Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

Taip, tai tiesa, taip daroma norint patenkinti mūsų apsirijimo poreikį. Bet... nemaža žemdirbystės dalis yra skiriama gyvulių maitinimui (įv grūdinės kultūros). Palyginimui - tam tikro dydžio laukas su kažkokia grūdine kultūra gali išmaitinti 500 žmonių arba porą jaučių, kuriuos valgys tik 50 žmonių. Galutiniam taške daugiau sočių lieka veganų. Skaičius pasirinkau atsitiktinius, nes nepamenu tikslių. Bet šioj vietoj vištiena yra mažiausiai "kenksminga" žemės resursų eikvotoja smile.gif

Gyvulininkystė antra po transporto pagal kenksmingumą žemei bet, manau, po gyvulininkyste palenda ir žemdirbystė, nes skaičiuojama visa tarša nuo pat pradžios, o gyvuliai toli gražu ne žalia natūraliai augančia žolyte maitinasi dauguma.

Todėl esu tiek prieš pramoninę žemdirbystę, tiek prieš pramoninę gyvulininkystę.

Turėtų būti ūkiai kaip prieš šimtmetį, kur vykdoma sėjomaina pakaitom su ganyklomis, kur trąšos yra ganomų gyvulių mėšlas, o ne cheminės trąšos, herbicidai ir fungicidai ir tokiais apnuodytais augalais šeriami galvijai.

dėl etinės pusės: kai protėviai medžiodavo, tai gyvūnas iki atiduodamas galus, visai kitokios kokybės gyvenimą gyveno. mėgavosi džiunglėmis, saule, vandeniu. o dabar kas daroma, gyvūnų holokaustas. kas gimė, būna, kad net saulės nemato iki pat galo.

Čia absoliučiai sutinku. Bet etiškas elgesys su gyvūnais ir vegetarizmas/veganizmas nėra tapatu.

Dar, protėviai tiek judėdavo, turbūt 20val į parą, kad turbūt nebuvo nė vieno nutukėlio, (nebent gimusio su stipria negalia), visos kalorijos gražiai sudegdavo, o kūnai būdavo it nulieti.

Seniausiai įrodyta, kad ne fizinės veiklos stoka lemia nutukimą (tokiu atveju paštininkai būtų sveikiausi pasaulyje  :D ), o mūsų organizmo hormoninis atsakas į maistą. T.y. tunkama tada, kai valgomi angliavandeniai. Ir kuo daugiau bei dažniau jie valgomi, tuo labiau jų norima. 

​[attachment=269492:142355559_3975219309197711_3294003055910114388_n.jpg]

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 04 vasario 2021 - 16:41
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 02 04, 15:32)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Moonte" data-cid="72777094" data-time="1612437882"> Atejau i tema, nesuprantu kas cia vyksta. **************** Merginoskokios Jus saunuoles, kad jau atostogas suplanavot. As tik po to, kaip pasiskiepisiu, vaziuoti i Prancuzija.</blockquote>
<p>Kur vaziuosi?</p>

Pas save. I Normandie regiona, netoli Lorient.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2021 02 04, 14:56)
Todėl, kad iki paskutinės minutės nežinau ko noriu iš savo penkių plaukų. Gal keisti plaukų spalvą, o gal nusikirpti trumpai trumpai.
Pavasarį grįžau raudona spalva išdažytais plaukais. Ne ryža, o raudona. Žagsėjo savaitę. Dabar šatenė.

Čia jam kaip visad su nauja moterim biggrin.gif aš kai po kirpėjos grįžtu išlygintais plaukais, būna pokytis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Terezza @ 2021 02 04, 16:15)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72776960" data-time="1612427160">
<div>
<p>Taip, tai tiesa, taip daroma norint patenkinti mūsų apsirijimo poreikį. Bet... nemaža žemdirbystės dalis yra skiriama gyvulių maitinimui (įv grūdinės kultūros). Palyginimui - tam tikro dydžio laukas su kažkokia grūdine kultūra gali išmaitinti 500 žmonių arba porą jaučių, kuriuos valgys tik 50 žmonių. Galutiniam taške daugiau sočių lieka veganų. Skaičius pasirinkau atsitiktinius, nes nepamenu tikslių. Bet šioj vietoj vištiena yra mažiausiai "kenksminga" žemės resursų eikvotoja vartotojo įkelta nuotrauka
Gyvulininkystė antra po transporto pagal kenksmingumą žemei bet, manau, po gyvulininkyste palenda ir žemdirbystė, nes skaičiuojama visa tarša nuo pat pradžios, o gyvuliai toli gražu ne žalia natūraliai augančia žolyte maitinasi dauguma.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Todėl esu tiek prieš pramoninę žemdirbystę, tiek prieš pramoninę gyvulininkystę.</p>
<p>Turėtų būti ūkiai kaip prieš šimtmetį, kur vykdoma sėjomaina pakaitom su ganyklomis, kur trąšos yra ganomų gyvulių mėšlas, o ne cheminės trąšos, herbicidai ir fungicidai ir tokiais apnuodytais augalais šeriami galvijai.</p>
<p> </p>
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="given444" data-cid="72776975" data-time="1612428635">
<div>
<p>dėl etinės pusės: kai protėviai medžiodavo, tai gyvūnas iki atiduodamas galus, visai kitokios kokybės gyvenimą gyveno. mėgavosi džiunglėmis, saule, vandeniu. o dabar kas daroma, gyvūnų holokaustas. kas gimė, būna, kad net saulės nemato iki pat galo.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Čia absoliučiai sutinku. Bet etiškas elgesys su gyvūnais ir vegetarizmas/veganizmas nėra tapatu.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="given444" data-cid="72777012" data-time="1612431823">
<div>
<p>Dar, protėviai tiek judėdavo, turbūt 20val į parą, kad turbūt nebuvo nė vieno nutukėlio, (nebent gimusio su stipria negalia), visos kalorijos gražiai sudegdavo, o kūnai būdavo it nulieti.</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Seniausiai įrodyta, kad ne fizinės veiklos stoka lemia nutukimą (tokiu atveju paštininkai būtų sveikiausi pasaulyje  biggrin.gif ), o mūsų organizmo hormoninis atsakas į maistą. T.y. tunkama tada, kai valgomi angliavandeniai. Ir kuo daugiau bei dažniau jie valgomi, tuo labiau jų norima. 
​[attachment=269492:142355559_3975219309197711_3294003055910114388_n.jpg]</p>

