Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 11 18, 11:31)
<p>Paklausai veganu - nesirgsit veganiskai maitinantis, nes mesa sukelia uzdegima.
</p><p>Paleo - nesirgsit, nes nebus uzdegimo, o visos ligos nuo maisto.
</p><p>Keto - ta pati dainele.
</p><p></p><p>As panagrinesiu tai ka jus rasote. Kol kas neturiu nuomones, tik jau toks deja vu jausmas. smile.gif
</p><p></p><p>Gali butu, kad as naturaliai keto maitinuosi, tik va beda, kad svoris mano per mazas.
</p>

Ai, nežinau, man atrodo, kad reikia atrasti sau tinkamą būdą...Iš kitos pusės, aš gal ir žinau, kad paleo man tinkamas labiau nei vegan, bet vis tik maistas man lieka ir malonumas, ne tik kaip benzino įsipylimas 2 kartus per dieną. Gal jei kokių labai rimtų sveikatos problemų būtų, tai ir mano požiūris greit pasikeistų, o kol kas tai tikrai stengiuosi žalių/apdorotų daržovių kiekis būtų didelis+baltymų, o va pvz atsisakyti kavos su "Sostinės" saldainiu po pusryčių man nesinori, toks visiškai kasdienis ritualas biggrin.gif
Kažkaip skaitydama, kad kai kurios valgot 2 kartus per dieną pagalvojau-o tai vakarais kokio vyno nebūna, jog norisi su kažkuo skaniu (alyvuogės, sūris ar dar kažkas)? Ar nesinori kokių naujų skonių paragauti? Arba į svečius einant/kelionėse (kurių dabar nėra, ok) galiausiai?
Sutinku, kad kuo mažiau angliavandenių maiste, tuo tas alkio jausmas vadinamas mažesnis, pajutau tą savo kailiu.
Atsakyti
Man maistas irgi bendravimo dalis, neatsisakyt gi to?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 11 17, 18:28)
O veido odai dėl to, kad kitos medžiagos sugeria veido priemones nuo odos, o šilkas ne.
[right][snapback]72738066[/snapback][/right]

mano kosmetologe sako, jog visais serumais ir kremais reikia teptis valanda iki gulimo i lova, tada speja oda pasisavint gerybes ir pagalvei ju lieka visai mazai biggrin.gif

QUOTE(Kristi_na @ 2020 11 18, 12:45)
Kažkaip skaitydama, kad kai kurios valgot 2 kartus per dieną pagalvojau-o tai vakarais kokio vyno nebūna, jog norisi su kažkuo skaniu (alyvuogės, sūris ar dar kažkas)? Ar nesinori kokių naujų skonių paragauti? Arba į svečius einant/kelionėse (kurių dabar nėra, ok) galiausiai?
Sutinku, kad kuo mažiau angliavandenių maiste, tuo tas alkio jausmas vadinamas mažesnis, pajutau tą savo kailiu.
[right][snapback]72738366[/snapback][/right]

na, bet ne kasdien tas vynas bigsmile.gif bijau del kelioniu, nes esu ragautoja, tada tikrai iseisiu is visu mitybos planu, bet paragavus kokio vietinio patiekalo, kita maista galima rinktis toki, kuris atitinka tavo mitybos principus.
beja, vaiko gimtadieniui kepiau keto torta. net tas skeptiskasis, kuris visa gerkle rekia, jog jis be makaronu ir grikiu neisgyvens, valge ir cepsejo biggrin.gif
o sveciuose suris, desrytes, riesutukai net labai keto biggrin.gif
Atsakyti
Terre, o jei gerti linu sėmenų užpilą? Užmušti alkio jausmą? Į kokosą žiūrint jau purto.
Atsakyti

Jei kalba pasisuko apie dietas, tai man labiausia priimtina Miromanovos sistema - 50.Tai ne dieta, tai gyvenimo būdas.Tik man bevalei,baisiai sunku susiimti.

Terre, o jei gerti linu sėmenų užpilą? Užmušti alkio jausmą? Į kokosą žiūrint jau purto.

