Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

Tere, turėdama kada laiko įmesk receptų dienos meniu, ką nors ne itin sudėtingo

 

Neturiu jokių ypatingų receptų. Pas mane pagrine mėsa + daržovės arba žuvis + daržovės. Va, atmintinė, pagal kurią labai lengva orientuotis:

 

[attachment=268779:117805780_10100474891127614_8006423685187358808_n.jpg]

Atsakyti

Uogų ,vaisių nevalgai visiškai?

Atsakyti

O jūs tą aliejų vieną geriat? Po kiek? Kada? Ką tai duoda?

Aliejus/sviestas duoda ilgalaikį sotumą nepakeldamas insulino. Gauni ilgalaikį sotumą nesustabdydama savų riebalų deginimo.

Organizmas negali naudoti dviejų energijos šaltinių vienu metu (kaip ir automobilis negali vienu metu deginti benzino ir dujų). Jam lengviau deginti angliavandenius (mažiau pastangų reikia įdėti), todėl kol jų gauna, savo sukauptų riebalų neliečia. Čia panašaiai kaip mes netraukiam maisto iš šaldiklio, kol kas nors yra šaldytuve (glikogenas kepenyse) arba ant stalo (maistas skrandyje). Kai baigiasi pirmieji du mes pasikeikiam (organizmas koliojasi rankų drebulį ir alkį sukeldamas), tada atsidūstam ir einam į šaldiklį ieškoti ko nors valgomo (organizmas ima deginti savo riebalus). Ir tai vyksta tol, kol vėl kas nepadeda maisto ant stalo (ar suvalgo obuoliuką/sausainiuką/jogurtuką). Tai yra ženklas organizmui stop, stop, stop, neiesk atsargų, imk, užkrimsk užkanduką.
Kad tas persijungimas praeitų lengviau, gelbsti riebalų šotas - šaukštas sviesto ar aliejaus. 

Pirmiausia nemažinčiau valgymų skaičiaus, tik keisčiau produktus. Per gerą savaitę pati nenorėsi valgyti taip dažnai, nes smegenys gaus riebalų sukeltą sotumo signalą. Liksi max su 3 valgymais, o gal net dar mažiau. 

Aš iki vieno valgymo priėjau per gerą savaitę. Pusryčių nevalgau nuo vaikystės, pas mane būdavo pietūs ir vakarienė. Vietoj pietų gėriau kavą su sviestu. Po savaitės man jos jau nereikėjo. 

Va ir šiandien po 24h pertraukos alkio visiškai nebuvo. Valgiau tik todėl, kad sūnus skaniai jautienos pritroškino.

Negaliu atsistebėti tuo, kiek mažai maisto iš tikro reikia organizmui.

Atsakyti

Uogų ,vaisių nevalgai visiškai?

Valgau. Bet nedažnai. Nuo vaisių man baisus alkis atsiranda. Tada malšinu jį kava su sviestu.

Atsakyti
Terre, tave Dievas rimtai vieną dieną nubaus. Tris karus, už mano kančias.

Išsitraukiau jautienos kulninę, bus ilgo troškinimo su pomidorais, morkomis ir vynu.
Bliamba, vien nuo minties seiletekis prasidėjo...
Atsakyti

Terre, tave Dievas rimtai vieną dieną nubaus. Tris karus, už mano kančias.

Išsitraukiau jautienos kulninę, bus ilgo troškinimo su pomidorais, morkomis ir vynu.
Bliamba, vien nuo minties seiletekis prasidėjo...

Vat morkas geriau išimti. Pomidorus irgi saikingai. (Ketozei pasiekti reikia suvartoti ne daugiau kaip 20g angliavandenių per parą. Jei daugiau - nuosavų riebalų deginimas išsijungs. O 100g morkų turi 9g angliavandenių). 

Skanaus.

Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2020 11 18, 23:24)
Vat morkas geriau išimti. Pomidorus irgi saikingai. (Ketozei pasiekti reikia suvartoti ne daugiau kaip 20g angliavandenių per parą. Jei daugiau - nuosavų riebalų deginimas išsijungs. O 100g morkų turi 9g angliavandenių). 
</p><p>Skanaus.</p>

Išniekintas receptas. Beliks tik vyną vieną išgert.
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2020 11 18, 23:24)
Vat morkas geriau išimti. Pomidorus irgi saikingai. (Ketozei pasiekti reikia suvartoti ne daugiau kaip 20g angliavandenių per parą. Jei daugiau - nuosavų riebalų deginimas išsijungs. O 100g morkų turi 9g angliavandenių). 
Skanaus.</p>


Viskas su receptu gerai. Juk Nakvisa viena nesukirs visas troskinyje esamas morkas, patieklu dalinsis su seimyna mirksiukas.gif Prie troksintos miesytes paruos gera bliuda salotu, ar raugintu kopustu ir viskas, skaniai, su malonumu sukirs.