Gera iliustracija biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 02 04, 18:13)
Gera iliustracija biggrin.gif

Man irgi patiko. O svarbiausia, viska ka parase Terezza yra tiesa.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 04, 17:19)
Man irgi patiko. O svarbiausia, viska ka parase Terezza yra tiesa.

Taip. Bet va taip skanu tie angliavandeniai biggrin.gif
Pvz koks ekleras wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2021 02 04, 15:56)
Todėl, kad iki paskutinės minutės nežinau ko noriu iš savo penkių plaukų. Gal keisti plaukų spalvą, o gal nusikirpti trumpai trumpai.
Pavasarį grįžau raudona spalva išdažytais plaukais. Ne ryža, o raudona. Žagsėjo savaitę. Dabar šatenė.

Sie metai man dekingi, madoj salti atspalviai. Kai pravers kirpyklos duris, vaziuosi pas koloriste. Man patinka mano kirpeja, bet is jos koloriste doh.gif nelbai kokia. Na gal as kiek priekabi, bet geltunumas ant mano galvos ziauriai netinka. O jai kazkaip neiseina, to ko as noriu. Vnz. kirpeja fantastine, o cia stringa. Ziuresiu.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 04, 17:25)
Sie metai man dekingi, madoj salti atspalviai. Kai pravers kirpyklos duris, vaziuosi pas koloriste. Man patinka mano kirpeja, bet is jos koloriste doh.gif nelbai kokia. Na gal as kiek priekabi, bet geltunumas ant mano galvos ziauriai netinka. O jai kazkaip neiseina, to ko as noriu. Vnz. kirpeja fantastine, o cia stringa. Ziuresiu.

Kažkokue šampūnai būna geltonumui nuimt? LISITĖJA? SOS
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2021 02 04, 18:20)
Taip. Bet va taip skanu tie angliavandeniai  biggrin.gif
Pvz koks ekleras wub.gif

Mama isciose jais atsere. Per diena du eklerai ir puslitris pieno. Todel gimus, esu visiskai abejinga ne tik jiems, bet ir visiem saldumynams.

As mieliau obuoliuka, ananasa, pamelo, mano silpnybe juodos tresnes, va ju as neatsisakysiu niekada.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 04, 17:31)
Mama isciose jais atsere. Per diena du eklerai ir puslitris pieno. Todel gimus, esu visiskai abejinga ne tik jiems, bet ir visiem saldumynams.

As mieliau obuoliuka, ananasa, pamelo, mano silpnybe juodos tresnes, va ju as neatsisakysiu niekada.

Arbūzas .... wub.gif
Atsakyti

Kažkokue šampūnai būna geltonumui nuimt? LISITĖJA? SOS

Yra, yra toks dalykas.

Plaukų nedažau,tik sau šaknis nusitepu.O, visas drauges siunčiu pas koleges.Na,nebent gatavu mišiniu galiu nuterlioti.

Bet,aš juk minėjau,kad specializuojuosi vyriškuose kirpimuose.Lyg ir tavo vyras verkia nekirptas.Būtumėm viena mieste tikrai padėčiau.

Pasitikrinau profilaktiškai sveikatą, sudėjo antspaudus,laukiu nesulaukiu,kada paleis mus dirbti.

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2021 02 04, 17:48)
<blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72777329" data-time="1612452447">
<div>
<p>Kažkokue šampūnai būna geltonumui nuimt? LISITĖJA? SOS</p>
</div>
</blockquote>
<p> </p>
<p>Yra, yra toks dalykas.</p>
<p>Plaukų nedažau,tik sau šaknis nusitepu.O, visas drauges siunčiu pas koleges.Na,nebent gatavu mišiniu galiu nuterlioti.</p>
<p>Bet,aš juk minėjau,kad specializuojuosi vyriškuose kirpimuose.Lyg ir tavo vyras verkia nekirptas.Būtumėm viena mieste tikrai padėčiau.</p>
<p>Pasitikrinau profilaktiškai sveikatą, sudėjo antspaudus,laukiu nesulaukiu,kada paleis mus dirbti.

</p>

Pas mus lyg ir rengia tvarką, kad ir po karantino galima būtų rinktis dirbti nuotoliniu.
Atsakyti

Bėda, kad fruktozė yra dar blogiau, nei gliukozė. Guodžia tik tai, kad obuoliuke fruktozės mažiau, nei eklere cukraus (t.y. gliukozės perpus su fruktoze).

Atsakyti