Klausimas ne man, bet gal nesupyksi,jei aš atsakysiu.Aš geriu linų sėmenis.Alkį užmuša neblogai,pilvuką laisvina.Tik spalva bjauri,kaip maurai kokie.

Kokoso nebandžiau, bet įtariu ir nebandysiu.Nemėgstu kas yra su kokoso kvapu.Net pykina.

Atsakyti
QUOTE(Žu žu @ 2020 11 18, 16:57)
mano kosmetologe sako, jog visais serumais ir kremais reikia teptis valanda iki gulimo i lova, tada speja oda pasisavint gerybes ir pagalvei ju lieka visai mazai  biggrin.gif

As esu veido prieziuros maniake. Geras serumas ar kremas nesiriebalinasi, neriebaluoja pagalviu. Jis iskart isigeria i oda. Anksciau buvau Izraelio odos prieziuros maniake, dabar tampu Korejos.

Kazkas is gyviu prarijo auksine zuvele. Greiciausiai suo, nes zuvele buvo patalpinta i bliuda su vandeniu, laikas buvo vandeni keist, o kabinos duris pamirsau uzdaryt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cambala: 18 lapkričio 2020 - 19:37
QUOTE(cambala @ 2020 11 18, 19:30)

Kazkas is gyviu prarijo auksine zuvele. Greiciausiai suo, nes zuvele buvo patalpinta i bliuda su vandeniu, laikas buvo vandeni keist, o kabinos duris pamirsau  uzdaryt.

Įsivaizduoju,kaip pikta,bet net prunkštelėjau.
Mano taksas irgi taip padarytų.
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 11 18, 19:48)
Įsivaizduoju,kaip pikta,bet net prunkštelėjau.
Mano taksas irgi taip padarytų.

Sita zuvele man kliente pries kelis metus gimtadienio proga atnesusi. Esu pries visojiu gyviu dovanojima. Visalaik planuose buvo jurinis akva. Ta zuvis atsitlrado namie , kazkaip anas planas nuejo ...
Bet va dabar liko grazi talpa, zole, medis ismirkes... As ryt bandysiu i depo vaziuot tokios pacios doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 11 18, 19:30)
As esu veido prieziuros maniake. Geras serumas ar kremas nesiriebalinasi, neriebaluoja pagalviu. Jis iskart isigeria i oda. Anksciau buvau Izraelio odos prieziuros maniake, dabar tampu Korejos.

Kazkas is gyviu prarijo auksine zuvele. Greiciausiai suo, nes zuvele buvo patalpinta i bliuda su vandeniu, laikas buvo vandeni keist, o kabinos duris pamirsau  uzdaryt.

biggrin.gif blogsi, aišku, bet prajuokino biggrin.gif
O jūs tą aliejų vieną geriat? Po kiek? Kada? Ką tai duoda?
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 11 18, 20:18)
Klausimas ne man, bet gal nesupyksi,jei aš atsakysiu.Aš geriu linų sėmenis.Alkį užmuša neblogai,pilvuką laisvina.Tik spalva bjauri,kaip maurai kokie.
</p><p>Kokoso nebandžiau, bet įtariu ir nebandysiu.Nemėgstu kas yra su kokoso kvapu.Net pykina.
</p>

Kai aš gyvenime visokio marmalo atgėrusi, tai linų sėmenys yra baikė. Kadaise rytais gerdavau, nuo skrandžio skausmų.
Pas mane erozinė 12-pirštės opa nuo vidurinės laikų. Tai man ruduo/ pavasaris yra tragedijų tragedija, aš be vaistų mėnesį laiko ne tik skrandžio sultimis su WC draugaudavau, bet ir susirietusi palei stalą ir po juo voliodavausi.
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2020 11 18, 20:30)

Žuvelės gaila, bet vis tiek juokinga.
Sorry.
Atsakyti

Paklausai veganu - nesirgsit veganiskai maitinantis, nes mesa sukelia uzdegima.

Paleo - nesirgsit, nes nebus uzdegimo, o visos ligos nuo maisto.

Keto - ta pati dainele.

As panagrinesiu tai ka jus rasote. Kol kas neturiu nuomones, tik jau toks deja vu jausmas. :)

Gali butu, kad as naturaliai keto maitinuosi, tik va beda, kad svoris mano per mazas.

