QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 04, 10:53)
Siandien maga paklaust, kiek mitybos iprociu, kiek receptu atsineset is savo vaikystes namu?
As pagalvojau, kad beveik nieko. Nekepu kotletu, neverdu, karku, kopustieniu. Na pyragiukus megstu kept kartais, bet ir tuos stengiuosi sveikesnius.
Aš gaminu praktiškai viską, tik retai - kopūstienę - 1-2 kartus per žiemą, barščius gal kiek dažniau, tik tiek, kad kurį laiką po vestuvių su vyru reikėjo receptūras susiderinti, nes jis aukštaitis/suvalkietis, o aš - žemaitė suvalkietė. Dėl karkos - tai niekas jos nevirdavo, o kepdavo "duchovkėje" farširuotą, kaip tik
prieš valandą su vyru pakalbėjome, kad reikės savaitgalį išsikepti, nes nekepėme gal 10 metų.
O šiaip, gaila, kad savo laiku neišmokau viso to, ką gamindavo mano močiutės (kanapių pienas, šilkinė košė, foršmakas, šarlotė, spirgynė, briediena aluje ir kiti žvėrienos/laukinių ančių patiekalai ir t.t.), dabar viso to tenka receptų knygose ieškoti ir bandyti prisiminti, ar skonis anksčiau buvo toks.