QUOTE(given444 @ 2021 02 05, 11:20)
bėda, kad yra tiek daug mitybos mokyklų. kurios savaip teigia, kaip gaunama ir palaikoma žmogaus organizme energija.
pvz, keto (kuri akcentuoja riebalais palaikomą energiją), kuri nurašo net ir gerus angliavandenius.
bet fruits yra tikras cancer prevention, su visomis savo skaidulomis. spaustis sultis negerai, cukrus šoka, nes gerųjų skaidulų (kurios sumažina cukraus šuolius) stiklinėje nelieka.
jei fruktozė būtų nuodai, mūsų protėviai, kurie mito vaisiais 80proc, būtų vienas po kito nuo vėžių ir užkimštų kraujagyslių galus atidavę.
bet vaisiai ir daržvoės turi tuo pačiu daug priešuždegiminių elementų.
blogiau yra su žemdirbyste atėję kviečiai, rapsai, pienas ir kepta mėsa, daugelio rūšių aliejai, iržinoma, visokie priedai, bei grūdus apdorojančios technologijos (round-upas), pesticidai, mėsos apdorojimo stiprikliai.
O as manau, kad zmogaus organizmas yra tikras stebuklas. Kuris gali prisitaikyti ir isgyventi.
Idnijoje, zmogus is esmes gali buti veganu, palankios salygos.
Siaureje, Jakutijoje, Aliaskoje ir t.t. zmones puikiausiai prisiderine, sugeba tenkintis mazu kiekiu darzoviu. Yra ne ka maziau sveiki nei Indijoje veganai.
Todel, manau, kiekvienas renkasi tai kas jam geriau. Atisisakiusi angliavandeniu nesu 100 proc. KETO gyvenimo budo propoguotoja, nusizengiu, retai bet valgau vaisius. Mano kraujo rodikliai zenkliai pagerejo, organizmas be jokiu ten pastangu, alkio jausmo ir t.t. issivale nuo chemijos, sarmingumas (pH) normoje. Energijos per akis. Vaistu, papildu nevartoju. Ko daugiau reikia...
Dar idomus faktas, kad zmogaus organizmas sugeba pasigaminti angliavandenius is gaunamu baltymu.
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 02 05, 13:41)
AZ gaudyk
O man