Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 04, 11:34)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72622570" data-time="1583314137"><div><p>Ne, tikrai nėra, bet pas mus vyrų nedaug vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Nu taip. Matai, yra esminis skirtumas - manau tu dirbi tai, ka ir turetum kaip moteris, vadovaujantis stereotipiskai. O as - atvirksciai.  Esu vietoje, stereotiskai laikomoje vyriska. smile.gif </p>

aa, gali būti tiesos smile.gif
Atsakyti

taigi dabar durniai valstiečiai išvis pasireiškė, visą gyvenimą užšaldytus reikia išlaikyti biggrin.gif

Nzn. Mes labiau megstam kiktokius skonius - kaukazo virtuve arba kokia meksikietiska. Tai ieskom tokiu vietu. Pries pora metu vyras sako einam i " Blusyne". Sakau pats ir eik, jau vien kaip skamba🤣. Po kiek laiko vaisciojom senamiesty, einam Saviciaus gatve ir tas baras biggrin.gif. Na uzejom. Tikrai lb skanu.

Va, as kaip tik i LT grizusi ieskau lietuvisku. Kai pamatau kokia “Cafe de Paris” Vilniuje, noriu nusisauti. :) 

Paskaitysiu apie ta Blusyne. :) 

Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 04, 11:23)
Is kur jos? Gal pasisodint galima.
Pernai sodinau ankstyvas kazkokias Adora, nu superines, daug ir didziules. Viena is geriausiai pasisekusiu darzoviu buvo  biggrin.gif
Papildyta:

Is turgaus.
Jau bulviu tai nesodinsiu. Nei grazu nei idomu jas kazkur zemej ieskot. 3 eurai maisas.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 03 04, 11:21)
Maniškis nešioja su pasididžiavimu (brolis irgi nešioja). Toks “aš protingesnis už kitus”.
Na ir dabar irgi vaikšto ryškiai mėlynais plaukais (broliui buvo galima, aš irgi noriu)

https://www.facebook...8502995794/?d=n

Super👍
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2020 03 04, 11:21)
Maniškis nešioja su pasididžiavimu (brolis irgi nešioja). Toks “aš protingesnis už kitus”.
Na ir dabar irgi vaikšto ryškiai mėlynais plaukais (broliui buvo galima, aš irgi noriu)

https://www.facebook...8502995794/?d=n

wub.gif wub.gif

QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 04, 11:26)
Bet va pakeitusi kelias mokslo ir privacias istaigas tokiu fraziu girdejau VISUR. smile.gif 

as kartais isgirstu, bet retokai. gali buti, kad dali ir praklausau.
Papildyta:
man koks durnas sprendimas neleisti i gimdyma tevu del coronos unsure.gif suprantu, jei tetis karsciuojantis, sloguojantis, bet jei sveikas vyras, tai ko jam ten nebuti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žu žu: 04 kovo 2020 - 11:46
Dabar galvoju kad man skaniausios vietos suka i Trakus - apvalaus stalo klubas, Argo, Akmenine rezidencija, Stirniu malunas, dar kazkokia tipo pilis murine ant ezero, kur salos neva juda.
Papildyta:
QUOTE(Žu žu @ 2020 03 04, 11:46)

man koks durnas sprendimas neleisti i gimdyma tevu del coronos  unsure.gif suprantu, jei tetis karsciuojantis, sloguojantis, bet jei sveikas vyras, tai ko jam ten nebuti?

Cia tai jo, primena sovietinius laikus, kai vaikus per langa tevam rodydavo.
Nesamone isvis. Skaiciailu straipsni kaip senole po insulto guli, paskutines dienas. Sunaus neleidzia... Tai senure galvoja, kad ja pamirso.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 03 04, 12:30)
Nzn. Mes labiau megstam kiktokius skonius - kaukazo virtuve arba kokia meksikietiska. Tai ieskom tokiu vietu.

As gal klausimo nesupratau. Buvo kalba apie gaminima, o ne ejima kazkur valgyt. Tai ir mes isbandom kitus skonius kazkur, bet kasdienai namuose valgom paprasta, neastru, nesuru, neriebu maista. Man skanu tiesiog grikiai ir buroku salotos, kitiems dar kazkas is mesos priedo. Labiausiai nemegstu visokiu pliurzu, kur visko prideta, primaisyta.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 04, 10:53)
Siandien maga paklaust, kiek mitybos iprociu, kiek receptu atsineset is savo vaikystes namu?
As pagalvojau, kad beveik nieko. Nekepu kotletu, neverdu, karku, kopustieniu. Na pyragiukus megstu kept kartais, bet ir tuos stengiuosi sveikesnius.

