanu. Dabar ant buratos pasinešus.
Kas dėl sulčių, tai buvo toks nenumaldomas noras morkų sultims, po porą stiklinių kasdien, nu noriu ir viskas, matyt kažko trūko. g.gif

Joo, o ta knyga mano norų sąraše smile.gif

Nu prancuziski suriai ne tie, kuriuos dideliais kiekiais valgytum. Sodraus skonio.

Kokios mozarelos su pomiforais ir baxilikais tikrai gali daugiau suvalgyti, nors as tokius surius perku italiskus, tai jie gana brangus buna. O tu is kur burata perki?

Atsakyti

Skaičiau tą kabinetą. Nepatiko kaip parašyta. L prastas stilius, nereikšmingiems aprašymams skiriant pastraipas. Negalėjau baigti, skaudėjo akis biggrin.gif

Man tai informacija yra skandalas. Politika turbut palyginus daug domiuosi, todel buvo labai idomu.

Atsakyti

Del to blusinejimosi, sultys, ar smoothies, ar vaisiai geriau, tai cia viskas OK. Idomi informacija, galima paskaityti, pakorrguoti mityba. As tik pati asmeniskai valgau gan intuityviai. Ir man savaime norisi daug darzoviu, ivairaus maisto, saldumynu retai ir t.t. Ir esu pries toki smulkmeniska knibinejimasi, kur perdetai kontroliuojama. Kazkada sake viena fanate, kad sergu enfomrtrioze, nes nenaufoju kokosu aliejaus. Tai cia pavyzdys, kaip nueinama i ekstremumus. Man atrodo viskas gerai, kai su saiku, o perdetas demesys smulkmenoms atrodo jau siek tiek pavojingai. Jei save nuolat riboti, panikuoti del kiekvieno kasnio, galima taip nerima ir depresija isivaryti.

Ir skaiciau apie tokius atvejus tarp super sveukuoliu. :)

Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2021 02 07, 00:37)
Karvė žoliaėdė, o katukas mėsėdis. Lyg dėl to.

Vyrui vienodai kurio gyvuno fekalijos. Jis nelabai pasitiki uzrasais "ekologiskas kraikas". Todel is pat pradziu yra numates siuo "turtu" tresti pamiskeje pasodintus augalus.
Atsakyti

Del to blusinejimosi, sultys, ar smoothies, ar vaisiai geriau, tai cia viskas OK. Idomi informacija, galima paskaityti, pakorrguoti mityba. As tik pati asmeniskai valgau gan intuityviai. Ir man savaime norisi daug darzoviu, ivairaus maisto, saldumynu retai ir t.t. Ir esu pries toki smulkmeniska knibinejimasi, kur perdetai kontroliuojama. Kazkada sake viena fanate, kad sergu enfomrtrioze, nes nenaufoju kokosu aliejaus. Tai cia pavyzdys, kaip nueinama i ekstremumus. Man atrodo viskas gerai, kai su saiku, o perdetas demesys smulkmenoms atrodo jau siek tiek pavojingai. Jei save nuolat riboti, panikuoti del kiekvieno kasnio, galima taip nerima ir depresija isivaryti.

Ir skaiciau apie tokius atvejus tarp super sveukuoliu. :)

Kaip ir teisi tu, bet paprieštarauti noriu tuo aspektu, kad jei organizme metabolizmas jau sutrikęs ir norima jį susitvarkyti, blusinėtis tenka. Kitas reikalas, jei žmogus sveikas - tada "maždaug" yra visiškai gerai.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 02 07, 11:31)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72778896" data-time="1612678348"><div><p>Skaičiau tą kabinetą. Nepatiko kaip parašyta. L prastas stilius, nereikšmingiems aprašymams skiriant pastraipas. Negalėjau baigti, skaudėjo akis vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Man tai informacija yra skandalas. Politika turbut palyginus daug domiuosi, todel buvo labai idomu.

</p>

Turinys -taip. Jie žurnalistai, bet knygų rašyme-silpni. Mane erzino tiesiog tai, kaip parašyta
Atsakyti