Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(Montekrista.back @ 2021 02 01, 19:53)
Man atrodo, kad dažniausiai kaip elgiesi, taip tau atsako.

Aš ne apie gimdymą, bet šiaip gydytojų elgesys su manimi irgi yra skirtingas. Aš elgiuosi vienodai, o atsaką gaunu įvairų. KItas žmogus, nėrą kažkks mūsų atspindys, o gyva būtybė su savo istorija, traumom ir nuotaikom. Viena ginekologė į mane net nepažiūrėjo toks jausmas. smile.gif Abėjoju, ar už 10 minučių būtų koridoriuje pažinusi. Galvos nepakėlė. Dargi pripasakojo nesąmonių (labai labai svarbia tema), neteisingai išrašė siuntimą, tad ne tik, kad aš nervinausi dėl idiotiškos jos pateiktos informacijos, bet dargi tiurėjau eiti pas kitą gydytoją, kad sutaisytų administracinius liapsusus.
Garantuojate, kad tokių gydytojų nepasitaiko tarp akušerių? smile.gif
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2021 02 01, 21:36)
Veikla suradau pries Naujus Sidabrinej linijoj, dabar kitur( nesakysiu kur). Ziauriai patiko pasavonoriaut.
Ir 257 gavau. Nuo kitos sav dirbu!!!
Kas pas jus gero? Visos sveikos?
Man antikunius kas d tiria. Esu persirgus😂. Bl, nesu kazko jautusi.  biggrin.gif
Papildyta:
Pasitaisau - tiria kas 2 dienas is nosies.

O.M.G. Cambala, kokia tu šaunuolė. 4u.gif

O kaip mama? JI irgi persirgo? :o
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 01 vasario 2021 - 22:05
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 02 01, 21:56)
Aš ne apie gimdymą, bet šiaip gydytojų elgesys su manimi irgi yra skirtingas. Aš elgiuosi vienodai, o atsaką gaunu skirtingą. Viena ginekologė į mane net nepažiūrėjo toks jausmas. smile.gif Abėjoju, ar už 10 minučių būtų koridoriuje pažinusi. Galvos nepakėlė. Dargi pripasakojo nesąmonių (labai labai svarbia tema), neteisingai išrašė siuntimą, tad ne tik, kad aš nervinausi dėl idiotiškos jos pateiktos informacijos, bet dargi tiurėjau eiti pas kitą gydytoją, kad sutaisytų administracinius liapsusus.
Papildyta:

O.M.G. Cambala, kokia tu šaunuolė.  4u.gif

O kaip mama? JI irgi persirgo? :o

Nzn apie mama, testo jai niekas nedaro, ji gi namie. Mes jos niekur nevezam, nuo visu saugom, patys prie jos tik su kaukem. Ir aisku kaip ir anksciau dezinfekcija ranku, batu, iejimo, pakuociu...
Atsakyti
Na bet Jus saunuoliai. Patys persirge, sugebejot mama nesusargdinti.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 01, 22:14)
Na bet Jus saunuoliai. Patys persirge, sugebejot mama nesusargdinti.

As nzn ar vyras sirges. Jis testus darbuotojams gaus tik sek sav. Tada ir save istestuos.
Atsakyti

Na matai, cia viskas baisiai salygina. Sunus gime, dar sovietu laikais. Ant tos permainu ribos.

AS neziau, kaip diduma jusu, ka reiskia gimdyti, mano vaika sugavo ore, kaip sviedini. Mat iskarto, kai net nereikejo vandeni nuleido, skatinancius suleido, nes itariu miegoti norejo, o ta nakti as buvau vienintele, kuri realiai gimde. Jauna, kvaila, o ir artimuju salia nebuvo. Anuomet info saltini knygas, su ziburiu nerasi, interneto nebuvo, taigi, prisiklausiusi draugiu, savo ir ju mamyciu, tetuliu, sesycius ir t.t. gimdymo istoriju.
Palatoje dar trys gimdyves, kurios dar pagimdys tik ryte. Gulejau susiguzusi kamputyje, kentejau skausma, netrukdziau, manydama, kad kitiems daugiau rekia nei man. Nes girdejau, kad vienai darys sekcija, cia gi rimciau nei man. As gi kenteti dar galejau. Gerai, kad "kolege" pasake, kad tuoj gimdysiu, as kvailiuke net nezinojau. Ji pamate tiesiog kraujo klana po lova. Pakvieciau personala. Atejo tokia imitusi moteriske, pries tai apreke, kad trukdau, bet apziurejo, iskarto issivede i gimdykla. Gimdykloje, nusprende kad man nereikia kopeteliu, liepe kojom atsispirti i kita stala ir uzsliuogti ant reikiamo stalo, suprask, kojos ilgos, lengva, kaam tas koceias dar vezti. Guliu ir laukiu kas bus, o saremio bangos eina, mediku dar nera, bandau laikytis, cia daugiau suveike gyvuliskas instinktas, nei mano zinojimas, ka daryti... Tik jiems priejus, net aniem nesusivokus, kas kaip, isskrido tas mano vaikelis. Gerai kad sugavo. Placentos negimdziau, patys, rankiniu budu pasalino.