Tiesiog dziovintu pupeliu, zirniu, duona, miltinius patiekalus, kruopas, bulvytes, kukuruzus ir t.t. kame yra nemazai krakmolo, teks braukti is meniu.

O visa kita, per laika pukiai ismokstama. Jei valgai pomidorus, tai be grietines nes ten yra 2-3 gr, cukraus, naudoji alieju, ten cukraus nera ir t.t. ir t.t.

Va man dar duonos truksta, na kepu as tas ivairias KETO duonas, mazas bandeles, bet saziningai, nei viena neprimena juodos duoneles, kuria as megstu.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 11 19, 10:25)
Viskas su receptu gerai. Juk Nakvisa viena nesukirs visas troskinyje esamas morkas, patieklu dalinsis su seimyna  mirksiukas.gif Prie troksintos miesytes paruos gera bliuda salotu, ar raugintu kopustu ir viskas, skaniai, su malonumu sukirs.

Tiesiog dziovintu pupeliu, zirniu, duona, miltinius patiekalus, kruopas, bulvytes, kukuruzus ir t.t. kame yra nemazai krakmolo, teks braukti is meniu.

O visa kita, per laika pukiai ismokstama. Jei valgai pomidorus, tai be grietines nes ten yra 2-3 gr, cukraus, naudoji alieju, ten cukraus nera ir t.t. ir t.t.

Va man dar duonos truksta, na kepu as tas ivairias KETO duonas, mazas bandeles, bet saziningai, nei viena neprimena juodos duoneles, kuria as megstu.



Va va, juoda duona ir man yra svarbi...Dabar pusryčiauju-vytinto kumpio, avokadas, salotos žalios visokios, cukinija, pomidoro, su alyvuogėmis+citrinų sultys+alyv aliejus ir, aišku, juodos duonos su sviestu...sugadinu keto, ai...
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2020 11 18, 22:45)
Valgau. Bet nedažnai. Nuo vaisių man baisus alkis atsiranda. Tada malšinu jį kava su sviestu.


Manau naudoji GHEE sviesta. Viena is marteliu man pasiule vietoj sviesto, pabandyti nerafinuota kokosiu alieju, ji senai ji naudoja (yra diabetike). Paivairinimui puikiai tinka. Kazkur skaiciau, kad pradedanciom KETO mityba, kokosu aliejus net padeda geriau adaptuotis, paspartina perejimo procesa, paspartina ketonu gamyba.

Siuo metu gamindama salotas uzsikabliavau ant nerafinuoto saulegrazu aliejaus, iki tol pagrinde buvo alyvuogiu.
Atsakyti
O tai net iš daržovių tik visokius žalėsius galima valgyt? Nes dauguma angliavandenių nemažai turi mastau.gif nu čia praktiškai ant mėsos turi gyvent unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 11 19, 11:34)
O tai net iš daržovių tik visokius žalėsius galima valgyt?   Nes dauguma angliavandenių nemažai turi mastau.gif nu čia praktiškai ant mėsos turi gyvent  unsure.gif


Kiek teko skaityti, apie KETO, darzoviu angliavandeniai dazniausiai neskaiciuojami, na bet...

Jokiu budu, mesos rekomenduotina suvalgyti tik delno didzio gabala.

Mitybos pagrindas yra riebalai, kuriu isties nera daug, nes jie sotus, ir darzoves, ju reikia suvalgyti daug, dazniausiai rekomenduoja kryzmaziedziu seimos t.y. visu rusiu kopustus, salotas ir t.t. PO to tik eina baltymai, teisingai patebejo Tere, kad baltymu saltinis nebutinai privalo buti mesa, tai gali buti ir pieno produktai, geriau riebesni, ar fermentuoti. Bet vegetaram kaip ir privaloma, is esmes net nesvarbu kokio mitybos plano laikaisi, atidziau stebeti vartojamu produktu maistine verte, kad aprupinti save gyvulines kilmes maiste esanciais elementais, vitaminais.
Jei jau geriat kava su pienu, tai tik su riebu, o dar geriau, grietinele.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 lapkričio 2020 - 10:48