Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(Nakviša @ 2020 11 19, 14:24)
. Gilaus miego fazė arba buna 30-40 min arba visai nebūna.

Manau, čia gali būti šuo pakastas, tik nežinau, kaip tą gilų miegą pailgint. Turbūt tradiciniai variantai - kuo didesnė tamsuma (tuo daugiau melatonino) , jokiu el prietaisų, knyga prieš miegą, neprisikimšt, nesikačialint,grynas oras, vėsesnė temp.

Mes su MB laikrodukus irgi turim, tai pas mane kiek bemiegočiau, 6 ar 10 valandų, ilgas miegas visada 3-4 val, o pas jį irgi kokia valanda tik būna. Nu ir jaučiasi ryte skirtinga savihauta po tiek pat valandų miego.
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 11 19, 14:54)
hmm, nesu didelė mėsėdė, man įveikti kepsnį misija beveik neįmanoma. Apie delno dydžio mėsos šmotą nė pagalvot negalėčiau unsure.gif

Mano dukros dažna vakarienė, tiesiog mėsos šmotas ir viskas, nu jai skanu biggrin.gif tik gaila daržovių sunku įsiūlyt.
Atsakyti

Manau, čia gali būti šuo pakastas, tik nežinau, kaip tą gilų miegą pailgint. Turbūt tradiciniai variantai - kuo didesnė tamsuma (tuo daugiau melatonino) , jokiu el prietaisų, knyga prieš miegą, neprisikimšt, nesikačialint,grynas oras, vėsesnė temp.

Mes su MB laikrodukus irgi turim, tai pas mane kiek bemiegočiau, 6 ar 10 valandų, ilgas miegas visada 3-4 val, o pas jį irgi kokia valanda tik būna. Nu ir jaučiasi ryte skirtinga savihauta po tiek pat valandų miego

As tik isvaziavusi i uzsieni, kur langines is lauke visiskai apsaugancios nuo sviesos yra norma, supratau kaip labai tai keicia miego kokybe. Po sito tiesiog nebegaliu miegoti kambaryje su dieninemis uzuolaidomis arba skystomis naktinemis. :)

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 11 19, 14:23)
Dazniausiai skaiciuojama 100 gr. arba ml.

Butent, todel vyrui mesos gabalas didesnis  mirksiukas.gif
Kiek teko skaityti, mesos gabalo storis nuo 2-3 cm, kaip standartinio steiko.

Neabejoju, kad suvalgius Vienos sniceli, kuris apibarstytas miltais, dziuveseliais, o dar ir garnyras, keptos buvlytes... Insulinas taip aukstai sokteles, kad isties alkio jausmas garantuotas.

Per para valgau du kartus. Pirmas valgymas 16 val. antras 20.00 val.

Siandiena as ketinu valgyti, zuvi (Dorada) kepta orkaiteje ir darzoviu salotas su saulegrazu aliejumi (kininis bastutis, paprika, pomidoras). Svoguno atsisakiau, nes jame yra 6 gr. angliavandeniu, paprikoje, pamidore irgi ju yra, taigi  mirksiukas.gif Pietumis dalinsiuosi su martele.

Vakare, gersiu kava su grietinele ir KETO desertuka, nes zuvyte nepriskiriama prie riebiuju. Man reikia susirinkti butinas kalorijas, kad nepradeciau blogti.

Per visą dieną tik žuvis su salotomis?? (man kava su desertuku nesiskaito kažkaip kaip maistas smile.gif Turėčiau manekenės figūrą, jei sugebėčiau tik tiek valgyti ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 11 19, 16:15)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72738977" data-time="1605793856"><div><p>Manau, čia gali būti šuo pakastas, tik nežinau, kaip tą gilų miegą pailgint. Turbūt tradiciniai variantai - kuo didesnė tamsuma (tuo daugiau melatonino) , jokiu el prietaisų, knyga prieš miegą, neprisikimšt, nesikačialint,grynas oras, vėsesnė temp.

