Nu blyn. Pažiūri į Terezza ir pikta darosi. Ant savęs.
Nebarstyk druskos ant žaizdos.
Nu aš tikiu tavim, bet vis tiek nenoriu pasiduot nejaugi sportas nėkiek mūsų organizmo neveikia, turiu omeny ne figūrą konkrečiai, bet kad ir tuos pačius hormonus juk veikia. Nžn ar pačiam insulinui turi įtakos fizinė veikla?
Hormonai nereaguoja į rankų ar kojų kilnojimą. Nors aš to labai norėčiau. Galėčiau ryt savo torčiukus, ir paskui juos išsportuot.
Deja deja... Net ir intensyviai sportuojant torčiukai savo juodą darbą daro su to paties bjaurybės insulino pagalba.
Šitą pažiūrėk: https://www.youtube....L&index=5&t=11s
Acqua Alta
Nu kaip nereaguoja? Kortizolis, tas pats insulinas, alkio hormono mažinimas, sotumo h didinimas, augimo hormonas, pvz bėgimas labai didina laimės ir antistreso hormonų kiekį, del kurių valgyt mažiau norisi. Dar lytiniai hormonai, kurie turi įtakos svoriui, ir kuriuos fizinė veikla taip pat veikia.
Tai kaip ir netiesiogiai sportas veikia, bet per hormonus, tai dar ir kaip dalyvauja.
Kaip jau sakiau, tai ne mano išvados.
O/bet/tačiau, patikrinau tai ant savęs, ir pamačiau, kad veikia. T.y. kai sportavau ir ribojau kcal, svoris ne tik kad nekrito, bet net pamažu augo. O va per paskutinį pusmetį nesportavau visiškai (nes sporto salė užsidarė karantinui, o paskui pradėjo remontą), bet pertvarkiau mitybą - valgau gerokai daugiau kcal, bet kitokį maistą (duodantį ilgalaikį sotumą) ir kitokiais intervalais (griežtai be užkandžiavimo, max 2 x per dieną), ir svoris nutirpo kaip lydytas sviestas. Neįtikėtina, bet akivaizdu.
Aš tikrai neneigiu mitybos reikšmės. Tik sakau, kad abu svarbu
Juolab, kad sportas ne tik apie svorį sukasi, o praktiškai apie visą fizinį ir dvasinį kūną.
Čia labai sutinku. Sportas yra labai svarbus tiek fiziniam kūnui, tiek smegeninės veiklai. Tik tiek, kas svorio metimo atžvilgiu sportui nepelnytai skiriama tiek daug liaupsių, kai jis tėra tik pliusiukas (ir tas nebūtinas) prie mitybos svarbos.
As turbut trecia sav ant mani isivaizduojamo keto (sugriesijau 1 diena su sushiais ir tortuku). rasau isivaizduojamu, nes nezinau del tokiu produktu kaip tarkit troskinta paprika, ji keto ar ne keto. nes pomidoru daug negerai, bet as ju nevengiu. aisku ne po kila suvalgau, bet vietiek. tai pirma savaite uzaugunau kila bet cia matyt kad pasileidau plaukus su riesutais o jie mano maistas. paskui riesutuku apmazinau, grizau i buvusi svori. tai mano ir pojuciu pasikeitimas toks, kad visai nebepucia pilvo. anksciau budavo i vakara apsunkes, issiputes, dbr nebe.
Keto mityboj reikia vartoti saikingai baltymų ir daug riebalų, o svarbiausia neviršyt 20g angliavandenių. Po 2-3-4 savaičių organizmas įeina į ketozę - t.y. persitvarko į riebalų (savų ar gaunamų iš maisto) deginimą energijai vietoj gliukozės.
Paprika gali būti vartojama, bet reikia žiūrėti bendrą dienos angliavandenių kiekį.
Pilvą pučia nuo angliavandenių, ypač nuo grūdinių ir ankštinių.