Gimdamas "isnese", tas mao turtelis, viska ka galejo, nuo vienos skyles iki kitos ir dar daugiau. Veliau gera valanda siuvo, negalvokit kad buvo suleista rimta nejautra, papurske kazka. Liepe pakenteti, ir siuvo. Pasakysiu malonumas neispasakytas, ypac kai siuvo klitorio vieta. Galiu drasiai teigti, buvau sulopyta, "tikro vyro svajone", is serijos neistampyta (juodas humoriukas). Tai isgirdau is lopiusio mane mediko.

Viduris nakties, skyrius miega. Nusprende iki ryto palikti mane saltoje (ziema) gimdykloje, ant kieto operacinio stalo, ten kur ir pagimdziau. Dekui kad keliais bent pledais uzdenge. Kokia ketvirta valanda girdziu, skambant telefona, ne kiek girdziu kiek supratau, kad skambina manieji, teiraujasi apie mane. Pati mieguistai seselei viska pasufleravau, kas gime, kada koks svoris.

Skauda, kunas visas nutirpes, salta, begalinis nuovargis. Galu gale sulaukiau ryto. Septinta valanda nuveze mane i palata, kur jau gulejo viena gimdyve. Neuzilgo atnese vaikus, o as neisgaliu nei atsikelti, nei ant ranku paimti. Dekui jai, kad padave man mano turteli.

VEliau, atejo palatos akusere-sesele, ar dar kas, vnz, rimta moteris, isakmiu tonu liepe butinai keltis, nedribsoti lovoje. Na ka, jei liepe keliuosi, juk zmones geriau zino, kaip turi buti. Moterys palatoje, pririso ranksluosti prie lovos kojugalio, paaiskino kaip geriau atsikelti, kur yra procedurinis. Na galvoju, tuo paciu nueisiu i tualeta, siek tiek susitvarkysiu. Tualetas radosi, skyriaus gale, vienas visam skyriui. Tiesybes delei ten buvo kelios kabinos. Pamenu, kad ejau, o atsipaipalojau guliu palatoje, lovoje. Po to karto, ta sesele manes nebeauklejo, isakmiu toniu liepe i procedurini ateiti tik kai ji pakvies. Taip islaike mane 10 dienu. Nepasakosiu kaip as tustinausi, sisiavau, cia jau kita istorija... Jokiu kateteriu anais laikais nebuvo, jokiu drenu, jokio specialaus maisto.
Sunu maciau, tik maitinimo metu. Naktimis pabusdavau kad vaikas verkia, jutau kad mano, o nueiti negaliu, draudziama. GAlvojau kad isprotesiu.

Atvaziavo vyras, suseme mus, atveze namo. MOtina stovejo tarp dury ir negalejo sulaikyti asaru. Dekui jai, isvaiksciojo mane, ant koju pastate. Iseinant is ligonines buvo mada paveiksluoti. Mano vyras sudraske nuotraukas, nes na nelabai as ten gerai atrodziau, kaip is Osvencimo, zmogysta su fanarais, suskeldejusiom lupom.

Taigi, Tereza, tas siusi pusi, nevisada atspindi esme.

Oi, čia jau tikrai žiauru.

Siusi-pusi sakiau apie tas, kurios nevažiuoja į logoninę, nes gi joms kateterį be reikalo statys ar šviesa gimdykloj per stipri bus, o ir rožių žiedlapių į vonią negalės pasibarstyt.

Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2021 02 01, 23:27)
Oi, čia jau tikrai žiauru.</p><p>Siusi-pusi sakiau apie tas, kurios nevažiuoja į logoninę, nes gi joms kateterį be reikalo statys ar šviesa gimdykloj per stipri bus, o ir rožių žiedlapių į vonią negalės pasibarstyt.