Keto nėra būtinai mėsa. Ir vegetariškas variantas gali būti. T.y. čia esmė išmest angliavandenius, o energiją imti iš riebalų (savo ar gaunamų su maistu), o statybinę medžiagą iš baltymų. Tiek riebalai, tiek baltymai gali būti augaliniai. Tiek, kad vegetarams būtina dar vitaminus gerti, nes pvz. B12 galima gauti tik iš gyvulinių produktų. Cholesterolis būtinas tam, kad galėtume įsisavinti augalinius vitaminus. Vartojantiems gyvulinius produktus jokių papildų nereikia.

Dėl uždegimų. Masajai ar inuitai praktiškai neturi vėžio, diabeto, kraujagyslių ir širdies ligų. O va vegetariška Indija nuo to kenčia. Bet. Čia mitybos švarumas gali vaidint lemiamą vaidmenį. Nes va Okinawa salos gyventojai maitinasi vegetariškai, tačiau yra sveiki.

Iš savo patirties galiu pasakyti tiek: perėjus prie švarios keto mitybos dingo nuolatinis noras užkąsti ką nors saldaus, dingo galvos skausmai (paskaudendavo kartą-du per savaitę), plaukai nesireibaluoja ir neslenka, išsivalė oda, dingo čiurnų patinimas (o visą gyvenimą galvojau, kad toks jau mano sudėjimas), nebeskauda kelio sąnario (kankinausi su juo apie 30 metų), energijos niekada netrūko, bet dabar atroodo, kad kas papildomą motoriuką prikabino. Rytais nebūnu užtinus. Pilvas išpūstas nebūna. Pagerėjo uoslė ir koncentracija ir ...kantrybė. Galiu gerti raudoną vyną, nors anksčiau nuo pusės taurės galvą skaudėdavo tris dienas.Ir svoris nuvažiavo žemyn.
Neseniai dariausi kraujo tyrimą - absoliučiai idealus. Net vitamino D netrūksta. Trigliceridai ant pačios žemiausios ribos. 

Kažkada jau maitinausi panašiai, tik neturėjau supratimo apie tai, kad tai buvo tap vadinama nešvari keto. T.y. nežiūrėjau į maiste naudojamus priedus ar riebalų kilmę - sojos aliejus buvo ok, nes svarbu buvo tik tai, kad tai riebalai. 

Skirtumas didžiulis - su nešvaria keto buvo tik svorio pokyčiai, bet nieko daugiau.

Ai, nežinau, man atrodo, kad reikia atrasti sau tinkamą būdą...Iš kitos pusės, aš gal ir žinau, kad paleo man tinkamas labiau nei vegan, bet vis tik maistas man lieka ir malonumas, ne tik kaip benzino įsipylimas 2 kartus per dieną. Gal jei kokių labai rimtų sveikatos problemų būtų, tai ir mano požiūris greit pasikeistų, o kol kas tai tikrai stengiuosi žalių/apdorotų daržovių kiekis būtų didelis+baltymų, o va pvz atsisakyti kavos su "Sostinės" saldainiu po pusryčių man nesinori, toks visiškai kasdienis ritualas biggrin.gif

Aš valgau vakarais. Tai nė kiek nesikerta su pasisėdėjimu su draugais ką nors kramsnojant. Tik žiūriu, ką kramtau. Alyvuogės ir sūris yra keto, tai kapoju, net ausys linksta.

Alkio jausmą kažkuriam laikui užmuša bet kas. Bet jei nori užmušti ilgam ir neturėti insulino šuolio - vartok riebalus. Šaukštą sviesto ar kokio skanaus aliejaus nuryk. Lašinių gabaliuką sučiulpk. Tokiais atvejais aš deduosi svesto į kavą. Arba naminio sultinio puodelį išgeriu.
O tai, kas neriebu, sotumą duoda tik tol, kol plaukioja skrandyje, o iš karto po to vėl valgyt norisi. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 18 lapkričio 2020 - 20:49
Tere, turėdama kada laiko įmesk receptų dienos meniu, ką nors ne itin sudėtingo
Atsakyti