Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(mylimuke! @ 2021 01 30, 15:20)
Jei dabar gerai viską pamenu, esu susitikus gyvai su 5 žmonėm SM  ax.gif

su kuriomis ? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2021 01 30, 17:38)

Skirtumas tik tas, kad aš po eksperimento plaukus atsiauginau tokius pat gražius ir storus, o tu kaip buvai, taip ir liksi su trim plaukais

iš kur čia jos trys plaukai?
jūs kai pavarot viena ant kitos...

jei sutarėm dėl svorio/ūgio kažkada nevaryti, tai kam dėl plaukų dabar dergtis.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2021 01 30, 19:58)
Knygas tempiuos ryju krūvom,

kokias įdomu? skaitai vakarais ar kada?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 01 vasario 2021 - 09:44
Klausyk, mergai. Rietis ir blusinėtis pas ką nosis ilgesnė tikrai galite rasti kitą vietą.
Ir taip visos temos apšik.tos šventosios grupėlės. Negi būtina ir dar vieną temą paversti išviete?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2021 02 01, 09:51)
su kuriomis ?  ax.gif
Papildyta:

iš kur čia jos trys plaukai?
jūs kai pavarot viena ant kitos...

jei sutarėm dėl svorio/ūgio kažkada nevaryti, tai kam dėl plaukų dabar dergtis.
Papildyta:

kokias įdomu? skaitai vakarais ar kada?

Imu ir sakau biggrin.gif
Nė viena iš jų nedalyvauja šiose diskusijose.

Apie plaukus sakyk Montevertei, kaip ji pati sako - JI PIRMA PRADĖJO mirksiukas.gif
Ir šiaip, jeigu atėjai čia auklėt, tai durys atviros tau pas pilnatines.

Dabar skaitau Janutienės "Raudonoji Dalia". Esu ir Ulbinaitės biografiją skaičius, tai įdomu palyginti.
Prieš tai apie motinystę skaičiau V. Rykštaitės.
Atsakyti
grįžtant prie diskusijos, kodėl visgi užsinori moterys gimdyti namie.
viena iš jų , manau - psichologinis med personalo smurtas.
taip, ir kaip sakei, susidomėjimo vėl natūraliu būviu, gamta.
saugumas svarbu, bet svarbi ir psichika. labai daug prisiminimų iš anų laikų: "nerėk kaip karvė, reikėjo pagalvotiprieš gulantis su vyru."
taip, šie laikai praėjo, bet vis dar nėra laisvės iki galo, skubama užbaigti su pamainomis. kad ir kokia faina ir šeimos žmogus buvo mano gydytoja, ji irgi tarstelėjo: na būtų gerai, iki 16val baigit, nes pajūrys su dukra laukia...

grįžtant prie būvio. pagal įv duomenis, med personalas nelinkęs laukti, kol tęsis sąrėmiai. jei trinka veikla, ok, reikia padėti, bet jei netrinka. kiek leidžiama gimdyti keturiomis, pusiau stovint?
toji vienintelė poza žiauriai nenatūrali, išpopuliarėjo, tik dėl to, kad berods kažkoks karalius saulė, norėjo pažiūrėti į gimdančią žmoną. ir medikams taip patogiau paimti vaiką, o ne keturiomis raitytis kartu su gimdyve.
vertikaliai gi niekas nesituština. iš čia - ligoninėse daug plyšimų, kirpimų. dėl šios vertiaklios pozos, (kas kita - vaiko galvos dydis, ar per siauri klubai) - daug tikrai nereikalingų karpymų.
nors aš nesirinkčiau gimdyti namie, tas kitas moteris suprantu. manau, būtų dar ideliau, namų aplinkos įstaigoje sukūrimas ir pasitikėjimas personalu iki galo.
taip pat variantas - jei apacioje lauke greitoji su ekstra reanimobiliu, jei kas.
taip pat, pagal iv tyrimų: ligoninėse naujagimiai ir mamos dažniau apsikrečia stafilokoku.
Atsakyti
Pritariu given dėl gimdymo namie minčių.
Plius pridėsiu, kad įstatyminė bazė sureguliuota tinkamai. Tai, kad gimdyvė sąmoningai rizikavo - kaltinti gali tik save. Esant tinkamai priežiūrai nuo pat pradinio pradėjimo momento ir stebėjimo visą periodą gydytojai įvertina visas galimas rizikas. Plius profesionalaus mediko buvimas šalia yra būtinas. Šiuo atveju galima kvalifikuoti kaip tyčinį aplaidumą.
Atsakyti
Gimdziau labai senai. Mano patirtis, galima sakyti niekine, lyginant su nudienos jaunu mamyciu.

Bet va vakar padiskutavom sia tema. Diduma pritare gimdymui ligoninese, kelios buvo neapsisprendusios, bet diskusijos gale pritare didziajai daugumai.

Istiesu siuo metu labai pasikeite gimdymo salygos, tapo zenkliai zmogiskesnes.
Rodos Montekrista minejo islaidas ir t.t. Jos skirtingos, tiek gimdant namuose, tiek ligonineje.

Tai viena is manuju pries gimdyma pasisamde gydytoja kuris ja stebejo viso nestumo metu ir prieme gimdyma. Jokiu pamainu, jokiu ten greitinimu ir t.t.