Aš gaminu praktiškai viską, tik retai - kopūstienę - 1-2 kartus per žiemą, barščius gal kiek dažniau, tik tiek, kad kurį laiką po vestuvių su vyru reikėjo receptūras susiderinti, nes jis aukštaitis/suvalkietis, o aš - žemaitė suvalkietė. Dėl karkos - tai niekas jos nevirdavo, o kepdavo "duchovkėje" farširuotą, kaip tik prieš valandą su vyru pakalbėjome, kad reikės savaitgalį išsikepti, nes nekepėme gal 10 metų.

O šiaip, gaila, kad savo laiku neišmokau viso to, ką gamindavo mano močiutės (kanapių pienas, šilkinė košė, foršmakas, šarlotė, spirgynė, briediena aluje ir kiti žvėrienos/laukinių ančių patiekalai ir t.t.), dabar viso to tenka receptų knygose ieškoti ir bandyti prisiminti, ar skonis anksčiau buvo toks.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2020 03 04, 12:27)
As gal klausimo nesupratau. Buvo kalba apie gaminima, o ne ejima kazkur valgyt. Tai ir mes isbandom kitus skonius kazkur, bet kasdienai namuose valgom paprasta, neastru, nesuru, neriebu maista. Man skanu tiesiog grikiai ir buroku salotos, kitiems dar kazkas is mesos priedo. Labiausiai nemegstu visokiu pliurzu, kur visko prideta, primaisyta.

Manes klause koks restoranas lietuvisko maisto geras. Tai ir parasiau k9kiu vietu mes ieskom.

As apie gaminima namie jau auksciau rasiau - kadangi atsirado iv maisto produktu, prieskoniu, zalumynu, tai visi naminiai patiekalai atsinesti is tevu yra patobulinti. Pvz burokeliu sriuba- sultinys, mesa malta( is kurios vire suptinys), pupeles, burokeliai, morkos, bulves, kepti svogunai, cili pipiras ir i pabaiga pomidoru ar tai savu ar tai parduotuves skardine.
Megstu suriai ir astriai. Gal pries 10 metu skonis kardinaliai pasikeite. Anksciau kiekvieno gimtadieniui ir Naujiem kepdavau Napoleona, ziuredama filma suvalgydavau plytele pienisko sokolado. Dabar saldainiu del manes gali visai nebut. Saldu Napoleona tik sunaus gimtadieniui kepu, nevalgau ne gabalelio. O va Napoleonas su philadelfia ir lasisa tai cia jau wub.gif

Zinau zmoniu, kurie valgo bulves su duona arba ryzius su batonu. Kazkoks keistas derinys.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 04, 12:34)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Montekrista.back" data-cid="72622570" data-time="1583314137"><div><p>Ne, tikrai nėra, bet pas mus vyrų nedaug vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Nu taip. Matai, yra esminis skirtumas - manau tu dirbi tai, ka ir turetum kaip moteris, vadovaujantis stereotipiskai. O as - atvirksciai.  Esu vietoje, stereotiskai laikomoje vyriska. smile.gif </p>

Plius, jeigu moteriskiu dauguma, tai tokie vyrai dazniausiai ir bijo chamavot lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 04, 16:26)
Plius, jeigu moteriskiu dauguma, tai tokie vyrai dazniausiai ir bijo chamavot lotuliukas.gif

Kad neretai pacios moteriskes save nuvertina: oi, ne, ka as cia. Geriau vyrui kokiam duokit. unsure.gif
Ir as ne apie baldu stumdyma kalbu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žu žu @ 2020 03 04, 18:04)
Kad neretai pacios moteriskes save nuvertina: oi, ne, ka as cia. Geriau vyrui kokiam duokit.  unsure.gif
Ir as ne apie baldu stumdyma kalbu  biggrin.gif

Nezinau, negirdejau taip. Isties, aplink mane gana stiprios moterys. O ir siaip ju mazokai, specialybe vyriska buvo, draugu rate irgi moteru nedaug. Tai apie debeselius tik skaityt tenka smile.gif
Atsakyti