Paciai visiskai pritariu. Didumoje savo istorija parasiau, tam kad merginos vertintu tai ka turi. Zinoma, jei galima pasiekti dar geresniu rezultatu, pagerinti salygas, kodel gi ne. Bet geriau visa tai daryti ligonineje. Jei reiketu gimdyti antra karta, gimdyciau tik ligonineje. Zinoma, dabar jau buciau pasirinkusi savo gimta miesta, arciau mamos. Savarankiskumas man brangokai kainavo.
Atsakyti
Besimptomė buvai, Cambala, pažįstu tokį vieną. Ničnieko nesidarė jam biggrin.gif
Dėl savanoriavimo super, tai kitą savaitę gal jau lKrpėjai dirbs? Skambinėsiu saviškei biggrin.gif
Iš Šviesos, nieko aš negarantuoju niekur smile.gif Faktas, kad visur visko pasitaiko, o ir poste rašiau-dažniausiai smile.gif
Atsakyti
Moontes istorija verta knygos unsure.gif
Aš atsimenu nemalonų personalą iš savo miestelio, kur teko pagulėti, bet ten vien priešpensijinės tarybinės tetoa buvo. O gimdymas Kauno klinikose, tai tik patys geriausi atsiminimai nuo vyr gydytojų iki slaugučių, palatos gražios, maistas skanus smile.gif

Cambala kokia tu faina wub.gif
Ką ten dar savanoriauji? Gal až, jei čia nejauku sakyt blush2.gif
O tai jau visos žmonių gražintojos po savaitės atsidarys? bigsmile.gif
Atsakyti

Cambala,sveika parėjusi,malonu matyti. :4u: Tu tikra šaunuolė.Ne kiekvienas yra pribrendęs savanorystei.Aš negalėčiu.Bet ir nebandžiau.

O iš kur tokios žinios,kad mus paleis dirbti?Kiek paklausiau, tai ten viršuje dar vyksta debatai,nuo kurio galo pradėti.

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2021 02 02, 08:43)
<p>Cambala,sveika parėjusi,malonu matyti. 4u.gif Tu tikra šaunuolė.Ne kiekvienas yra pribrendęs savanorystei.Aš negalėčiu.Bet ir nebandžiau.
</p><p>O iš kur tokios žinios,kad mus paleis dirbti?Kiek paklausiau, tai ten viršuje dar vyksta debatai,nuo kurio galo pradėti.
</p>

bus bus kažkokie sprendimai.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2021 02 01, 21:56)

Garantuoju, kad yra. bet jos jau savo nenuotaikos rodo vis maziau ir maziau. nes pries 20 metu parduotuvej pardavejos leisdavo sau aprekt ne taip isgirdusi pirkeja, o dabar laba diena, geros dienos biggrin.gif keiciasi reikalavimai, keiciasi visuomene, keiciasi paslaugos davejas. jau pries klienta akiu nepavartysi, mazdaug koks glusas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2021 02 01, 20:27)
r šviesa gimdykloj per stipri bus

o čia be bajerio, prožektorių šviesa - tikras stresas vaikui. čia ne operacija, ir pružikai tik dėl medikų, bet ne dėl vaiko gerovės. vaikas išbuvęs metus laiko beveik tamsoje, stumiamas sąrėmių, ir taip jau patiria stresą, išlenda ir momentaliai apspinginamas. vėl, streso dozė.
manau, jei būtų visad buvę viskas čiki piki, no stress, viskas įstaigose būtų buvę idealu, niekad ir nesirinktų gimdymo namie. kaip sakoma, rinktųsi privat palatas, su dušais, kamuoliais ir tt.

aš nesiskundžiu personalu, nes gydytoja buvo mano pažįstama, buvo ir kamuoliai ir dušas, kurie beje nepadėjo, niekas nekaukė, buvo ir draugė ir vyras, ir paskui mama į gimdyklą įbėgo (nelegaliai), niekas vaiko labai neapsigino, niekas nepuolė kaip anksčiau vaiko maudyt, svert, iškart uždėjo ant krūtinės...viskas db kitaip, ir jau žymiai geriau.
bet iki tol buvo gauta nemažai gimdyvių skundų, ir pačios įstaigos iš naujo suformavo palankias mamai ir vaikui nuostatas, lyginant su taryb laikais.
bet vis tiek suprantamas moterų poreikis gimdyti namie.
Atsakyti