QUOTE(Moonte @ 2021 02 01, 12:31)
Gimdziau labai senai. Mano patirtis, galima sakyti niekine, lyginant su nudienos jaunu mamyciu.
Bet va vakar padiskutavom sia tema. Diduma pritare gimdymui ligoninese, kelios buvo neapsisprendusios, bet diskusijos gale pritare didziajai daugumai.
Istiesu siuo metu labai pasikeite gimdymo salygos, tapo zenkliai zmogiskesnes.
Rodos Montekrista minejo islaidas ir t.t. Jos skirtingos, tiek gimdant namuose, tiek ligonineje.
Tai viena is manuju pries gimdyma pasisamde gydytoja kuris ja stebejo viso nestumo metu ir prieme gimdyma. Jokiu pamainu, jokiu ten greitinimu ir t.t.
Is to ka pasakojo merginos man ir akis isvirto, pasirodo net yra kazkokie kamuoliai ant kuriu gali pasedeti, net pasokineti (siaubas kazkoks). Gali uzsisakyti palata, kur yra vonia su vandeniu, atsinesti laikmena su muzika, kazkokios atramos kad galetu tupineti, stoveti ir t.t. Net leidzia pasirinkti palata kur nori gimdyti.
Vnz. esu maloniai nustebinta Lietuvoje esanciomis galimybemis.
Aš nelabai galiu lyginti su tuo ką aprašai. Mano mažiausias gulėjo skersas, plius aš su gipsu ant kairės rankos ir etc ( rizikos mušė visas ribas). Bet šalia gimdė moteris. Prie jos gimdymo procese dalyvavo vyras ir akušerė. Jos gydytoja visą laiką buvo su manimi (dėkoju tam kas išrado epidūrį, nes kai apsukinėjo vaisių gimdoje nebuvo kaifas), pas gimdyvę pasirodydavo tik epizodiškai. Tai ji pilnai galejo gimdyti namie arba kitoje aplinkoje.
Nei vonios, nei kamuolių nemačiau, nes paskutines minutes kalbėjausi su kosTmosu ir tik protarpiais girdėjau vyro ir gydytojos balsą.
Palyginimui, privačiai gimdant BAKas TAIS laikais prašė ~11K litų.
---
Jeigu žmogus staiga nustoja ginčytis, tai dar neįrodo kad esate teisus. Paprasčiausiai jis suprato, kad esate durnas.