Įkraunama...
Įkraunama...

Gyventi reikia į priekį.

Dar pabumbesiu. Šiandiena pikta nuotaika.
Sėdime kažkuriame sockomiteto posėdyje, atėjusios su analizėmis, skaičiais, argumentais. Posėdis kaip visada baigiasi apie nieką.
Mes jau rengiamės išeidinėti. Prieina vienas iš (jau dabar buvusių) Seimo narių ir mesteli tokią frazę: “žinot, merginos, jeigu jūsų vietoje būtų vyrai - mes jau seniai būtume susitarę”.
Net loštelėjau atgal.

As tokiu labai daug papasakoti galiu. Vienas jaunas kolega, mokslu daktaras, kasdien pasako kazka is serijos “Moterys nezino ka reiskia sunkiai dirbti”, “Tu naudoji

moteriska logika”. Ir kai sakau kasdien, tai as tikrai neperdedu. Techninese diskusijose irgi metosi tokiais. Apsiribotu pietu pertrauka, tai butu kitas reikalas. 

Kaip darytumete? 

Esu darbinantis labai idomiu laisku su ryskiu ir apgailetinu seksizmu gavusi. Nesu pozicijoje juos viesai paskelbti, bet tikrai butu skandalas. 

Atsakyti

„Svarbu suvokti, kad santykiuose, situacijoje atsakomybe dalijasi visi dalyvaujantys. Vadinasi, kai kalbame apie išprievartavimą, 50 proc. atsakomybės tenka vyrui, 50 proc. – moteriai. Žinoma, yra brutalių atvejų, kai nusikaltėlis auką užpuola staiga, netikėtai. Vis dėlto labai daug išprievartavimo aukų yra puoselėjusios vienokius ar kitokius santykius su „budeliais“, – atkreipia dėmesį psichologė Ramunė Želionienė

https://www.15min.lt...rauti-56-502093

“ Tekstu, kuriame vedų guru, moko pervargusią, nesulaukiančią pagalbos namuose, mušamą vyro moterį, kažkokiu stebuklingu būdu, vieną pačią tvarkyti emocijas ir atidirbti karmą, dalinasi profesionali psichologė.”

http://psichika.eu/b...tidirbti-karma/

Visiskas siaubas, kad ji konsultuoja zmones kaip paichiloge. Isprievartauta moteris nueina, o psichologas jai isdesto, kad ji 50% kalta. 

Atsakyti

O siaubas, nekelkit tu jos brudu, neimanoma net skaityt, vimdo.
Idomu, kodel pati issiskyre, nesigavo karmos atidirbt ar kaip.

Mane irgi vimdo. As tokiu neseku.

Nakviša siule ta visuomenes seimos ar kaip ten instituta FB paskaityti. As esu maciusi ju “darbu”, tai aciu, mane iskart sutampo. :D

Atsakyti

Apie toksiska moteriskuma

Dažnai toks moteriškumas dar yra vadinamas – patriarchaliniu moteriškumu. Toksiškas moteriškumas kyla iš to, kaip visuomenė socializuoja moteris ir mergaites, dažnu atveju, mergaičių socializacija siejasi su gana aiškiai apibrėžtu moters vaidmeniu, kurį nustatė pati visuomenė.

Patriarchalinėje visuomenėje moters vaidmuo reiškiasi per vaikų auginimą, malonumo suteikimą, siejasi su moters pasyvumu ir atsidavimu vyriškajam autoritetui, susitelkimą į nekaltybę, labai akcentuojama moters fizinė išvaizda, kad laimėtų loterijoje, kurioje pagrindinis prizas – vyras, o jei dar ir turtų turintis, FANTASTIKA!

šiam virusui padeda plisti įvairaus plauko mokymai moteriškumui puoselėti.
Mokymai, kaip tapti deive, kursai moteriškumui puoselėti, stovyklos moterims, toms, kurios nori sugundyti geidžiamą vyrą, seminarai, kaip naudoti moteriškas gudrybes tam, kad gautum tai, ko nori iš vyro.

https://m.delfi.lt/m...php?id=83677009

As irgi sita ikelti norejau. :) 

As pastebejau, kad sitie dalykai tarsi atgime.

Manau is dalies susije su tuo, kad moterys issikovojo teises popieriuje, o realybeje - nelabai. Namuose vis dar nudirba labai daug, darbe irgi dirba, bet nei pinigu tiek pat gauna, nei karjeros.

Man atrodo dalis nori nusimest darbine atsakomybe bent jau ir grizt prie idejos, kad vyras seima islaiko. Tik Lietuvoje tas nelabai igyvendinama. 

Atsakyti

Siandien maga paklaust, kiek mitybos iprociu, kiek receptu atsineset is savo vaikystes namu?
As pagalvojau, kad beveik nieko. Nekepu kotletu, neverdu, karku, kopustieniu. Na pyragiukus megstu kept kartais, bet ir tuos stengiuosi sveikesnius.

Beveik nieko. Vistienos sriuba vienintelis patiekalas, kuri valgau kaip tikra lietuve. Nu ir tai ne, siaip. Darzoviu dvigubai daugiau buna ir ne bulviu, o morku, zirneliu, pavirtu kelias minutes, kad butu darzoves, ne kokia kose. 