Mes su MB laikrodukus irgi turim, tai pas mane kiek bemiegočiau, 6 ar 10 valandų, ilgas miegas visada 3-4 val, o pas jį irgi kokia valanda tik būna. Nu ir jaučiasi ryte skirtinga savihauta po tiek pat valandų miego
</p></div></blockquote><p>As tik isvaziavusi i uzsieni, kur langines is lauke visiskai apsaugancios nuo sviesos yra norma, supratau kaip labai tai keicia miego kokybe. Po sito tiesiog nebegaliu miegoti kambaryje su dieninemis uzuolaidomis arba skystomis naktinemis. smile.gif
</p>

Aš irgi tamsias užuolaidas kai atradau, tai supratau kaip padeda ilgiau miegoti.
Mano viena draugė labai kankinasi nuo nemigos šiuo metu. Mintys visokius ir nerimai, ir ką..
O kita gi miega nuolat su ausų kištukais ir tokiu ant akių raiščiu-jautri ji super viskam.
Atsakyti

Manau naudoji GHEE sviesta. Viena is marteliu man pasiule vietoj sviesto, pabandyti nerafinuota kokosiu alieju, ji senai ji naudoja (yra diabetike). Paivairinimui puikiai tinka. Kazkur skaiciau, kad pradedanciom KETO mityba, kokosu aliejus net padeda geriau adaptuotis, paspartina perejimo procesa, paspartina ketonu gamyba.

Siuo metu gamindama salotas uzsikabliavau ant nerafinuoto saulegrazu aliejaus, iki tol pagrinde buvo alyvuogiu.

Kažkaip vis nenusiperku ghee. Iš viso, man to sviesto į kavą reikėjo max 2 savaites, ir tai turbūt daugiau psichologiškai. Dar turiu taukmedžio tam reikalui. Kietas, tai patogu į rankinę įsimest, jei jaučiu, kad prisireiks.

Per visą dieną tik žuvis su salotomis?? (man kava su desertuku nesiskaito kažkaip kaip maistas smile.gifTurėčiau manekenės figūrą, jei sugebėčiau tik tiek valgyti ax.gif

Suvalgius žuvį su daržovėm sotesnė būsi kur kas ilgiau, nei dar pridėjus desertą. Sotumą duoda ne kalorijos. Po 1000kcal baltymų su riebalais būsi soti, kaip peniukšlis, o po 1000kcal angliavandenių jausiesi alkana ir ieškosi, ką čia dar sukramtyt. 

Atsakyti

Miegot galiu ir šviesoj, ir tamsoj, ir tyloj, ir kaimynams sienas gręžiant. Lėktuve, autobuse, laive. Tik duokit kur galvą atremt.  :D​ 

Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2020 11 19, 20:50)
<p>Miegot galiu ir šviesoj, ir tamsoj, ir tyloj, ir kaimynams sienas gręžiant. Lėktuve, autobuse, laive. Tik duokit kur galvą atremt.  biggrin.gif​ </p>

Taip taip, žuvis su daržovėmis yra nuostabu ir sotu. 4-5-6 valandos. Po to aš jau noriu valgyti ir ne kavos su desertu, o ko nors sūraus smile.gif Tik norėjau pasakyti, kad man tiek per mažai per dieną normalaus maisto...
Aš šiaip iš tų žmonių, kurie saldumynų nemėgsta, man desertas po pietų būdavo kančia, kai dar nesupratau nieko ir kai tekdavo bendrus visokius pietus valgyti. Tad mano saldumas per dieną džn koks vienas saldainis ir dar vaisių (ok, ne visada).
Bet aš sutinku, kad jei visai nėra anglių ar jų minimaliai, matyt, kažkas pasikeičia organizme...
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 11 19, 14:24)

—-
Vakarienė ir naktipiečiai? Sorry, juokinga. Pas mane neišgyventų.