Is to ka pasakojo merginos man ir akis isvirto, pasirodo net yra kazkokie kamuoliai ant kuriu gali pasedeti, net pasokineti (siaubas kazkoks). Gali uzsisakyti palata, kur yra vonia su vandeniu, atsinesti laikmena su muzika, kazkokios atramos kad galetu tupineti, stoveti ir t.t. Net leidzia pasirinkti palata kur nori gimdyti.

Vnz. esu maloniai nustebinta Lietuvoje esanciomis galimybemis.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 01, 12:31)
Gimdziau labai senai. Mano patirtis, galima sakyti niekine, lyginant su nudienos jaunu mamyciu.

Bet va vakar padiskutavom sia tema. Diduma pritare gimdymui ligoninese, kelios buvo neapsisprendusios, bet diskusijos gale pritare didziajai daugumai.

Istiesu siuo metu labai pasikeite gimdymo salygos, tapo zenkliai zmogiskesnes.
Rodos Montekrista minejo islaidas ir t.t. Jos skirtingos, tiek gimdant namuose, tiek ligonineje.

Tai viena is manuju pries gimdyma pasisamde gydytoja kuris ja stebejo viso nestumo metu ir prieme gimdyma. Jokiu pamainu, jokiu ten greitinimu ir t.t.

Is to ka pasakojo merginos man ir akis isvirto, pasirodo net yra kazkokie kamuoliai ant kuriu gali pasedeti, net pasokineti (siaubas kazkoks). Gali uzsisakyti palata, kur yra vonia su vandeniu, atsinesti laikmena su muzika, kazkokios atramos kad galetu tupineti, stoveti ir t.t. Net leidzia pasirinkti palata kur nori gimdyti.

Aš nelabai galiu lyginti su tuo ką aprašai. Mano mažiausias gulėjo skersas, plius aš su gipsu ant kairės rankos ir etc ( rizikos mušė visas ribas). Bet šalia gimdė moteris. Prie jos gimdymo procese dalyvavo vyras ir akušerė. Jos gydytoja visą laiką buvo su manimi (dėkoju tam kas išrado epidūrį, nes kai apsukinėjo vaisių gimdoje nebuvo kaifas), pas gimdyvę pasirodydavo tik epizodiškai. Tai ji pilnai galejo gimdyti namie arba kitoje aplinkoje.
Nei vonios, nei kamuolių nemačiau, nes paskutines minutes kalbėjausi su kosTmosu ir tik protarpiais girdėjau vyro ir gydytojos balsą.
Palyginimui, privačiai gimdant BAK’as TAIS laikais prašė ~11K litų.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 01, 12:31)

Šitie malonumai, man rodos, buvo jau net "mano laikais", prieš 10+ metų. Fiziškai turbūt nėra labai didelio skirtumo, gali būt su vyru visą laiką kaip namie, net su dvigulėm lovom palatos yra, su visais patogumais. Belieka nepagrįsta arba kartais pagrįsta medikų baimė.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2021 02 01, 13:38)
Aš nelabai galiu lyginti su tuo ką aprašai. Mano mažiausias gulėjo skersas, plius aš su gipsu ant kairės rankos ir etc ( rizikos mušė visas ribas). Bet šalia gimdė moteris. Prie jos gimdymo procese dalyvavo vyras ir akušerė. Jos gydytoja visą laiką buvo su manimi (dėkoju tam kas išrado epidūrį, nes kai apsukinėjo vaisių gimdoje nebuvo kaifas), pas gimdyvę pasirodydavo tik epizodiškai. Tai ji pilnai galejo gimdyti namie arba kitoje aplinkoje.
Nei vonios, nei kamuolių nemačiau, nes paskutines minutes kalbėjausi su kosTmosu ir tik protarpiais girdėjau vyro ir gydytojos balsą.
Palyginimui, privačiai gimdant BAK’as TAIS laikais prašė ~11K litų.

Kai pagalvoji, ka tau teko istverti. Ir aplamai prisiminus kiek pastagu buvo deta... Be jokios pompastikos, bet ne kviekvienai tai istverti friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2021 02 01, 13:16)
Kai pagalvoji, ka tau teko istverti. Ir aplamai prisiminus kiek pastagu buvo deta... Be jokios pompastikos, bet ne kviekvienai tai istverti  friends.gif

Kiekvienas žmogus turi pakankamai didelius resursus.
Šiuo atveju, tai buvo mūsų pasirinkimas ir buvo nubrėžtos ribos kiek eisim. Bet mums buvo galimybė rinktis, mes turėjom tokią teisę. Kiti gi jos neturi. Reiki ir tai įvertinti.
Atsakyti
Dabar gimdyt tikrai sąlygos geros.
Dėl dabar neva pasitaikančio psichologinio smurto gimdyvės atžvilgiu sunku ką pasakyti - nesu susidūrusi, labai gali būti, kad tokių nemokančių bendrauti gydytojų dar yra.
Aš kiek susidūrusi-visi l malonūs,aišku, aš irgi tokia:D
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2021 02 01, 10:44)
Dabar skaitau Janutienės "Raudonoji Dalia".

Negaliu atsistebėti, kiek privelta knygoje klaidų. Kažkokia nepagarba skaitytojui unsure.gif
Jau apie turinį nekalbu. Pletkai iš "patogių" žmonių (ką gero gali pasakyti Dalytės tėvo pirmoji žmona, kuri buvo palikta dėl jos mamos?), dirbtinai susietos nesusijusios detalės, išvados iš oro ir kažkoks itin familiarus stilius. Nu nebūtų Janutienė.
Atsakyti