Atsakyti

cha. smulkmena. maniskis kokioj trecioj klasej i mokykla isejo su kroksais, tokiais baisiai molinais unsure.gifpastebejau tik jam islipant is masinos. ir kojines uzsimaudavo bile kokias. viena balta frotine, kita tamsiai melyna iki keliu. ir jam dzin, jis nepastebedavo ax.gifdabar isaugo, panos galvoj, tai sukuosena vonioj lipdo ilgiau nei as biggrin.gifbiggrin.gif

man tai keista, kad tokios populiarios tos "pamokymu" knygos. arba kursai. visi gi jie "stovi" ant asmenines patirties, kuri visai gali nesutapti su klausytojo/skaitytojo

Kaip as zvengiau is skirtingu frotiniu kojiniu ir sukuosenos lipdymo. :D 

Man tai keista, kad zmones eina i seminarus zmoniu, kurie padare “karjera” pasakodami kitiems kaip daryti karjera. :) Mane domintu zmogus, kuris pats padare panasiai, ka as noreciau. Jei vienintelis zmogaus talentas yra suorganizuoti seminara ir jame sneketi, tai ko jis mane gali ismokyti, jei man visai ne to darbe reikia? 

Atsakyti

https://www.delfi.lt...s.d?id=44245317

Čia iš senų mano akcijų / atrakcijų.

Man del tokiu labai liudna. Ir dar liudniau, kad daliai zmoniu tai tinka. As pamenu cia SM diskusijas, tai pritare dalis tam talibaniskam istatymui.

Anksciau galvojau valdzia yra tamsuoliai, bet dabar manau, kad kokie zmones, tokia ir valdzia. 

Atsakyti

Pamačiau feisbuke postą, kažkas klausė su kuo valyti akinius ir tik dabar man dašuto, kad sūnus jau gan ilgą laiką be akinių vaikšto. Kaip aš pati to nepastebėjau🤦♀ Ir turėjo dvejus, nei vienų nėra. Nu tai wtf, bus pokalbis, kai grįš iš mokyklos.

Akinius valyti su muilu ir vandeniu netrinant. Siuolaikiniai akiniai turi dangas, kurios ne betonines - pabruzinus nusitrina, tam tikri ploviliai patys savaime gali jas nuimti. Aisku turbut paaugliai akinius greiciau sulauzys, tai spes sugadinti stiklus. 

O butina akinius nesioti? As pamirstu irgi. Daugmaz matau, su dviraciu vaziuojant uztenka, kasdien nevairuoju. :D

Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 04, 09:53)

Siandien maga paklaust, kiek mitybos iprociu, kiek receptu atsineset is savo vaikystes namu?

Jei ir yra kokie receptai, tai visi patobulinti ar kazkaip pakeisti. Nes atsirade kiti produltai, ivairus prieskoniai, zalumynai.
Pvz jei anksciau buvo pomidoru/ agurku/ svogunu/ pipiru/ druskos ir grietines misraine, tai dabar i tokia pridedu krapu, petrazoliu ar avokado.
Dar tokius kaip balandelius gaminu tik kada buna tik sviezio derliaus kopustai. O taip ta vidu idau i paprikas arba vynuogiu lapus.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 04, 10:40)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Nakviša" data-cid="72622474" data-time="1583308637"><div><p>Dar pabumbesiu. Šiandiena pikta nuotaika.
Sėdime kažkuriame sockomiteto posėdyje, atėjusios su analizėmis, skaičiais, argumentais. Posėdis kaip visada baigiasi apie nieką.
Mes jau rengiamės išeidinėti. Prieina vienas iš (jau dabar buvusių) Seimo narių ir mesteli tokią frazę: “žinot, merginos, jeigu jūsų vietoje būtų vyrai - mes jau seniai būtume susitarę”.
Net loštelėjau atgal.</p></div></blockquote><p>As tokiu labai daug papasakoti galiu. Vienas jaunas kolega, mokslu daktaras, kasdien pasako kazka is serijos “Moterys nezino ka reiskia sunkiai dirbti”, “Tu naudoji
</p><p>moteriska logika”. Ir kai sakau kasdien, tai as tikrai neperdedu. Techninese diskusijose irgi metosi tokiais. Apsiribotu pietu pertrauka, tai butu kitas reikalas. </p><p></p><p>Kaip darytumete? </p><p></p><p>Esu darbinantis labai idomiu laisku su ryskiu ir apgailetinu seksizmu gavusi. Nesu pozicijoje juos viesai paskelbti, bet tikrai butu skandalas. </p><p></p>

pasakyčiau jam, kad tokios seksistinės užuominos yra netoleruotinos.
Atsakyti
QUOTE(Montekrista.back @ 2020 03 04, 10:59)
Kad jį šikantį sutrauktų
Mylimuke, nieko neatsinešiau turbūt, nemėgstu gaminti, man tai prievolė, atsinešiau gal nebent tai, kad valgom dažniau po mažai, nekemšam per jėgą, iš maisto nedarom kulto. ir tiek.

O ka valgot namie? Kazkas gamina vakariene bendra ar susizvejojat kiekvienas atskirai is saldytuvo, ka norisi?

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 03 04, 10:52)
Man tai keista, kad zmones eina i seminarus zmoniu, kurie padare “karjera” pasakodami kitiems kaip daryti karjera. smile.gif

tai va man idomu is kur toks poreikis buti pamokytam. tuo labiau, kad tas mokytojas ne kazka. suprantu, kai Jegelaviciute moko kaip rengtis, ji stiliste, baigusi studijas, bet ir tai i rengini pas ja neiciau, geriau pirkciau asmenine konsultacija, kad tuos rubus pritaikytu prie mano turimo stiliau, mano kuno ir pan. o tie visi smegenu plovejai ka?
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 03 04, 11:05)
O ka valgot namie? Kazkas gamina vakariene bendra ar susizvejojat kiekvienas atskirai is saldytuvo, ka norisi?

pirmadieni, antradieni valgom savaitgalio likucius dazniausiai. O nuo treciadienio prasideda zvalgytuves po saldytuva.
Atsakyti