Joa. Cia apsukt reikia .nemoku...
vartotojo įkelta nuotrauka
Auksnes zuveles daug eda ir daug sika. Kilnoja grunta. Del to reikia burbuliatoriaus. Sildytuvo sitom vandens kiaulem nereikia. Akvis ner , vazoj randasi.
Is gelavandeniu ziauriai grazus skaliarai wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 11 19, 16:15)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72738977" data-time="1605793856"><div><p>Manau, čia gali būti šuo pakastas, tik nežinau, kaip tą gilų miegą pailgint. Turbūt tradiciniai variantai - kuo didesnė tamsuma (tuo daugiau melatonino) , jokiu el prietaisų, knyga prieš miegą, neprisikimšt, nesikačialint,grynas oras, vėsesnė temp.

</p></div></blockquote><p>As tik isvaziavusi i uzsieni, kur langines is lauke visiskai apsaugancios nuo sviesos yra norma, supratau kaip labai tai keicia miego kokybe. Po sito tiesiog nebegaliu miegoti kambaryje su dieninemis uzuolaidomis arba skystomis naktinemis. smile.gif
</p>

Langines? biggrin.gif Rusija ar BY? biggrin.gif
Atsakyti
Kaip man gražu langinės wub.gif
Įdomu būtų miego kokybę palygint, nes dabar mes išvis be užuolaidų, bet man taip patinka saulė ryte kai šildo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 11 19, 22:55)
Langines?  biggrin.gif Rusija ar BY? biggrin.gif

Įtariu FR pietinė dalis labiau. Link Ispanijos.
Atsakyti
Cambala, burbuliatorius dėl oro, ne vandens švarumo, tam reikia filtro, bet jo į tas vazas paprastai nededa, nėr kur.
Po žuvies su daržovėm valgyt noriu jau po trių valandų.....
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 11 20, 08:54)
Po žuvies su daržovėm valgyt noriu jau po trių valandų.....

Siuo atveju pagrindinis sotumo veiksnys yra ne zuvis ir ne darzoves, o riebalai t.y. aliejus (riebalai) suteikiantis zmogui sotuma. Jei valgomam maiste stokojama riebalu, gaminsis insulinas, kuris ir sukelia alkio jausma. Cia reikia delioti akcenta. Na tarkim, siuo metu as naudoju nerafinuota saulegrazu alieju, juo sodriai pagardinu salotas, dar imetu kelis riesutus. Atkreipiau demesi, kad daugiau pradejau naudoti pipiru, nors ir anksciau buvau astraus maisto gerbeja.
Per desimtmecius zmonems buvo kalama i galva kad riebalai VIENAREIKSMISKAI blogai, siuo gi atveju, viskas remiasi i riebalus, riebalai yra geris, organizmui butinu medziagu saltinis. Kaip jau minejau, dorada yra "liesa" zuvis, todel, kad pajausciau sotuma, as tai turiu kompensuoti riebalais. Kaip galvoji, kodel Tere rase apie su savimi nesiojama taukmedzio gabaleli...

Maitinantis KETO budu, nenoriu rasyti dieta, nes tai ne dieta, tai jau poziuris i maista, savo sveikata, gyvenima... Nebereikalo Tere rase apie sudmaisti, maitinantis KETO jo tiesiog negali buti., tampi isrankus, renkiesi kokybe, o ne kiekybe. Jei kas galvoja, kad taip valgant taupomi pinigai ir t.t. nepasakyciau, nors laisvesnio laiko atsiranda. Gal ir perki mazus maisto kiekius, valgydmas maziau, maziau naudoji maisto, bet... Kai perki kokybiska maista t.y. ekologiska, islaidos gaunasi vienas prie vieno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 20 lapkričio 2020 - 09:05
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 11 20, 07:54)
Cambala, burbuliatorius dėl oro, ne vandens švarumo, tam reikia filtro, bet jo į tas vazas paprastai nededa, nėr kur.

Prikabintas filtras pas mane pats paprasciausias . Ten kempine viduj yra. Bet jis ir ora burbuliuoja, nes slangute is vandens islenda.
Atsakyti